LAZY Posted February 22, 2010 Author Posted February 22, 2010 tsu...myślę, że nie pozwolimy jej trafić w gorsze miejsce..nie wiem co będzie jak nie znajdzie się dom dla niej, póki co nawet nie chcę o tym myśleć! Quote
Greven Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 Nadal nie mam wieści od pani Justyny. Co prawda zrównoważony Weron, albo wesoła Cincia byliby bardziej odpowiedni do domu, gdzie jest dwoje dzieci (to starsze już dziewczynki, ale wiadomo, że chciałyby się z psem od razu zapoznać, pobawić, wyprowadzić na spacer - a w przypadku Rity musi być conajmniej kilkudniowy - o ile nie dłuższy - okres ochronny, żadnego biegania dzieci po domu, głośnych zabaw itd.), ale przedstawiłam wszystkie trzy psy, napisałam o wadach i zaletach, a pani Justynie pozostawiam decyzję - czy w ogóle zdecyduje się na psa, a jeśli tak, to na którego. To bardzo rozsądna osoba. Mam nadzieję, że któreś z tej trójki dostanie szansę na dom z prawdziwego zdarzenia... Quote
LAZY Posted February 22, 2010 Author Posted February 22, 2010 Nie ukrywam, ze trzymam kciuki szczególnie mocno za Ritke;), ale mam nadzieje, ze poszczęści się jakiemuś naszemu podopiecznemu. Sandra skąd znasz tą Panią? Nie ma klona albo coś...:P Quote
LAZY Posted February 22, 2010 Author Posted February 22, 2010 Chcę wrzucić Ritę do odpłatnego ogłoszenia w naszym lokalnym wydaniu Metra. Potrzebuję jakiś krótki teks do ogłoszenia... Czy ktoś jest może zarejestrowany na cafeanimal i mógłbym tam również wrzucić Ritkę? Quote
agnieszka32 Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 LAZY napisał(a):Chcę wrzucić Ritę do odpłatnego ogłoszenia w naszym lokalnym wydaniu Metra. Potrzebuję jakiś krótki teks do ogłoszenia... Czy ktoś jest może zarejestrowany na cafeanimal i mógłbym tam również wrzucić Ritkę? Ja ją zaraz wrzucę na cafeanimal. Quote
agnieszka32 Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 Jest już na cafeanimal http://www.cafeanimal.pl/ogloszenia/oddam-zwierzaka-do-adopcji/psy/RITA,9919 Powrzucałam trochę ulotek do skrzynek, ale za mało wydrukowałam, aby starczyło dla wszystkich, jutro kolejna partia ;) Quote
LAZY Posted February 22, 2010 Author Posted February 22, 2010 Dziękuję Agnieszko, Twoja pomoc jest nieoceniona! Quote
__Lara Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 Cioteczki, będzie allegro. Napiszcie mi tylko gdzie znajdę aktualne zdjęcia i opis psa. Quote
LAZY Posted February 22, 2010 Author Posted February 22, 2010 Zdjęcia posty od 123. Potem od 194, posty 215 i 218 chyba wybrane najfajniejsze zdjęcia. Do tej pory teks do ogłoszeń był taki: Rita to 3-4 letnia suka w typie owczarka niemieckiego (tylko trochę mniejsza). Jest bardzo spokojna, cicha i wycofana. Jest lękliwa, ale nie agresywna. Pragnie zaufać człowiekowi, lecz wciąż się boi. Nie lubi tłumu ludzi, hałasów i gwałtownych gestów. Na podniesiony głos reaguje uległością. Nadaje się dla spokojnej osoby, która będzie z nią pracowała, powolutku i cierpliwie pokonując jej lęki. Rita jest wysterylizowana i zaszczepiona. W domu nie niszczy, zachowuje czystość, nie jest hałaśliwa. Zna podstawowe komendy. KRÓTKI OPIS CHARAKTERU RITY: Na dzień dzisiejszy sunia przebywa w DT u mojej mamy. Może tam