Jump to content
Dogomania

Tosia za tęczowym mostem ,wrodzona wada serca .Tosiu śpij spokojnie [*][*][*]

Recommended Posts

• Replies 827
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

tosia ma niski poziom białka (ale nie alarmujący) . może to być spowodawane zarobaczeniem czyli robale wchłaniają a nie tosia.
ponad to ma 6 razy wsięcej krwinek kwasochłonnych które takżę wskazują na zarobaczenie lub uczulenie .Poziom amylazy jest w normie, czekamy jeszcze na poziom lipazy ( wyniki tych badań będą jutro o 16.00), które nie decydują o tym czy trzustka jest chora czy nie. w niedzielę zbiorę ja na spacer i jak się załawtwi to wezme troche i badanie kału zrobie jej na własny koszt.

Posted

tj mówiłam że zarobaczona tylko pamiętajcie to że badanie kału nie wykaże robali to nei znaczy ze ich nie ma, bo te badanie ma 100% pewności tylko w momencie kiedy mówi ze robale są a jak mówi ze nie ma to nei znaczy że to prawda bo poprostu jeszcze robale mogły nie ujawnić się. Teraz tylko aniprazol na 5 dni i powtórka jego za dwa tygodnie. Niech nie podaje nic innego bo jej nic innego nie wybije tego dziadostwa.

Posted

AGA35 napisał(a):

tosia ma niski poziom białka (ale nie alarmujący) . może to być spowodawane zarobaczeniem czyli robale wchłaniają a nie tosia.
ponad to ma 6 razy wsięcej krwinek kwasochłonnych które takżę wskazują na zarobaczenie lub uczulenie .Poziom amylazy jest w normie, czekamy jeszcze na poziom lipazy, które nie decydują o tym czy trzustka jest chora czy nie. w niedzielę zbiorę ja na spacer i jak się załawtwi to wezme troche i badanie kału zrobie jej na własny koszt.

No to w sumie, póki co, kamień mi spadł z serca!!!
Tosiu kochana, pani na Ciebie czeka, chce cię zabrać do domku, nie wywijaj nam numerów i nie choruj kobieto ;)
Aga, bazarek płytowy jeszcze nie zakończony, a już sporo pieniążków jest!

Posted

Potwierdzam, Aniprazol na pewno pomoże.

Trzeba szybciutko zrobić pełną diagnostykę żeby nam się sunia nie wyłożyła psychicznie w tym schronisku.

Przeczytałam,że Tosia ma coś nie tak z łapami. Co na to wet? Może warto zrobić RTG?

Posted

[quote name='Diora']

Przeczytałam,że Tosia ma coś nie tak z łapami. Co na to wet? Może warto zrobić RTG?

Ciotka, to była taka moja osobista opinia. Byc może się mylę, być może to wynika z tego, że Tosia jest po prostu chuda, ale odnoszę wrażenie, że w tych łapach jest przykurcz. Na zdjęciach widać, że ona tych łap nie stawia normalnie. Kurde, no nie wiem jak to łopatologicznie wyłożyć, ale pewnie wiesz o co mi chodzi.
Aga35 - co dalej robimy? Jest jakaś opracowana strategia? ;) Czy konstatujemy się z panią chętną na adopcję, czy raczej szukamy hoteliku?

Posted

dziś będe u weta dowiedziec sie o wyniki tych ostanich badań i zapytam o te łapy ponad to przyjrzę sie im bardziej w niedziele jak będę z nią na spacerze . Napisałam pani chętnej wczoraj wieczorem ale na ta chwile nie mam odpowiedzi. Jezeli pani się nie odezwie do wieczora to trzeba na cito szukać dt w którym się " podtuczy" i ogłaszać .....co na to ciotki kochane?

Posted

Miejmy nadzieję,że ona jest "tylko" zaniedbana... :)

Zobaczymy co z tą ewentualną przyszłą panią... Oby się odezwała. Trzymam mocno kciuki. Jeżeli to nie wypali, też jestem za szukaniem DT, ewentualnie hoteliku. Suczka się marnuje w schronie :(

Posted

Aga-33-76 napisał(a):
Czy w którąś niedzielę można byłoby ją zawieźć? Kto ma kontakt z DT? Jak mają być regulowane kwestie finansowe - płatność z góry czy mogą poczekać na płatność z dołu?

mała_czarna ma więcej info na ten temat

Posted

mala_czarna napisał(a):
Proszę dopisać do pierwszej strony: deklaruję 100 zł miesięcznie na Tosię, dopóki nie znajdzie Domu stałego.

uzupełniam :-)