Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

wylewanie pomyj jak widać to taki sposob na życie chyba...
prawda zawsze sama się obroni, Ares jest bez traum, nie sprawia wrażenia zaniedbanego - wnioski nasuwają się same

Posted

[quote name='mmd']O, kurka, taki cymes mi umknął jakoś:)
Ty wiesz, ale rodzice mnie kochali, i mąż mnie kocha, i syn, i pies (kota nie próbuj mi wciskać)... to musi być jakaś forma zbiorowego szaleństwa

Idę sobie poczytać, co mi zadano.[/QUOTE]

Każdemu próbuje........nie masz szans:-)Musisz przez to przejść. Uparcie twierdzę, ze człek bez kota jak sierota i nie wie co traci......

Posted

No ślicznie sobie tu gawędzicie!:loveu: Też odniosłam wrażenie, że "pewne osoby" przez czas pisania jednego postu mogłyby "zaopiekować" ze... 3 psy i tyleż kotów w potrzebie:eviltong:. Generalnie Ewa nie robi nic i na niczym się nie zna, a przede wszystkim lokuje pieniądze nie tam, gdzie trzeba. Ellig jest niezła, ale tylko wtedy, gdy daje karmę najbardziej potrzebującym nie wg jej uznania, Mysza jest fiśnięta i nieodpowiedzialna, ma za dużo psów, nie ogarnia i nie widzi problemów tam, gdzie są, Gusia nie ma pojęcia o tym, co dla psa jest najlepsze i najważniejsze, Neigh powinno się skazać na wieczną banicję na miau i niech tam jej słoma z butów wychodzi, Ronja tylko tłucze kasę i pewnie dlatego śni jej się dokończony, umeblowany dom, a ja i nasza Tosina oberwałyśmy rykoszetem (choć był czas, że chciano mnie klonować!), bo te wszystkie ww. popaprańce wzięły wlazły na nasz wątek i jeszcze im się pomagać zachciało! Mało tego, teraz się przeniosły na wątek kolejnych moich tymczasowiczek. Wątek tak nudny, że po prostu... Cię mmd na niego zapraszam!
[url]http://www.dogomania.pl/threads/198274-Dwie-boksie-w-tym-jedna-quot-w-pakiecie-quot?highlight=Dwie+boksie[/url]

Posted

[quote name='Nutusia']Aha... Ellig - będąc u wód dostęp do internetu będę miała w kawiarence internetowej. I obiecuję, że będę zaglądać na te wszystkie denne wątki! :)[/QUOTE

O wypraszam sobie......a zresztą na miau nie zaglądasz...to ja się mogę nie poczuwać:-)

Posted

[quote name='mysza 1']Na utrzymaniu mam chyba 6 psów, wypisałam na wątku Aresa :p[/QUOTE]

Ja doliczyłam się 8 sztuk:-) Ale dwie mniej, dwie więcej nie robi już chyba różnicy;-)

[quote name='Nutusia']Generalnie Ewa nie robi nic i na niczym się nie zna, a przede wszystkim lokuje pieniądze nie tam, gdzie trzeba. Ellig jest niezła, ale tylko wtedy, gdy daje karmę najbardziej potrzebującym nie wg jej uznania, Mysza jest fiśnięta i nieodpowiedzialna, ma za dużo psów, nie ogarnia i nie widzi problemów tam, gdzie są, Gusia nie ma pojęcia o tym, co dla psa jest najlepsze i najważniejsze, Neigh powinno się skazać na wieczną banicję na miau i niech tam jej słoma z butów wychodzi, Ronja tylko tłucze kasę i pewnie dlatego śni jej się dokończony, umeblowany dom, a ja i nasza Tosina oberwałyśmy rykoszetem (choć był czas, że chciano mnie klonować!), bo te wszystkie ww. popaprańce wzięły wlazły na nasz wątek i jeszcze im się pomagać zachciało! Mało tego, teraz się przeniosły na wątek kolejnych moich tymczasowiczek. Wątek tak nudny, że po prostu... Cię mmd na niego zapraszam!
[url]http://www.dogomania.pl/threads/198274-Dwie-boksie-w-tym-jedna-quot-w-pakiecie-quot?highlight=Dwie+boksie[/url][/QUOTE]

