Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

nowe wpłaty na Misia i podsumowanie :)

[FONT=&quot]2010-03-18 100,00 PLN DANUTA R. L WARSZAWA[/FONT]
[FONT=MS Shell Dlg 2]2010-04-01 50,00 PLN JAN AUGUSTYN D. SZCZECIN
[/FONT]
[FONT=MS Shell Dlg 2]2010-04-02 20,00 PLN MISIEK Z KONSTANCINA SYLWIA H. WARSZAWA
2010-04-06 100,00 PLN DANUTA R. WARSZAWA
2010-04-06 20,00 PLN HALIZA[/FONT]

razem 2820 zł.

2820. - 400 zł. transport - 400 zł. hotel = 2020 zł.

podobno już poszło kolejne 400 za hotelik :) ale dopiszę jak zuzia potwierdzi

bardzo dziękuję osobom, które regularnie wpłacają na Misia i o nim pamiętają :D kochani jesteście!!! :multi:

• Replies 385
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ale tu jest niescislosc niewielka, bo za hotelik Misia jest za miesiac 350,- zl.
Za pierwszy rachunek ( na niepelny miesiac ) bylo 320 zl.
Teraz wystawilam za caly miesiac, za okres od 10.03.10 do 09.04.10 - na 350,- zl

Posted

Misiek ??? Doskonale ! Bawic sie zaczal ze mna. Uwielbia tarmosic koc, jak tylko go biore do rak ..... lapie zabkami i ciagnie z calych sil w swoja strone...
Jest przeslodki i strasznie sie zrobil zabawowy .... taki lobuziak z niego wylazi !

• 2 weeks later...
Posted

Michal jest wspanialy !
I niesamowita z niego przylepa. Chodzi ze mna na spacery bez zadnej linki. Sam moze sobie wybierac droge, ktora idziemy .... a on i tak drepcze kolo mnie caly czas, a co kilkanascie krokow zachodzi mi droge i sie lasi ..... Musze zaraz kucac i calowac pysiulek !!! I z wielka przyjemnoscia to robie.
Misio ma taki cudny usmiechniety wiecznie pyszczek .... jest przeslodki.
Zaczelam mu dawac lek na poprawienie stanu stawow i kosci.
Dostalam opakowanie w prezencie i przeznaczylam je dla Misia.
Takie same leki podaje tez staruszcze Gabi i Balbince ( zalecone przez pania doktor ).
Namawiam znajomych na przyjazd do mnie i wybranie sobie przyjaciela.
Pan jest starszy i mial ukochanego swojego psiaka ( nawet podobnego nieco do Misia ), ktory odszedl dwa lata temu po 18 latach wspolnego zycia.
Pan uwielbia zwierzaki i mial wszystkie ze schronisk ......
Wiec ... kto wie ...... moze akurat cos z tego bedzie ....

Posted

zuziaM napisał(a):
Namawiam znajomych na przyjazd do mnie i wybranie sobie przyjaciela.
Pan jest starszy i mial ukochanego swojego psiaka ( nawet podobnego nieco do Misia ), ktory odszedl dwa lata temu po 18 latach wspolnego zycia.
Pan uwielbia zwierzaki i mial wszystkie ze schronisk ......
Wiec ... kto wie ...... moze akurat cos z tego bedzie ....

Na pewno nie zaszkodzi trzymać mocno kciuki za Misia i to robię właśnie:kciuki:

Posted

zuziaM napisał(a):

Zaczelam mu dawac lek na poprawienie stanu stawow i kosci.
Dostalam opakowanie w prezencie i przeznaczylam je dla Misia.

dzieki :) jakby sie czuł lepiej to moze mu stale kupowac?

Posted

To tak raczej profilaktycznie, bo Misiak nie ma lapek obolalych. Sa tylko troszke sztywne.
Ale je rozczadza ostatnio, bo na coraz dluzsze spacerki sie wypuszczamy. Misiowi tak sie podoba samodzielne dreptanie, ze mu tej radosci nie moge odbierac.
Slodki jest taki i tak rozkosznie sobie chrapie lezac na kocyku w sloneczku ..... nareszcie ciepelko dzisiaj !!!

Magda, wydzwaniam od paru dni do pani Agaty, ale sie tylko na automat nagrywam.
A wyslalam rachunek juz jakis czas temu.
troche mi zalezy, bo kojce zadaszamy, wiec przyda sie kazdy grosik ....

• 2 weeks later...
Posted

Tak.
Czy myslalyscie o tym zeby Misiowi zrobic dokladne badania ?
Sa pieniazki, wiec moze by to zrobic ? Nie chodzi o to, ze cos mu dolega, ale w jego wieku moze warto zbadac nerki, trzustke, watrobe.....te podstawowe.
Koszt jednegobadania to 10 zl ... wiec jakies 60 zl te podstawowe by koztowaly.\
Plus EKG na serduszko. Misio jest starutki, wiec moze by warto jego serduszko zasilicczyms. Zaczac podawac regularnie Fortecor lub znacznie lepszy Vetmedin.
Vetmedin kosztuje chyba 3 zl 1 tabletka. Dla Misia moze by i polowka ziennie wystarczyla. To naprawde swietny lek i bardzo wzmacnia serce podawane wczesniej zanim sie cos zlego z sercem zacznie dziac. Potrafi o kilka lat przedluzyc zycie psiaka.
Pomyslcie o tym, to chetnie Misiaczka zabiore.
On czesto , a wlasciwie zawsze zieje ...... nawet, jak nie jest goraco. A na spacerach to juz norma.... jezorek caly czas na wierzchu.
To moze byc serduszo ... ale trzeba to sprawdzic. Chyba, ze mial takie badania robione ????
Czy moze ktos wtedy je tu umiescic ?

Posted

zuziu, on nie nie miał i ja ciagle o tym myślę i kiedy to zrobić... zrobić trzeba, w tym wieku trzeba go całego przebadać.

czyli na razie jakieś 60 zł i ekg? jakbyś miała chwilę czasu to zrób proszę :) i co tam jeszcze trzeba
z tego, co wiem Miś ma pieniążki :)

Posted

Dziekuje mru, ze napisalas.
To rzeczywiscie, nie ma na co czekac i te badania zrobic. Misiaczek jest juz w takim wieku, ze im szybciej sie cokolwiek zauwazy, tym szybciej zacznie sie staremu juz organizmowi pomagac to zwalczac.
EKG tez kosztuje 10 zl. A badania krwi byc moze, ze beda tansze, bo ja nie wiem, co pani doktor bedzie chciala sprawdzic. To ona zadecyduje.
Pewnie juz w poniedzialek bede u pani doktor, bo musze pojechac po karme, ktora dla mnie zamowila. Ma zadzwonic, jak dojdzie.
Michalka zabiore wiec ze soba od razu, po co czekac ??? I na wszelki wypadek nie dam mu juz sniadania.....
Ale bedzie szczesliwy !!!! On tak uwielbia byc w centrum zainteresowania ! Jego cudny pycholek sie wtedy tak smieje, ze naprawde widac, ze psy potrafia sie smiac !!!!