Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

blacky764 napisał(a):
Ja i moja mama wiedziałyśmy że będzie źle, ale nie sądziłyśmy że aż tak... Gdyby nie było młodego w domu a ja siedziała bym w domu całe dnie i nie chodziłabym do szkoły to nie było by problemu żeby dać mu szansę, ale jest inaczej.

Blacy nie widziałaś, że masz brata w domu oraz że chodzisz do szkoły?:crazyeye:

W takim razie idąc Twoim tokiem rozumowania ja zapraszam wszystkie bidy z dogo do mnie, jutro rano powiem, że gdybym nie pracowała, i nie miała dwóch psów to mogłyby zostać, ale niestety wypi#$%^&

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dziewczyny spokojnie. blacku rozumie mam nadzieje swoj blad i zauwazyla, ze nie jest latwo wprowadzic drugiego psa do domu... Jesli bedzie nastepny raz, to napewno bardziej przymyslany. Zreszta po to byla w to wszystko wciagnieta jej mama, ze to na niej glownie spoczywala odpowiedzialnosc za Miecia.

Posted

[FONT=Tahoma]

blacky764 napisał(a):
Witajcie, w końcu jestem także mogę napisać co i jak było... a więc:
z początku moja sunia wykazywała niechęć do nowego mieszkańca... szczekała na niego, on do niej podchodził, wąchał ją i lizał, a ona warczała... bardzo dobrze reagował na polecenie "uważaj" i też to się przydało. Wieczorem pospacerował, poznał dom i napił się wody, jedzenie nie ruszył. Wieczorem zamkneliśmy się w pokoju, nalałam mu wody, nasypałam jedzenia w nadziei że w nocy coś ruszy, ja położyłam się do łóżka a Miecio zrobił sobie przechadzkę po moim pokoju, wiedziałam że poznaje nowy "teren", ale że poniucha, poniucha, położy się na wcześniej przygotowanym legowizku i pójdzie spać. Kiedy w mieszaniu zapanowała cisza to i Mietek się uwalił i spał. Nie na długo po pół godzinie obudził mnie szczekaniem i tak w kółko, w nocy przespałam 3 godziny, mama i brat nic... Młody w nocy ryczał bo nie wiedział o co chodzi, że nagle Mietek szczeka. Rano pobudka o 7, wychodzimy z pokoju ja zaspana a Mietek sika na łóżeczko mojego brata (o 22-23 jakoś był). No to szybko w piżamie z psami na dwór. Sądzę że Mietek nie mieszkał w domu - boi się pralki, mikrofalówki, suszarki... Nie odróżnia dnia od nocy - w dzień śpi, w nocy baraszkuje... Ogólnie super psiak, do dzieci nic nie ma , mojego 9 miesięcznego brata lizał po nóżkach, łasił się i dawał "głaskać". Mam zdjęcia, zaraz dodam, może jakieś wybierzecie do ogłoszenia.
[/FONT]
[FONT=Tahoma]Blacki, czy Ty uważasz, że nikt nie zauważy co robisz? Dałaś plamę z tymczasem Mietka u Ciebie. Schowałaś się na parę godzin poczekałaś na relacje ode mnie i co zrobiłaś. Skopiowałaś moją wypowiedź dodając jakieś mdłe elementy, które mają przedstawić Miecia jako psa nie nadającego się do domu.[/FONT]
[FONT=Tahoma]Dementuje pogłoski, że Mieczysław boi się pralki – do mnie Fergilka z psem przyjechała kiedy pralka akurat wirowała i co – podszedł, obwąchał i zignorował. Dodam jeszcze, że w dniu dzisiejszym gospodarz obsiewał pola więc ciągnik po podwórku non stop jeździł, Mieciu siedział w kojcu, nie uciekał w popłochu jedynie przysłuchiwał się dziwnym dźwiękom. Kolejne spotkanie z ciągnikiem podczas spaceru ze mną, staliśmy w odległości ok.1,5-do 2,0m od przejeżdżającej maszyny, jedyną reakcją było spokojne wycofanie się psa 2 kroki za mnie. [/FONT]
[FONT=Tahoma]POWTARZAM MIETEK W 100% NADAJE SIĘ DO DOMU![/FONT]
[FONT=Tahoma] [/FONT]
[FONT=Tahoma]
kamilqax95x napisał(a):
to może on jest ... kotem :D
[/FONT]
[FONT=Tahoma]Pani podziękujemy za mdłe historyjki z życia wzięte. Gdzie byłaś wczoraj jak Twoja koleżanka du.. dała z domem dla Miecia? Pomagałaś szukać innego domu?[/FONT]
[FONT=Tahoma] [/FONT]
[FONT=Tahoma]
A.R.S. napisał(a):
To jak dla Mietka się znajdzie ta noga to do tej drugiej chętnie dodam Puszka w pakiecie!
[/FONT]
[FONT=Tahoma]Anulka dla Ciebie wszystko, szukamy dwóch kończyn dla naszych kudłaczy.[/FONT]
[FONT=Tahoma] [/FONT]
[FONT=Tahoma]W stajni byliśmy ponad 4 godzinki. Gospodarz powiedział, że Mieciu był cały dzień grzeczny.[/FONT]
[FONT=Tahoma]Spostrzeżenia dnia kolejnego.[/FONT]
[FONT=Tahoma]Im dłużej Mieciu przebywa w towarzystwie człowieka, tym bardziej staje się zaborczy. Na początku praktycznie nie reagował na psy latające przy jego klatce, spacer z dzieciakami, kilka wejść do kojca i Mieciowi odwidzieli się koledzy zza kojca. Ostro reagował na każde podejście psów do klatki. Z moją sunią na początku było oki, ale wieczorny spacer pokazał, że przy swoim człowieku nie zdzierży innego psa(nawet suńki). REASUMUJĄC SZUKAMY DOMU BEZ PIESKÓW![/FONT]
[FONT=Tahoma]Na koty nie mam możliwości go sprawdzić ponieważ w stajni kotów brak.[/FONT]
[FONT=Tahoma]Na dzień dzisiejszy testujemy jedzonko. Jedliśmy dzisiaj gotowane skrawki wędlin, wątróbkę, serducha kurczęce z kaszą jęczmienną i warzywami. Chyba smakowało bo zjadł większą część.[/FONT]
[FONT=Tahoma]Zaraz będą zdjęcia.[/FONT]
[FONT=Tahoma] [/FONT]

