Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 780
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ma u mnie cafeanimal, zrobiłam mu na jakimś portalu lubelskim (tam gdzie ma Bursztynek), i jeszcze kilka, chyba eoferty. Gdzieś tam pisałam wcześniej gdzie go wrzucałam, dobrze jakby te info odkopać i dodać do I postu :)
U Mumiśka nic nowego - szuka domku :(

Posted

[quote name='Tola']Niech Muminek przestanie gwiazdowac i znajdzie ten jedyny domek:mad:[/QUOTE]Łatwo sie mówi "przestań gwiazdować" .Jak ma sie tyle wdzięku i fanek jak Muminek to zadanie prawie niewykonalne:evil_lol:

Posted

Dzisiaj Muminisko był u weta. Dwie info - bąbel waży 12 kg, wetka stweirdziła, że widać, że lubi sobie dobrze podjeść :) Druga mnie przyjemna info to właściwa przyczyna jego wizyty. Otóż Muminek niestety ma nieduży stan zapalny okolic odbytu i "samczykości" (odpowiednik męskości :) )
Nabawił się tego w schronisku, na początku się drapał, ale sądziłam, że to po prostu pchły, więc je usunęłam. Jakby się mniej drapał, ale od kilku dni zaczął wygryzać ogonek. Wygryzł już dość sporo - aż mu mięcho widać. Niestety, w tygodniu nie mamy możliwości zazwyczaj podjechać do weta więc dopiero dziś trafiliśmy.
Dostał 2 zastrzyki (antybiotyk + coś od swędzenia) oraz maść do smarowania. Musi głównie siedzieć zamknięty w suchym kojczyku, bo mokry śnieg (a tego u nas od wczoraj wieczorem pod dostatkiem) może drażnić okolice.
W niedzielę idziemy na poprawkę antybiotyku.

A jutro mam nadzieję poddać go kolejnej sesji zdjęciowej :)

Posted

Dzisiaj dzwonila Pani z okolic Krasnegostawu; wyslalam jej więcej zdjęc, zcekam na odpowiedz.
Wieczorem zrobie porzadek na watku Mumina; powstawiam zdjecia do 1 postu i wiecej info.
Czy Muminek chodzi na smyczy? I jak z zachowaniem zcystosci; tzn zcy jest szansa, ze moze mieszkac w domu, czy trzeba jeszcze nad tym pracowac:cool3:

Posted

Rodzice Maciusia :) napisał(a):
Pliiiissss, zbierzcie te info w I poście, bo już trzeci raz pada pytanie o jego czystość i chodzenie na smyczy. Ze dwie strony temu pisałam o tym po raz II :)
Trzymam kciuki aby coś wyszło z tego. Byłoby blisko, może nawet sami byśmy go zawieźli.

Dodalam do 1 postu str na ktorych sa zdjecia, uzupelnilam ogloszenia.
No i przy okazji przegladania wątku zobaczylam, ze pytam o załatwianie i smycz po raz kolejny:oops:.
Przepraszam, juz mi się widozcnie mylą watki:cool3:
Wiecej się to nie powtórzy.
Pani nie odezwała się:roll:

Posted

Witam wszystkich muminkowców :p, czy on już miał jakieś ogłoszenia? zamierzam zrobić mu hurtową serię, może istnieje juz jakiś tekst? Ostatnio dogo strasznie utrudniało mi sprawę zapoznania sie z wątkiem Muminka, ale mam nadzieję, że już będzie lepiej:cool3:

Posted

Rodzice Maciusia :) napisał(a):
Pliiiissss, zbierzcie te info w I poście, bo już trzeci raz pada pytanie o jego czystość i chodzenie na smyczy. Ze dwie strony temu pisałam o tym po raz II :)
Trzymam kciuki aby coś wyszło z tego. Byłoby blisko, może nawet sami byśmy go zawieźli.

CZy są może jakieś nowe wieści???