Sasinka Posted February 13, 2010 Posted February 13, 2010 Dodzwoniłam się na podany telefon. Jestem w kontakcie z osobą, która zajmuje się adopcjami. Życzę pozostałym pieskom dobrego domu. Quote
milosnicy zwierzat Posted February 13, 2010 Posted February 13, 2010 [quote name='gagata']Serwisy sa co godzina, wejścia na zywo....nic wiecej nie potrafie powiedziec...[/QUOTE] co godzinę w tvp info leci serwis informacyjny i mówią o prawie znęcaniu się nad zwierzętami i co godzinę mają innego gościa w studiu teraz był pan mecenas przedtem ktoś z fundacji Emir najbliższy będzie leciał o 14.30 Quote
adkaaaaa5 Posted February 13, 2010 Posted February 13, 2010 Moze w koncu zaostrzy sie prawo co do znecania sie nad zwierzetami... ostatnio tyle sie slyszy o takich pseudoschroniskach w calej Polsce, ze prawo az sie prosi o zaostrzenie! Quote
milosnicy zwierzat Posted February 13, 2010 Posted February 13, 2010 [quote name='adkaaaaa5']Moze w koncu zaostrzy sie prawo co do znecania sie nad zwierzetami... ostatnio tyle sie slyszy o takich pseudoschroniskach w calej Polsce, ze prawo az sie prosi o zaostrzenie![/QUOTE] miejmy nadzieje że coś ruszy w tym kierunku mądrze gadał ten mecenas Quote
xmartix Posted February 13, 2010 Posted February 13, 2010 Sasinka suoper, do Demi trzeba parę razy dzwonić bo ona przeważnie jest w trasie :) od następnego tygodnia Demi będzie kursować z psiakami zaraz jeszcze raz podsumuję kto co bierze moze są jeszcze chętni dać dt czy ds? kto może robić ogłoszenia?? Quote
xmartix Posted February 13, 2010 Posted February 13, 2010 [B]nr 45[/B] – ds we Wro od Demi ([B]TRZEBA WIZYTY PRZEDADOPCYJNEJ NA OSIEDLU KOWALE WE WROCŁAWIU[/B]) [B]nr 95 i nr 106[/B] – dt we Wro u p. Lucyny [B]nr 18 i 19[/B] – ds u znajomej Bianki1 [B]nr 98[/B] - dt u ZuziM + 8 małych psiaków co jadą do Czerdy (w tym [B]nr 52[/B]) Quote
al'akir Posted February 13, 2010 Posted February 13, 2010 my porobimy ogłoszenia pudlą. Są dwie suki, tak? (wyglądają jakby były spokrewnione) Dane kontaktowe to te co na pierwszej stronie ? Czy można liczyć na więcej informacji o nich do ogłoszeń? Quote
al'akir Posted February 13, 2010 Posted February 13, 2010 właśnie zauważyłam , że druga suka pudel jest nie do adopcji, czyli mam ją usunąć ze zbiorowego pudli. ona jest strasznie gruba , mam nadzieję, że nie jest w ciąży... Quote
xmartix Posted February 13, 2010 Posted February 13, 2010 Ta gruba jest karmiona i osobisty pies jest to tej pani, a że podobne, na bank są spokrewnione, oni tam "robili" "rasowe" szczeniaki żeby sprzedawać... także prawdopodobne ze sa spokrewnione, nie wiem czy jest w ciąży, gdy Fanta będzie na dt dopiero to się dowiemy o charakterze, w nast tyg ma byc juz w dt, Sasinka zgłosiła się jako ds potencjalny, więc na razie wstrzymajmy się z ogłoszeniami pudelki, dziękuję za chęć pomocy inne pieski też czekają na ciotki i wujków co porobią ogłoszenia Quote
czerda Posted February 13, 2010 Posted February 13, 2010 xmatrix , na pewno będą zajęcia dzisiaj , i tylko 3 bo sunia bez oczka od rana w nowym domu ! i to akim-ci ludzie mieszkają pod lasem i przygarniają zwierzaki pokrzywdzone bardzo , mają też inne zwierzaki i już kilka piesków i jak zobaczyli że sunia taka bida to ją wzięli będzie potrzebna pomoc ! martwię się że nie damy same rady uzbierać pieniędzy na te psiaki, a możliwość jest , bo wracam ze Żródeł tak naprawdę jest nas kilka , i nie chodzi o to , że jak każdy nie mmy czasu , le czy ludzie będą wpłacać pieniądze , bo tylko od tego zależy kas pan dyrektor nie zainteresował się do tej pory działaniami na rzecz zwierząt z Dobrocina i nie mam na to wpływu , chociaż to ostatni raz kiedy działam pod jego dyrektorowaniem , liczyłam właśnie na jego jakiekolwiek działania , pomoc , czy choćby kontakt -ale pozostje dla mnie inkognito , a szkoda , bo udaje się nam jak na możliwości działać sprawnie skończę więc pomoc dla Dobrocina i .. Quote