Posted

[FONT=Tahoma] [/FONT]
[FONT=Tahoma]Niestety Mieciu nie jest najłatwiejszym modelem. Jego żywiołowy charakter utrudnia zrobienie dobrych fotek.[/FONT]
[FONT=Tahoma][/FONT]
[FONT=Tahoma][/FONT]
[FONT=Tahoma][/FONT]
[FONT=Tahoma][/FONT]

Posted

Jaki on kochany:-(

Katlis jak coś potrzeba: puszki, smycz czy kasa na jedzenie to dawaj znać, będę jakoś organizować.

Ruszę jutro z bazarkiem, chyba że zaraz mnie krew zaleje od czytania innego debilnego wątku..:angryy:

Posted

fergilka napisał(a):

Katlis jak coś potrzeba: puszki, smycz czy kasa na jedzenie to dawaj znać, będę jakoś organizować.

Ruszę jutro z bazarkiem, chyba że zaraz mnie krew zaleje od czytania innego debilnego wątku..:angryy:

Kobieto idę z odsieczą!

Posted

fergilka napisał(a):

katlis napisał(a):
Kobieto idę z odsieczą!

Śledzę oba wątki i szlag mnie trafia, więc Ci się, fergilka nie dziwię :angryy:

W razie czego, również pomogę, kaski trochę prześlę ;)

Posted

agnieszka32 napisał(a):
Śledzę oba wątki i szlag mnie trafia, więc Ci się, fergilka nie dziwię :angryy:

W razie czego, również pomogę, kaski trochę prześlę ;)

Cioteczki spokojnie, na razie probujemy co Ten nasz Miecio będzie papusiał. Jak już to ustalę dam znać i będziemy działać.

