Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Helena też ma takie nieduże wyłysienia ;). Wet to oglądał i nie zauważył niczego niefajnego w tym. Podobno może to być coś np. związane z karmą lub częstym drapaniem się bo np. są pchełki. W każdym razie u Heleny jest to czyste, nie ma tam jakiegoś zaczerwinienia czy np. krostek. Podobno to szybko samo zarośnie. Pożyjemy, zobaczymy... Będą relacje jak to u Heleny będzie :lol:.

A koteczka śliczna!!!!!!!:loveu:

• Replies 3.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ta kotka wygląda jakby lepiej:) choć leki dopiero w tym tygodniu dla niej będą.
Podchodziła dość blisko - nie na tyle, żeby ją pogłaskać, ale też nie uciekała i nie chowała się. Koty nie odganiały jej od jedzenia :)

Posted

Wampir i podobnie umaszczony, oswojony kocurek, który jest w porcie od niedawna:

Obaj panowie, wydaje mi się, że schudli. Mam nadzieję, że to tylko robaki i po odrobaczaniu będzie lepiej...
Obaj oswojeni i bardzo się dziś łasili, żeby je głaskać.

Posted

No i druga portowa chudzinka, przez którą chyba ciężko będzie mi dziś zasnąć :(

Jest strasznie chuda, po obu stronach ma podobne łyse placki. Nie wiem, co to może być :( W dodatku nie ma naciętego uszka :( Nie podchodzi zbyt blisko, to dzikusek...

Posted

I ogólne zdjęcia portowych kociaków:

Naliczyłam ich dziś tylko kilkanaście. Nie było sporo kociaków, które znam z widzenia i zwykle są w porcie :| Niedobrze, bo nie wiem, czy one też załapały się na karmę ze środkiem na robaki. Będą dostawać karmę z tym środkiem jeszcze przez kolejne 2 dni, więc mam nadzieję, że odrobaczymy wszystkie.
Potem po 2 tygodniach powtórka, dla pewności.

Posted

AlfaLS napisał(a):
Helena też ma takie nieduże wyłysienia ;). Wet to oglądał i nie zauważył niczego niefajnego w tym. Podobno może to być coś np. związane z karmą lub częstym drapaniem się bo np. są pchełki. W każdym razie u Heleny jest to czyste, nie ma tam jakiegoś zaczerwinienia czy np. krostek. Podobno to szybko samo zarośnie. Pożyjemy, zobaczymy... Będą relacje jak to u Heleny będzie :lol:.

A koteczka śliczna!!!!!!!:loveu:

W domowych warunkach na pewno powinno szybko zarosnąć.. zobaczymy, jak u niej będzie. Mam nadzieję, że to nic poważnego, bo w porcie niestety panują jakieś choróbska skórne :(

A kotka naprawdę jest urocza i strasznie sympatyczna :loveu: Jak mi się da wreszcie złapać na sterylkę, to nie wiem czy ją po niej wypuszczę do portu ;) Chyba będziemy szukać DT...

Posted

Cudak napisał(a):

A kotka naprawdę jest urocza i strasznie sympatyczna :loveu: Jak mi się da wreszcie złapać na sterylkę, to nie wiem czy ją po niej wypuszczę do portu ;) Chyba będziemy szukać DT...

I słusznie jest super!!!

Posted

Na konto Fundacji doszły wpłaty od sylwija i magda222 :) Bardzo dziękuję w imieniu kociaków :loveu::loveu::loveu:

Byłam dziś też w porcie, ale nie było tego biednego kotka :(

Posted

Cudak napisał(a):
No i druga portowa chudzinka, przez którą chyba ciężko będzie mi dziś zasnąć :(

(..)
Jest strasznie chuda, po obu stronach ma podobne łyse placki. Nie wiem, co to może być :( W dodatku nie ma naciętego uszka :( Nie podchodzi zbyt blisko, to dzikusek...

tzn. - że bez sterylki?
strasznie biedna :( spróbuj ją capnąć.. będziemy myśleć, co dalej

Posted

Na to wygląda, że nie jest wysterylizowana :( a złapać raczej ciężko ją będzie... jeszcze mam oswojoną kotkę do złapania i za każdym razem mi ucieka :shake:

Posted

Kamila Proc napisał(a):
To ja podniose kociaki

Dziękuję za podnoszenie :loveu:

Javena napisał(a):
Deklaracja poszła i troche mi smutno ,że tak mało,ale póki co narazie nie dam rady więcej.

Bardzo dziękuję w imieniu kociaków :loveu::loveu::loveu:

Mamy jeszcze ok miesiąca czasu, żeby uzbierać na następne zamówienie :) ..tylko ten czas też bardzo szybko ucieka i karmy ubywa :shake:

Posted

Nie wiem właśnie :( bo tylko w ten dzień, w którym robiłam zdjęcia go/ją spotkałam.
Wcześniej wszystkie w poprze karmienia były w porcie, teraz gdzieś łażą i o różnych porach przychodzą na jedzenie.... Mimo, że niemal całe stadko wykastrowane, to jakieś nawyki im zostały, że na wiosnę się błąkają :shake: