Ewanka Posted March 1, 2010 Posted March 1, 2010 Fantastyczna dziewczyna ... będzie kłopot, jak trafi do domu ogrodomaniaka ... młode drzewka w niebezpieczenstwie ;) Quote
mala_czarna Posted March 1, 2010 Posted March 1, 2010 Jako, że miałam okazję widzieć Majeczkę dwa razy, i porównać jej stan ze zdjęć w pierwszym poście, a tym jak wygląda teraz to powiem szczerze, że róznica kolosalna! E tam kolosalna. MEGA kolosalna! :lol: Quote
mysza 1 Posted March 1, 2010 Posted March 1, 2010 Dom musi być z patykami, w dużej ilości :eviltong:. Strasznie fajna ta Maja:loveu: Quote
Nutusia Posted March 1, 2010 Posted March 1, 2010 Ewanka napisał(a):Fantastyczna dziewczyna ... będzie kłopot, jak trafi do domu ogrodomaniaka ... młode drzewka w niebezpieczenstwie ;) Nie odstraszajmy ogrodomaniaków - potencjalnych domków Majeczki! Ona tylko... powalone, już nikomu niepotrzebne gałązki przerabia na zabaweczki! :) Quote
ronja Posted March 1, 2010 Posted March 1, 2010 Nutusia napisał(a):Nie odstraszajmy ogrodomaniaków - potencjalnych domków Majeczki! Ona tylko... powalone, już nikomu niepotrzebne gałązki przerabia na zabaweczki! :) niezupełnie;) takie rosnące wystające patysie też przerabia. wyrywanie ich to cała przyjemność Quote
mysza 1 Posted March 1, 2010 Posted March 1, 2010 ronja napisał(a):niezupełnie;) takie rosnące wystające patysie też przerabia. wyrywanie ich to cała przyjemność Świetna :loveu::eviltong: Quote
Ania i Kajber Posted March 2, 2010 Posted March 2, 2010 Maja ma tak jak mój nieżyjacy już ON-ek , Kajber 1-szy - powinnam była go wynajmować do karczowania terenu :-). Obecny Kajber 2-gi tez jest niezły patykowiec, ale nie aż tak...... Quote
mysza 1 Posted March 2, 2010 Posted March 2, 2010 Moje psy doprowadziły ogródek do takiego stanu, że lepiej nie mówić. ;) ale co tam. Quote
ronja Posted March 2, 2010 Posted March 2, 2010 jeżeli jest drzewko większe niż Maja, ma szansę na przeżycie, szukajmy domu z ogrodem z wyrośniętymi drzewkami;) Quote
jola_li Posted March 2, 2010 Posted March 2, 2010 Jak ktoś będzie chciał Maję to możemy dołożyć gratis paliki do ochrony nowoposadzonych drzew ;-). Quote
ronja Posted March 2, 2010 Posted March 2, 2010 Maja była dziś u weta. Jeden gruczoł nadal chory, była wydzielina z krwią:-(. Maja dostala czopek i na wynos 4 które musimy podać sami (jak to nam wyjdzie, to nie wiem, bo Maja wije się jak oparzona). Była też trzecia dawka iwermektyny. Mamy się pokazać, jak skończą się czopki. Wet powiedzial, że Maja wygląda coraz ładniej - ale co do nie zarażania, to nie można na razie mieć 100% pewności. Powiedział, że można ją ogłaszać i szukać domu, a Maja dostanie historię choroby. Powiedział też, że choroba może nawracać, jak coś tam zostanie w skórze. Ważyłam Maję, kiepsko przytyła:shake:. Wcześniej ważyła 21,80kg, dziś 22,20kg. będę ją karmić 3 razy dziennie trochę mniejszymi porcjami - teraz dostaje rano kubeczek suchego, po południu ryż z puszką. za to kupy są już od kilku dni modelowe. Dziś za wizytę 21zl (z czopkami na wynos - coraz taniej liczą Maję;) ) + 10zł transport Quote
