Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

aldonda napisał(a):
Perła jest w dobrej formie jak na psa na łańcuchu , ma co jeść, a w budzie ma słomę, ostatnio nawet biegała luzem. Jakoś taj jakby Zenek zrozumiał moje prośby, no może....

czyżbys ucywilizowała Zenka?:razz:

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

aż boję się cieszyć... mam nadzieję, że to nie tylko chwilowa poprawa... :oops:
Aldona, a co z karmą dla Perełki? ma co jeść? bo ta ode mnie to pewnie już dawno, dawno temu się skończyła
jeżeli Perełka potrzebuje pomocy, to prosze Cię, daj mi znać

Posted

Zenek myśli ,że jest moim najlepszym kolegą,no i chłopaki pod sklepem gadają , to fajnie jest.... nie wiem co się stało, ale jak ostatnio przyszłam, Perła miała w misce makaron z mięsem,:crazyeye: macie pojęcie ? Jakiś czas temu zmieniłam suni obroże ,bo tamta była przetarta i wziąż zbyt mocno zapięta.Teraz ma taką, że nie obciera sobie szyi. Zenek powiedział, że ostatnio pojechał na rowerze do brata , a Perła biegła przy nim, był bardzo z siebie zadowolony.I powiedział do mnie tak:Pani bardzo lubi psy to i konie też ,choć Pani pokaże Pani jak im marchwi namoczyłem żeby czysta dla nich była, no i karmił je przy mnie, a one chrupały że hej ,a Zenek przystawiał ucho do jednej źrebnej (niestety)i zapewniał mnie ,że słychać jak małe sie rusza.Powiedział też ,że Perły tzn.Miśki nie odda bo odkąd ona jest wyczyszczona-czytaj wysterylizowana to taka fajna się zrobiła, no i jak szczeka kiedy ktoś idzie ,to on wie kto idzie, bo ona na wroga inaczej szczeka ,a inaczej na swojego, a jak Pani jest gdzieś blisko to ona włazi na tą swoją górke i już z góry patrzy i sie cieszy.

Jednak sunia wyraźnie nie wie co będzie kiedy Zenek do niej podchodzi. Tak czy siak Zenka mam pod kontrolą, a do Perły wciąż zaglądam, bo kto ją przytuli jak nie ja, a ona uwielbia mizianie;)

Ps. Mam pracę ,więc ma karmę dla Perełki wreszcie, ostatnio zaraz przed pierwszymi mrozami poszłam do Zenka i chciałam dać mu na winko żeby więcej słomy dołożył dla Perły ,bo zimno się robi, a Zenek nie chciał pieniędzy -zaprowadził mnie do stodoły i pokazał, że słomy to ma duuużo.
Czyli jest poprawa, ale ja nadal marzę, że już takich Zenków nigdy nie będzie.

Posted

Makaron z miesem???????
a może jakaś Zenkowa tam zamieszkała?:cool3:
Iza ja bym odwiedziła jednak Perłe , kurcze wyszło na to , że jednak sztama z pijakiem jest najlepszym wyjściem.No ale to dla dobra Perły, jak zaczniesz mu towarzyszyć w winkowaniu zaczniemy sie martwić......:lol:
nadal ciężko mi w to uwierzć jak rany.....
a dziadziuś jak sie miewa?

Posted

Jak to się mówi "nie chwal dnia przed zachodem słońca " ....

Mimo wszystko to już rok wystawania pod bramą Zenka , znoszenia jego głupoty, ale chyba było warto.
Już mnie znacie- ja nadal bardzo przeżywam, że ona ma takie życie nie inne, choć wiem że jej los odmienił się na lepsze i że nie wszystkie psy muszą spać w łóżku ( ale dlaczego nie mogą ? :lol: )

Jednak to jakiś sukces, Perła wypiękniała, nabrała ciała, a futro, jejuuu jakie miękkie i puszyste, to miłe.
Przykre, że obok nas wciąż wegetują wycieńczone zwierzęta, sądzimy, że te bezdomne mają najgorzej, a ile jest takich ,które mają to nieszczęście bo mają dom ... niestety...a w nim swojego kata.:-(

Wszystkim bardzo dziękuje za pomoc i wsparcie finansowe dla Perły.

Ps.enia dziadek ledwo chodzi, ale wciąż chodzi i ten makaron to od niego był.

Posted

Aldonda, serdeczne gratulacje! Perełka to farciara, że ma Ciebie :lol:
[quote name='enia']jak zaczniesz mu towarzyszyć w winkowaniu zaczniemy sie martwić......:lol:
to jak będziesz miała ochotę na winko, zapraszam do mnie, pod sklepem, to nie impreza dla Ciebie :razz:

Posted

Ale idzie ku dobremu......sama widzisz......gdzieś może w paru pokoleniach wstecz .......
podoba mi sie podsumowanie Tygrysiczki:
Zenek pod pantoflem Izy......:evil_lol:

• 3 months later...
  • 3 months later...
  • 2 weeks later...
  • 11 months later...
Posted

Jednak nie radzi sobie, sterczy na łańcuchu i tyle, jedynie nie jest głodna bo dostarczam karmię. Chociaz mimo to ona by zjadła cały świat.
Przyznaje ostatnio z braku czasu i ilości zwierząt ją zaniedbałam , rzadko zaglądałam do niej , jedynie w te upalne dni ,by dopilnowac czy ma wodę...a kilka dni temu szlag mnie na miejscu trafił.:angryy:

Perła jest w klinice. Prawdopodobnie będzie miała operowane uszy i pewnie oka nie da się już uratowac wprawdzie i tak na nie nie widzi, ale teraz wygląda o wiele gorzej niż kiedyś.
Ten pip....Zenek oznajmił,że suka się zerwała i pier....ją samochód, kulała, ale jej przeszło.................trzymajcie mnie:angryy:
Uszy są w stanie opłakanym-zapalenie ucha-tak ją bolało,że tarła i tarła, ąż makabrycznie się okaleczyła , a w ten upał w sekundę ciało zaczęło gnic, nie wiem czy nie trzeba będzie jej tych uszu obciąc. Jezuuuuuu pomóżcie mi, ja nie mogę jej odwieźc do tego imbecyla sadysty,
fundusze na hotel mi potrzebne, albo tymczas na wagę złota.
Ten sku.....zgodził się ją oddac wprawdzie w pijackim widzie, ale jest szansa,że nie weźmie kolejnego psa, bo elektryk ma szczekającego kundelka. Może by się zadowolił.
Elektryk okazał się dobrym dla zwierząt -ma teraz kota i psa-zwierzaki są w niego wpatrzone, szkoda tylko,że Perła nic go nie obchodzi.

Zdjęcia wstawię wieczorem.