Jump to content
Dogomania

Tosia za tęczowym mostem ,wrodzona wada serca .Tosiu śpij spokojnie [*][*][*]

Recommended Posts

Posted

ronja napisał(a):
Tosia już u nas. Na razie trochę zdezorientowana.
Przeraźliwie chuda

taki sam jest Homer :(

Ronja dobrzeby było na ta łapkę(nie wiem co ona ma tam wśrodku) do przemywania stosować Vagothyl (rozdzieńczony bardzo, tak by była woda lekko różowa) bo on wyciąga ropę itp, potem na to rywanol(najlepiej w maści).Vagothyl na receptę ale wet moze przepisac i do kupienia w zwykłej aptece, zabija wszystkie zarazki.

• Replies 827
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ona była u weta wczoraj ale nie mówiła mi babka że robiła jej opatrunek więc chyba schron sma to zrobił . zastanawiłyśmy sie czy to nie za mocno ma zrobine ? bo wydawało nam sie że ma spuchnięta ta łapkę?

Posted

O matko, w końcu jestem!! Ronia wielkie, ogromne dzięki! Tosia będzie mieć u Ciebie jak w niebie :) Zdjęcia wrzucę jutro, bo kabelek od aparatu został w pracy.
Kasia, my Ci za ten transport chyba się nie odwdzięczymy> Tosieńka była spokojna, caluteńką drogę spała. Sorry, że w takim skrócie, ale jeszcze nie ochłonęłam.

Posted

mala_czarna napisał(a):
O matko, w końcu jestem!! Ronia wielkie, ogromne dzięki! Tosia będzie mieć u Ciebie jak w niebie :) Zdjęcia wrzucę jutro, bo kabelek od aparatu został w pracy.
Kasia, my Ci za ten transport chyba się nie odwdzięczymy> Tosieńka była spokojna, caluteńką drogę spała. Sorry, że w takim skrócie, ale jeszcze nie ochłonęłam.

Spokojna była?? Az trudno mi w to uwierzyc :D Jak dla mnie Tosieńka to wulkan energii :) Niunia za głaski i mizianie odda chyba wszystko :)

U Ronjii Niunia nabierze masy :)

Posted

Przy jakiejś wizycie w Klembowie Aga zauważyła, że na tej łapinie jest rana. Nie wiemy, czy to przez pogryzienie, czy może Tosia rozwaliła sobie przez kratę, a potem sama tę ranę wylizała, w każdym razie Tosieńka dostaje teraz antybiotyk. Zostawiłam dzisiaj Roni 2 ostatnie tabletki antybiotyku.

Posted

Dziewczyny dostałam info od Marty która zabrała sunie Collie - ona też była taka chuda - obstawiałyśmy trzustkę albo robale a prawdopodobnie sunia ma mocznicę. Nie chcę panikować ale może Tosi też trzeba by na cito zrobić badanie moczu, chociaz nie wiem czy to z krwi też nie wychodzi. Kurcze nie znam się :(

Posted

mala_czarna napisał(a):
mocznica wyjdzie z krwi pod warunkiem, że robimy krew na kreatyninę i mocznik. A co to znaczy, że ta Collaczka ma "prawdopodobnie" mocznicę?

Jutro będzie dopiero na 100% wiadomo. Nie wiem może dzisiaj zrobili jakieś inne badanie i nie są do końca pewni.

Posted

Jaka ona chudziutka...

Nie dramatyzujmy z tymi chorobami. Oczywiście, na wszelki wypadek trzeba porobić badania. Przede wszystkim zbadać krew.

Jak to dobrze,że wyciągnęłyście ją ze schronu dziewczyny :)

Posted

Wiecie może jak długo Tosieńka była w schronisku? Pomyślałam właśnie,że (oprócz przez zarobaczenie) ona może nie chciała jeść, bo tęskni??
Ja kiedyś jechałam z rodziną na pogrzeb do innego miasta i nie chciałam swojej suczki samej w domu zostawiać, więc zawiozłam ją do mojej przyjaciółki. Mimo,że "dziewczyny" się doskonale znają, to sierściuch przez praktycznie cały czas siedział pod drzwiami. Nie dała się zwabić nawet szynką...

Czas pokaże, najważniejsze żey Tosia była zdrowa...

Posted

Tosia ok. Noc bez wpadek;)
Jedyne co trochę mnie martwi, że bardzo wyrywna jest do naszej kotki. A nasza Dakocia ma to gdzieś i ją prowokuje przechadzając się pod boksem... Mam nadzieję, że Tosia przywyknie - tak jak i pozostałe psy;)

Sama Tosia - cudo. Jest słodka, jak się ją odkarmi będzie przepiękna.