danal1983 Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 leni356 napisał(a):To nie jest tak ze od razu :( Pani wzięła psiego psychologa, problem jest w tym że psiak jest spory, a pani starsza na emeryturze, jego rzucanie się na inne psy powoduje że pani go nie może utrzymać, już ją raz przewrócił i pani się boi, bo ona nad nim nie jest w stanie zapanować. Psi psycholog powiedział jej że sobie z nim nie poradzi. Próbowałam ją jeszcze namawiać żeby dała mu szansę, rozmawiałam z nią dziś dwa razy, też mnie to załamuje :( kurcze a ja tu literature proponuje....;/ no faktycznie. jest problem. moze psiak rzeczywiscie powinien zmienic miejsce a tej pani zaproponuje sie jakiegos mniejszego? jesli to starsza osoba... a czy ona na wlasna reke szuka mu innego domu? Quote
leni356 Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 danal1983 napisał(a):kurcze a ja tu literature proponuje....;/ no faktycznie. jest problem. moze psiak rzeczywiscie powinien zmienic miejsce a tej pani zaproponuje sie jakiegos mniejszego? jesli to starsza osoba... a czy ona na wlasna reke szuka mu innego domu? Pytała, ale wszyscy tam mają jakieś rasowce, to dzielnica willowa małych domków. Ja myślę że domku nie można skreślać, bo pani jest bardzo przejęta psiakiem i chciała dać domek jakiejś bidzie. Na pewno łatwiej jest pracować z małym psem - parę miesięcy temu mieliśmy problem z Mopkiem, ale on był wielkości pudla, dużo czasu spędziłam na telefonie z panią, ale po 2 miesiącach pani zdecydowała że zostaje. Gdybym widziała szansę na pracę z panią to bym na pewno o niego walczyła, ale niestety panią to przerasta. Szkoda, bo psiak jest super, kochany, na pewno młodsza osoba sobie z nim poradzi Quote
Nemko Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 leni356 napisał(a): Gdybym widziała szansę na pracę z panią to bym na pewno o niego walczyła, ale niestety panią to przerasta. Szkoda, bo psiak jest super, kochany, na pewno młodsza osoba sobie z nim poradzi To mamy rozwiazanie?? Szukamy ds?? Quote
leni356 Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 Nemko napisał(a):To mamy rozwiazanie?? Szukamy ds?? Szukamy czegokolwiek, w szczególności nowego domu Quote
ollalaa Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 Jak on wróci do schroniska, do całkiem może się załamać. Ja pomóc nie mogę, bo w domu mam już 5 szczekusów, ale może mu choć płatny DT poszukać? Quote
leni356 Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 ollalaa napisał(a):Jak on wróci do schroniska, do całkiem może się załamać. Ja pomóc nie mogę, bo w domu mam już 5 szczekusów, ale może mu choć płatny DT poszukać? No właśnie, on nie może wrócić do schroniska :( Quote
Nemko Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 no to organizowac mu trzeba platny dt...dzis juz was opuszcze kochani, ale jutro zawitam znowu. Dobrej nocy...mimo tylu bid...:( Quote
ollalaa Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 Tak sobie pomyślałam, że skoro domek jednak dobry a Pani jakiegoś pieska nadal chce, to może by Pani wyadoptować jakiegoś kudłacza, co teraz na tymczasie gdzieś jest, a tego tu niesfornego w miejsce wyadoptowanego do DT posłać. Taka podmianka :cool3: Quote
kosu32 Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 Jestem i ja. Ręcę po prostu mi opadają... Dogo mnie zaalarmowała bo nie byłam przez weekend na wątku. Dziś pustka w głowie - może jutro będę mieć jakąś wenę. Jedno jest pewne - Kudłacz nie może wrócić do schroniska !!! Jeny, a On tak zaufał tej Pani, tak mocno Ją pokochał. Dlatego pojawiła się agresja w stosunku do innych psów - to przecież jest Jego Pani !!! Ukochana, troskliwa, jednyna. Ta która dała mu szczęście i odmieniła Jego los. W schronisku spędził sporo czasu i jakoś dogadywał się ze swoimi współtowarzyszami niedoli. Jutro poszukam znajomych z tamtych okolic. Może ktoś będzie w stanie się poświęcić trochę czasu i popracować z Panią podczas wizyt u Niej. Tak czy siak - trzeba ruszyć z deklaracjami, bazarkami. Nie możemy Go tak zostawić. Quote