Uwielbiam te wszystkie nieodpowiedzialne, leniwe i nieznające się na niczym wyżej wymienione dziewczyny:-) Na czele z Tobą popaprańcu Nutusiu, która rzuciła wszystko i ruszyła z pomocą moim kociakom z Helu:-) Dziewczyny, róbmy swoje, każda to co potrafi najlepiej i trzymajmy się razem, bo w pojedynkę nie da rady zrobić tyle, co w fajnej grupie:-)

Posted

[quote name='ronja']wylewanie pomyj jak widać to taki sposob na życie chyba...
prawda zawsze sama się obroni, Ares jest bez traum, nie sprawia wrażenia zaniedbanego - wnioski nasuwają się same[/QUOTE]
Już nie chcę "jątrzyć" u niego na wątku, ale właśnie wylewanie pomyj narobiło najwięcej szkody. Rozumiem, że nie każdy musi latać i szukać psa, bo to nie obowiązek, ale wchodzenie na wątek i pisanie takich rzeczy, kiedy ten DS był potrzebny i mógł się włączyć... I skoro rok wcześniej ze względu na kontakt z DS były te "dwie strony medalu", to nie mogły być jeszcze kilka dni? W dodatku masa głupstw była pisana pod wpływem przypuszczeń, a nie faktów...

Posted

Ja nie rozumiem jednego - jak mnie się nie podobało miejsce gdzie "moje" zwierzaki byly to je po prostu zabieram. Nie ważne dt, ds, hotel, schron czy inny diabeł.

I nie wyobrażam sobie akcji, ze przez rok wiem o tym, ze się zwierzakowi dzieje krzywda a się NIC nie robi zasłaniając się tym kto umowy podpisywał. A jak sie pojawia okazja to huuuuuuuuuuraaaaaaa na barykady.
Napisać to sobie można dokładnie wszystko. Ja parę miesiecy temu napisałam co myślę w krótkich żołnierskich słowach i z ŻADNEGO się nie wycofuję. Dokładnie tak myślę. HOWGH

Posted

[quote name='Neigh']Ja nie rozumiem jednego - jak mnie się nie podobało miejsce gdzie "moje" zwierzaki byly to je po prostu zabieram. Nie ważne dt, ds, hotel, schron czy inny diabeł. [/QUOTE]
Ty ze wsi jesteś i stąd prostackie metody działania;)

Posted

[quote name='Nutusia']Aha... Ellig - będąc u wód dostęp do internetu będę miała w kawiarence internetowej. I obiecuję, że będę zaglądać na te wszystkie denne wątki! :)[/QUOTE]
Ja kobieta nie obliczalna bardzo na to liczylam:)

Posted

[quote name='Nutusia']No ślicznie sobie tu gawędzicie!:loveu: Też odniosłam wrażenie, że "pewne osoby" przez czas pisania jednego postu mogłyby "zaopiekować" ze... 3 psy i tyleż kotów w potrzebie:eviltong:. Generalnie Ewa nie robi nic i na niczym się nie zna, a przede wszystkim lokuje pieniądze nie tam, gdzie trzeba. Ellig jest niezła, ale tylko wtedy, gdy daje karmę najbardziej potrzebującym nie wg jej uznania, Mysza jest fiśnięta i nieodpowiedzialna, ma za dużo psów, nie ogarnia i nie widzi problemów tam, gdzie są, Gusia nie ma pojęcia o tym, co dla psa jest najlepsze i najważniejsze, Neigh powinno się skazać na wieczną banicję na miau i niech tam jej słoma z butów wychodzi, Ronja tylko tłucze kasę i pewnie dlatego śni jej się dokończony, umeblowany dom, a ja i nasza Tosina oberwałyśmy rykoszetem (choć był czas, że chciano mnie klonować!), bo te wszystkie ww. popaprańce wzięły wlazły na nasz wątek i jeszcze im się pomagać zachciało! Mało tego, teraz się przeniosły na wątek kolejnych moich tymczasowiczek. Wątek tak nudny, że po prostu... Cię mmd na niego zapraszam!
[url]http://www.dogomania.pl/threads/198274-Dwie-boksie-w-tym-jedna-quot-w-pakiecie-quot?highlight=Dwie+boksie[/url][/QUOTE]
Z wzajemnascia "Popaprancu":):):)

Posted

[quote name='AniaGucio']Wreszcie tutaj trafiłam :multi:[/QUOTE]

