Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 780
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jak u Muminka wygląda utrzymywanie czystości.Jak dlugo wytrzymuje??Jaki jest jego stosunek do kotów i innych psów.
Czy potrafi chodzić na smyczy?

Posted

Zadra - odpowiedzi na wszystkie Twoje pytania są w poprzednich postach, może trzebaby te informacje zebrać i dać do I postu?
Powtórzę sama siebie - to jest w tym momencie piesek podwórkowy - nie utrzymuje czystości, tak jak już pisałam wcześniej gdy bywał w domu to za każdym razem się posiusiał - bynajmniej nie ze strachu, lecz tak "samczo" - tzn. znaczył teren.
Do psów jest bojowy, ale z moją wysterylizowaną sunią są w układzie koleżeńskim. Do samców mocno szczeka, natomiast niestety ale nie chcę ryzykować spotkania z nimi bezpośredniego, chyba że ktoś mi zdradzi jakiś patent jak to zrobić i zapewni, że nic się nie stanie żadnej stronie.
Na smyczy idzie grzecznie, o czym też pisałam, nie jakoś tam super extra równiutko, ale normalnie jak najbardziej.
Wyprzedzając pytania co do kotów - nie dysponuję takowymi i nie znam stosunku Mumińczyka do nich.
:)

Posted

Rodzice Maciusia :) napisał(a):
Tolu, ale to Ty założyłaś wątek i to Ty musisz umieścić je w I poście :)
Pokarm już cały poszedł, ale dalej biorę go na siebie, więc nie musicie się tym martwić.
A jak oglądalność malca na allegro?

Ale numer:evil_lol:
Ogłoszenia sama wrzucilam do 1 postu:evil_lol:
To się nazywa zakrecenie:cool3:

Posted

Tola napisał(a):
Ale numer:evil_lol:
Ogłoszenia sama wrzucilam do 1 postu:evil_lol:
To się nazywa zakrecenie:cool3:

Tola chyba musisz wziac urlop, bo nie wyrabiasz :):)

Posted

Szarotka napisał(a):
Tola chyba musisz wziac urlop, bo nie wyrabiasz :):)

Biorąc jeszcze pod uwage moje ostatnie PW do Ciebie to tak:evil_lol:

Posted

Rodzice Maciusia :) napisał(a):
Zadra - odpowiedzi na wszystkie Twoje pytania są w poprzednich postach, może trzebaby te informacje zebrać i dać do I postu?
Powtórzę sama siebie - to jest w tym momencie piesek podwórkowy - nie utrzymuje czystości, tak jak już pisałam wcześniej gdy bywał w domu to za każdym razem się posiusiał - bynajmniej nie ze strachu, lecz tak "samczo" - tzn. znaczył teren.
Do psów jest bojowy, ale z moją wysterylizowaną sunią są w układzie koleżeńskim. Do samców mocno szczeka, natomiast niestety ale nie chcę ryzykować spotkania z nimi bezpośredniego, chyba że ktoś mi zdradzi jakiś patent jak to zrobić i zapewni, że nic się nie stanie żadnej stronie.
Na smyczy idzie grzecznie, o czym też pisałam, nie jakoś tam super extra równiutko, ale normalnie jak najbardziej.
Wyprzedzając pytania co do kotów - nie dysponuję takowymi i nie znam stosunku Mumińczyka do nich.
:)

Podsikiwanie nowego terenu nie świadczy o niezdolności do utrzymywania czystości.Samce z reguły tak sie zachowują
w nowym miejscu.Z Fokusem miałam początkowo identyczną sytuację,a potem okazało się,że jest mistrzem w utrzymywaniu czystości.

Posted

O, to nie wiedziałam :)
W każdym razie Muminisko uwielbia po prostu znaczyć teren - niestety cierpią na tym moje kosodrzewinki, które kocham przeogromnie. Usiłuję go nauczyć sikania w jednym kącie, ale nie wiem czy gdy mnie nie ma to nie krząta się wokół zieleniny :(

Posted

Wszystkie samce to robia, nawet niektore suczki tez. Moja lubi nasiusiac tam gdzie juz inny pies nasiusial, w ten sposob mowi; a moje na wierzchu :):)
Nie robi tego w domu oczywiscie :):)

Posted

Szarotka napisał(a):
Tola bardzo duzo zalezy od tekstu, napiszcie dobry, bo zmarnujecie ogloszenie.

Mozemy sobie pisac, ale decyzja co z tego znajdzie sie w gazecie nie nalezy juz niestery do mnie. Najczęsciej wybierają naistotniejsz info o psie