Greven Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 [quote name='blacky764']Podam Ci na PW numer do mojej mamy, bo nie ma nic na koncie także jakbyś mogła do niej zadzwonić Ty.. Ja też nie mam nic na koncie :( [quote name='blacky764']Greven masz zapchaną skrzynkę [email protected] Quote
blacky. Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 Enigma79 napisał(a)::D :D może dzisiaj nie będę miała koszmarów / przygnębiających snów (śnił mi się trzyłapek całą noc) tylko radosny Mecik, medal dla blacky i jej mamy ! dajcie znać od kiedy deklaracje i na które konto. Wiedziała że się ucieszyć :) Będę super sny, ja mam nadzieję że mi się też dzisiaj Mietek będzie śnić :) Deklaracje to chyba do Fergielki... Quote
blacky. Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 Greven napisał(a):Ja też nie mam nic na koncie :( No to ja jutro załaduje swoje konto za 5 złotych i moja mama do Ciebie zadzowni. Około 15 :) Quote
Enigma79 Posted March 30, 2010 Posted March 30, 2010 Chyba Ageralion juz cos wklejala na ten temat, najwyzej sie powtorze : http://pies.onet.pl/13,10181,42,lek_separacyjny_u_niewidomego_psa,ekspert_artykul.html http://psiegrane-marzenia.pl/forum/phpBB3/viewtopic.php?f=10&t=17 (tutaj m.in Porady najlepszego w Polsce weterynarza-okulisty doktora Jacka Garncarza ) Quote
mysza 1 Posted March 30, 2010 Posted March 30, 2010 Zajrzyjcie do tego biedaka, trzeba mu tyczasu, domu... http://www.dogomania.pl/threads/182715-Pech-trauma-od-dzieciA-stwa-szczeniaczek-schronisko Moja niewidoma sunia biega po schodach góra- dół jak szalona, nie dałabym rady jej powstrzymać ;) Poza tym jest najsłodszym psem na świecie. Bezdyskusyjnie.:p Quote
Greven Posted March 30, 2010 Posted March 30, 2010 Czy któraś z dziewczyn koordynujących sprawę Mietka, może skontaktować się z mamą blacky? Ja podtrzymuję ofertę zabrania go w każdej chwili na fundację i pomoc w transporcie. Quote
blacky. Posted March 30, 2010 Posted March 30, 2010 Właśnie Greven rozmawiała z moją mamą, przepraszam Was wszystkich za to że tak późno, ale dopiero co wróciłam z Tuptusiem od weterynarza :( Sądzę że wszystko co do Mietka jest załatwione i ok :) Quote
Greven Posted March 30, 2010 Posted March 30, 2010 Rozmawiałam z mamą blacky. Nie jest zachwycona ;) tymczasowaniem Mietka, ale zgadza się, podejmuje i deklaruje miesiąc-dwa z możliwością ewentualnego przedłużenia tego okresu, jeśli blacky podoła opieki nad psem (mama nie będzie mogła jej zbytnio pomóc, bo ma małe dziecko), a Mietek nie będzie szczególnie kłopotliwy. Można go przywieźć w każdej chwili. Ja jestem wolna jutro od 13:30 - 13:40, schronisko czynne do 16. Tylko transportu nie mam, ale fergilka obiecała pomóc. Quote
mysza 1 Posted March 30, 2010 Posted March 30, 2010 Ooo, to od razu mojego szczeniaczka weźmiecie. Mam pierwsze deklaracje i bazarki. A jutro allegro będzie tylko tekst mi napisz dla tego białego ;) Quote
blacky. Posted March 30, 2010 Posted March 30, 2010 Greven napisał(a):Rozmawiałam z mamą blacky. Nie jest zachwycona ;) tymczasowaniem Mietka, ale zgadza się, podejmuje i deklaruje miesiąc-dwa z możliwością ewentualnego przedłużenia tego okresu, jeśli blacky podoła opieki nad psem (mama nie będzie mogła jej zbytnio pomóc, bo ma małe dziecko), a Mietek nie będzie szczególnie kłopotliwy. Można go przywieźć w każdej chwili. Ja jestem wolna jutro od 13:30 - 13:40, schronisko czynne do 16. Tylko transportu nie mam, ale fergilka obiecała pomóc. Ja jestem wolna po 14.30... Dentyste mam na jutro, czyli nikogo w domu nie ma Quote
