Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

....mi sie wydaje, ze to przezycia...nagle znalazl sie w zamknietym pomieszczeniu...pelno ludzi, zamieszanie, podroz, fryzjer... dzisiaj jade na dzialke, moze tam 'kogos przekrece' ;) (nie mieszkalby na dzialce!)....

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Pamiętajcie, żeby miał koniecznie adresówkę, bo wiadomo jak to w stajni, ktoś wchodzi ktoś wychodzi, żeby nam Mietek nie nawiał w razie czego ;) Zresztą gdziekolwiek by nie był to powinien mieć ( o ile już nie dostał;))

Posted

Dzięki cioteczki za obecność na wątku. Jestem na dogo z doskoku w pracy ...nie mogę tu wysiedzieć już...Wczoraj faktycznie suczka blacky szczekała akurat a nie Miecio, no ale przecież przez Miecia szczekała....
Gdzie jest ta stajnia katlis??

Zaraz będę dzwonić do Sandry co robimy, ja będę wolna dopiero ok 19-tej, w pracy jestem do 16-tej, potem na chate - Wielgowo i do weta z moją sucz - muszę, ma zwapnienie w kręgosłupie od miesiąca leczone bez efektów, we wtorek skończyła ostatni zastrzyk i dziś będzie podjęta decyzja co dalej,jutro nie dam rady z nią podjechac ani nikt z domu..

A może ten tymczas domowy pod Policami?? 17 zł doba z jedzeniem domowym,duży dom z ogródkiem, Państwo wiedzą, że Mietek jest specjalnej troski, widzieli zdjęcia, mieli już tymczasowiczów, mają swoją suńkę jakąś mała i bernardyna na podwórku w kojcu, w razie czego mają warunki by rozdzielić psy gdyby była taka konieczność..tylko te 17 zł daje 510 zł miesięcznie....

Posted

mysza 1 napisał(a):
Zgadzam się, pewnie, że lepsza stajnia z opieką niż jakaś buda u dziadka blacky; albo schronisko także tymczasowo można go tam dac, o ile właściciel się zgodzi; ale jednak domowy tymczas konieczny- on musi się socjalizować, nie może na długo mieszkać w stajni.
350 zł to sporo jak na tamte okolice, bo ja w Warszawie w hotelach miewam taniej ale nie ma wyboru chyba...:(

Zdaję sobie sprawę, że 350zł to dużo, ale do właściciela stajni przemawiają tylko $.
Ze swojej strony mogę zagwarantować jedzonko i towarzystwo.

Posted

[quote name='fergilka']Dzięki cioteczki za obecność na wątku. Jestem na dogo z doskoku w pracy ...nie mogę tu wysiedzieć już...Wczoraj faktycznie suczka blacky szczekała akurat a nie Miecio, no ale przecież przez Miecia szczekała....
Gdzie jest ta stajnia katlis??
Kobieto nawet nie wiesz jak masz blisko do mnie:razz:, od Ciebie z domu do mnie jest nie całe 20km. Mieszkam w Stargardzie.

Posted

Mamy czas do wieczora, ja próbuję w 3 miejscach (mieszkanie i dwa domy z ogrodem), ale nigdzie nie idzie się dodzwonić. Jestem dobrej myśli. Nie damy Mietkowi zginąć ;) Dla mnie najważniejsze, że on już nie siedzi w schronisku.

Posted (edited)

Stargard?? Toż to rzut beretem , szybciej się jedzie z Wielgowa do Stargardu niż do centrum
Rozmawiałam z Sandrą , wstępnie jesteśmy umówione na wieczór, czekamy teraz na odpowiedź od Pana ze stajni i z domowego tymczasu na bezrzeczu (10zł doba).
Potrzebne będą deklarację, mnie Mietek już tochę wycyckał - odrobaczenie (16zł), fryzjer (70zł), transport (tego to nawet nie zliczę) w te i wete...jak mi przyjdzie płacić dziś z góry za tymczas to leżę i kwiczę...mam 200zł wyskrobane z domowego budżetu....a nie wiem ile zapłacę za weta mojej sunki dziś i jeszcze ta trasa znow szczecin-gryfino-?

Nie mogę edytować pierwszego postu więc podam tu mój nr konta jakby ktoś chciał wesprzeć Miecia :-(

Wszystko co mi dziś zostanie to przeznaczę dla Miecia od razu (myśle że 100 zł będzie), muszę w końcu ten bazarek ogarnąć....cholera..czasu brak..

