Tola Posted February 10, 2010 Author Posted February 10, 2010 Tz rozmawial z hotelikiem, wszystko jest uzgodnione tak jak pisała Teresa Borcz. Dziękuję:loveu: Lady moze jechac w kazdej chwili; jutro jeszcze będzie u weta i jak stan gardła polepszyl się - pojedzie do hoteliku. Transport ma w prezencie:cool3: Dziękuje wszystkim za deklaracje wplat:loveu: Juz robie porządek w 1 poscie. Konto udostępni [FONT=Tahoma]sacred PIRANHA[/FONT], lada chwila rozesle nr konta. Dzisiaj na spacerze sunia załatwiala się juz bez problemu, bo wczoraj nic nie bylo. Jednak szybko ciągnie do domu; tęskni widac za ciepełkiem. Dzisiaj mialam tel z Łodzi w sprawie adopcji suni; pan zrezygnowal jednak ze wzgledu na wiek Lady:roll: Quote
Tola Posted February 10, 2010 Author Posted February 10, 2010 E-S napisał(a):Tolu, co to znaczy "słabe serce"? Wskutek infekcji i osłabienia, czy wygląda na jakąś wadę? Bo o sterylce w tym momencie (infekcja) to można zapomnieć. Przy wadzie - narkoza wziewna. Ewa Lady ma serce oslabione wiekiem, ale jest to sprawa naturalna, tak stwierdzil wet. Quote
malibo57 Posted February 10, 2010 Posted February 10, 2010 A to pieknie:) Kiedy wyjazd? I który to św. Mikałaj transport dorzucił? Dzięki mu za to! Quote
agada Posted February 10, 2010 Posted February 10, 2010 Cieszę się bardzo, mam nadzieję, że podołamy i że szybko trafi się domek, chociaż nie ukrywam nerwa mam strasznego!!:razz:Jak to wszystko się skończy to się chyba upiję!! Quote
agada Posted February 10, 2010 Posted February 10, 2010 Ja również deklaruję 200zł. na sterylkę, jak nie styknie to się pomyśli:cool3: Quote
anawa Posted February 10, 2010 Posted February 10, 2010 Przepraszam, nie doczytałam.............ile ona może mieć lat.............. bo czytam: serce słabe a Wy tu o sterylce........ Quote
Tola Posted February 10, 2010 Author Posted February 10, 2010 anawa napisał(a):Przepraszam, nie doczytałam.............ile ona może mieć lat.............. bo czytam: serce słabe a Wy tu o sterylce........ Lady ma ok 9 lat i jest prawdopodobnie w ciązy, bo miała cieczkę. Quote
anawa Posted February 10, 2010 Posted February 10, 2010 O cholera................. a jak nie wytrzyma operacji? Quote
tripti Posted February 10, 2010 Posted February 10, 2010 po 3 tygodniach od pokrycia wyjdzie już na usg czy suńka jest szczenna Quote
tripti Posted February 10, 2010 Posted February 10, 2010 to w tym kontekście, że może warto zrobić to usg, to wtedy wykluczy się ciążę Quote
malibo57 Posted February 10, 2010 Posted February 10, 2010 A co to zmienia? Czy jest w ciązy, czy nie? Chcecie ja skazać na poród i wychowywanie szczeniaków w tym wieku? To juz chyba lepiej zaryzykowac narkoze i sterylizację. Quote
anawa Posted February 10, 2010 Posted February 10, 2010 No tak ale jesli nie jest szczenna, to może poczekac z ta sterylką........... Quote
tripti Posted February 10, 2010 Posted February 10, 2010 chodzi o to, że jak nie jest szczenna, to można może nie obciążać jej sterylizacją? jak na tą prawie rasę to ona i tak jest już w poważnym wieku... Quote
