mari23 Posted March 8, 2010 Posted March 8, 2010 [quote name='xmartix']Kora czekamy do 17 marca w te Tarnowskie Góry trzeba sprawdzić, może znacie kogoś z Dogo z okolic??[/QUOTE] czy to nie zagrożony likwidacją był "Cichy Kąt" w Tarnowskich Górach.... coś mi się z naszej-klasy kojarzy, zaraz sprawdzę... Quote
fiorsteinbock Posted March 8, 2010 Posted March 8, 2010 Cichy Kat dostal ziemie, beda nadal dzialac. Dzwonilam tam dzisiaj i do nich psy nie trafily. Jest jeszcze drugie schronisko "Pomocna dłoń", ewentualnie schronisko w Miedarach koło Tarnowskich Gor. Quote
demi Posted March 10, 2010 Author Posted March 10, 2010 [quote name='xmartix']Kora czekamy do 17 marca w te Tarnowskie Góry trzeba sprawdzić, może znacie kogoś z Dogo z okolic??[/QUOTE] Ja brałam przecież z tamtąd bordoga, Rodana, Pamietasz? Teraz zmienił sie kierownik, ale wg mnie, tam zaraz bedzie to samoco w dobrocinie:( Quote
LILUtosi Posted March 10, 2010 Posted March 10, 2010 Wiosna mieszka koło Kluczborka raczej, jakieś 20 km. Quote
xmartix Posted March 11, 2010 Posted March 11, 2010 SDZ była na spotkaniu z gminami i oni mają już trzymać rękę na pulsie co tam się dzieje. Poprosiłam już pewną osobę od nich o bieżące informacje co i jak, także jak będę coś wiedzieć, w tym czy gminy zabrały swoje psy i gdzie to napiszę Quote
rubin37 Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 No i mamy dzien 17 marca po poludniu...nic sie nie zmienilo,,psiaki sa nadal" w Dobrocinie. Urzednicy juz po pracy w domkach a one nadal tutaj...a jutro juz nie mamy miesa aby im ugotowac cieplej strawy,jezdzilismy po okolicznych ubojniach i masarniach ale kiedy slysza o Dobrocinie to nie chca rozmawiac nawet...zaczyna byc zle,adopcji tez prawie zero...i tak gminy dostosowaly sie do nakazow,poprostu olaly i tyle.. Quote
rubin37 Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 [quote name='amensalizm']jak to już będzie w miare opanowane to zgłaszam się do ogłoszeń. A przynajmniej do allegro na początek. ;)[/quote] mozna oglaszac,gminy nie zabraly ani pol psa a termin minal... Quote
kora78 Posted March 18, 2010 Posted March 18, 2010 sorki za offa [url]http://www.dogomania.pl/threads/181975-Buli-astowaty-gryziony-w-schronie-zbiera-tylko-na-utrzymanie-w-dt[/url] Dziewczyny zbieram minimalną, malutką kwotę potrzebną tylko na jedzonko i podróż psiaka do domowego, niepłatnego tymczasiku. To minimalne koszta, w porónaniu do potrzeb innych psów Quote
rubin37 Posted March 19, 2010 Posted March 19, 2010 [quote name='czerda']kto utrzymuje teraz psy?[/QUOTE] Psiaki sa pod moja opieka nadal,jedzenie do gotowania sie konczy,do niedzieli mamy,najgorsze,ze ludzie tez sa glodni,buntuja sie i chca odejsc,siada im psychika.Ja ich utrzymuje z 330zl renty! to jest kilka dni jedzenia dla trzech doroslych chlopow,ale naprawde sie staraja,robia to z sercem,tylko jak dlugo z pustym zaladkiem? dopoki ludzie przytakiwali panu S,to im jedzenie kupowal a teraz zostali tylko ci co sa przeciwko jemu wiec im nie daje,ale w koncu oni zajmuja sie jego psiakami,za ktore zgarnal kase on i pani hycel Quote
