Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 314
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

paros napisał(a):
Ciągle jeszcze brakuje na psiowóz :-(

To ja się przypomnę - pomózmy psom p.Joli.
Kolejna "tymczasowiczka" Bajka ma problemy ze stawami.
Wymaga okładów żelowych i masaży..

Podzielcie sie grosikiem, pleaaaassssseeee...

Posted

Abrakadabra napisał(a):

nic dodać..

Posted

Abrakadabra napisał(a):

Same problemy, a na dodatek dogo nie działa :angryy::angryy:

Posted

Abrakadabra napisał(a):

Same problemy, a na dodatek dogo nie działa :angryy::angryy:

Posted

Witam, poniewaz P.Jola nie podzielila sie dobra nowina to ja sie nia z Wami podziele .7 marca p.Jola otrzymala od "naszej" fundacji 300 / trzysta/ kg karmy Hill'sa dla zwierzakow w przytulisku.Mam nadzieje ,ze uda sie tez wyleczyc i wyadoptowac wszystkie "bidy" :)
P.Joli i Wolontariuszom serdecznie dziekujemy za to co robicie:)

Posted

Ellig napisał(a):
Witam, poniewaz P.Jola nie podzielila sie dobra nowina to ja sie nia z Wami podziele .7 marca p.Jola otrzymala od "naszej" fundacji 300 / trzysta/ kg karmy Hill'sa dla zwierzakow w przytulisku.Mam nadzieje ,ze uda sie tez wyleczyc i wyadoptowac wszystkie "bidy" :)
P.Joli i Wolontariuszom serdecznie dziekujemy za to co robicie:)

Przepraszam bardzo, że nie podziękowałam na Dogo, ale ostatnio nie mam czasu tutaj wchodzić, bo ciągle się coś dzieje, a ja jestem bardezo przeziębiona i sama ledwo chodzę. ZresZtą nie wiedziałam, że ktoś z fundacji znajduje się na Dogo, bo nikt mnie o tym nie pinformował. Pani Bogusia od której otrzymałam karmę nic nie wspominała o Dogomanii, więc podziękowałam jej przy odbiorze żarełka. Bardzo się przydaje i na trochę wystarczy, natomiast tak jak obiecałam, jeśli Pani Bogusia prześle zdjęcia piesków które są pod waszą opieką to moje koleżanki porobią im ogłoszenia, bo trzeba sobie pomagać, inaczej daleko nie zabrniemy, jedni bez drugich nie damy sobie rady. Wszystkich bid u mnie nieda rady wyadoptować, ponieważ jest sporo nieadopcyjnych, a na miejsce już wyadoptowanych czekają następne, tak jak czeka pod ogrodzeniem Rudzik. Jeszcze raz bardzo dziękuję i czekam na zdjęcia do ogłoszeń. Pozdrawiam

Bajka jest już po zabiegu wypompowania płynu z tych worków na nogach, bo niestety urosły jej takie wielkie, że ledwo chodziła, mimo wysiłków Waszych i moich, same kompresy nie pomogły, ale za wszystko dziękuję. Prażynka i taka sunia ciężarna zabrana z ulicy, są już po sterylizacji, sunia miałaby aż 8 szczeniaków gdybyśmy z Żabusią nie zdążyły jej zabrać, ale udało się. Natomiast nie wiem gdzie trafi sunia jak wyjdzie z lecznicy, bo u mnie niema gdzie jej wsadzić, liczę na Grażynkę, która może ją wezmie do Siebie, bo niestety niema kasy na hotelik. Grażynka z Jolą już się wysupłały z pieniędzy fundując hotelik dla Big-Doga. Tam jeszcze został piesek, który z sunią koczował na ulicy i też niema co z nim zrobić, wrzucę jego zdjęcia, może ktoś z Was przetrzymałby go u siebie.

Posted

Eva wysłała w poniedziałek paczuszki (z bazarku) do Supergogi i renci42.

Czekamy jeszcze na adres od Basi1968 - Basieńko! odezwij się.

Zoja, rozumiem, że nikt mnie nie przelicytował w sprawie zdjęcia Łyska? Wpłacam zatem 15zł, a plakacik odbiorę osobiście przy okazji :)

Pozwolicie, że rozliczenie zrobię jak tylko odezwie się Basia1968, bo wtedy będę wiedziała, ile wpłynie na psiowóz, a ile oddać EVci za opłaty pocztowe.

