bela51 Posted January 4, 2014 Posted January 4, 2014 I kolejny prezent dla Barnaby, tym razem noworoczny:lol: Wczoraj przyszła wpłata od agat21 z bazarku - 140 zł. Bardzo dziekujemy:Rose: Quote
agat21 Posted January 10, 2014 Posted January 10, 2014 Na noworoczne nie wyglądają - raczej na wiosenne ;) Bo w sumie to fajna wiosna tej zimy :multi: Barni też pewnie woli, jak cieplej... Quote
Martika&Aischa Posted January 10, 2014 Posted January 10, 2014 Patrząc na futro Barnisia żadna zima mu nie straszna ;) Quote
Doda_ Posted January 11, 2014 Posted January 11, 2014 Czy to na Barnabe deklarowalam stalej ? :oops: bo jest jeszcze drugi wilczurek o podobnym imieniu . . a ja w glowie mam pozamiatane . . i prosilabym o przeslanie na pw nr konta .. . do przelewu . .. sorry za moją sklerozę . . Quote
bela51 Posted January 11, 2014 Posted January 11, 2014 Zaraz przesle nr konta. :lol: Barnaba ma od stycznia tylko 170 zł stałych deklaracji. Gdyby ktos mógł znowu wspomóc jakims bazarkiem, byloby super. Podaje styczniowe wpłaty dla Barniego: agat21 - 10 zł + bazarek 140 zł :multi: Dorot131 - 40 zł ala123 - 50 zł Serdecznie dziękujemy:loveu: Quote
Doda_ Posted January 12, 2014 Posted January 12, 2014 moja deklaracja nad ranem poszla na barnabe;) Quote
gosiaczek1984 Posted January 12, 2014 Posted January 12, 2014 a moje 20zł nie doszło,mam ustalony przelew staly Quote
bela51 Posted January 13, 2014 Posted January 13, 2014 Doda_ napisał(a):moja deklaracja nad ranem poszla na barnabe;) gosiaczek1984 napisał(a):a moje 20zł nie doszło,mam ustalony przelew staly Dziękuje kochane w imieniu Barniego. Gosiaczku, sprawdze jeszcze raz.czy deklaracja juz doszła. A wszystkim chciałam polecic lekture wątku pewnego biednego psa, ktory został " ratowany? przez pewne Strowarzyszenie. ( chyba Wam znane ).Niestety, nie napiszedcie juz co myslicie o tej pomocy, bo wątek został zamkniety. http://www.dogomania.pl/forum/threads/245609-EUTANAZJA-CZY-TO-JEDYNE-WYJ%C5%9ACIE-Parys-za-TM Quote
Doda_ Posted January 13, 2014 Posted January 13, 2014 bela51 napisał(a):Dziękuje kochane w imieniu Barniego. Gosiaczku, sprawdze jeszcze raz.czy deklaracja juz doszła. A wszystkim chciałam polecic lekture wątku pewnego biednego psa, ktory został " ratowany? przez pewne Strowarzyszenie. ( chyba Wam znane ).Niestety, nie napiszedcie juz co myslicie o tej pomocy, bo wątek został zamkniety. http://www.dogomania.pl/forum/threads/245609-EUTANAZJA-CZY-TO-JEDYNE-WYJŚCIE-Parys-za-TM przeczytalam, brak mi slow !!!!!!!!!!!!!! jak mogly !!!!!!!!!!!! biedny parys. . . . cholera . . . :shake::placz: na zdjeciach byl taki bardzo szczesliwy . . . dostal szanse . . u p.magdy . . . DOSTAL DOSTAL . . . . . moim zdaniem na 150% uśpiony . . . Quote
gosiaczek1984 Posted January 13, 2014 Posted January 13, 2014 Ja tez nie moge dojsc do siebie po tym jak każdego dnia wchodziłam na wątek Parysa z nadzieją,że da się coś zrobić i nagle szansa dla niego i co nagle...zapaść i śmierć,nie wierzę w to i szlak mnie trafia jak o tym myślę każdego dnia Quote
gosiaczek1984 Posted January 13, 2014 Posted January 13, 2014 Teraz sprawdziłam moja stala poszła 2.01.2014 Quote
