Cudak Posted November 25, 2011 Author Posted November 25, 2011 Tekst dla kocurka: IMIĘ: Czarnuszek PŁEĆ: kocur WIEK: ok 4-5 miesięcy Kotek został podrzucony do stada ponad 20 bezdomnych kotów. Obecnie przebywa w domu tymczasowym, niestety może tu zostać maksymalnie do 8. grudnia b.r. dlatego pilnie szuka nowego domu. Kotek jest bardzo oswojony, towarzyski, uwielbia być głaskany. Dobrze dogaduje się z innymi kotami, jest ostrożny w stosunku do psów. Szukamy dla Czarnuszka odpowiedzialnego i kochającego domu, najlepiej niewychodzącego. Z nowym Opiekunem zostanie podpisana umowa adopcyjna. Kotek znajduje się w Stepnicy (woj zachodniopomorskie, ok 50 km od Szczecina) Quote
Cudak Posted November 25, 2011 Author Posted November 25, 2011 Tekst dla kotki: IMIĘ: Wiewiórka PŁEĆ: kotka, wysterylizowana WIEK: ok 6 miesięcy Kotka została podrzucona do stada ponad 20 bezdomnych kotów. Obecnie przebywa w domu tymczasowym, niestety może tu zostać maksymalnie do 8. grudnia b.r. dlatego pilnie szuka nowego domu. Wiewiórka uwielbia być głaskana, choć jest troszeczkę nieśmiała. Dobrze dogaduje się z innymi kotami, nie boi się psów. Szuka odpowiedzialnego i kochającego domu, najlepiej niewychodzącego. Z nowym Opiekunem zostanie podpisana umowa adopcyjna. Kotka znajduje się w Stepnicy (woj zachodniopomorskie, ok 50 km od Szczecina) Quote
Cudak Posted November 25, 2011 Author Posted November 25, 2011 Kotka na 99% będzie miała dom :) Trzymajcie kciuki! Quote
Cudak Posted November 25, 2011 Author Posted November 25, 2011 Kotka pojechała do nowego domu :))))))) Mam nadzieję, że będzie tam szczęśliwa. Dzisiaj byłam z kolejną nową kotką z portu na sterylce, ale ta kotka jest bardziej dzika, więc na znalezienie domu nie ma szans... Quote
Cassi_ Posted November 25, 2011 Posted November 25, 2011 o jak fajnie, że dla koteczki tak szybko domeczek się znalazł :loveu: teraz jeszcze tylko żeby i dla Czarnuszka się domeczek znalazł :sad: Quote
Rudzia-Bianca Posted November 26, 2011 Posted November 26, 2011 To na dobranoc zaproszę jeszcze na moje bazarki ;-) [FONT="]kartki świąteczne cz. 1[/FONT] [FONT="]kartki świąteczne cz. 2[/FONT] [FONT="]psio – kocie zakładki do książek[/FONT] [FONT="]bileciki do prezentów[/FONT] Quote
Cudak Posted November 26, 2011 Author Posted November 26, 2011 Dziękuję za wpłaty na konto Fundacji (na suchą karmę): 18.11.11 listopad Javena 5,00 zł 22.11.11 za grudzien - Clean 30,00 zł ... i nadal bardzo proszę o wsparcie dla kociaków, by nie głodowały tej zimy. Quote
Cudak Posted November 26, 2011 Author Posted November 26, 2011 http://www.dogomania.pl/threads/218440-Kosmetyki-NOWE-niskie-ceny-wody-toaletowe-balsam-po-goleniu-puder-do-30-11 - zapraszam na nowy bazarek Quote
Cudak Posted November 27, 2011 Author Posted November 27, 2011 Dzisiejsze polowanie na kociaki do sterylizacji nieudane :( Nie mogłam się dodzwonić do Pani Basi i zdążyła nakarmić koty, zanim przyjechałam je łapać. Proszę o kciuki, żeby jutro mi się udało.... Jakaś wichura ma być dzisiaj, mam nadzieję, że budek naszym kociakom portowym nie wywieje... a przy okazji, zajrzyjcie: http://goleniow-blogdlazwierzat.blogspot.com/2011/11/koty-ze-swedwood-w-stepnicy.html Brak słów..... a najgorzej, że nie ma jak tym kotom pomóc :( :( :( Quote
