monika083 Posted February 11, 2010 Posted February 11, 2010 [quote name='xmartix']i czerda chce wziąć 10 piesków, zaraz jej zaproponujemy jakieś[/QUOTE] super ,te wystraszone najlepiej biedy Quote
xmartix Posted February 11, 2010 Posted February 11, 2010 nr 45 – domek we Wro od Demi nr 95 – dt we Wro u p. Lucyny nr 18 i 19 – ds u znajomej Bianki1 nr 29 – dt u ZuziM? nr 98 - dt u ZuziM? [FONT="][SIZE=3]to gdzie idzie ta z nr 106? [B]ktoś chce jeszcze jakieś psiaki na dt?[/B][/SIZE] [/FONT] Quote
kora78 Posted February 11, 2010 Posted February 11, 2010 ludzie weźcie tego szarpka. czy jest jakaś organizacja silna od szarpków? Quote
monika083 Posted February 11, 2010 Posted February 11, 2010 przed chwila zalozylam shar peiowi watek na molosach Quote
zuziaM Posted February 11, 2010 Posted February 11, 2010 [quote name='xmartix'] nr 29 – dt u ZuziM? nr 98 - dt u ZuziM? [FONT="][SIZE=3]to gdzie idzie ta z nr 106? [/QUOTE] UAKTUALNIAM ..... [B]Nr 29[/B][U] nie jedzie do mnie[/U] ..... "kudlacze" daja mi innego kudlatego psiaka ( i dla 29 na razie nie bedzie juz miejsca ) [B]Nr 98[/B] - na 100% przyjezdza do mnie a [B]Nr 106[/B] jedzie do pani fryzjerki, ktora strzyze psiaki schroniskowe , razem z jedna [B]pudelka Fanta[/B] Quote
Margo Posted February 11, 2010 Posted February 11, 2010 [quote name='AngelikaXD']Pisałam na portal wilczaków w sprawie psa nr. 47. Pani zamieści na portalu ogłoszenia i postara się poszukać DT :) Podaje jej kontakt do demi[/QUOTE] Na portalu dla wilczakow ([url]http://www.wolfdog.org/[/url]) nikt nic nie wie... ale ogloszenie pojdzie jeszcze dzis... Pies nr. 47 to na 100% wilczak. Ma ktos mozliwosc sprawdzic numer chipa? Bo jesli pochodzi z czeskiej hodowli to poinformujemy jego hodowce - wtedy wyjedzie z Dobrocina jeszcze szybciej... Quote
justynavege Posted February 11, 2010 Posted February 11, 2010 [url]http://www.sfora.pl/W-tym-schronisku-psy-z-glodu-zjadaly-szczury-a16973[/url] Quote
xmartix Posted February 11, 2010 Posted February 11, 2010 to jeszcze raz: [B]nr 45[/B] – ds we Wro od Demi [B]nr 95 i nr 106[/B] – dt we Wro u p. Lucyny [B]nr 18 i 19[/B] – ds u znajomej Bianki1 [B]nr 98[/B] - dt u ZuziM + 8 małych psiaków co jadą do Czerdy :) dziękujemy Quote
Basia1244 Posted February 11, 2010 Posted February 11, 2010 Trzymam za wszystkich pomagających kciuki!! Niech psiska zdrowieja i szybko znajdują domki! Quote
xmartix Posted February 11, 2010 Posted February 11, 2010 kto mieszka w okolicach Kowal we Wrocławiu? bo trzeba sprawdzić domek dla psa nr 45 Quote
sssmok Posted February 11, 2010 Posted February 11, 2010 A jest jakis aktualny, dzialajacy numer do tego schroniska lub osoby,ktora jest najblizej calej sprawy? Bo numery z pierwszej strony nie odpowiadaja. Quote
xmartix Posted February 11, 2010 Posted February 11, 2010 tak, numer z pierwszej strony, ale co zajęte czy wyłączony? to nie jest schronisko... jeżeli chcesz zapytać o tego wilczaka, to Graba ma mieć za 15 min info o nim Quote
xmartix Posted February 11, 2010 Posted February 11, 2010 zapiszcie sobie też kontakt do mnie, poproszę Demi o wstawienie w 3 post gdzie są kontakty, może i ja czasem pomogę w tej sprawie: 726714598, Demi ma urwanie głowy z telefonami i pewnie nie wyrabia z odbieraniem Quote
czerda Posted February 11, 2010 Posted February 11, 2010 obejrzałam zdjęcia... nadal nie rozumiem spraw -co z współdziałaniem gmin? co z funduszamipublicznymi? a jak sprawy zamknięcia działalności tych zbiró? weżmiemy psy ...najchętniej wszystkie sory , te które wyglądają na najsmutniejsze ... ale co z onkowatymi , których jest tam tak dużo , mari wczoraj była zorientować się jak wygląda możliwość hotelowania w budach z wybiegami u pewnego pana z ok. Wroc. niestety pana nie było ale pojedziemy znó w sobotę bo może udałoby się u niego umieścić onki, ma podobno 40 kojców , a psów 19 Quote
piechcia15 Posted February 11, 2010 Posted February 11, 2010 chciałabym zrozumieć całą tą sytuację i nie bardzo mi to wychodzi... To jest niby schronisko tak?czyli gminy płaca pewnie ciężką kasę i dlaczego te psy nie mają co jeść??ktoś ta kasę zagarnia? Quote
