Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dobra ja juz wychodzę z pracy, będę dzwonić do Sandry, wieczorem odbieramy Miecia i bedzie kolejna relacja.
Enigma podrzuciła mi 120zł do pracy będzie na tymczas :-)

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Będzie oki. Sprawa załatwiona. Stanęło na 250zł za m-c. Ze względu na fakt iż właściciel stajni kończy obrządek o godz. 20 i zamyka bramę na posesję. Dzisiaj śpię z Mietkiem:cool3:
Info z ostatniech chwili
Za jakieś 20 min Mieciu będzie już u mnie:multi:

Posted

katlis napisał(a):
Będzie oki. Sprawa załatwiona. Stanęło na 250zł za m-c. Ze względu na fakt iż właściciel stajni kończy obrządek o godz. 20 i zamyka bramę na posesję. Dzisiaj śpię z Mietkiem:cool3:
Info z ostatniech chwili
Za jakieś 20 min Mieciu będzie już u mnie:multi:

Oj Mieciu Mieciu, nudzic nam sie nie dasz :evil_lol:

Posted

Mietek jest superanckim psem:loveu:. Śpi spokojnie przy moich nogach. Po wyjeździe Izy załatwiliśmy małe co nieco na podwórku i do domu.
Ja zasiadłam przed kompem a Mietek rozpoczął zwiedzanie mojego pokoiku.Powąchał, pokręcił się, jego zachowanie zostało przeze mnie całkowicie zignorowane, nie latałam za nim nie naprowadzałam, poprostu zostawiłam mu pełną swobodę. Po 5 min Mietkowi znudziło się zwiedzanie więc położył się i śpi.

Moje I spostrzeżenie:
Mietkowi nie należy dostarczać bodźców w postaci chaotycznego zachowania, nagłych ruchów, krzyknięć itp.:shake:
Aha i jeszcze jedno mimo przebywania w jednym pokoju z moją sunią Mietek nie szczeka:crazyeye:

Posted

Mówiłam, że będzie dobrze ;) Jak się Szczecin i Stargard zbiorą, to można spać spokojnie ;)

Spory ten kojec, z Twojego opisu wywnioskowałam, że mniejszy.
Mietek będzie miał wygodnie, tylko pokaż mu wejście do budy. Warto do środka wrzucić kilka kawałków kiełbasy, parówki - czegoś o mocnym zapachu, żeby miał ślad zapachowy i bez problemu trafiał.

Dzięki, ciociu Kasiu ;)
Wielkie podziękowania dla fergilki za kolejną trasę z Mieciem :loveu:

Posted

Nie wiem z tego wszystkiego co napisać, od czego zacząć. Powiem tylko, że jestem spokojna bo wiem, że Miecio jest i będzie bezpieczny, to jest w tej chwili najważniejsze. Tymczas Miecia mamy opłacony z góry za miesiąc - 250zł zapłaciłyśmy wspólnie z Enigmą:loveu:, możemy spokojnie zacząć akcję ogłoszeniową i szukanie domku.
Dopiero teraz czuje jak zmęczenie mnie dopada, a jutro znów przed 6-tą pobudka:diabloti:

Dzięki katlis za pomoc i przenocowanie Miecia, mam nadzieję, że się wyśpisz i noc minie bez brewerii :-) oraz że Miecio dobrze będzie radził sobie w kojcu przy budzie, nie chcę tego śmierdziela znów jutro gdzieś wozić ;-)

Jutro porozsyłam wątek ponownie, przypomnę tym co oferowali pomoc finansową o deklaracjach, które przeznaczymy na początek na gruntowne zdiagnozowanie Miecia oraz zostaje do przemyślenia kwestia kastracji.

W weekend zrobię w końcu ten bazarek..czemu doba jest taka krótka...na razie trzeba Miecia poobserwować, czy będą jakieś po-schroniskowe niespodzianki.