Cudak Posted November 29, 2011 Author Posted November 29, 2011 Złapałam wczoraj kolejne 2 kotki i zostały wysterylizowane :) Niestety nowych kotów jest więcej i zostały już te trudne do złapania, a nasza Gmina nie wie, czy będzie miała środki na ich sterylizacje.... W najgorszym wypadku będę musiała pieniążki z bazarku przeznaczyć na te sterylki, zamiast na jedzenie dla kotów... Quote
Clean Posted November 29, 2011 Posted November 29, 2011 Super że udało się znaleźć domek dla Wiewiórki:-) Życzę jej dużo szczęścia w nowym domku:-) Kurcze, skąd się w porcie biorą nowe koty?Ktoś je znowu podrzuca czy jak? Czytałam ten artykuł o tych biednych kotach ze Swedwoodu.No tragedia i tyle, jak można zabronić ludziom dokarmiania???Nie pojmuję tego!Co za PACAN z tego całego dyrektora!Serca nie ma! Quote
Cudak Posted November 29, 2011 Author Posted November 29, 2011 Te nowe koty, to cześć podrzuconych przez naszą Straż Gminną, bo schronisko kotów nie przyjmuje, reszta przez ludzi, którzy nie sterylizują swoich kotek, a potem nie mają co z kociakami zrobić (lepiej jak do portu puszczą, niż do lasu...). Jeden z nowych kotów wygląda jakby miał nacięte uszko, tak jak koty po sterylkach. Nie wiem, czy da się jakoś sprawdzić, czy kotka jest po sterylce? Tak by jej niepotrzebnie nie ciąć? Z tym Swedwoodem to masakra jakaś... Wiadomo, że koty zimą bez jedzenia nie poradzą sobie :( Quote
Kamila Proc Posted November 30, 2011 Posted November 30, 2011 zima juz za pasem. kto pomoze kociakom? Quote
Cudak Posted November 30, 2011 Author Posted November 30, 2011 Bardzo proszę o wpłaty na jedzonko dla portowych kociaków: na suchą karmę zbieramy na konto: Fundacja Kocia Dolina Lukas Bank SA /O. Toruń 47 1940 1076 3018 9272 0000 0000 koniecznie z dopiskiem w tytule przelewu: "na koty ze Stepnicy" Na pozostałe wydatki -makaron, puszki, mięso zbieramy na moje konto (podaję na PW) Quote
Cudak Posted December 1, 2011 Author Posted December 1, 2011 Kociaki dostały dziś paczkę ze smakołykami od gudrun :loveu: Bardzo dziękuję w ich imieniu, chyba imw tym roku wcześniej Mikołajki zrobimy :multi: Quote
Cudak Posted December 2, 2011 Author Posted December 2, 2011 Dzwoniła dziś do mnie Pani z Gminy. Gmina sfinansuje kolejne 4 sterylki (kamień z serca!!!! ). Proszę o kciuki za łapanie kotów... bo same dzikuski zostały mi do złapania. Lupi, nie znalazłaś drzwiczek? Quote
Cudak Posted December 2, 2011 Author Posted December 2, 2011 Zapraszam na kolejne bazarki dla kotów (wspólna wysyłka!): http://www.dogomania.pl/threads/218805-Super-CIUCHY-kubki-FIGURKI-pr%C3%B3bki-na-bezdomne-KOTY-do-14-12 i http://www.dogomania.pl/threads/218803-Ciuszki-dla-DZIECI-opaski-PRZYJACIEL-ZWIERZ%C4%84T-szalik-KIBICA-do-14.12 Quote
Recommended Posts