Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

sluchajcie - NIC na sile...ja wiem, ze jesli w czlowieku rosna watpliwosci to one w niczym nie pomoga psu... predzej, czy pozniej pies to wyczuje - a moze wlasnie nasz bohater juz je wyczul i dostal glupawki... bo nie wie, na czym stoi... to duuza przenosnia i skrot...

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='tanitka']... i jak zwykle ucierpi pies, bo nie spełnił oczekiwań pani "dobre serce"[/QUOTE]

A Ty niby miałaś serce wysyłając ciężko pogryzionego psa bez opatrzonej rany w kilkugodzinną podróż :roll:

Ludzie, nie każdy kto nie radzi sobie z psem jest zły, wrzucacie wszystkich do jednego wora. Ludzie są skomplikowani i sytuacje są skomplikowane. Czy wszyscy muszą być osądzani?

Skubi jedzie do Zuzi, szukamy pilnie transportu do Zgorzelca/Wrocławia. Wysłałam info do osób z Wrocławia czy nie znają kogoś kto mógłby go przewieźć nawet odpłatnie. Może znacie kogoś ze Szczecina kto mógłby pomóc z transportem?
Napisałam już na transportowym

Posted

Sylwia K prosi, więc jestem. Mniej więcej wiem, o co chodzi - doczytam jutro. Teraz konkrety. Zbieracie deklaracje na hotelik u ZuziM? Jeśli tak, Skubi ma ode mnie 20zł/mies - prezent od Łatusia, który znalazł swój wymarzony domek.
[URL]http://www.dogomania.pl/threads/147970-A-atuA-w-typie-jack-rusella-w-ds[/URL]

Kudłaczu Skubi, widać to nie był TEN domek i już. Twój [IMG]http://smileys.smileycentral.com/cat/208.gif[/IMG]gdzieś na ciebie czeka. Cierpliwości, znajdziesz swoje miejsce na ziemi, tak jak Kapsel, Kodinka, Marcel... Cierpliwości.

Posted

[QUOTE]A Ty niby miałaś serce wysyłając ciężko pogryzionego psa bez opatrzonej rany w kilkugodzinną podróż [IMG]http://www.dogomania.pl/images/smilies/icon_rolleyes.gif[/IMG]
[/QUOTE]

no i ze go chyba pogryzłam osobiście, za to też mi się należy !

Posted

[quote name='tanitka']no i ze go chyba pogryzłam osobiście, za to też mi się należy ![/QUOTE]

Nie to miałam na myśli, przepraszam.

W ogóle jest bardzo źle :( Skubi zdemolował pani pokój, płakała dzisiaj do słuchawki, ona sobie nie radzi. Mamy 3 dni żeby go stamtąd zabrać :( ja nie znalazłam transportu na razie dramat
Kto jest zmtoryzowany w Szczecinie? może wiecie?

Posted

Ja też założyłam wątek na transportowym.

Ale co ze Skubim ? Tak nagle jest źle ? Czy cały czas było niedobrze tylko pani nic nie dawała znać ?

Posted

Jestem...pomagam w transporcie;) Tylko Zgorzelec to straaaasznie daleko. Nie dam rady takiej trasy zrobić. Pomijam już koszty (bo to zazwyczaj jest na mój koszt), ale odległość. W jakimś kombinowanym trasnporcie pewno pomogę. Tylko ten weekend wygląda u mnie kiepsko, bo mam zjazd na uczelni.

Jakbym ja nie dała rady to napiszcie do fergilki ze Szczecina.

Kasiu czy ta Pani nie byłaby zainteresowana Ritą?
[url]http://www.dogomania.pl/threads/178565-MA-oda-suka-ONka-dom-schronisko-dom-poniewierka-Ma-DT-dziAE-kujemy-Szuka-DS-PILNIE[/url]

Posted

[quote name='Dogo07']Ja też założyłam wątek na transportowym.

Ale co ze Skubim ? Tak nagle jest źle ? Czy cały czas było niedobrze tylko pani nic nie dawała znać ?[/QUOTE]

Nagle, podejrzewam że pani z nim nie wychodzi bo się boi, no i on skacze do okien, więc udało mu się parę rzeczy poprzewracać.

Posted

Hotelik na pewno jest u mariamc w Szczecinku, tylko nie wiem czy są tam miejsca.