Posted

Abrakadabra napisał(a):
Ellig - przyłączam się do podziękowań moich przedmówczyń.

Bardzo, bardzo dziękujemy!

Bardzo prosze , to co robicie dla Przytuliska i jak dzialacie ,zeby wyadoptowc psy do dobrych domow jest godne pochwaly, mysle,ze Wszystkie Osoby , ktore pomagaja Pprzytulisku P.Joli ucieszyly sie z takiej informacji:)

Posted

Ellig napisał(a):
Bardzo prosze , to co robicie dla Przytuliska i jak dzialacie ,zeby wyadoptowc psy do dobrych domow jest godne pochwaly, mysle,ze Wszystkie Osoby , ktore pomagaja Pprzytulisku P.Joli ucieszyly sie z takiej informacji:)

Odezwała się ta, co nie pomaga :evil_lol:!

Posted

zoja. napisał(a):
no proszę.. to się pani Jola tajemnicza zrobiła ... 300kg! wow!

Zojka, pewnie nie o tajemnicę tu chodzi, ale o brak czasu. Jola opiekuje się sporą gromadką zwierząt. Robi to sama, bez niczyjej pomocy. Ja mam znacznie mniej sztuk i trudno mi to ogarnąć, szczególnie wtedy kiedy któreś choruje. Zwierzaczki u Joli są często biedami specjalnej troski i dlatego nie często spotykamy ją na dogo. A wziąwszy pod uwagę jak to dogo działa to trzeba dużo czasu i cierpliwości.
Zojeczko, ja wiedziałam o tym wspaniałym darze, za który pięknie dziękuję w imieniu Joli, a w szczególności w imieniu jej podopiecznych. Wiedziałam, bo mój TZ " robił" za transport, którego Jola nie ma, bo przypominam, że tutaj zbieramy na PSIOWÓZ.

Posted

Ewcia, rozmawiałam z p.Jolą i już wiem, ze nie chodzi o tajemnicę. Ja o karmie także wiedziałam ,ale nie wiedziałam ile jej jest i, że jest darem od Fundacji -choć do dziś nie wiem jakiej ;) Jak się okazało p.Jola tez nie wiedziała.

Ellig, jak się nazywa Twoja fundacja? Skromność, skromnością, ale warto rozgłaszać wieści o organizacjach, które na prawdę funkcjonują i na prawdę pomagają :)

Abra, portret Łyska nadal czeka na sposobność zawiśnięcia nad Twoim łóżkiem. Zapraszam w wolnej chwili po odbiór. :)

Posted

zoja. napisał(a):
Ewcia, rozmawiałam z p.Jolą i już wiem, ze nie chodzi o tajemnicę. Ja o karmie także wiedziałam ,ale nie wiedziałam ile jej jest i, że jest darem od Fundacji -choć do dziś nie wiem jakiej ;) Jak się okazało p.Jola tez nie wiedziała.

Ellig, jak się nazywa Twoja fundacja? Skromność, skromnością, ale warto rozgłaszać wieści o organizacjach, które na prawdę funkcjonują i na prawdę pomagają :)

Abra, portret Łyska nadal czeka na sposobność zawiśnięcia nad Twoim łóżkiem. Zapraszam w wolnej chwili po odbiór. :)

Ja też nie znam nazwy fundacji.
A co do tego portretu nad łóżkiem Abry, to uważajcie, bo Jej BIG DOGI" gotowe w szale zazdrości ostro zareagować i wtedy biedna Abrusia :evil_lol:

Posted

Dziekuje lamia2, jestem wolontariuszem wielu organizacji charytatywnych i nie widze potrzeby identyfikowania mnie tylko z jedna z nich.Szkoda, ze bez mojej wiedzy i zgody udzielasz na moj temat informacji na forum publicznym.
wydawalo mi sie ,ze tak duza pomoc dla Przytuliska Pani Joli ucieszy Wolontariuszy, jak widac z powyzszych wypowiedzi, jednak nie wszycy o tej pomocy wiedzieli.:)
Jezeli ktos zadalby mi pytanie na pw to bym chetnie na nie odpowiedziala.Pomoc nie polega na afiszowaniu sie tylko na konkretnym dzialaniu.
Nie jestem w stanie codziennie przjrzec okolo 100 tematow i odpowiadac na wszystkie pytania.
Teraz okazuje sie ,ze najwazniejsza informacja jest kto pomogl a nie w jaki sposob.
Milo mi Cie poznac lamia2:)