Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kasiu, dzwoniłaś może do pani? Ja się normalnie boję, nie chcę przynieść mu pecha

Przesłałam Pati za transport Celestynów-Poznań-Szczecin-Wwa (jechały jeszcze: Bianca do Wwy i jamnik do Poznania), nasza część którą przelałam ze skarpety kudłaczy to 580 zł, z czego 200 zł już jest pokryte, pozostaje 380 do dozbierania do skarpety. Może ktoś ma coś na bazarki? Ja mam trochę książek, Poker obiecała wystawić bazarek

Posted

No to uf, chociaż ja się chyba nigdy nie przestanę denerwować

Jeszcze w kwestii tej kwoty to chyba trzeba rozdzielić ją na poszczególne wątki, bo jechały 3 psy kudłacze, za które założyłam ze skarpety kudłaczy. Tak więc proponuję rozdzielić to tak:
100 zł - Kacper
100 zł - Bianca
380 zł - Kudłacz

Z tego 380 zł jest już 200 zł, więc trzeba dozbierać 180 zł
Plus 100 zł transport Kacperka :(

Dogo07, wpisz proszę w pierwszy post rozliczenie Kudłacza:
koszt transportu 380 zł
pokryte ze skarpety kudłaczy 380 zł

I na wątku Kacperka odpowiednio

Posted

[quote name='Dogo07']Leni wpisz na wątku Kacperka, bo ja nie mam serca żeby tam pisać o tym :(.

Napiszę.

Daj w pierwszym poście tylko rozliczenie:

wydatki:
100 zł - transport - zapłacono ze skarpety kudłaczy

Posted

Jest problem - Kudłacz rzuca się na inne psy, do ludzi jest kochany, ale ponieważ do pani przychodzi dużo ludzi z psami, sąsiedzi mają psy, syn pani ma psa, wychodzi z nim na spacery i nie może sobie poradzić, odciągnięcie go od innego psa ze względu na jego gabaryty jest niemożliwe, pani już sobie nie radzi. Był psi psycholog u pani, ale jest to u niego bardzo mocno zakorzenione. Takiego obrotu spraw się nie spodziewałam :( To oznacza że trzeba Kudłaczowi szukać innego domu, bo pani jest starszą osobą, na emeryturze i powiedziała że nie jest sobie w stanie z nim poradzić :(
Załamka

Posted

rita60 napisał(a):
O cholera,niedobrze:shake:ciezko znalezc domek bez zwierzat:roll:biedny Kudlacz:-(

No właśnie on był łagodny do innych psów w schronie, mam wrażenie że teraz to broni pani.. a ona sobie z nim nie może poradzić. Teraz trzeba go gdzieś zabrać, jakiś hotelik może poradzicie?

Posted

Myślałam że jeśli to domek z ogrodem, to w razie jakiś problemów to będzie można np. zrobić mu kojec i na czas odwiedzin innych psów w domku , tam go zamykać a na codzień z nim pracować.

To jest domek bez psów, a wiadomo że trzeba będzie z nim wychodzić na spacery, i jakoś musi dać radę żyć z innymi psami.

Posted

oj boze no ludzie mają po dwie lewe ręce
zero pracy czy coś, tylko juz zwrot
za mocno zakorzenione? chyba jedynym problemem jest to że ta pani nie ma siły... wzięła za dużego psa.

jak tak mozna :( moje psy tez były agresywne do psów, i co? nikt ich nie oddał, popracowaliśmy i nie są...

ludzie chcą mieć wszystko gotowe na talerzyku złotym podane

Posted

Mru, ale na Kudłacza żadnej deklaracji nie ma :(.
Jestem załamana.

Tak marzyłam żeby psiak miał nareszcie dobrze, swój własny dom, i kochającego ludzia.

A teraz, kiedy zaznał trochę miłości i troski, to ma być znowu wsadzony do tego boksu schroniskowego, gdzie będzie siedział bez spacerów i bliskości człowieka :placz:???
Ja sobie tego nie wyobrażam !

Posted

Dogo07 napisał(a):
Myślałam że jeśli to domek z ogrodem, to w razie jakiś problemów to będzie można np. zrobić mu kojec i na czas odwiedzin innych psów w domku , tam go zamykać a na codzień z nim pracować.

To jest domek bez psów, a wiadomo że trzeba będzie z nim wychodzić na spacery, i jakoś musi dać radę żyć z innymi psami.

Pani z nim wychodzi na spacery, zresztą jej syn który mieszka obok i mają wspólny ogród, ma psa. Pani go nie może utrzymać, bo doskakuje do każdego psa :( Z kagańcem czy bez.
Ja mówiłam pani jakiej on jest wielkości, bo dziewczyny go mierzyły, że wielkość onka, a i tak się na niego zdecydowała. Eh, ludzie :(

Najgorsza ta odległość.

Posted

Widocznie Pani nie potrafi zapanować nad Kudłaczem.
Nie każdy człowiek nadaje się do posiadania większego psa, coraz bardziej się o tym przekonuję.