Aska7 Posted March 19, 2010 Posted March 19, 2010 Moja ostatnio przygarnięta sunia też miała lambliozę i niestety również istniało prawdopodobieństwo zakażenia, ale zrobiliśmy badania kału (4 osoby i 3 psy) i wszystkie wyszły negatywne, a kontakt przecież był stały i bliski. Nie ma co panikować i stosować cokolwiek profilaktycznie, tylko zdrowych przebadać, a chorego leczyć. Po weekendzie postaram się zrobić jakiś bazarek. Quote
go-ja Posted March 19, 2010 Posted March 19, 2010 Hej, Poczytałam newsy. Przykro mi, że takie wyniki, ale z drugiej strony nareszcie wiadomo i można to dziadostwo leczyć. Dzielna kikou i gromadka! Mam pytanie odnośnie bazarków. Jak to wygląda? Jak można pomóc? Czy można przekazać np jakieś rzeczy, które ktoś zakupi i kasa pójdzie na piesa? Dajcie znak - byłabym zainteresowana. Chcieliśmy z grupą artystów oddawać swoje prace dla zwierzaków, a raczej dochód z ich sprzedaży (np. biżuterii), ale póki, co jest problem z rozliczaniem tego, więc może takie pojedyncze akcje można by tutaj... Pozdrowienia dla wszystkich fanów Misia :). Zdrowiej pięknoto! Kikou - dużo sił życzę! BEDZIE DOBRZE! Quote
GoskaGoska Posted March 20, 2010 Author Posted March 20, 2010 go-ja my tu robimy bazarki - na których jest praktycznie wszystko - jest dział bazarek - : http://www.dogomania.pl/forums/99-Bazarek i klikasz w napisz nowy temat i tworzysz swój bazarek - w tytule bazarku powinna być data do kiedy trwa. W bazarku określasz na jakiego psa robisz bazarek - możesz dać fotkę też psa i dajesz link do jego wątku , piszesz do kiedy jest bazarek datę i godzinę No i robisz juz bazarek - fotki towaru ( które zeby dać na forum trzeba wgrać np na fotosik.pl , opis towaru oraz cena może być wywoławcza lub kup teraz i określasz ile by wyniosła również wysyłka- generalnie jeśli ty nadajesz towar najpierw zbierasz pieniądze na swoje konto -bo tam dostajesz za towar + koszty wysyłki - a poźniej przelewasz już za sam towar pieniądze do osoby, która zbiera na psa i zapisuje na wątku w rozliczeniu. Quote
kikou Posted March 20, 2010 Posted March 20, 2010 ...no nic leczymy sie... rano już po prostu chciało mi sie płakać z powodu ilości rozbryzganej biegunki w wielu miejscach....ale to mi przypomniało że samo zwalczenie pierwotniaka to nie wszystko, przecież Joyki ma chyba kompletne zero flory bakteryjnej w jelitach po tym wszystkim oraz dodatkowo nietrafionej kuracji antybiotykowej... a zatem znowu do weta i dostał paste odbudowujacą flore jelitową.... zobaczymy co dzisiaj przyniesie noc? Quote
GoskaGoska Posted March 20, 2010 Author Posted March 20, 2010 ale inne psiaki też mają, czy tylko on tak brudzi -jejku , zeby mu się wszystko szybko uspokoiło Quote
go-ja Posted March 20, 2010 Posted March 20, 2010 Trzymaj się kikou, jesteś bardzo, bardzo dzielna... To minie! Na pewno minie! Normalnie pomodlę się dziś o to!!!!!!! Quote
carolinascotties Posted March 20, 2010 Posted March 20, 2010 amensalizm napisał(a):Pojęcia nie mam... na biolog.pl napisze będa wiedzieli. mam w piwnicy taki plyn medyczny do odkazania podlog itp. za jakas godzine napisze jego nazwe Quote
amensalizm Posted March 20, 2010 Posted March 20, 2010 go-ja napisał(a):Trzymaj się kikou, jesteś bardzo, bardzo dzielna... To minie! Na pewno minie! Normalnie pomodlę się dziś o to!!!!!!! Na pewno minie, bo to może nieprzyjemny protist, ale nie groźny, nie zagrażający życiu ;) Nawet czasem dobrze mieć takie cos w młodości ;) Bo jest taka jednostka chorobowa, która jest wywołana przez zbyt sterylne warunki w dzieciństwie i właśnie brak takich "niespodzianek" w układzie pokarmowym ;) Quote
GoskaGoska Posted March 22, 2010 Author Posted March 22, 2010 JAK MASZ WOLNE MIEJSCE TO poproszę o ogloszenia dla tego owczarka : http://www.dogomania.pl/threads/180420-Owczarek-niemiecki-krA-tkowA-osy-FANGO-po-nieoperacyjnym-urazie-DO-WZIAE-CIA-OD-ZARAZ Quote
