jusstyna85 Posted February 8, 2010 Posted February 8, 2010 [quote name='divia_gg']Rany to daleko jednak....No nic bedziemy sie zastanawiac jak juz bedzie cos waidomo. Narazie nie mam deklaracji zadnych wiec i tak lipa....[/QUOTE] Trzeba zbierać...ile potrzebne? Quote
divia_gg Posted February 8, 2010 Author Posted February 8, 2010 No DT z reguly sa ok 200 zł i jakby Jaaga wziela to tez tak trzeba liczyc... Do tego sterylka, szczepienie...Na poczatek zupelny na pewno z 300 zł... Quote
jusstyna85 Posted February 8, 2010 Posted February 8, 2010 [quote name='divia_gg']No DT z reguly sa ok 200 zł i jakby Jaaga wziela to tez tak trzeba liczyc... Do tego sterylka, szczepienie...Na poczatek zupelny na pewno z 300 zł...[/QUOTE] Przy tak mało adopcyjnych psach Jaaga tak szybko nie wyda choć jednego :( a tutaj kroi się jakiś DT? Quote
divia_gg Posted February 8, 2010 Author Posted February 8, 2010 Przy tak mało adopcyjnych psach Jaaga tak szybko nie wyda choć jednego I tu jest pies pogrzebany wlasnie...Co do innego DT to narazie cisza, moze Maada, ale tam zarezerwowane szczyle Pakoszki sa dla niej. Dziewczyny musza zdecydowac...Ale narazie cisza i nic sie nie dzieje... Quote
Jaaga Posted February 8, 2010 Posted February 8, 2010 Rozmawiałam właśnie z Andrzejem. Zgodził się, żeby Mitzi i tak do nas przyjechała. Będzie z naszymi psami. Gdyby Niko pojechał, to byłaby jeszcze kasa od niego, ale jesli nie, to musze trzymać te pieniądze na wszelki wypadek. Na szczepienie chociaz będzie po Groszku. Tak, jak pisałam na ogólnym, nie mam teraz pieniędzy, żeby coś dołozyć, stąd ten płatny tymczas :oops: :roll:. Może prosić w tytule o stałe deklaracje choćby 5 zł? Quote
divia_gg Posted February 8, 2010 Author Posted February 8, 2010 Poczekamy na decyzje dziewczyn czy do Maady dac Mitzi czy dac szczylki. Jak dziewczyny zdecyduja, ze male to wtedy pojedzie do ciebie - zostanie transport, ale moze cos sie wyklaruje...Jesli zdecyduja ze do Maady moze Mitzi jechac to wtedy i tak zbieramy kase bo potrzebna tak czy owak;) Poczekamy na dziewczyny... Bo wtedy by jechala Terrierka, Mitzi i jakis jeszcze psiak? Quote
Jaaga Posted February 8, 2010 Posted February 8, 2010 To jakby cos, dajcie mi znac, bo za niedługo sama się pogubię. Na dzień dzisiejszy ma przyjechac tylko terierka do mojej mamy. Gdyby pojechał Niko, to może przyjechac jeszcze jakaś. Gdyby nie było innego DT dla Mitzi, to do mnie moze trafić. Niko jest z Jagim, a ona byłaby z naszymi psami, bo malutka. Quote
Magnesiatko Posted February 8, 2010 Posted February 8, 2010 [quote name='divia_gg'] I jeszcze sylwetka [/FONT] [FONT=Times New Roman] [/FONT] Nie wiem dlaczego, ale skojarzyła mi się z psim aniołem. Piękna, mała... powinna szybko znaleźć domek... Quote
divia_gg Posted February 8, 2010 Author Posted February 8, 2010 hehe, aniol nie aniol, ale zdjecie slabe i wymagalo rozjasnienia. Aniol to niech nad nia czuwa zeby szybko ten domek znalazla;) Quote
jusstyna85 Posted February 8, 2010 Posted February 8, 2010 Ja sie martwie tym drugim dzikuskiem :( To na pewno taki 100 % dziki pies,czy po prostu sie przeraźliwie boi? Quote
Jaaga Posted February 8, 2010 Posted February 8, 2010 Jesli nie dziki na 100%, to pewnie wczesniej, czy póxniej do mnie trafi, do naszej kolekcji psów nieadopcyjnych :evil_lol:. Quote
divia_gg Posted February 8, 2010 Author Posted February 8, 2010 To na pewno taki 100 % dziki pies,czy po prostu sie przeraźliwie boi? Na moje oko przerazliwie wystraszony. Naprawde jak tylko wysiadam i cos mowie to on spieprza ze szok. Nawet sie nie oglada. Quote
yoko100 Posted February 8, 2010 Posted February 8, 2010 Sliczna malizna przypomina mi Bursztynka ktory mieszka kolo Lęgowa niedaleko Kielc w rurze bidok spi. Niestety nie dal sie zlapac, bylam po niego ale niesety.Wzielismy tylk jego kolegektory jest juz w DS.Byl w schronisku. A Mitzi da sie zlapac? Quote