Doda_ Posted January 13, 2014 Posted January 13, 2014 gosiaczek1984 napisał(a):Ja tez nie moge dojsc do siebie po tym jak każdego dnia wchodziłam na wątek Parysa z nadzieją,że da się coś zrobić i nagle szansa dla niego i co nagle...zapaść i śmierć,nie wierzę w to i szlak mnie trafia jak o tym myślę każdego dnia WIERZE, ze psiaka udałoby się nauczyć . . tylko potrzeba na to naprawdę kupę czasu ! wilczur mojego faceta też jest taki nieobliczalny , atakuje bez ostrzegania . . obcych . . . mnie zaakceptował po 2 latach . . DLACZEGO TAKIE ZACHOWANIE??? BO MA BÓLE, MIAŁ ZAAWANSOWANEGO NOWOTWORA-NIE WIEM CZY Z PRZERZUTAMI, ALE URATOWANO GO W OSTATNEJ CHWILI, NIE MA PENISA, SIKA CALY CZAS. widziałam zdjęcia i parys wyglądal naprawdę na b. szczęsliwego , merdal, cieszyl sie moim zdaniem jego zachowanie moglo byc np z bólu, trzeba bylo zrobic dokladne badania . . . . bardzo dziwna sprawa - dostal szanse, zrzekły sie go i uśpily . . . cos do ukrycia jest? dlaczwego nie chcialy aby dostal szanse ? Moj Nero tez jest zlym psem w stosunku do obcych u weterynarza potrzeba 3 mezczyzn, aby go utrzymac (zawsze ma kaganiec) dlaczego Parys np wiekszosc czasu nie byl w kagancu ?? np u weta ?? w kagancu mozna z psem robic wszystko, bez obaw ze pogryzie. gdyby pies byl naprawde agresywny - gryzlby wszystkich na oslep . . . mysle ze to bylo z bolu . . . ja tak tylko mysle . . . duza dawka narkozy i srodkow uspokajacych, nic dziwnego ze jak sie wybudzil to dostal furii... moj nero po operacjach jak narkoza jeszcze troche dzialala, bardzo zly byl, warczyl na wszystkich . . . powiem tylko - albo uśpiły, albo zabiły go zbyt duża dawka srodkow uspokajacych! zalozyc DOBRY KAGANIEC i nie bac się psa !!! z agresorami trzeba stanowczo, a nie stresowac- bo pies to wyczuwa i wygrywa . . . moze i kilku szkoleniowcow sprobowali,moze nie bylo szans na zmiane jego charakteru .. . ALE DOSTAL SZANSE I DZIEWCZYNY SIE GO ZRZEKŁY ! COS TU NIE TAK ! Quote
Cantadorra Posted January 13, 2014 Posted January 13, 2014 Doda, zgadzam się z Tobą, że albo odszedł z przedawkowania środków uspokajających albo nie żył już wcześniej i nie wiedziały jak wybrnąć z sytuacji, wobec której postawiła je Sabina. Jestem zażenowana kłamstwem które się pojawiło na wątku i nieuczciwością stowarzyszonych. Najlepiej to robić z kogoś durnia, a po co? Chyba po to, żeby coś zamaskować, ukryć własne błędy. Załatwiły to w najgorszy możliwy sposób. Gdyby miały dobre intencje, to powinny się cieszyć, że ktoś chce wziąć odpowiedzialność za niebezpiecznego psa, który stanowi zagrożenie, a one nie będą musiały już się martwić ani finansować Parysa. Poza tym odpadłaby im najgorsza decyzja - uśpienia. Przecież każdy chcialby uniknąć tej decyzji, jakby tylko się dało. Ale jak widać, niektórzy do tego dążą, chociaż deklarują, że się zrzekną. Cała sytuacja żałosna, nazwa stowarzyszenia do zapamiętania, przydałby się artykuł w necie. Quote
bela51 Posted January 13, 2014 Posted January 13, 2014 gosiaczek1984 napisał(a):Teraz sprawdziłam moja stala poszła 2.01.2014 Tak gosiaczku, sprawdziłam, jest. :oops: Podaje aktualny wykaz: 2.01. - gosiaczek1984 - 20 zł 3.01. - agat21 - 10 zł + 140 zł bazarek 7.01. - Dorot131 - 40 zł 10.01. - ala12 - 50 zł 13.01. - Doda_ - 10 zł 13.01 - Livka - 10 zł Bardzo wszystkim dziekuje:Rose: Quote