zostać aż znajdzie się odpowiedni domek. Sunia potrzebuje bardzo wyrozumiałego i cierpliwego człowieka, który będzie pomagał jej przełamywać lęki. Sunia w domu ładnie się zaaklimatyzowała. Uwielbia się przytulać, szuka kontaktu z człowiekiem. Wspaniale bawi się z psami na podwórku, bez względu na płeć. Nie gania kotów ani ptaków. Jak ktoś zapuka do drzwi to szczeka, ale zostając sama w domu nie płacze i nie niszczy. Jest czysta i bezproblemowa. Jedynie na podwórku sunia nieco się zmienia. Przerażają ją tłumy ludzi, nowe odgłosy, samochody, wózki dziecięce, hałasujące grupy dzieci itd. Potrafi odskoczyć ze strachu, trzeba uważać, żeby się nie urwała ze smyczy. Puszczona luzem na wybiegu ładnie wraca na zawołanie. Mocno pilnuje się swojego człowieka. Ritka to cudowna dziewczynka, która zasługuje na dobry domek! Jakbyś potrzebowała jeszcze jakiejś pomocy, ewentualnie zdjęć w oryginalnym rozmiarze to daj znać. Serdecznie dziękujemy! Kontakt: 696 08 58 38 (Paulina) lub [email protected] Quote
LAZY Posted February 22, 2010 Author Posted February 22, 2010 Jeszcze ciepłe fotki. Co prawda z komórki, bo tylko wtedy Ritka się nie płoszy tak jak przy aparacie:) Taki z niej właśnie kanapowiec i przytulak:) Quote
LAZY Posted February 23, 2010 Author Posted February 23, 2010 Dostałam od siostry zdjęcia Rity. Tak oto sunia zaprzyjaźnia się z naszym żółwiem:) Poznajecie naszą Ritkę:) Lara wybierz proszę jakieś najlepsze zdjęcia suni do tego allegro:) Quote
Cantadorra Posted February 23, 2010 Posted February 23, 2010 Sunka jest slodka, musi byc tylko lepiej malutka! Quote
irenaka Posted February 23, 2010 Posted February 23, 2010 W końcu dzisiaj udało mi się przeczytać wątek, bo poprzednio nic o Ricie nie wiedziałam. Zrobię jej dzisiaj lub jutro trochę ogłoszeń i napiszę prośbę do Natalki o banerek. Jestem pod wrażeniem podejścia DT do Rity, cały czas mam ochotę klonować takich ludzi:loveu:. Quote
__Lara Posted February 23, 2010 Posted February 23, 2010 Dzięki ;) allegro będzie prawdopodobnie jutro. Quote
ewatonieja Posted February 23, 2010 Posted February 23, 2010 jednych trzeba by klonowac innych sterylizować :( Quote
Cantadorra Posted February 23, 2010 Posted February 23, 2010 ewatonieja napisał(a): jednych trzeba by klonowac innych sterylizować :( Dobre, podoba mi sie :) Quote
LAZY Posted February 23, 2010 Author Posted February 23, 2010 Ricie od początku łzawiło lewe oczko. Przemywaliśmy jej to i było lepiej. Myśleliśmy, ze sobie zatarła albo coś w tym rodzaju. Natomiast dzisiaj siostra przyjżała sie temu oczku bardziej i okazało się, ze Ricie rosna włoski po wewnętrznej stronie powieki!i to jej drażni oczko...:( Miał ktoś z Was cokolwiek wspólnego z taką przypadłością? Poczytałam trochę na dogo, ale wychodzi z tego, że trzeba to usuwać pod narkozą! Greven jak wygląda twoja zniżka na Chopina? Dr Cichocki to chyba okulista o ile dobrze pamiętam, może by nam Ritkę obejrzał? Wiem, że obiecałam opiekowaś się nią nieodpłatnie, ale jeśli trzeba będzie chodzić na wizyty do weta to chyba będę potrzebowała pomocy. W tym miesiącu mocno zaszalałam...Ritka, deklaracje stałe i transporty psiaków. Głupio będzie mi prosić, ale mogę nie dać rady sama wszsytkiego opłacić. Jeśli macie doświadczenie w tym zakresie to dajcie znać. Każda rada się przyda. Poczytałam, ze to może uszkodzić rogówkę! a chciałabym tego uniknąć...przecież to taka kochana sunia! Dobrze by było również zrobić coś z oczkiem zanim pójdzie do nowego domku. Quote
