Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Tz rozmawial z hotelikiem, wszystko jest uzgodnione tak jak pisała Teresa Borcz.
Dziękuję:loveu:
Lady moze jechac w kazdej chwili; jutro jeszcze będzie u weta i jak stan gardła polepszyl się - pojedzie do hoteliku.
Transport ma w prezencie:cool3:
Dziękuje wszystkim za deklaracje wplat:loveu:
Juz robie porządek w 1 poscie.
Konto udostępni [FONT=Tahoma]sacred PIRANHA[/FONT], lada chwila rozesle nr konta.

Dzisiaj na spacerze sunia załatwiala się juz bez problemu, bo wczoraj nic nie bylo.
Jednak szybko ciągnie do domu; tęskni widac za ciepełkiem.

Dzisiaj mialam tel z Łodzi w sprawie adopcji suni; pan zrezygnowal jednak ze wzgledu na wiek Lady:roll:

Posted

E-S napisał(a):
Tolu, co to znaczy "słabe serce"?
Wskutek infekcji i osłabienia, czy wygląda na jakąś wadę?
Bo o sterylce w tym momencie (infekcja) to można zapomnieć.
Przy wadzie - narkoza wziewna.
Ewa

Lady ma serce oslabione wiekiem, ale jest to sprawa naturalna, tak stwierdzil wet.

Posted

Cieszę się bardzo, mam nadzieję, że podołamy i że szybko trafi się domek, chociaż nie ukrywam nerwa mam strasznego!!:razz:Jak to wszystko się skończy to się chyba upiję!!

Posted

anawa napisał(a):
Przepraszam, nie doczytałam.............ile ona może mieć lat.............. bo czytam: serce słabe a Wy tu o sterylce........

Lady ma ok 9 lat i jest prawdopodobnie w ciązy, bo miała cieczkę.

Posted

tripti napisał(a):
chodzi o to, że jak nie jest szczenna, to można może nie obciążać jej sterylizacją? jak na tą prawie rasę to ona i tak jest już w poważnym wieku...

Własnie tak mi sie zdaje. To staruszka, serce słabe więc jesli nie bedzie potrzeby to może sobie odpuscić.......

Posted

dostałam linka do wątku suni od agady, zostałam poproszona o użyczenie konta i zajęcie się sunią od strony finansowej
cieszę się, ze przynajmniej tak moge pomóc (niestety w związku z wyprowadzką nie mogę brac juz psiaków na DT)
jutro rozejrzę się dokładnie w wątku i powysyłam PW do osób deklarujących pomoc finansową z nr konta

Posted

9 letnia suka tej wielkości ze słabym sercem, w kiepskim stanie po długim okresie bezdomności - ja Was proszę, jako była właścicielka poznajdowanych wielkopsów (w tym doga niemieckiego) - najpierw wyleczyć z infekcji, odkarmić, witaminy - za jakieś 2-3 tyg. - USG - nie ma potrzeby tak obciążać suki operacją, jeśli nie będzie na cito potrzebna. Jeśli jest w ciąży - sterylka aborcyjna, narkoza - wziewna.
A i tak będzie to dla niej potwornie ciężkie przeżycie.
Ewa

Posted

E-S napisał(a):
9 letnia suka tej wielkości ze słabym sercem, w kiepskim stanie po długim okresie bezdomności - ja Was proszę, jako była właścicielka poznajdowanych wielkopsów (w tym doga niemieckiego) - najpierw wyleczyć z infekcji, odkarmić, witaminy - za jakieś 2-3 tyg. - USG - nie ma potrzeby tak obciążać suki operacją, jeśli nie będzie na cito potrzebna. Jeśli jest w ciąży - sterylka aborcyjna, narkoza - wziewna.
A i tak będzie to dla niej potwornie ciężkie przeżycie.
Ewa

Zgadzam sie z Ewą .Tutaj trzeba dokonac wyborów najlepszych dla Lady.

Posted

zadra napisał(a):
Zgadzam sie z Ewą .Tutaj trzeba dokonac wyborów najlepszych dla Lady.

I tak będzie.
Teraz Lady walczy z infekcją, potem będzie dochodzic do siebie po okresioe bezdomnosci no i zrobimy USG.
Trzymajcie kciuki i bądzcie z Lady:loveu:

Posted

zadra napisał(a):
Deklaruję stała wpłatę 20,-PLN ,moja teściowa 10,-PLN -razem 30,-

Dzięki:loveu:
Dziękuję tez [FONT=Tahoma]sacred PIRANHA[/FONT], ze zgodziła zając się finansami:lol:

Posted

sacred PIRANHA napisał(a):
dostałam linka do wątku suni od agady, zostałam poproszona o użyczenie konta i zajęcie się sunią od strony finansowej
cieszę się, ze przynajmniej tak moge pomóc (niestety w związku z wyprowadzką nie mogę brac juz psiaków na DT)
jutro rozejrzę się dokładnie w wątku i powysyłam PW do osób deklarujących pomoc finansową z nr konta

Uzupełniłam wszystko w 1 poscie, wysylaj pv