Aga-33-76 Posted February 18, 2010 Posted February 18, 2010 AGA35 napisał(a):do p.Celiny? Tak, do p. Celiny, dowiem się od razu jaki był koszt przeprowadzenia badań Quote
anouk92 Posted February 18, 2010 Posted February 18, 2010 Aga 35 ma podjechać wieczorem do lecznicy i zobaczyć wyniki badań Tośki, więc może niech już nikt nie dzwoni do lecznicy bo powiedzą że zawracamy im głowę. Quote
AGA35 Posted February 18, 2010 Author Posted February 18, 2010 tosia ma niski poziom białka (ale nie alarmujący) . może to być spowodawane zarobaczeniem czyli robale wchłaniają a nie tosia. ponad to ma 6 razy wsięcej krwinek kwasochłonnych które takżę wskazują na zarobaczenie lub uczulenie .Poziom amylazy jest w normie, czekamy jeszcze na poziom lipazy ( wyniki tych badań będą jutro o 16.00), które nie decydują o tym czy trzustka jest chora czy nie. w niedzielę zbiorę ja na spacer i jak się załawtwi to wezme troche i badanie kału zrobie jej na własny koszt. Quote
Wunia Posted February 18, 2010 Posted February 18, 2010 wpisuję się na wątek - Tosia jest przecudna :) Quote
Ilka21 Posted February 18, 2010 Posted February 18, 2010 tj mówiłam że zarobaczona tylko pamiętajcie to że badanie kału nie wykaże robali to nei znaczy ze ich nie ma, bo te badanie ma 100% pewności tylko w momencie kiedy mówi ze robale są a jak mówi ze nie ma to nei znaczy że to prawda bo poprostu jeszcze robale mogły nie ujawnić się. Teraz tylko aniprazol na 5 dni i powtórka jego za dwa tygodnie. Niech nie podaje nic innego bo jej nic innego nie wybije tego dziadostwa. Quote
Vasco Posted February 18, 2010 Posted February 18, 2010 dobrze, że już są jakieś konkretne informacje. Quote
mala_czarna Posted February 18, 2010 Posted February 18, 2010 AGA35 napisał(a): tosia ma niski poziom białka (ale nie alarmujący) . może to być spowodawane zarobaczeniem czyli robale wchłaniają a nie tosia. ponad to ma 6 razy wsięcej krwinek kwasochłonnych które takżę wskazują na zarobaczenie lub uczulenie .Poziom amylazy jest w normie, czekamy jeszcze na poziom lipazy, które nie decydują o tym czy trzustka jest chora czy nie. w niedzielę zbiorę ja na spacer i jak się załawtwi to wezme troche i badanie kału zrobie jej na własny koszt. No to w sumie, póki co, kamień mi spadł z serca!!! Tosiu kochana, pani na Ciebie czeka, chce cię zabrać do domku, nie wywijaj nam numerów i nie choruj kobieto ;) Aga, bazarek płytowy jeszcze nie zakończony, a już sporo pieniążków jest! Quote
Diora Posted February 18, 2010 Posted February 18, 2010 Potwierdzam, Aniprazol na pewno pomoże. Trzeba szybciutko zrobić pełną diagnostykę żeby nam się sunia nie wyłożyła psychicznie w tym schronisku. Przeczytałam,że Tosia ma coś nie tak z łapami. Co na to wet? Może warto zrobić RTG? Quote
Aga-33-76 Posted February 18, 2010 Posted February 18, 2010 Dobrej nocki Tosiu, wytrzymaj jeszcze troszkę ... Quote
