Jump to content
Dogomania

Dylanka (*) odeszła szczęśliwa i biega z innymi tyszakami za TM.......

Recommended Posts

Posted

[quote name='UBOCZE']Zuziu, czy ja dobrze zrozumiałem? Czy to znaczy, że Dylanka jako "tyszanka" otrzymała od Ciebie rabat i brakuje już nam tylko 65 złotych???[/QUOTE]

No tak... mozna to i rabatem nazwac......

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='zuziaM']No tak... mozna to i rabatem nazwac......[/QUOTE]

Dziękujemy Serdecznie!!!:multi::multi::multi:

[FONT=Arial Black]Brakuje już tylko 65 złotych deklaracji!!! To naprawdę niewiele...:lol::lol::lol:[/FONT]

Posted

zuziaM; bardzo ładny gest ,dzięki :* -przede wszystkim w imieniu psa
i własnym :)

Posted

Bazarek z fantami Syli zaoferowała się zrobić Livka(czyli moja kochana żona lub TZ jak się to teraz mówi:razz:).Tak będzie szybko,prosto i tanio bo mieszkamy niedaleko Syli więc podjadę i wezmę te rzeczy na bazarek:) a kasę pozbieramy na nasze konto i wyślemy do AlfyLS..może być?

Posted

Ja mam kilka rzeczy na bazarek. Chodzi tylko o wklejenie zdjęc. Koszt wysyłki zawsze zostawiam psiakom. Jezeli coś się sprzeda z moich rzeczy ,moze to isć już na konto Dylanki. MOZE TAK BYĆ??

Posted

Witam.Rozmawiałam z Livką i ona zrobi bazarek.W poniedzialek pójdą fanty.Jeszcze zrobię przegląd moich szaf i szuflad.Jakoś łatwo mi się z wieloma rzeczami rozstać.Wiek, pewnie swoje robi hihhi.Czekam na PW na jakie konto posłać deklarację.Pozdrawiam.

Posted

[quote name='Nikus']Alfa pisała parę stron wcześniej na czym to polega..sprawdźcie...[/QUOTE]
Chodziło o opłaty pocztowe, że będą wpływać na Jej konto zamiast na konto wysyłającego fanty.
Ale Javena chce opłaty pocztowe także przekazać na potrzeby sunieczki. W tym wypadku kasa za bazarek może wpływać bezpośrednio na konto skarbnika.

Posted

O to mi chodziło. Koszty przesyłki ida razem z kosztem towaru. Choć tyle moge dołożyć. Może zrobię to wspólnie z Milcią,a pieniązki do Alfy. Zobaczymy co na to powie reszta załogi.:)

Posted

:) koleżanka z Pakamery nie tylko skontaktowała się z ZuziąM w sprawie karmy, ale napisała też o Dylance na Facebook, zebrała nową wpłata na sunię :))

ja już nie wiem, ile dokładnie jest w drodze :) ale jesteśmy coraz bliżej :)

na stronie hoteliku Zuzia napisała, że w sobotę kończą budkę i Dylanka może... :))) nie mogę się doczekać :)))

Posted

acha, jeszcze coś - admin (no nie tylko :) ) Pakamery napisał nam (wklejam, spać idę i nie chce mi się cytować, sorry: "mam taką myśl - niegdyś nasza konkurencja (prowadziliśmy też sklep zoo w internecie) animalia.pl prowadziła akcje wysyłki karmy do potrzebujących zwierzaków. Sam z doświadczenia wiem, że każdy sklep zoo zatowarowany w karmę ma pewną ilość karmy, która nie zeszła i ma krótki termin ważności, bądź nawet po terminie (średni termin na karmę to 6mieś). Akurat animalia mają pokaźny magazyn i u nich taka sytuacja może mieć miejsce. Może warto do nich napisać czy nie chcieliby przekazywać takich stocków? Wiem, że wspierają jakieś schronisko z okolic Warszawy, ale zapytać zawsze można."

kto ma ochotę do nich napisać? by wysyłali może do ZuziM? mi brakuje czasu bardzo...

duża prośba - jeśli ktoś ma doświadczenie z wyciągnięciem pieniędzy od gminy na sterylki (bezdomnych i domnych?) kotów i psów, bardzo proszę o kontakt, u nas się wypierają i od wszystkich tylko słyszę, że wszędzie tak jest...

