Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

agat21 napisał(a):
wysłałam dziś 30 złociszy na kociule
Helenka, trzymaj się dzielna kocino

Deklaracja doszła, bardzo dziękuję w imieniu kociaków :loveu::loveu::loveu:

magda222 napisał(a):
Jutro przeliczę finanse i wpłacę coś na karmę.

Dziękuję :loveu::loveu::loveu:

Bardzo prosimy o wsparcie, bo nam się konto wyzerowało :( ale za to kociaki dostaną puszki i trochę "lepszej" karmy (głównie dla tego chudego kotka, ale i reszta skorzysta)

• Replies 3.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Szarotka napisał(a):
Pamietam co kotom obiecalam i wiem, ze musze sie wywiazac.

:loveu:

Bardzo prosimy o wsparcie!
Dziś powinna dojść zamówiona karma (duuużo puszek:) ) i musimy pomału zbierać na kolejne zamówienie...

Posted

magda222 napisał(a):
Przelałam 30 zł.
Wiem, że to kropla w morzu potrzeb ale w tej chwili tylko tyle mogę.

Magda222 :loveu: bardzo dziękuję :loveu::loveu::loveu: Nie taka mała ta kropla, bo to aż 10 dobrych, kocich puszek :)

Szarotka napisał(a):
Deklaracja to juz poszla, mam na mysli wysylanie zaproszen.

Szarotka :loveu: również bardzo Ci dziękuję :loveu::loveu::loveu:

Posted

magda222 napisał(a):
Przepraszam, że się wymądrzam, ale czy nie byłoby taniej kupować kociakom jakąś dobrą suchą karmę?

Chodzi Ci o puszki? Koty dostają je bardzo rzadko :( Teraz zostały zamówione głównie ze względu na odrobaczenie (proszek łatwiej zmiesza z puszkami, niż z suchą, żeby został zjedzony) i ze względu na chorobę jednego z kociaków (leki również łatwiej podać z mokrym jedzonkiem), który będzie je dostawał osobno.

Na co dzień koty dostają suchą karmę - "lepszą" lub "gorszą", w zależności od tego, ile pieniędzy uda się w danym miesiącu uzbierać.
Choć niby powinny dostawać jednak lepszą (regulującą pH moczu), ze względu a to, że niemal całe stado jest wykastrowane i ryzyko zachorowań na SUK jest zwiększone...

Posted

Na początek kotka, której nie udaje mi się złapać, choć z pozoru wydaje się to nie być trudne :evil:

Jest piękna, ma dłuższą sierść, podchodzi i łasi się, ale jak wyczuje że chcę ją złapać, to ucieka i robi się bardzo ostrożna... Na szczęście nie widać jeszcze, żeby była w ciąży, więc troszkę czasu jeszcze zostało by ją złapać. Mam nadzieję, że w końcu mi się to uda. Kotka ma niestety niewielkie wyłysienia na skórze i na głowie :| Koteczka jest bardzo sympatyczna.