Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Tekst dla kocurka:

IMIĘ: Czarnuszek

Kotek został podrzucony do stada ponad 20 bezdomnych kotów. Obecnie przebywa w domu tymczasowym, niestety może tu zostać maksymalnie do 8. grudnia b.r. dlatego pilnie szuka nowego domu.
Kotek jest bardzo oswojony, towarzyski, uwielbia być głaskany. Dobrze dogaduje się z innymi kotami, jest ostrożny w stosunku do psów.
Szukamy dla Czarnuszka odpowiedzialnego i kochającego domu, najlepiej niewychodzącego. Z nowym Opiekunem zostanie podpisana umowa adopcyjna.
Kotek znajduje się w Stepnicy (woj zachodniopomorskie, ok 50 km od Szczecina)

• Replies 3.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tekst dla kotki:

IMIĘ: Wiewiórka

Kotka została podrzucona do stada ponad 20 bezdomnych kotów. Obecnie przebywa w domu tymczasowym, niestety może tu zostać maksymalnie do 8. grudnia b.r. dlatego pilnie szuka nowego domu.
Wiewiórka uwielbia być głaskana, choć jest troszeczkę nieśmiała. Dobrze dogaduje się z innymi kotami, nie boi się psów.
Szuka odpowiedzialnego i kochającego domu, najlepiej niewychodzącego. Z nowym Opiekunem zostanie podpisana umowa adopcyjna.
Kotka znajduje się w Stepnicy (woj zachodniopomorskie, ok 50 km od Szczecina)

Posted

Kotka pojechała do nowego domu :))))))) Mam nadzieję, że będzie tam szczęśliwa.

Dzisiaj byłam z kolejną nową kotką z portu na sterylce, ale ta kotka jest bardziej dzika, więc na znalezienie domu nie ma szans...

Posted

Dziękuję za wpłaty na konto Fundacji (na suchą karmę):

18.11.11 listopad Javena 5,00 zł
22.11.11 za grudzien - Clean 30,00 zł

... i nadal bardzo proszę o wsparcie dla kociaków, by nie głodowały tej zimy.

Posted

Dzisiejsze polowanie na kociaki do sterylizacji nieudane :( Nie mogłam się dodzwonić do Pani Basi i zdążyła nakarmić koty, zanim przyjechałam je łapać. Proszę o kciuki, żeby jutro mi się udało....

Jakaś wichura ma być dzisiaj, mam nadzieję, że budek naszym kociakom portowym nie wywieje...

a przy okazji, zajrzyjcie: http://goleniow-blogdlazwierzat.blogspot.com/2011/11/koty-ze-swedwood-w-stepnicy.html Brak słów..... a najgorzej, że nie ma jak tym kotom pomóc :( :( :(

Posted

Złapałam wczoraj kolejne 2 kotki i zostały wysterylizowane :)

Niestety nowych kotów jest więcej i zostały już te trudne do złapania, a nasza Gmina nie wie, czy będzie miała środki na ich sterylizacje.... W najgorszym wypadku będę musiała pieniążki z bazarku przeznaczyć na te sterylki, zamiast na jedzenie dla kotów...

Posted

Super że udało się znaleźć domek dla Wiewiórki:-) Życzę jej dużo szczęścia w nowym domku:-)
Kurcze, skąd się w porcie biorą nowe koty?Ktoś je znowu podrzuca czy jak?
Czytałam ten artykuł o tych biednych kotach ze Swedwoodu.No tragedia i tyle, jak można zabronić ludziom dokarmiania???Nie pojmuję tego!Co za PACAN z tego całego dyrektora!Serca nie ma!

Posted

Te nowe koty, to cześć podrzuconych przez naszą Straż Gminną, bo schronisko kotów nie przyjmuje, reszta przez ludzi, którzy nie sterylizują swoich kotek, a potem nie mają co z kociakami zrobić (lepiej jak do portu puszczą, niż do lasu...).

Jeden z nowych kotów wygląda jakby miał nacięte uszko, tak jak koty po sterylkach.
Nie wiem, czy da się jakoś sprawdzić, czy kotka jest po sterylce? Tak by jej niepotrzebnie nie ciąć?

Z tym Swedwoodem to masakra jakaś... Wiadomo, że koty zimą bez jedzenia nie poradzą sobie :(

Posted

Bardzo proszę o wpłaty na jedzonko dla portowych kociaków:

na suchą karmę zbieramy na konto:
Fundacja Kocia Dolina
Lukas Bank SA /O. Toruń
47 1940 1076 3018 9272 0000 0000
koniecznie z dopiskiem w tytule przelewu: "na koty ze Stepnicy"

Na pozostałe wydatki -makaron, puszki, mięso zbieramy na moje konto (podaję na PW)

Posted

Kociaki dostały dziś paczkę ze smakołykami od gudrun :loveu: Bardzo dziękuję w ich imieniu, chyba imw tym roku wcześniej Mikołajki zrobimy :multi:

Posted

Dzwoniła dziś do mnie Pani z Gminy. Gmina sfinansuje kolejne 4 sterylki (kamień z serca!!!! ). Proszę o kciuki za łapanie kotów... bo same dzikuski zostały mi do złapania.

Lupi, nie znalazłaś drzwiczek?