bela51 Posted January 13, 2014 Posted January 13, 2014 Na temat Łapy chyba niejedno mogłby powiedziec Maciek i p. Asia z Psanatorium. To przeciez rzut kamieniem od nich. Nawet hotelowali tam swoje psy. Ja tez miałam dobre zdanie o dziewczynach stamtad. Okazuje sie , ze bardzo mozna sie pomylic, a najłatwiej kogos oszukac w sieci. Quote
Doda_ Posted January 13, 2014 Posted January 13, 2014 Cantadorra napisał(a):Doda, zgadzam się z Tobą, że albo odszedł z przedawkowania środków uspokajających albo nie żył już wcześniej i nie wiedziały jak wybrnąć z sytuacji, wobec której postawiła je Sabina. Jestem zażenowana kłamstwem które się pojawiło na wątku i nieuczciwością stowarzyszonych. Najlepiej to robić z kogoś durnia, a po co? Chyba po to, żeby coś zamaskować, ukryć własne błędy. Załatwiły to w najgorszy możliwy sposób. Gdyby miały dobre intencje, to powinny się cieszyć, że ktoś chce wziąć odpowiedzialność za niebezpiecznego psa, który stanowi zagrożenie, a one nie będą musiały już się martwić ani finansować Parysa. Poza tym odpadłaby im najgorsza decyzja - uśpienia. Przecież każdy chcialby uniknąć tej decyzji, jakby tylko się dało. Ale jak widać, niektórzy do tego dążą, chociaż deklarują, że się zrzekną. Cała sytuacja żałosna, nazwa stowarzyszenia do zapamiętania, przydałby się artykuł w necie. w 100% popieram ten cytat ! To wątek barnaba, może zalożymy oddzielny w off topic, aby o tym porozmawiać? Pewnie znów zamkną . . . jestem pewna, że parysowi coś dolegało . .tak jak wilczurowi mojego faceta. . . . stąd te zachowania . . trzeba było zrobić badania . . . . . .. . Quote
Maciek777 Posted January 13, 2014 Posted January 13, 2014 bela51 napisał(a):Na temat Łapy chyba niejedno mogłby powiedziec Maciek i p. Asia z Psanatorium. To przeciez rzut kamieniem od nich. Na temat Parysa niewiele wiem. Prawie nic. Coś kiedyś rozmawiałem tak przy okazji, ale to nic znaczącego. Przeczytałem może niecałe dwie ostatnie strony wątku i jeśli chodzi o zarzuty, że celowo go uśpiły to dla mnie to kupy się nie trzyma. Po co miałyby usypiać psa, którego przez rok właśnie utrzymywały przy życiu wbrew opiniom behawiorystów,a także którego lada dzień miały oddać komuś innemu pod opiekę więc i tak pozbyłyby się problemu. Z tego co wyczytałem, nie widzę powodu, dla którego miałyby go celowego uśmiercić. Quote
Doda_ Posted January 14, 2014 Posted January 14, 2014 Maciek777 napisał(a):Na temat Parysa niewiele wiem. Prawie nic. Coś kiedyś rozmawiałem tak przy okazji, ale to nic znaczącego. Przeczytałem może niecałe dwie ostatnie strony wątku i jeśli chodzi o zarzuty, że celowo go uśpiły to dla mnie to kupy się nie trzyma. Po co miałyby usypiać psa, którego przez rok właśnie utrzymywały przy życiu wbrew opiniom behawiorystów,a także którego lada dzień miały oddać komuś innemu pod opiekę więc i tak pozbyłyby się problemu. Z tego co wyczytałem, nie widzę powodu, dla którego miałyby go celowego uśmiercić. no to twoim zdaniem uśmiercily psa zbyt duzą dawką srodkow uspokajacych . . . badaniami miala sie zając chyba p.Magda . . . a one to zrobily przed wyjazdem... . .. i psa juz nie ma . . . . . nie znalam i nie widzialam na zywo, ale serce mi sie krwawi !!!! taki szczesliwy byl na tych zdjeciach !!! Quote