Nie mogłaś nas znaleźć? Już dawno wysłałabym Ci link:-) Aniu, będę miala kilka złotych dla Rufusa od mojej koleżanki, ale muszę jutro ze stówy, którą od niej dostałam kupić kilka kilogramów karmy dla kociaków, którą ona z kolei obiecała Pani z bazarku:-) A Pani z bazarku musi dostac karmę dla bezdomnych kociaków, bo z kolei w ramach rewanżu dokarmia karmą, którą ma od nas (najostatniejszy zapas Hillsa wątrobowego od mojego Anioła Ellig:-) ) Bolka - wspaniałego psa, który mieszka na bazarku i już mu wątroba nie wyrabia od jedzenia końcówek wędlin i innych takich, którymi żywią go sprzedawcy z bazarku:-) Ufff. mam nadzieję że wiadomo o co chodzi. A ponieważ Aga pomagała kiedyś Rufusowi, zgodziła się, żeby pozostałą po zakupie kociej karmy kasę podzielić na Rufusa i Kajusia:-)

Posted

[quote name='Ellig']Z wzajemnascia "Popaprancu":):):)[/QUOTE]
Ale tu Wersal cukieraśny :)

[quote name='AniaGucio']Wreszcie tutaj trafiłam :multi:[/QUOTE]
Taaa... i na mnie trafiła i mi podsyła psa - klon Lakusia.
Cofam wszystko, co wczoraj pisałam. Z Wami się nie da stąd uciec;)
[quote name='Ewa Marta']Ufff. mam nadzieję że wiadomo o co chodzi. [/QUOTE]
Pewnie! Na szczęście nie mnie to dotyczy, ale ten post mi się szalenie podoba :P

Posted

[quote name='Ewa Marta']Nie mogłaś nas znaleźć? Już dawno wysłałabym Ci link:-) Aniu, będę miala kilka złotych dla Rufusa od mojej koleżanki, ale muszę jutro ze stówy, którą od niej dostałam kupić kilka kilogramów karmy dla kociaków, którą ona z kolei obiecała Pani z bazarku:-) A Pani z bazarku musi dostac karmę dla bezdomnych kociaków, bo z kolei w ramach rewanżu dokarmia karmą, którą ma od nas (najostatniejszy zapas Hillsa wątrobowego od mojego Anioła Ellig:-) ) Bolka - wspaniałego psa, który mieszka na bazarku i już mu wątroba nie wyrabia od jedzenia końcówek wędlin i innych takich, którymi żywią go sprzedawcy z bazarku:-) Ufff. mam nadzieję że wiadomo o co chodzi. A ponieważ Aga pomagała kiedyś Rufusowi, zgodziła się, żeby pozostałą po zakupie kociej karmy kasę podzielić na Rufusa i Kajusia:-)[/QUOTE]

Hhh... wspominałaś o tym wątku, ale wiadomości z linkiem nie dostałam :???:
No ale teraz już jestem :) Co do pieniążków, to bardzo Ci dziękuję, że pamiętasz o Rufciu i pytasz kogo możesz o pomoc - zrób co masz zrobić, my poczekamy :)

Posted

[quote name='Nutusia']Pięknie, choć cała rodzina się nie załapała :) A co to za czarna piękność na pierwszym planie?...[/QUOTE]
Pan Imciuła :)

Posted

[quote name='ronja']rodzinnie ;)
[IMG]http://img843.imageshack.us/img843/8003/morek45.jpg[/IMG][/QUOTE]

Ale fajne:-) Kaluch, Sonieczka, Pan Imciuła (czyli Morek trzyłapy) i Didi:-) Kaluch ma u mnie jeszcze jedno imię;-) Nietoperz:-)

Z pieniędzy otrzymanych od mojej sąsiadki Agnieszki S. na zakup karmy dla kociaków, pozostało mi 73 zł. W związku z tym Kajuś dostaje 36 zł, a Rufus 37 zł:-) Zaraz zapiszę w Kajusia rachunkach i napiszę na wątku Rufcia, no i wyślę Ani część Rufusową:-)

Posted

Ach, pan Imciuła - nigdy go nie widziałam - jedynie... słyszałam! :) I nie wiem dlaczego zupełnie inaczej go sobie wyobrażałam! Tyle, że teraz gdy już wiem jak wygląda... nie pamiętam jaki był w mojej wyobraźni :)