Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Belu, spokojnie, nikt Cię za żadne opóźnienia nie będzie linczował - wszyscy są bardzo wdzięczni za pomoc.
A najbardziej Ruduś.

Adopcje. org odrzuciły moje ogłoszenia dla chłopaków, bo im się nie podobało, że w opisie był wiek psa... pozostawię bez komentarza.
Doszło kilka wpłat dla Rudusia - dziękujemy!!!

Niestety, płyta od dr Guta po otwarciu koperty okazała się złamana - będzimy się dowiadywać, co na niej było.
Z wklejeniem faktury troszkę się wstrzymam, ponieważ chcę najpierw wyjaśnić pewne niejasności z nią związane - dla osób zainteresowanych szczegóły i faktura na priv. Coś nieszczególnie szczęśliwa była to przesyłka.
Przy okazji, nie bez zdziwienia, dowiedziałam się, że w papierach Ruduś ma na imię Czaki - Czak ... No chyba, że omyłkowo wpisano nam podrzutka ;)

Posted

hahaha :) ja też tak mam jak analizuje te, które przysyła mi energetyka :D
My też mieliśmy taką "bez sensu" u Tolka... niestety okazała się na tamten czas całkiem sensowna... ale to był pierwszy miesiąc a tutaj przecież nie jest to pierwsza faktura. Tylko Ruduś ma taką bez sensu, czy reszta psiaków też?

Posted

Właśnie jest to pierwsza faktura, jaką dostałam - hurtem za wszystkie psy i za pierwsze dwa miesiące (za trzeci zapłaciłam kilka dni po wystawieniu faktury... No i troszkę jest bałaganiarska, niewiele z niej wynika, skoro jej z ketunią nie rozszyfrowałyśmy, to wklejać nie będę tylko poczekam na taką przystępną i klarowną.

Posted

W związku z przedłużającym się załatwianiem poprawnej faktury, bądź objaśnieniem przez hotelik tej istniejącej, daję Wam do wglądu obecną, w moim odczuciu dość bezsensowną, fakturę.
Nie chciałam jej tu wklejać, ponieważ nie tylko są na dziwne kwoty ale i wynika z niej, że nic do tej pory nie zapłaciłam za hotelowanie chłopaków - co nie jest prawdą i na co dowody też wklejam.
Liczyłam na to, że w 2-3 dni uda się sprawę wyjaśnić a Wam oszczędzić zbędnego stresu.
Niestety, nie udało się...

Dla ułatwienia podaję wykaz wszystkich wykonanych przeze mnie przelewów:

19/03 - 1140 - za hotelik ( po 380 od każdego psiaka )
21/03 - 230 - transport ( po 80 od Doga i Rudusia, 70 od Lapsa )
09/04 - 900 - hotelik ( po 300 od każdego )
10/05 - 900 - hotelik ( po 300 od każdego )

FAKTURA - po kliknięciu otworzy się duża

Przelewy od najstarszego:

Posted

Dokładnie obejrzałam fakturę. Zastanawiają mnie dwie pierwsze pozycje KWARANTANNA po 10 zł , raz 90 a raz 93 szt.... Z tej faktury nie wynika za ile to jest psiaków.
Na dodatek : od kiedy to faktura jest ostatecznym wezwaniem do zapłaty????

Posted

Ja też nie rozumiem poza tym, że ktoś albo się pomylił, albo chce nas naciągnąć. Od kiedy to jedno zabezpieczenie psa przed "ektopasożytami" kosztuje 140 czy 180 zł?
Ja z tej faktury rozumiem tak: ta kwarantanna to ma być chyba pobyt w hotelu po 10 zł za dobę od psa i to by się zgadzało, że 3 psy x 30 dni w kwietniu to jest 90 a 3 psy x 31 dni w maju to jest 93. Tylko - jeśli mnie pamięć nie myli - to pobyt miał kosztować 300 zł miesięcznie brutto od psiaka, a teraz doliczono nam podatek VAT 7%. Poza tym nie wiem, jakie były uzgodnienia, ale chyba comiesięczne zabezpieczanie przed "ektopasożytami" w kwocie po 200 zł to raczej powinno być konsultowane z tym, kto oddał psa na pobyt. Dziewczyny pisały, że to nie jest pierwsza faktura, jaką dostały i dlatego nic z tego nie rozumieją. Wklejcie pierwszą albo wyślijcie mi na [email protected], napiszcie jakie były dokładnie ustalenia co do pobytu psów i kosztów tego pobytu, a ja do Gut Farmer przygotuję stosowne pismo i odeślę odpowiedniej osobie do podpisania i wysłania tam listem poleconym.
Jeśli chodzi o dopisek o tym, że faktura jest ostatecznym wezwaniem do zapłaty to chodzi o to, że występując do sądu z pozwem o zapłatę należy przedstawić dowód wezwania strony pozwanej do zapłaty zobowiązania. Na ten moment nie wiem, czy faktura może być takim wezwaniem jednocześnie, ale jeśli zajdzie taka konieczność, to ustalę u źródła czyli u sędziów z wydziału cywilnego :).
Proponuję od przyszłego miesiąca w tytule przelewu pisać też, za jaki okres jest wnoszona opłata, w braku takiego zapisu wierzyciel czyli hotelik może zaliczyć to w poczet najdawniejszego długu. Należy uznać, że ta faktura jest opłacona już co najmniej do kwoty 1800 zł tj. przelewów wysłanych w kwietniu i maju, nie wiem, co z tym marcowym na 1140 zł, czy ten wcześniejszy okres był Wam zafakturowany. Nie zmienia to faktu, że na dzień wystawiania faktury pan doktor miał co najmniej zapłacone 900 zł za kwiecień i powinien to był uwzględnić wystawiając fakturę.

Posted

A czemu wpłata marcowa była po 380 zł za psiaka?
Ponawiam propozycję - mogę przygotować stosowne, grzeczne, acz stanowcze pismo do Pana, skoro w inny sposób nie można się nic dowiedzieć, tylko muszę dokładnie wiedzieć, jakie były ustalenia w sprawie pobytu psiaków.