Idę spać, dodam na koniec, że pisałam tego posta jakieś 10 minut:diabloti: ale mętlik w głowie..

Posted

Iza, uciekaj spać, w weekend wszystko na spokojnie ogarniesz ;)
Pamiętaj o sobotniej konferencji/szkoleniu.

Dziewczyny - w sobotę o 10 w LO nr 4 na Gumieńcach jest fajne coś.

Posted

Dziewczyny szykują w sobotę zlot w schronie- więcej o tym na wątku bullowatych, to może najpierw na konferencję wszyscy, a potem do schronu:cool3:

A jak tam Mieczysław?? Grzeczniulki?

Posted

Mieciu ja wiedzialam, ze ty fajny i grzeczny chlopak jestes :fadein: Na dobry poczatek nowej drogi zycie, masz w prezencie swiezutki banerek

[quote name='Greven']Dziewczyny - w sobotę o 10 w LO nr 4 na Gumieńcach jest fajne coś.
A co to za fajne cos? :cool3:

Posted

Już przed 7 dzwoniłam do katlis- i obudziłam wszystkich:diabloti: co by do stajni z Mieciem zdążyli. Oby Mieczysław w tym kojcu nie wariował.

Cioteczki od dziś jestem dostępna po nr 508 326 125, tamten 502.. przejął bezpowrotnie mój TZ.

Posted

katlis napisał(a):
Jest wiele propozycji, tylko żadna pewna:shake:, zaraz jadę do domu i dobrze by było, żebym miała info czy któryś z tych DT wyjdzie, nie chciałabym w stajni zawracać gitary jeżeli Mietek znalazłby tymczas domowy.
Proszę określcie jaka cena jest realna za to co przedstawiłam, to również ułatwi mi w jakiś sposób rozmowę.

przepraszam, ale nie moglam wczoraj sie z netem polaczyc....moze to i dobrze, bo stracilam wiare w ludzi...:( jeden dt ciagle sie zastanawia, a drugi wieczorem zrezygnowal.....:((:(

na szczescie mieciu juz ma gdzie sie podziac....

Posted

[FONT=Arial]Witam kochane Cioteczki![/FONT]
[FONT=Arial]Sprawozdanie:[/FONT]
[FONT=Arial]Po 23 wyszliśmy na siku, jestem mistrzem bo skoordynowałam wyprowadzenie dwóch psów jednocześnie paląc:multi:. Po powrocie Mieczysław pokręcił się, po czym ulokował się obok łóżka i poszliśmy spać. O godz. 7 pobudkę zaserwowała nam Fergilka. Mieciu wytrzymał 8 godz. Więc jak na psa schroniskowego jest super. MIECZYSŁAW JEST PSEM W 100% DOMOWYM! Zjedliśmy śniadanko i pojechaliśmy do stajni. Tam przywitali nas rezydenci stajenni. Wstawiłam psiakowi miski z wodą i suchą karmą. Będę kudłacza obserwować, ponieważ kupa Mietka nie trzyma się kupy. Pogotuję mu mięsko na ryżu i warzywach i zobaczymy, jeżeli nic się nie zmieni poprosimy naszego weta o jakieś środki zagęszczające kupy. [/FONT]
[FONT=Arial]Zdjęcia wstawię z domu, w robocie nie mam takiej możliwości.[/FONT]
[FONT=Arial]APEL.[/FONT]
[FONT=Arial]CIOTECZKI![/FONT]
[FONT=Arial]NASZ MIETEK ZASŁUGUJE NA NAJLEPSZĄ NOGĘ CZŁOWIEKA. TAK NOGĘ PONIEWAŻ TA KOŃCZYNA W DOMU SŁUŻYŁA MU ZA PRZEWODNIKA.[/FONT]
[FONT=Arial]MIŁE PANIE ZWIERAMY POŚLADKI I SZUKAMY MIECIOWI NAJLEPSZEGO DOMU NA ŚWIECIE.:loveu:[/FONT]