Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Enigma79 napisał(a):
:D :D może dzisiaj nie będę miała koszmarów / przygnębiających snów (śnił mi się trzyłapek całą noc) tylko radosny Mecik, medal dla blacky i jej mamy ! dajcie znać od kiedy deklaracje i na które konto.

Wiedziała że się ucieszyć :) Będę super sny, ja mam nadzieję że mi się też dzisiaj Mietek będzie śnić :) Deklaracje to chyba do Fergielki...

Posted

Czy któraś z dziewczyn koordynujących sprawę Mietka, może skontaktować się z mamą blacky?

Ja podtrzymuję ofertę zabrania go w każdej chwili na fundację i pomoc w transporcie.

Posted

Właśnie Greven rozmawiała z moją mamą, przepraszam Was wszystkich za to że tak późno, ale dopiero co wróciłam z Tuptusiem od weterynarza :( Sądzę że wszystko co do Mietka jest załatwione i ok :)

Posted

Rozmawiałam z mamą blacky.

Nie jest zachwycona ;) tymczasowaniem Mietka, ale zgadza się, podejmuje i deklaruje miesiąc-dwa z możliwością ewentualnego przedłużenia tego okresu, jeśli blacky podoła opieki nad psem (mama nie będzie mogła jej zbytnio pomóc, bo ma małe dziecko), a Mietek nie będzie szczególnie kłopotliwy. Można go przywieźć w każdej chwili.

Ja jestem wolna jutro od 13:30 - 13:40, schronisko czynne do 16.
Tylko transportu nie mam, ale fergilka obiecała pomóc.

Posted

Greven napisał(a):
Rozmawiałam z mamą blacky.

Nie jest zachwycona ;) tymczasowaniem Mietka, ale zgadza się, podejmuje i deklaruje miesiąc-dwa z możliwością ewentualnego przedłużenia tego okresu, jeśli blacky podoła opieki nad psem (mama nie będzie mogła jej zbytnio pomóc, bo ma małe dziecko), a Mietek nie będzie szczególnie kłopotliwy. Można go przywieźć w każdej chwili.

Ja jestem wolna jutro od 13:30 - 13:40, schronisko czynne do 16.
Tylko transportu nie mam, ale fergilka obiecała pomóc.

Ja jestem wolna po 14.30... Dentyste mam na jutro, czyli nikogo w domu nie ma

Posted

Blacky próbuje to jakoś zgrać, ale w pracy mam zapierdziel, większość ludzi na urlopie, a roboty nie ubywa. Jutro jadę do Berlina po rodzinke to ten dzień też odpada, w sobotę mogę nie miec auta, ewentualnie piątek, ale to tak na wariata, bo nie wiem czy będzie termin w jakimś salonie na kąpiel...i tabletki na odrobaczenie mu nie podam,
Z Mietkiem troche do załatwienia będzie - ze względu na małe dziecko w Twoim domu, nie możemy poprostu zabrac go ze schronu i zawieźc do Ciebie. Trzeba go wcześniej odrobaczyć (ja będę w schronie w sobotę), wykąpać, zaliczyć wizytę kontrolną u weta. Do tego formalności będzie załatwiac Greven, i nie chcę przetrzymywać jej podczas gdy Miecio będzie kąpany np. Może umówię na spokojnie kąpiel na wtorek po Świętach, w tą sobotę podam mu w schronie tabletkę na odrobaczenie (następną podasz mu u siebie). I we wtorek bedzie u Ciebie :-)
Tylko to wtedy dla Miecia Święta w schronie.
Zobaczymy co napisze Greven :-)

Posted

Fergilka ma już upatrzony salon - dziewczyna strzyże psiaki schroniskowe za darmo, albo taniej po prostu... :) A co do terminu to szkoda że po Świętach, ale nie ma innego terminu... Ja będę czekała na telefon :)

Posted

Dziś zarezerwowałam Miecia.
I widziałam go na żywo, jest fajnym poczciwym piesem ;)

Ja mogę czekać w czasie, gdy Mietek będzie u fryzjera, to żaden problem. W razie czego w sobotę schronisko jest czynne, ale jeśli ma być najpierw odrobaczony, to rzeczywiście w grę wchodzi dopiero przyszły tydzień.

Posted

[quote name='Greven']Dziś zarezerwowałam Miecia.
I widziałam go na żywo, jest fajnym poczciwym piesem ;)

Ja mogę czekać w czasie, gdy Mietek będzie u fryzjera, to żaden problem. W razie czego w sobotę schronisko jest czynne, ale jeśli ma być najpierw odrobaczony, to rzeczywiście w grę wchodzi dopiero przyszły tydzień.[/QUOTE]

To bardzo dobre wieści :-) Jutro dzwonie umówić Miecia na kąpiel na wtorek ? Greven pasuje Ci wtorek?
W sobotę podam mu tabletkę na odrobaczenie, i będzie gotowy wpaść po Świętach do blacky na tymczas.