xmartix Posted February 13, 2010 Posted February 13, 2010 czerdo jaki pan dyrektor? skończysz pomoc i się wycofasz?... Quote
GoskaGoska Posted February 13, 2010 Posted February 13, 2010 dobrze, ze choć jedna ta bez oczka w DS - SUPER Quote
al'akir Posted February 13, 2010 Posted February 13, 2010 [quote name='xmartix']Ta gruba jest karmiona i osobisty pies jest to tej pani, a że podobne, na bank są spokrewnione, oni tam "robili" "rasowe" szczeniaki żeby sprzedawać... także prawdopodobne ze sa spokrewnione, nie wiem czy jest w ciąży, gdy Fanta będzie na dt dopiero to się dowiemy o charakterze, w nast tyg ma byc juz w dt, Sasinka zgłosiła się jako ds potencjalny, więc na razie wstrzymajmy się z ogłoszeniami pudelki, dziękuję za chęć pomocy inne pieski też czekają na ciotki i wujków co porobią ogłoszenia[/QUOTE] a gdzie Fanta jedzie do DT? my szczerze mówiąc myślałyśmy o tym żeby wyciągnąć ją do hotelu, tylko że pojawiły się potencjalne ds - Sasinka i AniaRe pisała też że miałaby dla niej dom. Quote
GoskaGoska Posted February 13, 2010 Posted February 13, 2010 sluchajcie co z sunią 66? czy ona jest brana pod uwagę do zabrania???? Quote
czerda Posted February 13, 2010 Posted February 13, 2010 odnośnie miejsc w żródłach -panma 4 bokst , le są one duże , dla małych psów wystarczyłby jeden na 4 pieski które się oczywiście lubią , większe mogłyby być po 2 w kojcu pan ma przygarniętych -------17 psów i to jakie -ja widziałam same owczarki , koniecznie trezba porobić zdjęci , bo psy są młode i piękne! niektóre są u niego kilka tygodni , inne długo i te są już na zawsze a-była szczenna , znalazł je w lesie , dom ma niedaleko poligonu warunki bardzo dobre , część luzem biega , te w boksach maja dużo miejsca , budy ocieplone , kuchnia w której im gotuje , bo nie uznaje sztucznego jedzenia , psy wszystkie są ogromne i bardzo łagodne , to dziwne mimo wszystko on chce jedzenie dla psó , moja mama zobowiązała się przyjechac co kilka dni pomóć , gaz i inne potrzebne rzeczy , skoro nie chce jak w hotelyu dniówek , chciałby 300 za mieciąc trzeba to przemyśleć i podjąć decyzję , monika może już jutro zrobić alegro cegiełkowe i bazarek , musimy zbierac pieniądze najtańsza możliwie dobra karma jest po 8 zł za kg800 zł n miesiąc czyli na 1 psa gdyby było ich 10 80 zł miesięcznie to bardzo mało , nawet 100 na 1 na miesiąc byłoby niedużo zstanówcie się kasza , ryż , kości , korpusy , ospady do gotowania , nie wiem ile by to kosztowało na miesiąc może w ok. ma przecudn prawie całą rudą długowłosa okę i jej starszą siostrę taką samą , i ...4 tyg . maluchy Quote
xmartix Posted February 13, 2010 Posted February 13, 2010 Fanta będzie we Wrocławiu u takiej Pani co strzyże nam pieski ze schronu Quote