blacky. Posted March 31, 2010 Posted March 31, 2010 Wysyłam Fergilce na PW mój adres, jakby coś to niech Fergilka napisze mi esa o której będziecie :) Quote
fergilka Posted March 31, 2010 Author Posted March 31, 2010 Blacky próbuje to jakoś zgrać, ale w pracy mam zapierdziel, większość ludzi na urlopie, a roboty nie ubywa. Jutro jadę do Berlina po rodzinke to ten dzień też odpada, w sobotę mogę nie miec auta, ewentualnie piątek, ale to tak na wariata, bo nie wiem czy będzie termin w jakimś salonie na kąpiel...i tabletki na odrobaczenie mu nie podam, Z Mietkiem troche do załatwienia będzie - ze względu na małe dziecko w Twoim domu, nie możemy poprostu zabrac go ze schronu i zawieźc do Ciebie. Trzeba go wcześniej odrobaczyć (ja będę w schronie w sobotę), wykąpać, zaliczyć wizytę kontrolną u weta. Do tego formalności będzie załatwiac Greven, i nie chcę przetrzymywać jej podczas gdy Miecio będzie kąpany np. Może umówię na spokojnie kąpiel na wtorek po Świętach, w tą sobotę podam mu w schronie tabletkę na odrobaczenie (następną podasz mu u siebie). I we wtorek bedzie u Ciebie :-) Tylko to wtedy dla Miecia Święta w schronie. Zobaczymy co napisze Greven :-) Quote
magdola Posted March 31, 2010 Posted March 31, 2010 odnosnie tego terminu u fryzjera to sprobuje pomoc.... kolo mnie jest nowo otwarty salon, tylko musze wiedziec dokladnie... Quote
blacky. Posted March 31, 2010 Posted March 31, 2010 Fergilka ma już upatrzony salon - dziewczyna strzyże psiaki schroniskowe za darmo, albo taniej po prostu... :) A co do terminu to szkoda że po Świętach, ale nie ma innego terminu... Ja będę czekała na telefon :) Quote
Greven Posted March 31, 2010 Posted March 31, 2010 Dziś zarezerwowałam Miecia. I widziałam go na żywo, jest fajnym poczciwym piesem ;) Ja mogę czekać w czasie, gdy Mietek będzie u fryzjera, to żaden problem. W razie czego w sobotę schronisko jest czynne, ale jeśli ma być najpierw odrobaczony, to rzeczywiście w grę wchodzi dopiero przyszły tydzień. Quote
blacky. Posted March 31, 2010 Posted March 31, 2010 Teraz sobota to Święta jak się nie myle... Ale w przyszłym tygodniu może być :) Quote
fergilka Posted March 31, 2010 Author Posted March 31, 2010 [quote name='Greven']Dziś zarezerwowałam Miecia. I widziałam go na żywo, jest fajnym poczciwym piesem ;) Ja mogę czekać w czasie, gdy Mietek będzie u fryzjera, to żaden problem. W razie czego w sobotę schronisko jest czynne, ale jeśli ma być najpierw odrobaczony, to rzeczywiście w grę wchodzi dopiero przyszły tydzień.[/QUOTE] To bardzo dobre wieści :-) Jutro dzwonie umówić Miecia na kąpiel na wtorek ? Greven pasuje Ci wtorek? W sobotę podam mu tabletkę na odrobaczenie, i będzie gotowy wpaść po Świętach do blacky na tymczas. Quote
Enigma79 Posted April 1, 2010 Posted April 1, 2010 Wesołych Świąt dziewczyny & psinki, dużo zdrowia, energii, dobrych pomysłów i zatrzęsienia DT / DS !!! Quote
Recommended Posts