Napiszcie do fergilki...Moze ona w weekend da rade chociaż kawałek go podrzucić.

Posted

Ja bym tak nie atakowała tej Pani. Jej na pewno też jest ciężko. Przygarnęła psa i na pewno już go pokochała. Szkoda, że nie da się diabełka okiełznać. Myślę, że będzie cierpiał najbardziej pies, ale Pani też.

A czy Pani nadal chce pieska?

Posted

[quote name='Dogo07']A nie może sobie po ogrodzie biegać ?

Mnie się wydaje że on czuje że jego dni w tym domu są policzone i dlatego taki niespokojny jest :(.[/QUOTE]
moze pobiegac po ogrodzie owszem ale ... ze wzgledu na tegoroczna zime kolo plota jest gorka sniegu na ktora Kudlacz wbiega i potrafi przeskoczyc plot jak widzi innego psa:)

Posted

A czy Pani nadal chce pieska?[/QUOTE]
tak Pani nadal jest zainteresowana psem ale to musi byc maly pies do łydki \ kolana - pamietac nalezy przy tym ze pani nie jest wielkiej postury
mysle jednak ze nalezy dac troche czasu na zastanowienie sie o jakiego psa pani bedzie chodzilo dokladnie by nie powtorzyla sie zaistniala sytuacja

Posted

[quote name='katarzyna kuczewska']A czy Pani nadal chce pieska?[/QUOTE]
tak Pani nadal jest zainteresowana psem ale to musi byc maly pies do łydki \ kolana - pamietac nalezy przy tym ze pani nie jest wielkiej postury
mysle jednak ze nalezy dac troche czasu na zastanowienie sie o jakiego psa pani bedzie chodzilo dokladnie by nie powtorzyla sie zaistniala sytuacja[/QUOTE]

Mnie się wydaje że chodzi o jakiegoś potulnego łagodnego pieska.
Bo wg mnie to nie jest kwestia postury tylko charakteru.
No i oczywiście lepiej żeby był mały, tak dla bezpieczeństwa.

Posted

Mój Maxiu (onkowaty) robił to samo, tyle tylko, że on skakał jak widział sąsiadkę i biegł się przywitać i przytulić :calus:, ale to polegało na skakaniu na sąsiadkę. Więc wyjścia nie było TZcik musiał góry śniegu powywozić :fadein:

Posted

[quote name='ollalaa']Ja bym tak nie atakowała tej Pani. Jej na pewno też jest ciężko. Przygarnęła psa i na pewno już go pokochała. Szkoda, że nie da się diabełka okiełznać. Myślę, że będzie cierpiał najbardziej pies, ale Pani też.

A czy Pani nadal chce pieska?[/QUOTE]

Myślę że będzie chciała, ale musi też trochę mieć przerwę może, to jest dla niej duży stres, bardzo się przejmuje Skubim. Pani się dołoży 100 zł do transportu.

A tak w ogóle to powiedziałam pani że on najprawdopodobniej ma huć - bo on był bardzo spokojny, leżał sobie na kanapie zawsze, a teraz jest taki pobudzony, skacze do okien, no i jeszcze pani powiedziała że nie je od wczoraj. A cieczki się zaczęły, więc na pewno coś czuje na osiedlu..

Posted

[quote name='Dogo07']

Mnie się wydaje że chodzi o jakiegoś potulnego łagodnego pieska.
Bo wg mnie to nie jest kwestia postury tylko charakteru.
No i oczywiście lepiej żeby był mały, tak dla bezpieczeństwa.[/QUOTE]

To tym razem moze lepiej żeby pani poszła do schroniska i wybrała na żywo?

Posted

[quote name='kizimizi']To tym razem moze lepiej żeby pani poszła do schroniska i wybrała na żywo?[/QUOTE]

Musi być mikro, pani mówiła że nawet żeby mogła go wziąć na ręce jakby co

Posted

w łasnie uderzamy w sedno sprawy ! podalam pani nr kolegi z TOZ Szczecin ABY BYL POMOCNY W WYBORZE PSA wiem ze dziewczyny swietnie wybieraj psiaki z naszego schronu i obserwuja je przez pare dni w boksach na terenie toz
dla pani nie jest klopotem podjechac do siedziby zobaczyc, przejsc sie z psiakiemi dokonac wyboru
ale mysle ze ten wybor nastapi za jakis czas pani na prawde jest rowniez ciezko