mysza 1 Posted March 2, 2010 Posted March 2, 2010 Biedna, cały czas te gruczoły :( No dobrze, to trzeba ją ogłaszać. Ona jest łagodna do wszystkich stworzeń czy nie miała kontaktu z innymi psami? Grzeczna, posłuszna? Mądra. Pies ideał. Mam rację? ;) Quote
ronja Posted March 2, 2010 Posted March 2, 2010 miała kontakt dziś z inną suką - wyszło pozytywnie. na moje psy, które łaża po całym domu nie reaguje wcale. na spacerach szczeka na inne suki. na kotkę też nie reaguje zupełnie, mijają się w przedpokoju. myslę, że mozna napisac, że pokojowo nastawiona do całego świata. mądra, pojętna, z potencjałem, posłuszna, kochana, czyściutka, ładnie chodzi na smyczy (ciągnie sporadycznie), uwielbia jazdę samochodem, nie niszczy zabawek ani posłania. jedyny minusik - panikuje strasznie u weta Quote
mysza 1 Posted March 2, 2010 Posted March 2, 2010 Panikuje pewnie przez ilość zabiegów, zwłaszcza te gruczoły ją wystraszyły :( ale nie napiszę o tym na razie. Quote
mysza 1 Posted March 3, 2010 Posted March 3, 2010 Jeszcze nie ogłaszałam Majki. Gusiu, dopisz proszę do jej skarbonki 101 zł z mojego bazarku. Quote
gusia0106 Posted March 3, 2010 Author Posted March 3, 2010 mysza 1 napisał(a):Jeszcze nie ogłaszałam Majki. Gusiu, dopisz proszę do jej skarbonki 101 zł z mojego bazarku. Tak jest! A jak stoisz z czasem w tą sobotę Mysza? Może byśmy pojechały wyściskać Maję? Quote
mysza 1 Posted March 3, 2010 Posted March 3, 2010 gusia0106 napisał(a):Tak jest! A jak stoisz z czasem w tą sobotę Mysza? Może byśmy pojechały wyściskać Maję? Dziękuję. Nie wiem jeszcze, dam znać. Nie umiem snuć tak dalekich planów:evil_lol: Quote
mysza 1 Posted March 4, 2010 Posted March 4, 2010 ronja napisał(a):Gusi już napisałam - zapraszamy z Mają :) Dzięki dzięki. Gusia, a o której by Ci pasowało? Quote
mala_czarna Posted March 4, 2010 Posted March 4, 2010 Mysza, a Ty jednak jedziesz? ;) Bo PW napisałam do Gusi, że gdyby co to ja jadę do Tosi razem z kago, i Gusia może z nami jechać. No ale to ustalcie już między sobą. Quote
mysza 1 Posted March 4, 2010 Posted March 4, 2010 mala_czarna napisał(a):Mysza, a Ty jednak jedziesz? ;) Bo PW napisałam do Gusi, że gdyby co to ja jadę do Tosi razem z kago, i Gusia może z nami jechać. No ale to ustalcie już między sobą. Nigdy nie pisałam, że nie jadę ;) Ja niezależnie, mam samochód. Zapytam Gusię co i jak i zobaczymy. Tłumy u Ronji się szykują:evil_lol: Quote
Ewa Marta Posted March 4, 2010 Posted March 4, 2010 A ja umawiam się z Ronją na niedzielę, żeby ominąć korki na dojazdowej do nich:-) Quote
mysza 1 Posted March 5, 2010 Posted March 5, 2010 Nieśmiało zaproszę na kosmetyczny bazarek na Figę http://www.dogomania.pl/threads/181229-Kosmetyczny-balsamy-kremy-prA-bki-perfum-na-FigAE-do-12-marca-do-21-00?p=14242069#post14242069 Quote
Recommended Posts