Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 385
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

O rany! Nie znajdzie się nic wcześniej? Wrzuciłaś na transportowy? Ostatnio zrobił sie ruch w tamta strone - do ZuziM i Kikou.
Moze spytać z tamtej strony? One wiedzą lepiej, co bedzie do nich jechało.

Posted

a Miś dziś jedzie do zuzi... :):):)

nie pożengam się z nim :( pewnie już nigdy go nie zobaczę :(

ale kocham go na tyle, że dam mu siebie opuścić ;) będzie mu dobrze... no i szukamy domu! o!

Posted

oh tak!
jestem spokojna, że będzie miał spokojną bezpieczną drogę no i potem świetną opiekę w hotelu! :)

koniec z małym boksem! :)

Posted

Miś nasikał właśnie pati na siedzenie w aucie :P pewnie z tęsknoty za mną ;)

w sumie zazdroszczę mu troszkę... jak gadałam razno z zuziaM to ona była na spacerze z psami i mówiła, że właśnie widzi lisa ;)
a ja w biurze... widzę eeee... kompa! :P ehhh... :(

Posted

To fakt.
I ten lis , wyobrazcie sobie siadzial caly czas w jednym miejscu ( jakies ok. 100 m od nas ) ... caly czas, jak spacerowalam po kolei z 6 psami.
Tylko siedzial i sie nam przygladal.
On sie codziennie kolo nas kreci, a czasami jest z drugim.... moze to parka.
Nawet chcialam im wyrzucac kawalek od domu porcje rosolowe, ale mnie maz zjechal, ze ogluplam juz zupelnie i ze tylko im krzywde zrobie..... wiec nie daje im jesc, ale i tak mi ich szkoda. A sa przepiekne....

pati tez do mnie wlasnie dzwonila. Rzeczywiscie Misiek jej nasikal.... podniosl lape i nasikal na siedzenie.
Teraz siedzi w kontenerze i strasznie szczeka.....
Budka juz wymoszczona kocem i czeka na Misia miska jedzonka. Mam nadzieje, ze bedzie mu smakowalo.
Przywiozlam dzisiaj do kojca obok takiego malucha kudlatego, wiec |Misiu bedzie mial kolege z jednej strony.... a w niedziele dojedzie kolezanka .... i zamieszka z drugiej strony.
No wiec czekamy .... beda u nas ok. 23-ej.

Posted

nowe wpłaty na Misia :)

2010-02-02 30,00 PLN ANNA G.S RACIBÓRZ
2010-02-03 20,00 PLN EDYTA K. SIERPC
2010-02-02 50,00 PLN BEATA G.WARSZAWA
2010-02-04 50,00 PLN ELŻBIETA G. GDYnia
2010-02-03 30,00 PLN KATARZYNA L. ŁOMIANKI
2010-02-04 50,00 PLN KLAUDIA G.Z PIOTRKÓW TRYBUNALSKI
2010-02-04 100,00 PLN BARTŁOMIEJ M WARSZAWA
2010-02-04 15,00 PLN PATRYCJA S. KATOWICE
2010-02-04 25,00 PLN BEATA G WARSZAWA
2010-02-08 100,00 PLN ARTUR K. WARSZAWA
2010-02-08 15,00 PLN AGNIESZKA T.GLIWICE
2010-02-05 20,00 PLN HALINA W. KRASNYSTAW
2010-02-08 100,00 PLN ARTUR K. WARSZAWA
2010-02-08 15,00 PLN AGNIESZKA T. Gliwice
2010-02-09 50,00 DOROTA C. WROCŁAW
2010-02-12 50,00 PLN KAROLINA P. ŁÓDŹ

Misiu, ludzie Cię chyba bardzo kochaja :D DZIĘKUJEMY!!!

Posted

Misiu juz po przespanej w wygodnej, cieplutkiej budce na wlasnym kocyku.
Juz po spacerku ( na razie tylko po ogodzie ) i po sniadanku. Chetnie zjadl, mimo ze wczorajsza kolacja byla przed polnoca.