czerda Posted March 19, 2010 Posted March 19, 2010 staram się coś wymyślić , co robić , czy to nie jest do rozwiązania koniecznie musimy pomóc , bardzo trudna sytuacja Quote
monika083 Posted March 19, 2010 Posted March 19, 2010 a moze zrobic zbiorke na jedzena ,czy demi moglaby tam cos podwiezc? tylko musielibysmy zebrac kase na paliwo i zarelko.. Quote
monika083 Posted March 19, 2010 Posted March 19, 2010 tylko kto moglby podjechac tam? Demi czy jakies ciotki z Dzirerzoniowa? Moze zrobic bazarek cegielkowy na zarcie? kto dorzuci sie do karmy i benzyny ,ja moge dac 10zl poki co ..bo pustki na koncie... Quote
monika083 Posted March 19, 2010 Posted March 19, 2010 poza tym rubin37 czy te info z pierwszych stron sa jeszcze aktualne? ktore psiaki potrzebuja najwiekszej pomocy ,i czy ten mix shar peia jeszcze jest? Quote
kizimizi Posted March 19, 2010 Posted March 19, 2010 W Tarnowskich górach jest na bank hotel u Agnieszki. CZekajcie chwilę ... Założycielka tego wątku mieszka w pobliżu TG. Mozna na wątku zapytać. Sama bym to zrobiłą tylko nie za bardzo wiem nad zcym sie zastanawiamy?:shake: [URL]http://www.dogomania.pl/threads/146779-Hotel-u-Agnieszki[/URL] Quote
kora78 Posted March 20, 2010 Posted March 20, 2010 ale chcecie te psy tak dożywotnio utrzymywać? je trzeba przenieść,albo domów szukać, a domów chyba nikt nie szuka już Quote
czerda Posted March 20, 2010 Posted March 20, 2010 też mam takie wrażenie że zrobiło się cicho i ........co dalej? Quote
rubin37 Posted March 20, 2010 Posted March 20, 2010 [quote name='monika083']poza tym rubin37 czy te info z pierwszych stron sa jeszcze aktualne? ktore psiaki potrzebuja najwiekszej pomocy ,i czy ten mix shar peia jeszcze jest?[/QUOTE] mix shar pei nadal jest tutaj,zreszta wszystkie psy z tej listy sa nadal nawet te 11 do ktorych przyznal sie urzad Swidnica i je zaczipowal....ja nie zawsze mam dostep do internetu ,nie mam czym zdjec porobic,trzeba szukac im wszystkim domow,bo jest tragedia a jak ci wolontariusze odejda to juz dramat..mnie z powodu choroby nieraz ciezko sie poruszac a co dopiero zajac sie tyloma stworzonkami.. Quote
Reksiu21 Posted March 20, 2010 Posted March 20, 2010 Naprawde tu cicho sie zrobilo. .... ja jestem po 29.03 we Wroclawiu, moge pojechac tam i porobic ladne zdjecia. Moze by tak np. 20 psiakom porobic, i najpierw ze 20 oglosic wszedzie gdzie sie da? Wazne sa ladne zdjecia, i informacje jko takie o psie. Takze moje pierwsze pytanie: Rubin, ty tam jestes codziennie, tak? Moglbys ty te psy po jednym wyciagnac do zdjec, zeby im ladne zdjecia porobic, bo tak za kratami to nic ladnego niewyjdzie? Drugie pytanie: kto moglby zemna pojechac z Wroclawia? Quote
kizimizi Posted March 21, 2010 Posted March 21, 2010 dziewczyny powiedzcie co dalej po nie za barzdo wiadomo na zcym stoimy. Termin ostateczny minal, psy zostaly. Gdzie maja teraz pojechac i kto am sie tym zajac. Jesli pozostale psy sa na glowie wlasciciela "schronu" to chyba niedobrze. jeśli tak pozostały na głowie wolontariuszy to trzeba je ogłaszac. Koniecznei watek zmodyfikowac bo niezbyt wiadomo co i jak. Quote
Recommended Posts