AlfaLS Posted May 1, 2011 Posted May 1, 2011 Cudak wstrzymaj się troszkę z łapaniem tej koteczki do mnie na dt :shake:. Muszę się najpierw dobrze zorientować co jest Niebieskiej żeby zabrać do domu innego kota. Bo jeśli ona jest chora na coś zaraźliwego to nie będziemy innego kociaka narażać... Na dziś Pani Doktor podejrzewa albo białaczkę albo silną anemię - jutro zrobimy konkretne badania...... Przykro mi że tak wyszło ale nam nadzieję, że to zwłoka tylko kilku dni....... Quote
Szarotka Posted May 2, 2011 Posted May 2, 2011 Mam nadzieje, ze mi koty wybacza chwilowa nieobecnosc. Quote
Cudak Posted May 2, 2011 Author Posted May 2, 2011 AlfaLS... mam nadzieję, że Niebieska nie okaże się być poważnie chora :(] Szarotka, chyba nie mają innego wyjścia ;) Quote
Cudak Posted May 2, 2011 Author Posted May 2, 2011 beataczl :loveu: borderterrier :loveu: bardzo dziękuję za wpłaty (10 zł i 5 zł) :loveu: Quote
Szarotka Posted May 2, 2011 Posted May 2, 2011 Jakos ostatnio mam malo czasu i nie siedze na dogo tak jak kiedys. Quote
Cudak Posted May 4, 2011 Author Posted May 4, 2011 Szarotka, miałaś mieć więcej czasu, a wyszło na odwrót :evil_lol: http://www.dogomania.pl/threads/206979-Srebrna-kotka-bardzo-potrzebuje-pomocy!!!!!!!! - zajrzyjcie proszę do Niebieskiej (w DT u AlfyLS), która ma niewydolność nerek i bardzo potrzebuje wsparcia na leczenie :shake: Czy ktoś ma czas porozsyłać wątek? :-( Quote
Cudak Posted May 7, 2011 Author Posted May 7, 2011 Po niedzieli planuję złożyć zamówienie dla kociaków. Czy ktoś zechciałby się jeszcze dołożyć, żeby oprócz suchego kupić im chociaż kilka puszek? Quote
Estrella Posted May 7, 2011 Posted May 7, 2011 [quote name='Cudak']Po niedzieli planuję złożyć zamówienie dla kociaków. Czy ktoś zechciałby się jeszcze dołożyć, żeby oprócz suchego kupić im chociaż kilka puszek?szkoda, że nie rozliczyłam jeszcze bazarku, mogłabyś wtedy wziąć coś z tego... chyba że przeleję tylko część? Nie pamiętam jak już ustaliłyśmy, ale chyba do Ciebie kaska miała pójść? Quote
Cudak Posted May 7, 2011 Author Posted May 7, 2011 Estrella, najlepiej sama zdecyduj :) Jak na karmę dla portowych, to na konto Kociej Doliny: Fundacja Kocia Dolina Lukas Bank SA /O. Toruń 47 1940 1076 3018 9272 0000 0000 koniecznie z dopiskiem w tytule przelewu: "na koty ze Stepnicy" ..a jeśli wolisz przeznaczyć pieniądze na kolejną tymczasowiczkę z portu (tylko na razie nic pewnego dla niej nie mamy, bo u AlfyLS jest już bardzo chora kotka i ma jeszcze przyjechać kocur ze Świnoujścia...), to możesz na swoim trzymać lub przelać na konto AlfyLS lub moje. Możesz też zmienic cel bazarku na innego kota/psa, który wg Ciebie jest teraz w największej potrzebie (nie wiem, jak stoicie z Abisiem?) Quote
Estrella Posted May 7, 2011 Posted May 7, 2011 a ile na te puszki potrzebujesz? bazarek miał być na Helenę, a ew. "nadwyżka" na resztę kotów z portu. Także myślę, że jeśli przeleję część na karmę, to będzie ok. A resztę przeleję do Ciebie i już same zdecydujecie co z tym zrobić. Na Abisia przelałam teraz 289zł jeśli dobrze liczę, mamy też w planach kolejny bazarek, więc na razie Abiś jest w lepszej sytuacji niż koty :) Quote