Posted

[quote name='fergilka']Ruszę jutro z bazarkiem, chyba że zaraz mnie krew zaleje od czytania innego debilnego wątku..:angryy:
Podeslij linka na PW plis

Greven podeslij mi prosze ten plakat Miecia, to sprobuje mu infoludka wystawic...

Posted

[quote name='ageralion']Podeslij linka na PW plis

Greven podeslij mi prosze ten plakat Miecia, to sprobuje mu infoludka wystawic...
ja mu wystawie....ale juuuutro

Posted

Greven napisał(a):
Marta, wejdź w zach-pom i masz Tuptusia w temacie wątku.

Dzieki. Przeczytalam, adrenalina mi wali w glowe... Daltego jestem wlasnie za tym, zeby na dogo dodac informacje o wieku osob piszacych posty... :shake:

Posted

Ja bym się wiekiem nie sugerowała - może być mądra nastolatka i durna baba w średnim wieku.

Myślę, że trzeba się przyjrzeć temu kojcowi gryfińskiemu i wcale nie chodzi mi o blacky, ale o KIEROWNICTWO tego magicznego przybytku. W poniedziałek jadę do gminy Gryfino z pismem w sprawie mojego Motka (mimo czipa przetrzymywany tam kilka tygodni, a potem odesłany do szczecińskiego schroniska), ale jeśli macie ochotę coś dodać, to piszcie, może trzeba gminę zapytać o wiele więcej spraw... Jestem otwarta na propozycje.

P.S. Marta, Ty widziałaś, jakie pewne osoby mają problemy z pisaniem, vide "mierzaniec".

Posted

Greven napisał(a):
Ja bym się wiekiem nie sugerowała - może być mądra nastolatka i durna baba w średnim wieku.

Chodzi glownie o informacje czy dana osoba jest juz pelnoletnia i w100% ponosi odpowiedzialnosc za swoje slowa i czyny...

Greven napisał(a):
P.S. Marta, Ty widziałaś, jakie pewne osoby mają problemy z pisaniem, vide "mierzaniec".

Ciiiiiiiiiiii bo nas znow "wyczyszcza" albo gorzej... :evil_lol:

Posted

ageralion napisał(a):
Chodzi glownie o informacje czy dana osoba jest juz pelnoletnia i w100% ponosi odpowiedzialnosc za swoje slowa i czyny...

Tylko jak to zrobic skoro przy rejstracji Ty podajesz date...? Była bym jak najbardziej za tym by osoby odpowiedzialne sie zajmowały wątkami i nie owijały kota ogonem tylko odpowiadały rzeczowo i na temat ,a takie gdybanie to jak odbijanie piłeczki...jak wiecie jestem nowa włascicielka Tuptusia który jakos nie moze dotrzec do mojego domu z Kojca Gryfinskiego...

p.s przeleciałam na szybko watek czy potrzebujecie jakies leki dziewczyny dla Mietka badz cos innego jeśli tak piszcie na poczte.Pozdrawiam Paulina

Posted

[quote name='ageralion']Dzieki. Przeczytalam, adrenalina mi wali w glowe... Daltego jestem wlasnie za tym, zeby na dogo dodac informacje o wieku osob piszacych posty... :shake:

Chcialabym sie wtracic. Choc caly watek Tuptusia jest bardzo zagmatwany, warto dokladnie go przeczytac.
Trudno bowiem przejsc do porzadku dziennego nad glupota niejakiej Blacky, choc nie!!!! To nie glupota-mysle ze to WIELKIE CWANIACTWO!

Posted

Paja napisał(a):
przeleciałam na szybko watek czy potrzebujecie jakies leki dziewczyny dla Mietka badz cos innego

Mieczysław jest nieuleczalnie ślepy i jedyne, czego potrzebuje, to dobrego domu w postaci nogi do przytulania się. Bez innych psów, na wszelki wypadek bez kotów, ale np. dzieci mile widziane, szczególnie te podrośnięte.

