Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 247
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

kora78 napisał(a):
wyslalam do leni,bo dogo ma skrzynke pelna

bierzecie go juz na miejsce tibusia? :) fajowo :)

Na miejsce po Dobrej i Ponce :).

Posted

Alez to biedactwo ! Jemu fryzjer obowiazkowo potrzebny.
Jakby sie udalo zorganizowac transport juz w ta sobote albo niedziele raniutko do Wroclawia, albo w okolice, to moze fiorsteinbock by mogla Puszka przywiezc do mnie.
Miala wlasnie Ponke w niedziele przywiezc. Wszystko juz zaplanowala.... moze sie wiec uda.
Prosilam, zeby zajrzala tutaj.

Posted

W tygodniu jeździ brat Ingrid na trasie Kce-Wrocław, ale nie mam pomyslu jak z resztą trasy :( Z Cieszyna jest daleko

Ja jestem chwilowo na necie, ale w sobotę i niedzielę bez dostępu będę :( A gdzie jamnisia ma jechać? Aha, w niedzielę nie wydają psów w Cieszynie

Posted

leni356 napisał(a):
W tygodniu jeździ brat Ingrid na trasie Kce-Wrocław, ale nie mam pomyslu jak z resztą trasy :( Z Cieszyna jest daleko

Ja jestem chwilowo na necie, ale w sobotę i niedzielę bez dostępu będę :( A gdzie jamnisia ma jechać? Aha, w niedzielę nie wydają psów w Cieszynie

Jamnisia jedzie w okolice Glwic. Nicus wozi na śląsk- jest na dogo. Dea moze załątwić, ze w niedzielę też wydadzą -tak myślę. Do Dei najlepiej dzwonić- bo ona ma tyle na głowie.

Posted

Budrysek jedzie w piątek z Bielska Białej do Wrocławia, gdyby się udało zgrać to z wyciągnięciem Puszka i podwiezieniem go z Cieszyna do BB.
No a potem zostałaby trasa Wrocław - hotelik.

Posted

[quote name='Dogo07']Budrysek jedzie w piątek z Bielska Białej do Wrocławia, gdyby się udało zgrać to z wyciągnięciem Puszka i podwiezieniem go z Cieszyna do BB.
No a potem zostałaby trasa Wrocław - hotelik.

bardzo Cię proszę kontaktuj się w tej sprawie już z Deaą im wcześniej tym lepiej. mnie nie będzie do 02.06

Posted

Ta zbiórka pieniędzy na psiaka do ZuziM to jednak należy do szczęśliwych :) Kontaktowała się ze mną pani zainteresowana adopcją Puszka, mieszka w Warszawie.. Zobaczymy co z tego wyniknie

Posted

[quote name='leni356']Ta zbiórka pieniędzy na psiaka do ZuziM to jednak należy do szczęśliwych :) Kontaktowała się ze mną pani zainteresowana adopcją Puszka, mieszka w Warszawie.. Zobaczymy co z tego wyniknie[/QUOTE]

Nic dodać nic ująć :).

Posted

Co sądzicie?

Mieszkam na Woli, w 7-kondygnacyjnym budynku /z windą/.
Chciałabym się jeszcze dowiedzieć, czy z racji, że mieszkam sama i pracuję / nie ma mnie w domu ok 9-10 godz. / wyrazi Pani zgodę na adopcję?
Jeśli tak, to proszę o więcej informacji nt. Puszka i warunków umowy adopcyjnej.

Posted

proponuję chociaż tymczas u tej pani ?

tyle godz pies sam... ciężko... ja bym chyba nie dała. a jak pani jeszcze zakupy wypadną dodatkowo,to pies 12 godz sam. wszystko lepsze, niż schron, ale może warto poczekać 2 tyg i lepszego domku poszukać?