anawa Posted February 10, 2010 Posted February 10, 2010 tripti napisał(a):chodzi o to, że jak nie jest szczenna, to można może nie obciążać jej sterylizacją? jak na tą prawie rasę to ona i tak jest już w poważnym wieku... Własnie tak mi sie zdaje. To staruszka, serce słabe więc jesli nie bedzie potrzeby to może sobie odpuscić....... Quote
zadra Posted February 10, 2010 Posted February 10, 2010 Deklaruję stała wpłatę 20,-PLN ,moja teściowa 10,-PLN -razem 30,- Quote
sacred PIRANHA Posted February 10, 2010 Posted February 10, 2010 dostałam linka do wątku suni od agady, zostałam poproszona o użyczenie konta i zajęcie się sunią od strony finansowej cieszę się, ze przynajmniej tak moge pomóc (niestety w związku z wyprowadzką nie mogę brac juz psiaków na DT) jutro rozejrzę się dokładnie w wątku i powysyłam PW do osób deklarujących pomoc finansową z nr konta Quote
E-S Posted February 10, 2010 Posted February 10, 2010 9 letnia suka tej wielkości ze słabym sercem, w kiepskim stanie po długim okresie bezdomności - ja Was proszę, jako była właścicielka poznajdowanych wielkopsów (w tym doga niemieckiego) - najpierw wyleczyć z infekcji, odkarmić, witaminy - za jakieś 2-3 tyg. - USG - nie ma potrzeby tak obciążać suki operacją, jeśli nie będzie na cito potrzebna. Jeśli jest w ciąży - sterylka aborcyjna, narkoza - wziewna. A i tak będzie to dla niej potwornie ciężkie przeżycie. Ewa Quote
zadra Posted February 10, 2010 Posted February 10, 2010 E-S napisał(a):9 letnia suka tej wielkości ze słabym sercem, w kiepskim stanie po długim okresie bezdomności - ja Was proszę, jako była właścicielka poznajdowanych wielkopsów (w tym doga niemieckiego) - najpierw wyleczyć z infekcji, odkarmić, witaminy - za jakieś 2-3 tyg. - USG - nie ma potrzeby tak obciążać suki operacją, jeśli nie będzie na cito potrzebna. Jeśli jest w ciąży - sterylka aborcyjna, narkoza - wziewna. A i tak będzie to dla niej potwornie ciężkie przeżycie. Ewa Zgadzam sie z Ewą .Tutaj trzeba dokonac wyborów najlepszych dla Lady. Quote
Tola Posted February 10, 2010 Author Posted February 10, 2010 zadra napisał(a):Zgadzam sie z Ewą .Tutaj trzeba dokonac wyborów najlepszych dla Lady. I tak będzie. Teraz Lady walczy z infekcją, potem będzie dochodzic do siebie po okresioe bezdomnosci no i zrobimy USG. Trzymajcie kciuki i bądzcie z Lady:loveu: Quote
Tola Posted February 10, 2010 Author Posted February 10, 2010 zadra napisał(a):Deklaruję stała wpłatę 20,-PLN ,moja teściowa 10,-PLN -razem 30,- Dzięki:loveu: Dziękuję tez [FONT=Tahoma]sacred PIRANHA[/FONT], ze zgodziła zając się finansami:lol: Quote
E-S Posted February 10, 2010 Posted February 10, 2010 Jesteśmy Tolu, jesteśmy :) Musi być dobrze :) Ewa Quote
Tola Posted February 10, 2010 Author Posted February 10, 2010 sacred PIRANHA napisał(a):dostałam linka do wątku suni od agady, zostałam poproszona o użyczenie konta i zajęcie się sunią od strony finansowej cieszę się, ze przynajmniej tak moge pomóc (niestety w związku z wyprowadzką nie mogę brac juz psiaków na DT) jutro rozejrzę się dokładnie w wątku i powysyłam PW do osób deklarujących pomoc finansową z nr konta Uzupełniłam wszystko w 1 poscie, wysylaj pv Quote
__Lara Posted February 10, 2010 Posted February 10, 2010 Napisała do mnie jedna osoba w sprawie suni, przekierowałam na namiary podane w allegro. Quote
Recommended Posts