Cudak Posted May 7, 2011 Author Posted May 7, 2011 Puszek kupimy tyle, na ile starczy :) jako przekąska dla kotów (tym starszym na pewno łatwiej je jeść, niż suche...) Na tyle, by codziennie mogły dostac, jako posiłek obok suchego, nie ma szans uzbierać, bo trzeba by było jakieś 5 puszek dziennie, co daje 150 puszek miesięcznie, czyli ok 450 zł mies :crazyeye: (licząc średniej jakości puszki, za ok 3 zł) Są też fajne pakiety na allegro, np http://allegro.pl/hilton-pakiet-puszek-dla-kota-48-405g-dostawa-i1597184064.html w tej chwili do takiego pakietu brakowałoby nam 65 zł... ale w niedzielę jeszcze będzie aktualizowane konto, co prawda nikt nie dawał znać, że coś wpłacił, ale zawsze jest nadzieja. Quote
Cudak Posted May 7, 2011 Author Posted May 7, 2011 Jak zrobisz bazarki na Abisia, to wklej nam tu linki :) Quote
Estrella Posted May 7, 2011 Posted May 7, 2011 mam jeszcze do przelania 103zł to może przeleję te brakujące 65zł, tylko to już chyba nie na fundację jak z allegro mają być?Jak zrobisz bazarki na Abisia, to wklej nam tu linki :smile:bardzo dziękuję, będę pamiętać :):) Quote
Cudak Posted May 7, 2011 Author Posted May 7, 2011 Na Fundację. Z zakupem suchego z allegro nie było problemów, więc i z puszkami nie powinno być :) a cenowo chyba najkorzystniej wychodzą. Quote
Estrella Posted May 7, 2011 Posted May 7, 2011 ok, ale na pewno starczy 65zł? Czy może przeleję więcej? A może pół na pół, czyli 76.50zł :) Bo na Helę przelałam wcześniej 5 dyszek z tego bazarku, to wychodzi 153zł Quote
Cudak Posted May 7, 2011 Author Posted May 7, 2011 Może być i 76,50 zł :) a może byc i całośc, a dla następnego kociaka, jeśli znajdzie się DT będziemy kombinować znów z bazarkami, jak okaże się też chory... Zapomniałam napisać - niedawno jeden z kotów (oswojony młody kocurek) przyszedł do jedzenia ze sznurkiem na szyi :shake: szczęście, że się gdzieś na płocie nie powiesił... Quote
Estrella Posted May 7, 2011 Posted May 7, 2011 przelałam zanim napisałaś 8 dych. Resztę przeleję jak wyślę ostatnią paczkę. [quote name='Cudak']Zapomniałam napisać - niedawno jeden z kotów (oswojony młody kocurek) przyszedł do jedzenia ze sznurkiem na szyi :shake: szczęście, że się gdzieś na płocie nie powiesił... [/QUOTE]ale że ktoś mu przywiązał? Quote
Cudak Posted May 7, 2011 Author Posted May 7, 2011 Dziękuję Ci bardzo :) Tak, ktoś musiał mu go przywiązać... najprawdopodobniej jakieś dzieciaki musiały się nim bawić. On jest bardzo ufny. Quote
Igiełka Posted May 8, 2011 Posted May 8, 2011 Zastanawiam sie co z tych dzieci wyrośnie jak juz mają takie teraz pomysły.. ehh biedny kot Quote
Cudak Posted May 8, 2011 Author Posted May 8, 2011 Możliwe, że chciały go tylko "ozdobic", ale dla kota wolno żyjącego, czy też wychodzącego bez nadzoru, obroża na szyi (w tym przypadku sznurek) to ogromne zagrożenie. Bardzo łatwo może się powiesic na drzewie lub płocie :shake: Quote
Recommended Posts