Zofija Posted April 17, 2010 Author Posted April 17, 2010 Dogo07 napisał(a):A jaki Puszek jest do ludzi ? z tego co Dea mówiła to łagodny Quote
Zofija Posted April 18, 2010 Author Posted April 18, 2010 Puszek- nowe zdjęcia- nie wygląda to dobrze..........: Quote
Zofija Posted April 18, 2010 Author Posted April 18, 2010 kurcze serce mi peka jak na niego patrzę- kurcze nie mam go do kogo wziąść na tymczas- bo moja przyjaciółka, która za moją namową brała tymczasy zakochała się w jednym i chyba już u niej zostanie. Ja nie mogę bo moja Samba-też ze schroniska- duża psica- nie toleruje innych psów w mieszkaniu. A w Hoteliku mamy aktualnie 4 psy z czego na dwa nie mamy żadnych deklaracji............. Quote
Onaa Posted April 18, 2010 Posted April 18, 2010 Jejku, mizerotka ten Puszek. W takim stanie nikt go nie zechce :shake:. Na zdjęciu widać że przebywa w boksie w większymi sporo od siebie pieskami. Czy one mu nic nie zrobią ? Quote
Zofija Posted April 18, 2010 Author Posted April 18, 2010 Dogo07 napisał(a):Jejku, mizerotka ten Puszek. W takim stanie nikt go nie zechce :shake:. Na zdjęciu widać że przebywa w boksie w większymi sporo od siebie pieskami. Czy one mu nic nie zrobią ? Nic Dea nie mówiła, zeby z tym były problemy. Tak wygląda bardzo mizernia. PILNIEEEEEEEEEEEE POTRZEBNY DT LUB HOTELIK.................... Quote
Onaa Posted April 18, 2010 Posted April 18, 2010 Czy on się nadaje do mieszkania w bloku ? Pytam bo dostałam zapytanie o niego z gumtree. http://krakow.gumtree.pl/c-ViewAd?AdId=199174886&Guid=1280c422-90b0-a20b-26b5-60c5ffff329c. Quote
leni356 Posted April 18, 2010 Posted April 18, 2010 Dogo07 napisał(a):Czy on się nadaje do mieszkania w bloku ? Pytam bo dostałam zapytanie o niego z gumtree. http://krakow.gumtree.pl/c-ViewAd?AdId=199174886&Guid=1280c422-90b0-a20b-26b5-60c5ffff329c. Myślę że jak najbardziej, te psiaki miały kiedyś własny dom, Puszek wygląda na domowego psa, ale niech się jeszcze Zosia wypowie. Na pewno trzeba poinformować że kilka dni może psiakowi zająć przyzwyczajenie się do nowych warunków Quote
kora78 Posted April 18, 2010 Posted April 18, 2010 oby się udało z tymi ludźmi !! a foty straszne, ale widać, że padało i może w największej mierze tylko mokry był. Quote
zuziaM Posted April 23, 2010 Posted April 23, 2010 Matuchno .... to Puszek jeszcze nadal w schronisku ?????? Jego by nalezalo ostrzyc koniecznie.... Jakiez to biedactwo ...... no slow brak ...... Quote
sekkmet Posted April 28, 2010 Posted April 28, 2010 jeśli by się dogadał z moim psem ja go ewentualnie mogę wziąć na tymczas, tylko, że jestem z Zielonej Góry Quote
kora78 Posted April 28, 2010 Posted April 28, 2010 super by było!!! transport zawsze się zorganizuje każdy!! a gdzie mieszka Puszek, bo zapomniałam? gdzieś na śląsku? to nie tak daleko do zielonej :) Quote
Onaa Posted April 28, 2010 Posted April 28, 2010 kora78 napisał(a):super by było!!! transport zawsze się zorganizuje każdy!! a gdzie mieszka Puszek, bo zapomniałam? gdzieś na śląsku? to nie tak daleko do zielonej :) Niestety, to kawał drogi. Ale może się uda jeśli by miał mieć dobry dt. Quote