Graba Posted February 11, 2010 Posted February 11, 2010 Przepraszam, ale wcześniej nie dało rady tu wrzucić, bo jak zwykle mam problemy na dogo z pisaniem. Odnośnie [FONT=Arial][B]47. Pies, owczarkowaty, bardzo duży, wilczur -[/B] to czechosłowacki wilczak na bank zarejestrowany w krajowym rejestrze chipów w Czechach. Poprosiłam o sprawdzenie czy piesek ma tatuaż lub chip i mał właśnie chip. Ciężką drogę miałam do sforsowania. Nawiązałam kontakt e-mailowy z hodowcą (wykazanym w rejestrze jako właściciel), ale nie mam nadal odpowiedzi odnośnie tego psa, ponieważ myślał on, że ja chcę kupić szczeniaka, a jak opisałam sprawę, to chwilowo cisza..... Proszę o info, czy możliwe jest aby osoba od nas zabrała psa na tymczas? [/FONT] Quote
justynavege Posted February 11, 2010 Posted February 11, 2010 o ktorym hoteliku jest mowa? [quote name='czerda']obejrzałam zdjęcia... nadal nie rozumiem spraw -co z współdziałaniem gmin? co z funduszamipublicznymi? a jak sprawy zamknięcia działalności tych zbiró? weżmiemy psy ...najchętniej wszystkie sory , te które wyglądają na najsmutniejsze ... ale co z onkowatymi , których jest tam tak dużo , mari wczoraj była zorientować się jak wygląda możliwość hotelowania w budach z wybiegami u pewnego pana z ok. Wroc. niestety pana nie było ale pojedziemy znó w sobotę bo może udałoby się u niego umieścić onki, ma podobno 40 kojców , a psów 19[/QUOTE] Quote
MORETA/KEYA Posted February 11, 2010 Posted February 11, 2010 Oglądałam ten program i jestem w szoku. Biedne te psinki Quote
Graba Posted February 11, 2010 Posted February 11, 2010 wilczak jutro jedzie na tymczas. Ciągle czekamy na odpowiedź hodowcy. Quote
piechcia15 Posted February 11, 2010 Posted February 11, 2010 jaki program oglądasz?jest coś w necie do oglądania na ten temat? Quote
czerda Posted February 11, 2010 Posted February 11, 2010 to miejsce o którym pisałam to nie jest kotel -to prywatny dom i nie ma żadnej działalności staram się o nim jak najwięćej dowiedzieć i to co wiem narazie jest w porządku Quote
Borówka16 Posted February 11, 2010 Posted February 11, 2010 Ja też zapisuję i zgłaszam się do ogłoszeń ! Kamilawa,musimy się dogadać ,która robi na jakiej stronie. Jak już coś zrobiłaś pisz na PW Quote
piechcia15 Posted February 11, 2010 Posted February 11, 2010 słuchajcie a czy ten wątek... [url]http://www.dogomania.pl/threads/179661-UMIERALNIA-NA-POMOC-Szczeniaki-zjadane-przez-szczury-Psy-i-kozy-w-karcerze/page29[/url] tyczy sie tego samego, bo tam jest niby napisane Będzin, ale umieszczony tam reportaż jest o Dobrocinie własnie? reportaż: [url]http://interwencja.interia.pl/news?inf=1437826[/url] Quote
Bjuta Posted February 11, 2010 Posted February 11, 2010 [quote name='Graba']Przepraszam, ale wcześniej nie dało rady tu wrzucić, bo jak zwykle mam problemy na dogo z pisaniem. Odnośnie [FONT=Arial][B]47. Pies, owczarkowaty, bardzo duży, wilczur -[/B] to czechosłowacki wilczak na bank zarejestrowany w krajowym rejestrze chipów w Czechach. Poprosiłam o sprawdzenie czy piesek ma tatuaż lub chip i mał właśnie chip. Ciężką drogę miałam do sforsowania. Nawiązałam kontakt e-mailowy z hodowcą (wykazanym w rejestrze jako właściciel), ale nie mam nadal odpowiedzi odnośnie tego psa, ponieważ myślał on, że ja chcę kupić szczeniaka, a jak opisałam sprawę, to chwilowo cisza..... Proszę o info, czy możliwe jest aby osoba od nas zabrała psa na tymczas? [/FONT][/QUOTE] Jest dom tymczasowy który zgodził się przetrzymać tego Wilczka - tyle, że pod Wieliczką (Przebieczany). To jest bardzo dobry hotel - oddaliśmy tam Dina, Kajtka i Zosię. Wilczka wypatrzyły panie na tym wątku (nie są zalogowane na dogo) i zaproponowały, że go wezmą na bezpłatny DT, pod warunkiem, że pomożemy go ogłaszać. Przydałoby się też wsparcie w karmie. Warunki w Przebieczanach są super! To ich strona internetowa [URL]http://www.jarsa.ulotka.org/[/URL] Myślę, że transport nie jest taki hardowy, bo stale na trasie Wrocław-Katowce jeździ brad Ingrid44 (będzie jechał np. w najbliższą niedzielę) z Katowic do Wieliczki już jest w miarę blisko i też mamy dogomaniaków na tej trasie. Co Wy na to? Quote
Recommended Posts