Owieczka Posted February 8, 2010 Posted February 8, 2010 Popytam bo mam jedno miejsce zarezerwowane w płatnym TD u znajomej niedaleko mnie. Może by małą wzięła ( z możliwością zostania jako DS) Co do kosztów to pewnie do dogadania. Ja by ją wzięła na hotelik ale... mam komplet ( w tym jednego dzikusa z którym pracuję) więc do konca miesiąca nie moge :( Takie meluszki na takim zimnie :( jeśli jesteście zainteresowane to dajcie znać. DT w zasadzie byłby od już ( ale musze się upewnić) Oferuje pomoc w szukaniu DS , resocjalizacji i szkoleniu oraz szukaniu funduszy... Quote
divia_gg Posted February 8, 2010 Author Posted February 8, 2010 A Mitzi da sie zlapac? Oceniam ze tak, choc nie przecze, ze musze sie wykazac sprytem...:evil_lol: Może by małą wzięła ( z możliwością zostania jako DS) Powiem szczerze ze szyt marzen by byl. :loveu:Sunia nie jest jakas bardzo dzika jest nieufna po prostu. Po parkingu lataz podniesionym ogonem, obszczekala mnie kilka rzy bo co jej na teren bede wlazic. :lol: A Owieczko gdzie ten tymczas by byl?? Oferuje pomoc w szukaniu DS , resocjalizacji i szkoleniu oraz szukaniu funduszy... Pokaze tylko tyle :loveu:. Kazda pomoc potrzebna i za kazda bardzo, ale to bardzo bede wdzieczna. A chyba teraz poki sie DT klaruja to piniążki najpilniejsze, bo bez nich ani DT, ani transportu...Mam kilka obiecanych wplat, ale poczekam az splyna, bo nawet nie wiem ile kto. Bo kazdy ile moze daje, co zrozumile rzy takiej ilosci psiakow potrzebujacych... Quote
divia_gg Posted February 8, 2010 Author Posted February 8, 2010 Podniose malenka - dalje czekamy na deklaracjie i wplaty... Quote
Owieczka Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 Tymczas był by w okolicach Mogielnicy (trasa Radom- Warszawa ) od Kielc to jakieś 100 km. Jeszcze nie ustaliłam nic ale mam nadzieje, że już dziś będe miała odpowiedź. Wiem że moja znajoma chciała taką malusią suczynke do domu jakiś czas temu. Czasem jej podrzucam coś na hotelik jak u mnie brak miejsca więc może i tym razem się zgodzi. Nie wiem jeszcze za jaka stawke ale myśle że w 200- 300 zł się zamkniemy razem z karmą. Jeszcze ponegocjuje. Wszystko w sumie zależy czy sunia jest problemowa. Quote
Owieczka Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 divia_gg jakiej wielkości ta sunia może być ?? pod łydke czy pod kolano ? albo waga ( na oko ) Quote
divia_gg Posted February 9, 2010 Author Posted February 9, 2010 Ona wazy na oko z 5 kg i taka w pol lydki jest. Wydaje mi sie ze problemowa moze byc na poczatku, natomiast nie wyglada na jakiegos agresora... Co do ceny to oczywiscie im mniej tym lepiej...Bo jest opcja innego tymczasu za 200 zł własnie;) Kurcze tylko narazie nikt nic nie zadeklarowal....Rozsylam i nic. Jakbyscie mogly mi pomoc w zbieraniu deklaracji...W miare mozliwosci prosze wklejajcie bannerek - jest w moim podpisie i w trzecim poscie. Ja oczywiscie dzis ter reklamuje, ale im wiecej tym lepiej.... Quote
Owieczka Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 [quote name='divia_gg']Ona wazy na oko z 5 kg i taka w pol lydki jest. Wydaje mi sie ze problemowa moze byc na poczatku, natomiast nie wyglada na jakiegos agresora... Co do ceny to oczywiscie im mniej tym lepiej...Bo jest opcja innego tymczasu za 200 zł własnie;) Kurcze tylko narazie nikt nic nie zadeklarowal....Rozsylam i nic. Jakbyscie mogly mi pomoc w zbieraniu deklaracji...W miare mozliwosci prosze wklejajcie bannerek - jest w moim podpisie i w trzecim poscie. Ja oczywiscie dzis ter reklamuje, ale im wiecej tym lepiej.... Napisz do kundelkowej skarbonki z prosba o wsparcie finansowe na hoteliki/lub sterylke bo nie wiadomo czy ona nie zaciążona jest :( wklej linka i zdjęcie Mitzi , napisz na czym problem polega. Najlepiej jak by w ogóle sunia trafiła na bezpłatny DT ale teraz to marne szanse... :( Tu link do kundelkowej http://www.dogomania.pl/threads/147660-Kundelkowa-skarbonka-POMA-A-Nowe-zasady Gdzies jest też wątek gdzie zbieraja na sterylki i pomagają finansowo ( cos na zasadzie kundelkowej skarbonki tylko na sterylkę ) trzeba znaleźć i tam napisać. Quote
divia_gg Posted February 9, 2010 Author Posted February 9, 2010 Kundelkowa skarbonke znam, bo dostalam od nich pomoc na kastracje Czarnego. Napisze tam czy moge liczyc na ich pomoc, zeby sie zorientowac co i jak. Quote
Recommended Posts