To naprawde bardzo mily psiaczek. Lubi sie poprzytulac i lubi glaskanko.
Zajrzalam mu w zabki. Z prawej strony kawaleczek kielka tylko, a z lewej nieco wiecej ich siedzi jeszcze.
Troszke poszczekal na sasiada z kojca obok, a teraz schowal sie do budki.
Porobie dzisiaj moze, jak zdaze, troche zdjec i wieczorem albo jutro rano wkleje.

Mamtylko male zastrzezenie co do dolaczonej tabletki na robaki.
To tabletki DEHINEL PLUS ( dostalam ich 6 sztuk ). Sa w porzadku, bo pytalam o nie kiedys moja pania doktor, ale .......
..... czy ten lekarz z lecznicy wszystkie psy tak odrobacza ????????
Na opakowaniu mam napisane odrecznie ( chyba przez lekarza ) zeby podawac po dwie tabletki przez 3 kolejne dni .....
Tylko, ze ja wyczytalam na opakowaniu i instrukcji stosowania tego leku, ze podaje sie go w dawce jednorazowej 1 tabletke na 10 kg masy ciala psa.
Te 6 tabletek, ktore kaza mi Misiowi podac przez 3 dni to dawka dla psa o wadze 50 - 60 kg !!!!!!!
Czy on chce go usmiercic ?????????
A w ksiazeczce zdrowia jest juz adnotacja o odrobaczaniu od 16 do 19 grudnia 2009 ..... i wyglada na to, ze taka konska dawke juz Misiu zazyl wtedy......
Przy najblizszej okazji powiem o tym swojej pani doktor.
A na razie i tak Misia nie odrobacze, bo najpierw zawioze jego kupe do zbadania ( i kilku jeszcze nowych psiakow ).

OK. Odezwe sie jeszcze dzisiaj, jak sie Misio czuje.

Patrycja jeszcze spi ........ a ja wypije sobie zaraz druga kawke.

Posted

Cieszę się bardzo Zuziu, że Misio już u Ciebie. Fajnie, że będą nowe zdjęcia, dowiemy się też więcej o jego charakterze.

Pewnie po tych wszystkich emocjach Misiek teraz smacznie odsypia - taka wyprawa, nowe otoczenie, pewnie to największa przygoda w życiu Miśka:-)

Posted

Parę ogłoszonek dla Miśka. Na nadmiar czasu niestety nie narzekam ;) Więc na razie tylko tyle.
animalia.pl
petworld.pl (nie uwierzycie, co zrobiłam przypadkowo z naszego Miśka... Mieśka :) Na szczęście tylko w tytule, bo nie da się tego już poprawić :)
vetmozga.com
adopcjapsa.pl
mammisia.pl

Posted

No z tym Misia spaniem to jest roznie.
Troche spal, troche sie rozgladal, troche szczekal na moje suki...... troche powalczyl przez siatke z Semirem-bandyta, ktory nie lubi psow.... I Misiowi sie on nie spodobal.
Poobserwowalam troche Misia dzisiaj i zauwazylam, ze on tak troche niepewnie chodzi na tylnie lapki. Tak jakby byly sztywne. Mial cos takiego ????
Ale generalnie wszystko w porzadku. Zjadl bardzo chetnie i bylismy wlasnie na dluzszym troszke spacerze.
Misiu z zalatwianiem sie poczekal na wyjscie, nie nabrudzil w kojcu.
Moze to tak tylko dzisiaj, nie wiem .... ale to milo z jego strony.
Mialam mu porobic zdjecia, ale zrobilam wczesniej malemu kudlaczkowi - sasiadowi Misia, ktorego wczoraj przywiozlam ze schroniska .... i aparat mi siadl.... za zimno jest.
Ale jedno zrobilam. Misiu w kojcu.
Jak mu ogonek lata ?????
W ogole jest bardzo milym pieskiem. Cieszy sie zawsze i wita mnie, jak przychodze.