Posted

[quote name='Yv1958']Chcialabym sie wtracic. Choc caly watek Tuptusia jest bardzo zagmatwany, warto dokladnie go przeczytac.
Trudno bowiem przejsc do porzadku dziennego nad glupota niejakiej Blacky, choc nie!!!! To nie glupota-mysle ze to WIELKIE CWANIACTWO!

Wtrącę też od siebie, bo mogę coś o tym powiedzieć... miałam dziś ciekawą rozmowę z kierowniczką kojców oraz gminą. Blacky jest cwana, tak jak pisze Yv, celowo wprowadza ludzi w błąd, unika nie wygodnych pytań, nie raczy udzielić odpowiedzi... To chyba nie jest zgodne z prawem, a na pewno nie jest w porządku wobec nas, którzy pomagamy, żeby 14latka prowadziła zbiórki, uważała się za osobą decydującą o wszystkim, ucinała dyskusję, zamykała temat, bo jej się nie podobają pytania i wypowiedzi... Chyba warto przeczytać wątek Tuptusia, wyszło kilka niemiłych spraw. Radzę wszystkim się dwa razy zastanowić, zanim pomożecie w akcji organizowanej przez blacky. Ja z pomocy dla Tuptusia się nie wycofam, ale w pomoc blacky się już raczej nie wpakuję. Szkoda tylko psów, którym "stara się pomóc", a którym bardziej szkodzi swoją postawą.

Posted

[quote name='Yv1958']Chcialabym sie wtrącic. Choc caly watek Tuptusia jest bardzo zagmatwany, warto dokladnie go przeczytac.
No ja pier$&*^!!!!! Uważajcie kobiety, jak ja pisałam takie teksty, to po pierwsze: nazwano mnie babcią katlis co mnie bardzo rozbawiło, byłam również małpą i takie tam.
A po drugie przyszedł admin i mnie wyszyścił, ale na dzień dzisiejszy nie ma sensu czyszczenie, to należy wszystko wyjaśnić.
Greven pytasz co można jeszcze dorzucić? Pytanie na podstawie czego taka mała cwaniara otrzymauje nagrądę Ambasadora Dobrych Nadziei, ja bym naprawdę chciała się dowiedzieć. kó&@& przy niej moja nadzieja na dobrych ludzi zginęła śmiercią tragiczną. http://www.gryfino.pl/WrotaGryfina/chapter_57040.asp?printpreview=1
Dla zainteresowanych wątek kojca gryfińskiego na forum Gryfina http://www.gryfino.info/viewtopic.php?t=5008&postdays=0&postorder=asc&start=0.
Ciekawi mnie również sprawa Bruna którą, poruszyła na stronie Tuptusia jedna z dziewczyn. Tyle kasy, tyle walki i co? Pies po drogim zabiegu trafia do schronu w Szczecinie, ale ja Wam coś powiem Bruno nie jest medialny, nie to co Mieciu czy Tuptuś, każdego chwyta za serce los ślepca i psa po wylewie, a Bruno wyzdrowiał i won do bidula.
Tu jest adres strony, na której był wątek Bruna z grudnia 2009, http://www.dogomania.pl/threads/176205-Szukam-sponsora-ktA-ry-opA-aci-operacjAE-psa-Gryfino
dziwnym trafem zaginęła założycielka tego wątku angel, jak i sam wątek, ale po pewnym czasie znowu pojawił się u nas Bruno i blacki, która kiedyś była angel http://www.dogomania.pl/threads/179825-Bruno-A-apka-ratowana-teraz-potrzebny-DS-GRYFINO. Nie wiem oceńcie same!

Posted

Paja napisał(a):
Tylko jak to zrobic skoro przy rejstracji Ty podajesz date...?

W brew pozorom dogo jest bardzo male i szybko wiadomo kto jest kim. Intenet wcale nie jest anonimowy jak to sie niektorym wydaje. Jesli ktos sklamie z wiekiem, to szybko wyjdzie na jaw ;)