Maciek777 Posted January 14, 2014 Posted January 14, 2014 Doda_ napisał(a):no to twoim zdaniem uśmiercily psa zbyt duzą dawką srodkow uspokajacych . . . Tego nie powiedziałem. Jeśli się nie mylę to napisały, że dawka była konsultowana z wetem. Doda_ napisał(a):badaniami miala sie zając chyba p.Magda . . . a one to zrobily przed wyjazdem... . .. i psa juz nie ma . . . . . I tam jest słowo przeciwko słowu. Trzeba by chyba nagrywać każdą rozmowę telefoniczną by znać całą prawdę. Jak dogadały się faktycznie z P.Magdą tego pewnie nigdy się nie dowiemy bo każda ze stron ma teraz inną wersję. Doda_ napisał(a):nie znalam i nie widzialam na zywo, ale serce mi sie krwawi !!!! taki szczesliwy byl na tych zdjeciach !!! Za nikogo sobie ręki uciąć nie dam bo nie znam wszystkich faktów, ale zdjęcia nigdy całej prawdy nie pokażą. W jednym momencie był szczęśliwy, a w innym agresywny. Sugerowałaś chorobę fizyczną. Pojawiły się wzmianki o chorobie psychicznej. Ten pies był wielką zagadką. Quote
bela51 Posted January 14, 2014 Posted January 14, 2014 Nie zasmiecajmy juz wiecej watku Barnisia. Ja jednak czuje zal. Nie tak powinna wygladac prawdziwa pomoc. Proponowałam przeniesienie do innego hotelu, ktory ma praktyke w pracy z agresywnymi psami. Było to duzo wczesniej. Ale odpowiedz brzmiała NIE. Nie zalezało im na tym psie, skresliły go. Wszyscy podejrzewamy, ze dawno został uspiony, a propozycja Sabiny pomieszała im szyki. Trzeba było jakos wybrnąc i napisac bajeczke o ataku serca. Prawdy sie nigdy nie dowiemy, chyba, ze ktos z nich " pusci farbe". Barnisiu wybacz, to juz koniec na ten temat, przynajmniej z mojej strony. Quote
Guest Elżbieta481 Posted January 14, 2014 Posted January 14, 2014 Parys został uśpiony i to jest fakt.Jak zabrakło argumentów zastosowany chamski,prostacki język właśnie wobec nas,bo nie wiem czy tu zgromadzonym wiadomo,że popełniliśmy zbrodnię?Zbrodnia nasza polegała na tym,że radę bardzo mądrego człowieka dot.uzależnień agresji-istoty agresji-u psów różnych ras w tym psów ras północnych podaliśmy na wątku nieszczęsnego Parysa.Dot związku agresji z tarczycą..Ów człowiek chciał tylko wskazać tę zależność i podał nawet artykuł o tym.Jak zabrakło argumentów na usprawiedliwienie uśpienia psa najlepszym okazało się niebywałe chamstwo.To jest sposób usprawiedliwienia nieodwracalnej decyzji!Niech żyje chamstwo i prostactwo!A na koniec tematu wątek Parysa zamknięto.I koniec. Parys nie żyje,bo tak..I koniec. Pozdrawiam naiwnych.I Maćku,którego tak bardzo lubię-prawda jest jedna i wszyscy ją znamy-psa uśpiono. Elżbieta Quote
Maciek777 Posted January 14, 2014 Posted January 14, 2014 waldi481 napisał(a):I Maćku,którego tak bardzo lubię-prawda jest jedna i wszyscy ją znamy-psa uśpiono. Tego pewnie nigdy się nie dowiemy, ale mam nadzieję, że jednak był to nieszczęśliwy wypadek. Za słabo znam tę sprawę by pisać coś szerzej. Na tym kończę ten temat bo to wątek Barniego i interwencje moda są tu niepotrzebne:roll: Quote
Maciek777 Posted January 21, 2014 Posted January 21, 2014 bela51 napisał(a):Czesc Barnisiu ! Jak zdrówko ? Wszystko gra:) Niestety (i na szczęście) za tydzień Perełka go opuści bo jedzie do DS:) Na jej miejsce mamy pewną ONkę więc sam nie będzie:) Waga Barniego: 18.09.13 - 34,0 kg 17.11.13 - 34,0 kg 14.01.14 - 34,7 kg Quote
Recommended Posts