Edited by fergilka
Posted

[quote name='fergilka']Stargard?? Toż to rzut beretem , szybciej się jedzie z Wielgowa do Stargardu niż do centrum
Rozmawiałam z Sandrą , wstępnie jesteśmy umówione na wieczór, czekamy teraz na odpowiedź od Pana ze stajni i z domowego tymczasu na bezrzeczu (10zł doba).
Potrzebne będą deklarację, mnie Mietek już tochę wycyckał - odrobaczenie (16zł), fryzjer (70zł), transport (tego to nawet nie zliczę) w te i wete...jak mi przyjdzie płacić dziś z góry za tymczas to leżę i kwiczę...mam 200zł wyskrobane z domowego budżetu....a nie wiem ile zapłacę za weta mojej sunki dziś i jeszcze ta trasa znow szczecin-gryfino-?

Nie mogę edytować pierwszego postu więc podam tu mój nr konta jakby ktoś chciał wesprzeć Miecia :-(

Lukas Bank
59194010765861618700000000
Izabela Wyszomirska
ul. Jarząbków 6
70-886 Szczecin

Wszystko co mi dziś zostanie to przeznaczę dla Miecia od razu (myśle że 100 zł będzie), muszę w końcu ten bazarek ogarnąć....cholera..czasu brak..
Jeżeli decyzja bedzie pozytywna i zdecydujecie się, to jutro mogłaby zabrać Mietka po drodze z pracy, tak żeby ograniczyc koszty transportu.
Jeżeli chcecie obejżeć stajnię gdzie urzęduję, to wpiszcie w wyszukiwarkę na NK "stajnia prezesa". ;)

Posted

Mieciu bardzo ładnie chodzi na smyczy, nie ciągnie, jest spokojny,trzyma się człowieka, trzeba go tylko uprzedzać gdy wchodzi na przszkodę, Sandra mówiła do niego "uważaj" i szybko załapał o co chodzi :-) zrozumiał, że nie reagowanie na uważaj oznaczałoby boom :-)

Posted

Katlis ale z tą stajnią to już pewne?? Prezes się zgodził i za jaką cene konkretnie?? myślę że 350 zł za kojec to troche dużo..może udałoby się coś stargować z ceny ;-) i co zrobić z nim do jutrzejszego popołudnia?

Posted

jest szansa na domowy tymczas, ale jak pisalam wyzej 5 zl /dzien+czesciowo karma i vet.....
dom bez dzieci i innych zwierzat, 2 pok. w kamienicy.... po poludniu mam dostac ostateczna decyzje....

Posted

fergilka napisał(a):
Katlis ale z tą stajnią to już pewne?? Prezes się zgodził i za jaką cene konkretnie?? myślę że 350 zł za kojec to troche dużo..może udałoby się coś stargować z ceny ;-) i co zrobić z nim do jutrzejszego popołudnia?

Targować się będę, ale osobiście a nie przez tel.
Być może Magdola załatwi ten domowy tymczas, więc wtedy to już na pewno taniutko będzie.

Posted

Greven napisał(a):
Magdola, wg mnie to super oferta, ale czy ta kobitka ma doświadczenie i cierpliwość?

tam mieszka facet 26 l, z rodzicami.... glupio mi pisac bo to moj szwagier....na bezplatny nie chcial sie zgodzic absolutnie......ma mi dac znac, a tamta kobita jeszcze sie nie odezwala,a pracuje w zlobku...

Posted

Cholera czemu ja nie mam kojca na podwórku :angryy: caly czas mecze mojego TZ zeby mi zbudowal, on w końcu inzynier budowlany :loveu: ale kasy brak na materiały....jak ktoś ma jakiś tani projekt na kojec to może mi podesłać na PW, w tym roku to juz muszę mieć kojczyk z prawdziwego zdarzenia, zawsze to awaryjny tymczas, lepszy niż schron.

Posted

Do osób pomagających w organizacji DT.
Do której godziny, będziecie znali odpowiedź bo do stajni muszę jechać z konkretami, nie moge sobie pozwolic na nakręcanie sprawy jeżeli nie wiem na czym stoimy.

Posted

fergilka napisał(a):
Halo to o co chodzi? na czym stoimy bo sie gubie a widze ze Greven sie cieszy, ja tez chce sie juz cieszyc:-)

Jest wiele propozycji, tylko żadna pewna:shake:, zaraz jadę do domu i dobrze by było, żebym miała info czy któryś z tych DT wyjdzie, nie chciałabym w stajni zawracać gitary jeżeli Mietek znalazłby tymczas domowy.
Proszę określcie jaka cena jest realna za to co przedstawiłam, to również ułatwi mi w jakiś sposób rozmowę.