Posted

[quote name='kora78']
tyle godz pies sam... ciężko... ja bym chyba nie dała. a jak pani jeszcze zakupy wypadną dodatkowo,to pies 12 godz sam. wszystko lepsze, niż schron, ale może warto poczekać 2 tyg i lepszego domku poszukać?[/QUOTE]
No to zapraszam do mnie po moje dwie suki i tymczasa :razz:

Posted

[quote name='kora78']proponuję chociaż tymczas u tej pani ?

tyle godz pies sam... ciężko... ja bym chyba nie dała. a jak pani jeszcze zakupy wypadną dodatkowo,to pies 12 godz sam. wszystko lepsze, niż schron, ale może warto poczekać 2 tyg i lepszego domku poszukać?[/QUOTE]

No właśnie też mnie to zastanawia :( Długo. Nie wiem, mam mieszane uczucia. Z drugiej strony, w Warszawie ludzie tyle pracują, a mają psy.

Posted

[quote name='leni356']No właśnie też mnie to zastanawia :( Długo. Nie wiem, mam mieszane uczucia. Z drugiej strony, w Warszawie ludzie tyle pracują, a mają psy.[/QUOTE]
Nie tylko w Wawie ludzie tak pracują. 9h to jest normalny etat + dojazd. Moje suki są tak przyzwyczajone i nie zauważyłam, żeby były nieszczęśliwe. Jak wracam, to się czasem dopiero przeciągają ;) Dorosły pies powinien również spać w dzień. Jasne, ze wolałabym siedzieć w domu, ale ktoś musi na mordy zarabiać ;) Moja jedna suka była wychowywana w domu u rodziców i tam rzadko była sama. Teraz ma wybór gdzie chce mieszkać i często woli u mnie, bo co z tego, że moja mama jest w domu jak i tak nie ma czasu dla psa, więc suka śpi. Ja bym Pani nie skreślała, bo jak nie ten to jest mnóstwo psów w potrzebie. A po co ją odstraszać? Raczej należy się spytać czy w razie jak jej coś wypadnie, to miałby kto z psami wyjść, wyjazdy itp. Czy będzie miała sporo czasu, żeby psu poświecić po pracy?

Posted

[quote name='kora78']zerduszko całkiem sama z psami jesteś?[/QUOTE]
Mam męża, ale:
a) nie zajmuje się psami
b) pracuje dokładnie w tych samych godzinach co ja, a często zostaje w pracy dłużej.

A teraz pytanie: kogo bardziej kochają moje psy :evil_lol:

Posted

no własnie, moj TZ tez zazwyczaj ręki do moich tymczasów nie przykłada :( ciężko tak żyć. o świcie, po zmierzchu, śnieg, mróż, deszcz, wiatr. trzeba samemu z psem latać, na nikogo liczyć, ciężko mi wtedy z tymi dtami.... dlatego nie mam non stop

Posted

Andzike adoptowała Nelę i też pracuje cały dzień, nie ma problemów z psiakiem. Zresztą zaraz podrzucę jej wątek to sama napisze

Aha, pani śledzi wątek, poproszę żeby się zalogowała to sama odpowie na pytania. Pani opiekowała się psem znajomej przez 2 tygodnie i nie było problemów.

Szkoda ze nie ma Zosi, ale jutro zadzwonię do Dei

Posted

[quote name='kora78']no własnie, moj TZ tez zazwyczaj ręki do moich tymczasów nie przykłada :( ciężko tak żyć. o świcie, po zmierzchu, śnieg, mróż, deszcz, wiatr. trzeba samemu z psem latać, na nikogo liczyć, ciężko mi wtedy z tymi dtami.... dlatego nie mam non stop[/QUOTE]
Mi nie jest ciężko, sama radość :) Moje małe motywatorki ;) Kiedyś wracałam do domu, napychałam się zapiekankami i rozsiadałam przed TV. Teraz biorę jabłko, aparat, piłki i do lasu na 1 czy 2 h. Potem trochę domowego życia, wieczorem jakiś trening czy spacerek. Jak trzeba biorę urlop, albo do mamy wysyłam na wakacje ;)