GoskaGoska Posted March 22, 2010 Author Posted March 22, 2010 80zł doszło od Havanki z bazarku bardzo dziękujemy :loveu::loveu::loveu: Quote
laikinia Posted March 22, 2010 Posted March 22, 2010 Gosia, tego onka od ciebie podalam do ogloszen :) Quote
GoskaGoska Posted March 23, 2010 Author Posted March 23, 2010 Kinga dziękuję- czy jeszcze wybrać jakiegoś biedaka ? Quote
GoskaGoska Posted March 23, 2010 Author Posted March 23, 2010 A jak tam biedaczek? Paskuctwo wykończone ? Quote
laikinia Posted March 23, 2010 Posted March 23, 2010 Tak Gosiu, sa jeszcze 4 miejsca na ogloszenia :) Quote
laikinia Posted March 23, 2010 Posted March 23, 2010 kikou, powiedz prosze, ze z joykiem jest lepiej... Quote
GoskaGoska Posted March 23, 2010 Author Posted March 23, 2010 to fajnie, ale myślę, że Betinke warto ogłosić też bo Marta tylko parę ogłoszeń odświeżyła, a teraz jak ma dzidzie to niestety czasu jej braknie na robienie dodatkowych a ona chyba a 4 portalach robiła, poza tym ogłoszenia spadają na portalach bardzo szybko. jak coś to proszę dla tego niewidomego pieska- choc cały czas się boję czy jeszcze żyje: http://www.dogomania.pl/threads/180123-Kochany-A-lepaczek-i-tyle-miA-oA-ci-do-czA-owieka-proszAE-pomA-A-my-znaleA-AE-mu-dom dziś mailow pisalam z pewną Panią o Joyku - ale nic zobaczymy, bo nie ma co zapeszac Quote
kizimizi Posted March 23, 2010 Posted March 23, 2010 Zapraszam ana watek smutnego i zastraszonego Asteiego z dolnego ślaska, który zbiera na hotel. http://www.dogomania.pl/threads/180544-rozpoczynamy-walkAE-o-A-ycie-Astiego-ZBIERAMY-NA-HOTEL Quote
go-ja Posted March 24, 2010 Posted March 24, 2010 Jak się ma Joy? O bazarkach będę myśleć, dzięki za info :) Quote
GoskaGoska Posted March 25, 2010 Author Posted March 25, 2010 kikou pewnie zajęta, bo z neta zniknęła jak znajdzie chwilę to napiszę jak tam walka z chorobami Kinga tu jest wątek Kubusia , oczywiście wszystkich zapraszam: http://www.dogomania.pl/threads/182462-Kuba-co-bardzo-by-chciaA-strzela-w-serce-ale-tylko-wolontariuszy Quote
laikinia Posted March 25, 2010 Posted March 25, 2010 Rozmawialam z kikou. Joy dostal przez 3 dni tabletki (biegunka troszke juz spokojniejsza), a teraz bierze preparaty do odbudowania flory. 2 kolejne psy juz sa, albo byly chore. :roll: Kikou jechala do Wrocka zalatwiac sprawy, a wyladowala na pogotowiu pod kroplowka... wymioty, wymioty, wymioty... :shake: Mam taka cicha nadzieje, ze moze to ciaza (grasuje teraz na dogo. ;)) ale chyba nie i jednak dziewczyna nam sie zarazila... I oczywiscie kikou nie ma czasu pojsc do porzadnego lekarza. :shake: Leczy i pielegnuje psiuchy, a sama sie wykonczy. Juz ja postraszylam, ze jak tak dalej bedzie robic, to bede ja musiala zabrac na DS do mnie za kare. :mad:;) Quote
monika083 Posted March 25, 2010 Posted March 25, 2010 oj kikou kochana to duzo zdrowka..jejku kto teraz sie psiakami zajmuje ,ale sie porobilo... Quote
laikinia Posted March 25, 2010 Posted March 25, 2010 kikou jest w domu, dostala tylko kroplowke i leki na pogotowiu, aby sie nie odwodnila... chyba jest juz lepiej, bo chodzi na spacerki itd. Tylko wiecie jak to jest- dziewczyny lataja do wetow z psiuchami, a same siebie przesuwaja na koniec kolejki ;-) To sa "ludzie- herkulesy"... czuje sie w porownaniu jak taka leniwa kluska tapczanowa.:mdrmed: kikou zdrowiej kochana nam jak najszybciej:calus: Quote
GoskaGoska Posted March 25, 2010 Author Posted March 25, 2010 no proszę to się porobiło :( i Kasia się pochorowała - no niech juz wszyscy będą zdrowi - wiosna idzie i nie ma co chorować Quote
amensalizm Posted March 25, 2010 Posted March 25, 2010 Kurcze... Żeby aż pod kroplówkę trafić. Choć to chyba typowa procedura jak ktoś przyjdzie na sor z wymiotami. Biedna. Quote
Recommended Posts