Zofija Posted April 28, 2010 Author Posted April 28, 2010 sekkmet napisał(a):jeśli by się dogadał z moim psem ja go ewentualnie mogę wziąć na tymczas, tylko, że jestem z zielonej góry ojeju to by było cudownie- to na 100% - bo trzeba szukac transportu:))) Quote
Zofija Posted April 28, 2010 Author Posted April 28, 2010 Puszek mieszka w schronisku w Cieszynie Quote
leni356 Posted April 28, 2010 Posted April 28, 2010 Droga daleka, ale dla Puszka dt to wybawienie.. Quote
kora78 Posted April 28, 2010 Posted April 28, 2010 to nie aż tak bardzo daleko a jak puszek do psiaków innych? i jaki plan awaryjny, jak się psy nie polubią? bo nie muszą się kochać od razu, psy da się do siebie przyzwyczaić jakby co to u mnie może parę dni pomieszkać, pod wrocłąwiem ale we wrocku tez się na kilka dni coś znajdzie jak trzeba będzie na trans dalszy czekać brat Ingrid44 wozi psiaki z katowic do wrocka co tydzień zazwyczaj,może tam uderzyć? Quote
sekkmet Posted April 28, 2010 Posted April 28, 2010 ja powiem tak, u mnie nie jest kwestia akceptacji ze strony Budynia (mojego psa) tyle ze przewaznie akceptacji psa względem Budynia. Budyś cierpi na tzn "feminizację" czyli wydziela hormony żeńskie i dla niektórych psów pachnie suką podczas cieczki, no i niestety próbują go "dygać", z sukami jest inaczej łatwo się dogadują, ale z psami bywa ciężko. I w tym wypadku niestety nie ma mowy o przyzwyczajaniu się, bo jak pies "widzi" w nim sukę to będzie "widział" dalej. Quote
zerduszko Posted April 29, 2010 Posted April 29, 2010 Hm... ale jeśli pachnie suką to powinny się właśnie dogadać. Chyba, ze obaskakiwanie jest tak bardzo uciążliwe i mogłoby być powodem zwrotu psa do schroniska, to nie należy ryzykować. To kawał drogi, kasy, no i trauma dla psa. Quote
kora78 Posted April 29, 2010 Posted April 29, 2010 a kastracja Budynia nie pomoże na ten zapach? Quote
Zofija Posted April 29, 2010 Author Posted April 29, 2010 tak, tylko jaki jest plan w momencie kiedy Puszek będzie traktował tamtego psa jak suczkę???? To co z powrotem z nim do schronu??? To niemożliwe. Nie można psa wyciągnąć ze schroniska na parę dni, a potem zwrócić Quote
zerduszko Posted April 29, 2010 Posted April 29, 2010 kora78 napisał(a):a kastracja Budynia nie pomoże na ten zapach? Raczej kastracja Puszka by pomogła. Quote
Zofija Posted April 29, 2010 Author Posted April 29, 2010 zerduszko napisał(a):Raczej kastracja Puszka by pomogła. tak, ale nie do końca bo miałąm psa ze schronu poo kastracji przy suczce z cieczką. Nie pomogło. Terz jest drugi też został wysterylizowany i dalej ma jazdy Quote
zuziaM Posted May 4, 2010 Posted May 4, 2010 No tak rzeczywiscie jest z tymi kastracjami. Sama kastracja nie zawsze zwalcza poped. Pytalam pania doktor dlaczego moja wysterylizowana suka gwalci inne suczki i nawet kastrowanego psa. Powiedziala mi, ze to wynik hormonow, ktore produkuja nadnercza ( jesli dobrze zapamietalam ). Jest ich wiecej niz powino i stad poped. To samo jest u psow. tak wiec kastracja czy sterylizacja zapobiega rozmnazaniu, ale .... napasci seksualnych ... nie do konca. Tak juz jest. Quote
Recommended Posts