leni356 Posted February 23, 2010 Posted February 23, 2010 Nie, powrót do schronu w ogóle nie wchodzi w grę. On się stał strasznym przytulaskiem, na pewno ktoś go pokocha. Szukajmy transportu do ZuziM do Zgorzelca, będzie tam dopóki nie znajdziemy nowego DS Nie ma na co czekać, nic się już nie zmieni :( Quote
Onaa Posted February 23, 2010 Author Posted February 23, 2010 Czyli co zmieniać tytuł że potrzebny transport. Bo myślałam że może jakiś DT w Szczecienie , okolicach się znajdzie. Bo hoteliku to tam żadnego nie ma. Quote
leni356 Posted February 23, 2010 Posted February 23, 2010 Dogo07 napisał(a):Czyli co zmieniać tytuł że potrzebny transport. Bo myślałam że może jakiś DT w Szczecienie , okolicach się znajdzie. Bo hoteliku to tam żadnego nie ma. To zmień tytuł że szukamy DT w Szczecinie. W międzyczasie szukamy transportu, jeśli nic się nie znajdzie. Quote
zuziaM Posted February 23, 2010 Posted February 23, 2010 Jesli nie znajdziecie, to miejsce czeka. Quote
rita60 Posted February 23, 2010 Posted February 23, 2010 Dziewczyny czy sa foty z domku,takie inne niz schroniskowe,to wezme sie za oglaszanie:roll: Quote
Onaa Posted February 23, 2010 Author Posted February 23, 2010 rita60 napisał(a):Dziewczyny czy sa foty z domku,takie inne niz schroniskowe,to wezme sie za oglaszanie:roll: A jeśli nie ma to może można by zrobić ?! Quote
rita60 Posted February 23, 2010 Posted February 23, 2010 Dogo07 napisał(a):A jeśli nie ma to może można by zrobić ?! No własnie,bo te ze schronu to takie sobie,teraz pewnie lepiej wyglada. Quote
leni356 Posted February 23, 2010 Posted February 23, 2010 rita60 napisał(a):Dziewczyny czy sa foty z domku,takie inne niz schroniskowe,to wezme sie za oglaszanie:roll: Tak, poprosze panią, dzięki Quote
danal1983 Posted February 23, 2010 Posted February 23, 2010 ile potrzebujemy zebrac deklaracji na hotelik u zuzim? Quote
leni356 Posted February 23, 2010 Posted February 23, 2010 danal1983 napisał(a):ile potrzebujemy zebrac deklaracji na hotelik u zuzim? 350 zł deklaracji Quote
danal1983 Posted February 23, 2010 Posted February 23, 2010 leni356 napisał(a):350 zł deklaracji kurcze. a gdyby tak faktycznie zamienic pieski. pani zaproponowac jakiegos malego, juz w maire uloozonego ktory przebywa w dt a zamiast niego umiescic naszego biedaka? Quote
leni356 Posted February 23, 2010 Posted February 23, 2010 danal1983 napisał(a):kurcze. a gdyby tak faktycznie zamienic pieski. pani zaproponowac jakiegos malego, juz w maire uloozonego ktory przebywa w dt a zamiast niego umiescic naszego biedaka? Pamiętaj że on wraca z adopcji bo się rzuca do innych psów - na ile to prawda i jak się będzie zachowywał w innym miejscu - nie wiemy. Quote
Poker Posted February 23, 2010 Posted February 23, 2010 a może obecna właścicielka dołoży chociaż parę groszy na hotelik? Przecież gdyby go miała w domu, to by koszty ponosiła. Quote
carolinascotties Posted February 23, 2010 Posted February 23, 2010 pomyslalam o tym, czy nie sprobowac skontaktowac sie z Michalem/Marcinem (?) z TOzu, wiem ze on bywa tymczasem dla psiutow z TOZu - moze mozna byloby poprosic, zeby wzial psiuta na platny tymczas? trzeba byloby podjechac do TOZu - wiecie, gdzie to jest? Quote
kizimizi Posted February 23, 2010 Posted February 23, 2010 ja niestety pomyslow na tymzcas nie mam. I z Szczecina do Zuzi to kawał drogi. A pewne jest,z e pies sie rzuca czy moze sie znudzil? Quote
carolinascotties Posted February 23, 2010 Posted February 23, 2010 nie ma co debatowac - trzeba zbierac kase... pocztek roku - a ja wypstrykana z bazarkow - moze ktos ma nietrafione prezenty po Swietach? ;) trzeba poszukac w szafach :) bazarki ogloszenia kto moze zrobic allegro? Quote
Recommended Posts