agnieszka32 Posted February 23, 2010 Posted February 23, 2010 LAZY, mój weterynarz operował oczko pit bullowi wyciągniętemu ze schroniska w Łodzi - Pako. Pies cierpiał dokładnie na to samo schorzenie. Zrobił to naprawdę bardzo profesjonalnie i nieodpłatnie (dla mnie :evil_lol::diabloti:), ale mogę go zapytać, jakie będą koszty. Dla wszystkich psów w potrzebie, schroniskowych, fundacyjnych, daje duże zniżki. Teraz jest na urlopie, wraca w przyszłym tygodniu, to wszystkiego się dowiem. Quote
LAZY Posted February 23, 2010 Author Posted February 23, 2010 Byłam u Rity i dokładnie to sama obejrzałam. I teraz tak. Wygląda to nieco inaczej niż początkowo myślałam. To znaczy jej rosną rzęsy na dolnej powiece tak bardzo blisko oka i nachodzą na gałkę oczną.Nie wiem czy widzicie, ale ona ma na prawym oczku taki pędzelek włosków (ma to w książeczce wpisane jako cecha charakterystyczna). W drugim oczku rośnie coś podobnego, ale w kąciku oka i dużo krótsze tylko, ze gęstsze. Takie jak szczotka. Zaglądałam w to oczko, nie wydaje się być czerwone, jest jednak jakby nieco bardziej przymknięte od drugiego i ciągle mokre. Widać to na tym przedostatnim zdjęciu, ze wokół oczka sierść jest ciemniejsza od łez. Agnieszka a gdzie chodzisz do weta? Byliśmy na spacerze:) MAM FOTY...!!! Wstawię za chwile. Quote
LAZY Posted February 23, 2010 Author Posted February 23, 2010 Szalejąca Ritka. Nawet nie wiecie jak ona wspaniale bawi się z innymi psami i jak odżywa na podwórku! W domku z innym radosnym pieskiem będzie cudownym kompanem zabaw! Gonić go, gonić! Quote
Freya73 Posted February 23, 2010 Posted February 23, 2010 Milo oglada sie taka rozesmiana mordke. Quote
Freya73 Posted February 23, 2010 Posted February 23, 2010 Irenko, dziekuje za zaangazowanie tym bardziej, ze wiem iz razem z Marysia cierpicie na chroniczny brak czasu ... Quote
Cantadorra Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 Alez piekne zdjecia. Nie myslalam, ze Ritka taka energicznie-wulkaniczna jest. Wspanialy pies!!! Quote
Greven Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 Fantastyczne zdjęcia, podmieniłaś psy!! :loveu: LAZY napisał(a):Miał ktoś z Was cokolwiek wspólnego z taką przypadłością? Poczytałam trochę na dogo, ale wychodzi z tego, że trzeba to usuwać pod narkozą! Greven jak wygląda twoja zniżka na Chopina? Dr Cichocki to chyba okulista o ile dobrze pamiętam, może by nam Ritkę obejrzał? Wiem, że obiecałam opiekowaś się nią nieodpłatnie, ale jeśli trzeba będzie chodzić na wizyty do weta to chyba będę potrzebowała pomocy. Mam mniej więcej po kosztach. Umówcie Ritę do dr Cichockiego na moje nazwisko. Mamy tochę sprzętu jeździeckiego na allegro, albo bazarek, a nawet jak nie uda się uzbierać od razu, to mogę zapłacić później. Też bym chciała być, ale nie wiem, czy uda się to dograć, bo dysponuję samochodem - nie swoim - tylko kilka godzin dziennie (zwykle koło południa, w czwartek po południu). Quote
Recommended Posts