Basia1244 Posted February 13, 2010 Posted February 13, 2010 Gotowane jedzenie wyjdzie w tej samej cenie, co sucha karma - tylko roboty przy gotowaniu dla takiej ilości psów jest strasznie dużo i to zabiera masę czasu, który można poświęcić na np. czesanie psów, spacer itp. - myślę, że warto pana przekonać do tej karmy suchej - i kupować ją w hurcie dla tych 8 - 10 psów na miesiąc - a to na bank wyjdzie taniej niż gotowanie, przechowywanie, zamrażanie, porcjowanie - nawet nie chcę o tym myśleć przy takiej liczbie zwierząt. No i wydaje mi się, że te owczarki, to też trzeba obfocić i ogłaszać i szukać im domów, bo 17 psów na jedną osobę ... - trochę dużo. Quote
czerda Posted February 13, 2010 Posted February 13, 2010 tak , złożymy własne małe stowarzyszenie bo uwżam że potrafimy i chcemy pomagać , myślę że takiej sytuacjii która zaistniała w związku z Dobocinem , gdybym to ja miała już pewne możliwości ,przetarte drogi , wspólników , pieniądze , miejsca dla psów itd , byłabym piewszą oferującą pomoc , oczywiście w pierwszym dniu na miejscu gdzie to się stało , a minęły 2 tyg. i pan prezes nawet nie raczył się ze mną skontaktować mimo , że wielokrotnie prosiłam ponieważ mam pewne możliwości i wiedzę jak udupić pana z dobrocina oferowałam swoją też fpomoc w kwestiach formalnych , podsuwając nawet przez pośrednika , gotowce do wykorzystania obawiam się że nic nie zostało wykorzystane i szkoda mojego czasu oi zachodu ale co teraz moge zrobic w sytuacjii gdy mam potencjał , możliwości a ktoś kto to co robię ja sam powinien robić nawet się ze mną nie skontaktował poszukiwania telefonu , maila lub adresu pana dyrektora nie dały rezultatu , co wydaje nmi się też dziwnwe , bo prezesi każdej fundacjii powinni bć dostępni dla wszystkich , no a już na pewno dla wolontariuszy piszę to też tu na wątku , bo może panu dyrektorowi ktoś kto go zna powie , że fundacja to nie zakład pracy , a ja nie jestem jego podwładnym Quote
Monia0610 Posted February 13, 2010 Posted February 13, 2010 Fundacja For Animals zabierze 18 psów z Dobrocina. Jezeli pojdzie w przeciagu tygodnia jakis pies do adopcji wtedy wezmiemy nastepnego. Quote
Monia0610 Posted February 13, 2010 Posted February 13, 2010 [url]http://www.allegro.pl/item916241711_kuba_i_kora_tragedia_dwoch_pieskow_charytatywna.html[/url] Quote
zuzka Posted February 13, 2010 Posted February 13, 2010 O matko jaka biedna jest ta mała suńka FISIA (106) . Aż nie chce myśleć o tym co dzieje się z jej skórą pod tymi kołtunami k dredami. Quote
demi Posted February 13, 2010 Author Posted February 13, 2010 Marta wielkie dzieki, że mi podsyłasz gotowe informacje:):* bo ja wpadając tu raz na jakiś czas w życiu bym tego nie ogarnęła! We wtorek transport. Które psy mam brać? te do obronik? czy najpierw te do wro? w poniedziałek zrobie sobie koło, bo ostatnio gume złapałam:/ ale damy jakoś radę:) Dziewczyny, trzeba będzie jakoś ogarnać kto jest chętny do ogłoszeń, i gdzie są teksty i zdjecia do ogłoszeń. bo to bardzo ważne. Quote
demi Posted February 13, 2010 Author Posted February 13, 2010 potrzebujemy wizyty przedadopcyjnej w Żarowie dla Krecika z Dobrocina! Quote
czerda Posted February 13, 2010 Posted February 13, 2010 Demi a co z Żródłami? te pan może przyjąć psy tylko rano , bo go potem nie ma , a musi wpierw kilka godz. z nimi pobyć i kiedy? rano? on mógłby najlepiej we wtorek , ale to wam nie pasuje , to może kiedy? zresztą jutro się umówimy acha , jak moni ma robic alegro a wolałaby jak najszybciej a to musi być na konkretnego psa , wybierzcie które jadą i gdzie a jak sunia dobermanka? Quote
kamilawa Posted February 13, 2010 Posted February 13, 2010 Mogę pomóc w wolnym czasie w ogłaszaniu. ;-) Quote
Recommended Posts