Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 454
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

cioteczko a próbowałyście zorganizować akcję na facebooku?
wkleić fotki z początku, jak Mała była operowana, jak kiepsko wyglądała i opisać jej sytuację, że kasa na gwałt potrzebna i podać ostateczną kwotę ile kosztowało leczenie ogólnie i ostateczną kwotę długu jaka została do spłacenia.

ostatnio widziałam na wątku Omena, haszczaka, że taka akcja przyniosła spory odzew ze strony osób, którym nie jest obojętny los zwierząt, a które nie mogą mieć psiaków z różnych powodów, które też nie są na dogomanii... tam na prawdę był spory odzew. no i oczywiście allegro cegiełkowe, ale to już na konkretną fundację trzeba by zrobić.

Posted

Byłoby dobrze, gdyby domki biorące psy po takim kosztownym leczeniu partycypowały chociaż odrobinę w kosztach... W każdym bądź razie ja adoptując takiego psa czułabym się to tego zobowiązana wiedząc, że takich potrzebujących psów jest dużo, a pieniądze dobrym dogomaniackim duszyczkom nie rosną na drzewach. Nie twierdzę, że ma być musowo, tak tylko sobie myślę, że byłoby fajnie, gdyby wszyscy czuli taką "moralną" potrzebę częściowego chociaż zwrotu kosztów.
Przygotuję bazarek książkowy, jak tylko będę miała sprawny komp w domu, bo teraz piszę z pracy.

Posted

Przygotuję bazarek książkowy, jak tylko będę miała sprawny komp

Taka pomoc ogromnie potrzebna. Dziękujemy i czekamy cierpliwie....

Posted

Akrum napisał(a):
cioteczko a próbowałyście zorganizować akcję na facebooku?
wkleić fotki z początku, jak Mała była operowana, jak kiepsko wyglądała i opisać jej sytuację, że kasa na gwałt potrzebna i podać ostateczną kwotę ile kosztowało leczenie ogólnie i ostateczną kwotę długu jaka została do spłacenia.

ostatnio widziałam na wątku Omena, haszczaka, że taka akcja przyniosła spory odzew ze strony osób, którym nie jest obojętny los zwierząt, a które nie mogą mieć psiaków z różnych powodów, które też nie są na dogomanii... tam na prawdę był spory odzew. no i oczywiście allegro cegiełkowe, ale to już na konkretną fundację trzeba by zrobić.

ja nie siedze w facebooku, jakby ktoś mógł pomóc to bylabym wdzięczna.

Posted

Isiak napisał(a):
Ja czekam jeszcze na jeden przelew z bazarku, żeby przesłać całość - 70 zł.

dziękuję ! Może wspólnie jakoś małymi kroczkami uda się zmniejszyć ten paskudny dług..

Posted

a dzwonią może jeszcze jakieś zainteresowane Małą domki? bo póki co jeszcze moje ogłoszenia wiszą w necie i czekają na zakończenie - ja nigdy nie kasuje, bo dzięki temu czasami uda się jakimś innym psiakom znaleźć domki :)
bo na domek czeka śliczny niewidomy ONek, który siedzi w hotliku w Przebieczanach oraz Bingo - też urokliwy, ale już 8 letni ONek i też w hoteliku oczekuje na nowy domek, który szukamy już prawie rok... :(

Posted

ostatnio niestety nikt juz nie dzwonił.
Przypominam o długu za Małą. Nie mogę tak długo przeciągać spłaty :( Może ktoś ma jakieś przedmioty do przekazania to wystawimy na bazarkach. Pomoc bardzo potrzebna. Każdy grosik.