Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jako, że miałam okazję widzieć Majeczkę dwa razy, i porównać jej stan ze zdjęć w pierwszym poście, a tym jak wygląda teraz to powiem szczerze, że róznica kolosalna! E tam kolosalna. MEGA kolosalna! :lol:

Posted

Ewanka napisał(a):
Fantastyczna dziewczyna ... będzie kłopot, jak trafi do domu ogrodomaniaka ... młode drzewka w niebezpieczenstwie ;)

Nie odstraszajmy ogrodomaniaków - potencjalnych domków Majeczki! Ona tylko... powalone, już nikomu niepotrzebne gałązki przerabia na zabaweczki! :)

Posted

Nutusia napisał(a):
Nie odstraszajmy ogrodomaniaków - potencjalnych domków Majeczki! Ona tylko... powalone, już nikomu niepotrzebne gałązki przerabia na zabaweczki! :)

niezupełnie;)
takie rosnące wystające patysie też przerabia. wyrywanie ich to cała przyjemność

Posted

Maja była dziś u weta. Jeden gruczoł nadal chory, była wydzielina z krwią:-(. Maja dostala czopek i na wynos 4 które musimy podać sami (jak to nam wyjdzie, to nie wiem, bo Maja wije się jak oparzona). Była też trzecia dawka iwermektyny. Mamy się pokazać, jak skończą się czopki. Wet powiedzial, że Maja wygląda coraz ładniej - ale co do nie zarażania, to nie można na razie mieć 100% pewności. Powiedział, że można ją ogłaszać i szukać domu, a Maja dostanie historię choroby. Powiedział też, że choroba może nawracać, jak coś tam zostanie w skórze.
Ważyłam Maję, kiepsko przytyła:shake:. Wcześniej ważyła 21,80kg, dziś 22,20kg. będę ją karmić 3 razy dziennie trochę mniejszymi porcjami - teraz dostaje rano kubeczek suchego, po południu ryż z puszką. za to kupy są już od kilku dni modelowe.
Dziś za wizytę 21zl (z czopkami na wynos - coraz taniej liczą Maję;) ) + 10zł transport

Posted

Biedna, cały czas te gruczoły :(
No dobrze, to trzeba ją ogłaszać.

Ona jest łagodna do wszystkich stworzeń czy nie miała kontaktu z innymi psami? Grzeczna, posłuszna? Mądra. Pies ideał. Mam rację? ;)

Posted

miała kontakt dziś z inną suką - wyszło pozytywnie. na moje psy, które łaża po całym domu nie reaguje wcale. na spacerach szczeka na inne suki. na kotkę też nie reaguje zupełnie, mijają się w przedpokoju. myslę, że mozna napisac, że pokojowo nastawiona do całego świata. mądra, pojętna, z potencjałem, posłuszna, kochana, czyściutka, ładnie chodzi na smyczy (ciągnie sporadycznie), uwielbia jazdę samochodem, nie niszczy zabawek ani posłania.
jedyny minusik - panikuje strasznie u weta

Posted

mysza 1 napisał(a):
Jeszcze nie ogłaszałam Majki.

Gusiu, dopisz proszę do jej skarbonki 101 zł z mojego bazarku.

Tak jest!

A jak stoisz z czasem w tą sobotę Mysza? Może byśmy pojechały wyściskać Maję?

Posted

gusia0106 napisał(a):
Tak jest!

A jak stoisz z czasem w tą sobotę Mysza? Może byśmy pojechały wyściskać Maję?

Dziękuję.

Nie wiem jeszcze, dam znać. Nie umiem snuć tak dalekich planów:evil_lol:

Posted

mala_czarna napisał(a):
Mysza, a Ty jednak jedziesz? ;) Bo PW napisałam do Gusi, że gdyby co to ja jadę do Tosi razem z kago, i Gusia może z nami jechać. No ale to ustalcie już między sobą.

Nigdy nie pisałam, że nie jadę ;)
Ja niezależnie, mam samochód. Zapytam Gusię co i jak i zobaczymy. Tłumy u Ronji się szykują:evil_lol: