Szarotka Posted March 30, 2011 Posted March 30, 2011 Podam adres moze jutro, bo niby jestem na dogo nie oficjalnie a oficjalnie w pracy :):) Quote
Igiełka Posted March 31, 2011 Posted March 31, 2011 podnoszę kotki i miziam choć wirtualnie uroczą Helenkę :) Quote
Cudak Posted March 31, 2011 Author Posted March 31, 2011 Kicia bardzo prosi o wpłaty na konto: Fundacja Kocia Dolina Lukas Bank SA /O. Toruń 47 1940 1076 3018 9272 0000 0000 koniecznie z dopiskiem w tytule przelewu: "na koty ze Stepnicy" lub "na koty z portu w Stepnicy" W niedzielę chcę wysłać zamówienie na trochę lepszej karmy i puszeczek, głównie dla niej, żeby jej na boczku podawać z lekiem. Potem może z bazarków coś się dla niej uzbiera, żeby ją odkarmić ;) ...ale na razie bardzo prosimy o wsparcie :-( Quote
AlfaLS Posted March 31, 2011 Posted March 31, 2011 [quote name='Cudak'] Kicia bardzo prosi o wpłaty na konto: Fundacja Kocia Dolina Lukas Bank SA /O. Toruń 47 1940 1076 3018 9272 0000 0000 koniecznie z dopiskiem w tytule przelewu: "na koty ze Stepnicy" lub "na koty z portu w Stepnicy" W niedzielę chcę wysłać zamówienie na trochę lepszej karmy i puszeczek, głównie dla niej, żeby jej na boczku podawać z lekiem. Potem może z bazarków coś się dla niej uzbiera, żeby ją odkarmić ;) ...ale na razie bardzo prosimy o wsparcie :-( Kochani pomóżcie kici :modla::modla::modla: Jak Helena znajdzie domek to tą kicię będę mogła ewentualnie wziąć na DT / jak mi Cudak innej nie zadysponuje :evil_lol:/. Quote
AlfaLS Posted March 31, 2011 Posted March 31, 2011 Bardzo prosimy o pomoc w ogłoszeniach dla Helenki. Jak ona znajdzie dom to inny porowy kociak przyjedzie do mnie na DT...... Tekst do ogłoszeń: Helena - ok. roczna koteczka szukająca swojego miejsca na ziemi. Helena pochodzi z portu. Mieszkała w gronie ok. 25 kotów wolno żyjących, dokarmianych przez dobrych ludzi. Jednak nie była tam szczęśliwa. Była za młoda i za drobna żeby wywalczyć sobie dobre miejsce w stadzie. W związku z tym była jednym z kociaków, które jako ostatnie dochodziły do miseczki... Często już pustej... Nie miała też stałego miejsca w budce bo tu też inni byli silniejsi i szybciej sobie dobre miejsce zajęli. O zabawkach oczywiście nie ma co wspominać... Tak było do czasu gdy uwagę na nią zwróciły osoby dokarmiające koty. Zobaczyły, że Helena jest inna niż reszta. Że nie ucieka od człowieka, że pozwala się pogłaskać. Koteczka została złapana i wysterylizowana. W tych nieznanych jej warunkach okazało się że Helena spokojnie może być kotem domowym. Została umieszczona w domu tymczasowym. Tu pokazała, że dopiero w takich warunkach Helena rozkwita. Pokazuje jaka jest mądra. Od razu zrozumiała do czego jest kuweta i tylko tam załatwia swoje potrzeby. Po portowych doświadczeniach docenia pełną miseczkę i biegnie do kuchni jak tylko ktoś idzie w tym kierunku. Jednak zawsze spokojnie czeka aż jej miseczka będzie zapełniona. Nie jest wybredna i chętnie zjada wszystko co dostanie. Potrafi spokojnie żyć pod jednym dachem z psami, które ignoruje. Towarzystwo innego kota może być ale jak nie będzie to Helena poradzi sobie w domku sama bo teraz już potrafi bawić się wstążeczką, piłeczka czy innymi zabawkami. Jeszcze sama nie lgnie do ludzi ale głaskana nie ucieka, potrafi się już delikatnie bawić z człowiekiem. Helena zmienia się z dnia na dzień. Coraz bardziej ufa ludziom i szkoda by było gdyby ludzie nie docenili tego zaufania... Koteczka jest wysterylizowana. Jest odrobaczona i odpchlona. Wkrótce zostanie zaszczepiona. Ma piękne lśniące futerko jak na młodą, zdrową kotkę przystało. Szukamy dla niej domu najlepiej nie wychodzącego gdyż jest zbyt ufna by mieszkać na wolności, gdzie na koty czyha wiele niebezpieczeństw. Nie ma problemu, by poszła do domu, w którym są dzieci lub inne zwierzęta (byle tylko tolerowały koty). Pamiętaj! Jeśli możesz i chciałbyś zaadoptować tę piękną kotkę tym samym zmieniając jej los skontaktuj się z osobami, które udzielą wszelkich informacji na jej temat pod nr tel.... - Zwierzę nie jest rzeczą. - Zwierzę nie nadaje się na prezent jeśli osoba obdarowywana o tym nie wie i nie mogła sama zdecydować. - Zwierzę to obowiązek często na długie lata. - Zwierzę czuje, kocha, cierpi tak jak my. Ratując jednego kota nie zmienimy świata, ale możemy zmienić świat tego jednego!!! Opiekun kota zaznacza sobie prawo do wybrania mu właściwego opiekuna." To mój tekst / troszkę zapożyczony z tekstu Cudak /, poczytajcie, oceńcie i jak trzeba to pozmieniajcie. Nie wiem tylko jaki telefon podawać w ogłoszeniach. Cudak Twój czy mój? Jakby co to mój numer masz I jeszcze jedno - ja Helenę odrobaczę i wykropię kropelkami na pchełki na własny koszt ale mam ją szczepić? Jeśli tak to poproszę o informację czy pomożecie pokryć ten koszt? Sama nie bardzo mogę sobie teraz pozwolić na takie wydatki........ Jak jej nie szczepimy na razie to proszę zdanie o szczepieniu wykasować z tekstu do ogłoszeń A teraz dla miłośników pięknej Heleny parę fotek: Pomagam w pracy ale chyba pora na przekąskę: Teraz nawet pozwolę się pogłaskać pod bródką: Piękna jestem, prawda? Mam piękne oczy... cdn....... Quote
AlfaLS Posted March 31, 2011 Posted March 31, 2011 Dalsze fotki: Odpoczywam w budce: Bawię się piłeczką: I zajadam kociego kabanosika: To ja Piękna Helena: Quote
Szarotka Posted March 31, 2011 Posted March 31, 2011 Piekna Helena:):) Moj komputer zlapal wirusa i musze wszystko od nowa instalowac, wiec nie wiem kiedy bede mogla rozeslac. Quote
Cudak Posted April 1, 2011 Author Posted April 1, 2011 AlfaLS napisał(a):To mój tekst / troszkę zapożyczony z tekstu Cudak /, poczytajcie, oceńcie i jak trzeba to pozmieniajcie. Nie wiem tylko jaki telefon podawać w ogłoszeniach. Cudak Twój czy mój? Jakby co to mój numer masz Tekst wydaje mi się dobry :) Myślę, że lepiej byłoby podawać jednak Twój nr, bo więcej wiesz o Helence i gdyby ktoś chciał ją odwiedzić, to też ciężko byłoby mi was umówić ;) AlfaLS napisał(a):I jeszcze jedno - ja Helenę odrobaczę i wykropię kropelkami na pchełki na własny koszt ale mam ją szczepić? Jeśli tak to poproszę o informację czy pomożecie pokryć ten koszt? Sama nie bardzo mogę sobie teraz pozwolić na takie wydatki........ Jak jej nie szczepimy na razie to proszę zdanie o szczepieniu wykasować z tekstu do ogłoszeń Założyłabyś Helence osobny wątek? Może uda się uzbierać na szczepienia, zanim znajdzie DS, a jak nie to pozostawimy to przyszłemu Opiekunowi. Nie wiesz, jaki jest ich koszt w lecznicy, do której chodzisz? Pięknie Helenka wygląda :loveu: Najedzona i szczęśliwa :loveu: Quote
AlfaLS Posted April 1, 2011 Posted April 1, 2011 Nowy wątek tu na dogo założę, nie ma sprawy :lol:. O koszt szczepienia u naszego weta postaram się dowiedzieć, jeszcze dziś będę próbowała tam się dodzwonić ;). Do ogłoszeń może być mój numer nie ma sprawy to podaję już tak "oficjalnie" 502 100 363. Helena pozdrawia :loveu: Quote
Cudak Posted April 1, 2011 Author Posted April 1, 2011 Na razie będę w tym poście dodawać ogłoszenia Helenki, która da się edytować: eszukam.pl petsy.pl najpewniej.pl szczecin.swistek.pl e-zwierzak.pl rozglos.net Quote
agat21 Posted April 1, 2011 Posted April 1, 2011 wysłałam dziś 30 złociszy na kociule Helenka, trzymaj się dzielna kocino Quote
Cudak Posted April 1, 2011 Author Posted April 1, 2011 agat21 napisał(a):wysłałam dziś 30 złociszy na kociule Helenka, trzymaj się dzielna kocino Bardzo Ci dziękuję :loveu::loveu::loveu: Quote
AlfaLS Posted April 1, 2011 Posted April 1, 2011 Kochani zapraszam serdecznie na osobisty wątek Heleny: http://www.dogomania.pl/threads/205276-Pi%C4%99kna-Helena-z-portu-chce-gdzie%C5%9B-zakotwiczy%C4%87-na-sta%C5%82e.......?p=16618923#post16618923 Quote
Cudak Posted April 4, 2011 Author Posted April 4, 2011 Kamila Proc napisał(a):malo osob wpada do kotkow Prawda :-( Quote
Cudak Posted April 4, 2011 Author Posted April 4, 2011 Na konto Fundacji wpłynęła deklaracja od Estrelli (5 zł) Bardzo dziękuję w imieniu kociaków :loveu::loveu::loveu: Quote
Cudak Posted April 4, 2011 Author Posted April 4, 2011 [quote name='Szarotka']Koty prosza o karme!!!!!!!!! Bardzo proszą!!! Quote
magda222 Posted April 4, 2011 Posted April 4, 2011 Jutro przeliczę finanse i wpłacę coś na karmę. Quote
Recommended Posts