mala_czarna Posted February 19, 2010 Posted February 19, 2010 [quote name='Diora'] Przeczytałam,że Tosia ma coś nie tak z łapami. Co na to wet? Może warto zrobić RTG? Ciotka, to była taka moja osobista opinia. Byc może się mylę, być może to wynika z tego, że Tosia jest po prostu chuda, ale odnoszę wrażenie, że w tych łapach jest przykurcz. Na zdjęciach widać, że ona tych łap nie stawia normalnie. Kurde, no nie wiem jak to łopatologicznie wyłożyć, ale pewnie wiesz o co mi chodzi. Aga35 - co dalej robimy? Jest jakaś opracowana strategia? ;) Czy konstatujemy się z panią chętną na adopcję, czy raczej szukamy hoteliku? Quote
AGA35 Posted February 19, 2010 Author Posted February 19, 2010 dziś będe u weta dowiedziec sie o wyniki tych ostanich badań i zapytam o te łapy ponad to przyjrzę sie im bardziej w niedziele jak będę z nią na spacerze . Napisałam pani chętnej wczoraj wieczorem ale na ta chwile nie mam odpowiedzi. Jezeli pani się nie odezwie do wieczora to trzeba na cito szukać dt w którym się " podtuczy" i ogłaszać .....co na to ciotki kochane? Quote
Diora Posted February 19, 2010 Posted February 19, 2010 Miejmy nadzieję,że ona jest "tylko" zaniedbana... :) Zobaczymy co z tą ewentualną przyszłą panią... Oby się odezwała. Trzymam mocno kciuki. Jeżeli to nie wypali, też jestem za szukaniem DT, ewentualnie hoteliku. Suczka się marnuje w schronie :( Quote
AGA35 Posted February 19, 2010 Author Posted February 19, 2010 Pinle potrzebny transport do babic dla tosi..... Prosimy błagamy...... Quote
Wunia Posted February 19, 2010 Posted February 19, 2010 a można tak przybliżyć miejsce? Jakiś powiat chociaż :) skąd - dokąd :) Babic kilka jest :) Quote
Aga-33-76 Posted February 19, 2010 Posted February 19, 2010 potrzebny dokładny adres docelowy; które to Babice ? Quote
mala_czarna Posted February 19, 2010 Posted February 19, 2010 Proszę dopisać do pierwszej strony: deklaruję 100 zł miesięcznie na Tosię, dopóki nie znajdzie Domu stałego. Quote
mala_czarna Posted February 19, 2010 Posted February 19, 2010 Aga-33-76 napisał(a):potrzebny dokładny adres docelowy; które to Babice ? Wyględy, ul. Leśna 105. To za Babicami. Quote
Aga-33-76 Posted February 19, 2010 Posted February 19, 2010 cioteczki, porozsyłajcie proszę wątek, jest DT ale deklaracji brak Quote
Aga-33-76 Posted February 19, 2010 Posted February 19, 2010 Czy w którąś niedzielę można byłoby ją zawieźć? Kto ma kontakt z DT? Jak mają być regulowane kwestie finansowe - płatność z góry czy mogą poczekać na płatność z dołu? Quote
AGA35 Posted February 19, 2010 Author Posted February 19, 2010 Aga-33-76 napisał(a):Czy w którąś niedzielę można byłoby ją zawieźć? Kto ma kontakt z DT? Jak mają być regulowane kwestie finansowe - płatność z góry czy mogą poczekać na płatność z dołu? mała_czarna ma więcej info na ten temat Quote
AGA35 Posted February 19, 2010 Author Posted February 19, 2010 mala_czarna napisał(a):Proszę dopisać do pierwszej strony: deklaruję 100 zł miesięcznie na Tosię, dopóki nie znajdzie Domu stałego. uzupełniam :-) Quote
Aga-33-76 Posted February 19, 2010 Posted February 19, 2010 Nie obiecuję, ale postaram się pomóc w transporcie Quote
Aga-33-76 Posted February 19, 2010 Posted February 19, 2010 mala_czarna napisał(a):Wyględy, ul. Leśna 105. To za Babicami. za czorta nie mogę znaleźć na mapie; to na pewno mazowieckie? Quote
Recommended Posts