Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 233
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

no pięknie mi tu Kinga życzy ciąży grasującej na dogo hihihi....

Joyli ma sie lepiej, w końcu kupa ma kształt kupopodobny...choć jeszcze daleki od ideału....
idealne jest natomiast że już jest w stanie funkcjonować od spaceru do spaceru i wynieść w/w na dwór więc chociaż tyle szczęścia...

dwa pieski były chore, już przeleczone, u innych na razie cisza..wiec mam nazieje że już po epidemii, ja nie zrobilam jeszcze testow na lambrie ale zrobie bo faktycznie czuje sie jakoś średniawo...

Dzwoniła w jego sprawie Pani z Jeleniej Gory, umowiłyśmy sie na telefon po świętach bo przecież ma 31go przyjechać ta rodzina od Laikini go poznawć więc powiedziałam o tym tej drugiej Pani...

tu na wsi już dwie rodziny chciały go wziąć.... ( ale nawet nie paktuje w tej sprawie..... bo tu wszyscy mają psy na łańcuchach, więc choć nie moge tego sama zmienić przynajmniej nie przyłoże do tego ręki)

Posted

Rodzina z Niemiec przygotowana do przyjazdu :) Wet. odwiedzony, porady przyjete, sa przygotowani na kontynuacje leczenia Joyka. Maja nadzieje, ze dalej dopieszczany w domowych warunkach psiunia bedzie szybko wracal do sil :)

Posted

dzisiaj bylo pierwsze spotkanie z sunia i nowa rodzina,
wypadlo niezle,
Joyki nie byl napastliwy wobec suni, a ona dzieki temu nie okazywala leku...
wiec teoretycznie powinno byc dobrze,
jutro kolejny zapoznawczy spacerek

Posted

dzisiaj Joyki spedził ponad 4 godziny z nową rodziną i z sunią kontakty ukladają sie przyzwoicie.... tzn sunia sobie, a on sobie... ale podobno to dobrze bo jak inne piesie probują nawiazać z nia kontakt i sie bawiś to ona ucieka przerazona...

jutro Joyki idzie prawie na cały dzień spacerować z rodzinką po gorach..... trzymamy wiec kciuki zeby stosunki piesiow zacieśniały sie, bo kontakt z nowym Państwem znakomity, Joyliś lata za Panią zachwycony.. dzisiaj nawet pograł troche w piłke, chociaż jest jeszcze troche osowiały po chorobie...

Posted

Ja tez dostalam e-mail: ze maja nadzieje, ze bedzie dalej wszystko tak fajnie ;-) Jeszcze jest jedna spora przeszkoda do pokonania: jazda samochodem... mam nadzieje, ze Joy poradzi sobie dobrze :)

Posted

ale on juz jechał autem z Wrocławia do Kasi i chyba był grzeczny

a ja się pochwalę jesteśmu w PL nawet nie 24h a już psa znależliśmy hehe i tyle bram a on akurat pod moją siadł zmoknięty i wyziębony - no te psy chyba mają intuicje u kogo pomocy szukać:evil_lol:

Posted

no nic siedzi na razie u mnie, w schronie dostałam nr do ludzi co zgubili podobnego i 4 km od nas, więc może to ich zguba - własnie ze 30min jedna Pani ma przyjechać zobaczyć czy to on. Mam nadzieję, że to ich piesek a jak nie to będziemy szukać mu jakiegoś domu :)

Posted

Mój jak pierwszy raz jechał samochodem w życiu (około 2 lata) to wbił się pazurami we mnie. Teraz (z 6 raz już jechał) uwielbia to i natychmiast wskakuje do samochodu, na przednie siedzenie oczywiście, ale z tyłu za kratką (mamy wana) tez cuzje się dobrze nawet jak jadą chłopaki razem.
Więc myślę, ze to malutki problem ;)

Posted

po wczorajszym calym dniu spedzonym z nową rodziną i dzisiejszym zapadła decyzja, że Joyki jedzie jutro do nowego domu,
....w miedzyczasie miał znowu pogorszenie, znowu koszmarna biegunka, dostal kolejną serie tabletek na swoje robale, w domu też kolejne dwa pieski wymiotują, weterynarka zamowila mi już duże opakowanie tego specyfiku na lambrie ...bo to jednak paskudztwo uparte i trudne do wyleczenia.
Nowa Rodzina wspaniała, bardzo sie o niego troszczą, o jego zdrowie, przygotowali sie niesamowicie, bardzo dbają o swoje psiaki, z sercem ale też bardzo mądrze....
myślę że trudno byłoby psiakowi trafić na lepszą rodzine,
troche mi smutno, że to już jutro ale poznawszy nową rodzine jestem o niego spokojna....
jednak ma szczeście łysy królewicz...
a mnie pozostają wspomnienia o miesięcznej walce z megabiegunką... ;)

Posted

Kikou - to wspaniała wiadomość :-)))))) Jak tylko będą jakieś foty z nowego domku daj znak :). Miejmy nadzieje, że ozdrowienie tam natychmiast, a już na pewno bardzo szybko :).

Gosiu - i co? Czyj to piesek? Znaleźli się właściciele?

Posted

go-ja oczywiście wasze wpłaty według uznania, ja proponuję zostawić na następnego do wciągnięcia - , bo takich jest cała kolejka do końca kwietnia będę w schronie to się mogę zorientować czy jest jakiś pilny przypadek, a pewnie na pewno jest.
ale to oczywiście to moje lużne myśli i może być tam przelane gdzie chcecie :)

A po "moją" znajdę przyjechali ludzie o 20;30 i okazał się, że to on -cieszył się jak wariat, to wątpliwości nie miałam, że to ich piesek , bardziej martwi mnie , ze on już im kiedyś też uciekł :mad:a to dopiero roczny piesek , mówiłam, zeby wykastrowali- ale Pan nie chce okaleczać :diabloti: no i gadaj z ludżmi. No , ale piesek był szczęśliwi i Państwo też zadowoleni , że się znalazł - by już się więcej nie gubił, bo za 3 razem może nie mieć tyle szczęścia.