Tola Posted March 7, 2010 Author Posted March 7, 2010 Co u Muminka? Rodzice Maciusia - czy mały ma jakies inne ogloszenia oprocz tych w 1 poscie? Quote
Rodzice Maciusia :) Posted March 7, 2010 Posted March 7, 2010 Ma u mnie cafeanimal, zrobiłam mu na jakimś portalu lubelskim (tam gdzie ma Bursztynek), i jeszcze kilka, chyba eoferty. Gdzieś tam pisałam wcześniej gdzie go wrzucałam, dobrze jakby te info odkopać i dodać do I postu :) U Mumiśka nic nowego - szuka domku :( Quote
Szarotka Posted March 7, 2010 Posted March 7, 2010 Dobrze jest wstawiac linki do ogloszen, zeby bylo wiadomo gdzie sa, jak by ktos mial ochote zrobic wiecej. Quote
marysia55 Posted March 7, 2010 Posted March 7, 2010 [quote name='Tola']Niech Muminek przestanie gwiazdowac i znajdzie ten jedyny domek:mad:[/QUOTE]Łatwo sie mówi "przestań gwiazdować" .Jak ma sie tyle wdzięku i fanek jak Muminek to zadanie prawie niewykonalne:evil_lol: Quote
Rodzice Maciusia :) Posted March 12, 2010 Posted March 12, 2010 Dzisiaj Muminisko był u weta. Dwie info - bąbel waży 12 kg, wetka stweirdziła, że widać, że lubi sobie dobrze podjeść :) Druga mnie przyjemna info to właściwa przyczyna jego wizyty. Otóż Muminek niestety ma nieduży stan zapalny okolic odbytu i "samczykości" (odpowiednik męskości :) ) Nabawił się tego w schronisku, na początku się drapał, ale sądziłam, że to po prostu pchły, więc je usunęłam. Jakby się mniej drapał, ale od kilku dni zaczął wygryzać ogonek. Wygryzł już dość sporo - aż mu mięcho widać. Niestety, w tygodniu nie mamy możliwości zazwyczaj podjechać do weta więc dopiero dziś trafiliśmy. Dostał 2 zastrzyki (antybiotyk + coś od swędzenia) oraz maść do smarowania. Musi głównie siedzieć zamknięty w suchym kojczyku, bo mokry śnieg (a tego u nas od wczoraj wieczorem pod dostatkiem) może drażnić okolice. W niedzielę idziemy na poprawkę antybiotyku. A jutro mam nadzieję poddać go kolejnej sesji zdjęciowej :) Quote
Szarotka Posted March 12, 2010 Posted March 12, 2010 Moze ma cos z gruczolami tymi wokol odbytu?? Quote
jogi Posted March 12, 2010 Posted March 12, 2010 czy miał przy okazji wyczyszczone gruczoły okołoodbytowe? to jest bardzo czesto przyczyna takiego świądu Quote
Szarotka Posted March 12, 2010 Posted March 12, 2010 jogi napisał(a):czy miał przy okazji wyczyszczone gruczoły okołoodbytowe? to jest bardzo czesto przyczyna takiego świądu To mialam na mysli;), Quote
Rodzice Maciusia :) Posted March 13, 2010 Posted March 13, 2010 wetka zanim go obejrzała to I podejrzeniem były te gruczoły. Potem, po inspekcji stwierdziła, że to jednak to o czym pisałam :) Później będzie smarowanko :) Quote
Tola Posted March 13, 2010 Author Posted March 13, 2010 Dzisiaj dzwonila Pani z okolic Krasnegostawu; wyslalam jej więcej zdjęc, zcekam na odpowiedz. Wieczorem zrobie porzadek na watku Mumina; powstawiam zdjecia do 1 postu i wiecej info. Czy Muminek chodzi na smyczy? I jak z zachowaniem zcystosci; tzn zcy jest szansa, ze moze mieszkac w domu, czy trzeba jeszcze nad tym pracowac:cool3: Quote
Rodzice Maciusia :) Posted March 13, 2010 Posted March 13, 2010 Pliiiissss, zbierzcie te info w I poście, bo już trzeci raz pada pytanie o jego czystość i chodzenie na smyczy. Ze dwie strony temu pisałam o tym po raz II :) Trzymam kciuki aby coś wyszło z tego. Byłoby blisko, może nawet sami byśmy go zawieźli. Quote
Tola Posted March 13, 2010 Author Posted March 13, 2010 Rodzice Maciusia :) napisał(a):Pliiiissss, zbierzcie te info w I poście, bo już trzeci raz pada pytanie o jego czystość i chodzenie na smyczy. Ze dwie strony temu pisałam o tym po raz II :) Trzymam kciuki aby coś wyszło z tego. Byłoby blisko, może nawet sami byśmy go zawieźli. Dodalam do 1 postu str na ktorych sa zdjecia, uzupelnilam ogloszenia. No i przy okazji przegladania wątku zobaczylam, ze pytam o załatwianie i smycz po raz kolejny:oops:. Przepraszam, juz mi się widozcnie mylą watki:cool3: Wiecej się to nie powtórzy. Pani nie odezwała się:roll: Quote
Tola Posted March 13, 2010 Author Posted March 13, 2010 W ostatnim tyg marca ukaze się prawdopodobnie ogloszenie Muminka w TZ. Jaki wiek ma wpisany w książeczkę, bo zapomnialam... Quote
Szarotka Posted March 13, 2010 Posted March 13, 2010 Muminek napewno znajdzie domek bo on jest slodki. :):) Quote
agada Posted March 16, 2010 Posted March 16, 2010 Witam wszystkich muminkowców :p, czy on już miał jakieś ogłoszenia? zamierzam zrobić mu hurtową serię, może istnieje juz jakiś tekst? Ostatnio dogo strasznie utrudniało mi sprawę zapoznania sie z wątkiem Muminka, ale mam nadzieję, że już będzie lepiej:cool3: Quote
Szarotka Posted March 16, 2010 Posted March 16, 2010 Ma ogloszenia i tekst, ale moze sprobuj napisac swoje, bo jak na tamte nikt nikt nie odpowiedzial to warto cos zmienic. Quote
zadra Posted March 16, 2010 Posted March 16, 2010 Rodzice Maciusia :) napisał(a):Pliiiissss, zbierzcie te info w I poście, bo już trzeci raz pada pytanie o jego czystość i chodzenie na smyczy. Ze dwie strony temu pisałam o tym po raz II :) Trzymam kciuki aby coś wyszło z tego. Byłoby blisko, może nawet sami byśmy go zawieźli. CZy są może jakieś nowe wieści??? Quote
agada Posted March 16, 2010 Posted March 16, 2010 do kogo kontakt w sprawie Muminka podawać proszę o namiary Quote
Rodzice Maciusia :) Posted March 16, 2010 Posted March 16, 2010 agada, może być do Toli telefon, a do mnie maila [email protected] Quote
Recommended Posts