Posted

Ale mi się nazbierało do odpowiedzi. Więc po kolei:
1. Jak bazarek taki, że opłaty idą na Dylankę to nie ma sprawy można podawać moje konto;). Będę na bieżąco pisała , kto za co i ile zapłacił. W innym przypadku wolałabym żeby szło na konto kogoś innego a później zysk na moje konto "psie". Ja tylko nie chciałabym się bawić w przekazywanie opłat pocztowych do tych co wysyłają - chyba że jakoś tak "hurtowo" :evil_lol:
2. Filcant - nie wiem jak to jest w szczegółach u nas ale wiem tyle że gmina Szczecin daje kasę na oddział szczeciński TOZ-u;). Oni oprócz statutowej działalności pomocy zwierzętom prowadzą lecznicę i do tej lecznicy można zawsze przywieść bezdomne kociaki do kastracji i sterylizacji. Są one tam też leczone. U nas to jest już od kilku lat - min. 5 i dzięki temu populacja bezdomnych kotów zmniejszyła się baaardzo poważnie:lol:. Pierwsze lata sterylizowano tylko kotki, żeby się kociaki nie rozmnażały , w tej chwili kastrują też kocurki żeby nie znaczyły terenu i przez to żeby było bardziej pozytywne nastawienie, tych którym koty przeszkadzają "bo śmierdzi":shake:. Podejrzewam że z psami może być podobnie. Dodatkowo u nas, każdy pies kastrowany czy sterylizowany albo wzięty ze schroniska jest dożywotnio zwolniony z podatku od psa:lol:. Była też akcja bezpłatnego chipowania wszystkich psów;). Jak będziesz chciała to poszperam w tych jakichś uchwałach albo Ci podam stronę naszego TOZ-u tam jest dużo takich sensownych pomysłów.:lol:

Posted

3. Filcant te Twoje "artystyczne dusze" zostały bardzo poruszone Dylanką :multi: bo dziś na konto wpłynęły pieniądze od:
- 10 zł. p. J.Ż. - nie wiem czy mogę pisać nazwiska - z treścią " deklaracja dla Dylanki marzec, kwiecień" można się chyba domyślać że będzie stała. Prawda ? Czyli mamy kolejne 5 zł. deklaracji :multi:
- 25 zł. od P. J.J. Pracownia NORES darowizna na Dylankę :multi:
- 50 zł. od Po drugiej stronie lustra Alicja z pięknym opisem "dla Dylanki kochanej deklaracja jednorazowa" .:multi:

[COLOR=Blue][B]Wszystkim darczyńcom bardzo, bardzo dziękujemy!!!!!!!!![/B][/COLOR]

Dylanka ma już na koncie 134 zł. :multi::multi::multi:

4. Nikus masz ochotę na wycieczkę do Zuzi??????? Wszyscy łącznie z Dylanką pięknie się uśmiechamy:lol:. Napisz tylko kiedy by Ci pasowało bo budka na naszą panienkę będzie od soboty czekała:multi::multi::multi:

Posted

J. Ż ,to ja. czyli Javena,tam był nick napisany,chyba że na poczcie przeoczyła. Marzec kwiecień,bo 5 zł nie opłaca sie wysyłać +opłata 2,50.:)

Posted

[quote name='AlfaLS']3
4. Nikus masz ochotę na wycieczkę do Zuzi??????? Wszyscy łącznie z Dylanką pięknie się uśmiechamy:lol:. Napisz tylko kiedy by Ci pasowało bo budka na naszą panienkę będzie od soboty czekała:multi::multi::multi:[/QUOTE]

Czy mam ochotę?:crazyeye: No pewnie,że jadę...problem tylko w tym ,że w tą sobotę pracuję więc jeżeli to możliwe ustawmy wszystko na za tydzień czyli 27.02..To niestety dość dłuuuga trasa ok 750 km więc nie da się tego zrobić popołudniu.
Pisałem już o tym do wujka Ubocze,który ma fajnisty pomysł na zorganizowanie "środków" na dojazd. Kosztowo wygląda to tak: Jak nie będzie lodowiska na drodze to pojadę autem na gaz i całkowity koszt powinien zamknać się w 250 zł...ale Dylanka ma zniżkę jako nasz z Livką wkład i koszt dla niej wynosi 150 zł. Oczywiście nie od ręki tylko wtedy jak nazbieramy na wątku.Postaramy się jeszcze "zbić" te koszty-jak ustalimy na 100%,że jadę w sobotę 27 lutego to poszukamy kogoś kto może też potrzebuje transportu na tej trasie i się dołoży.:lol:

Posted

to jak Dylanka wybędzie do ZuziaM to którego tyszaka będziemy wyciągać? :lol::lol::lol:

już nie mogę się doczekać na zamówienie na następne banerki :evil_lol::evil_lol::evil_lol: