monika55 Posted January 17, 2010 Posted January 17, 2010 Malinka, malutka sunia z guzem. Weterynarz podejrzewa ze to rak. I teraz problem. W schronisku nie ma pieniedzy i warunkow na leczenie. Zostawic ja na smierc w cierpieniu w schronisku? Co robic? Malinka ma ok 8 lat, jest przyjazna i przymilna sunia. Wplaty malagos 30zl Dlug za operacje i eutanazje 180zl. Transport 120zl Razem 300zl Dlug uregulowalam z wplat za Manie z tego watku http://www.dogomania.pl/threads/171920-Czy-to-sznaucerka-kA-ebek-strachu-Mania-za-TM 180zl Fundacja Pro Animals przekazala wplate malagos 30zl i pozostalosc po Mani 7zl. Zostal dlug 93zl. http:// http:// Quote
Ada-jeje Posted January 17, 2010 Posted January 17, 2010 Masakra, brak pomieszczenia dla psow po operacjach, jak to rozwiazac? W tej sytuacji tylko DT dla niej. Quote
monika55 Posted January 17, 2010 Author Posted January 17, 2010 Operacja moze uratowac jej zycie. Brak tej operacji skaze ja na powolne umieranie w okropnych warunkach. Quote
agrabcia Posted January 17, 2010 Posted January 17, 2010 Dobrze by było jakby ktoś umiał i może allegro cegiełkowe- kasa by była na operacje. Quote
epe Posted January 17, 2010 Posted January 17, 2010 Moja sunia ONka miała trochę mniejszy guz i też miała 8 lat! Była operowana u dr.Bakowskiego w Krakowie za 120.- Teraz pewnie to trochę więcej kosztuje,choć ta sunia malutka:razz: Moja miała rozcinany cały brzuch,bo wet myślał,że w środku nie wiadomo co,a w środku na szczęście nic nie było,ale wyciął jej węzły chłonne,bo "po nich" najszybciej przenoszą się komórki rakowe. Na szczęście potem okazało się,że ich nie było w wyciętym materiale i sunia sobie jeszcze pożyła:lol: Może znajdzie się ktoś,kto mógłby tylko na czas po operacji, do zagojenia dać suni schronienie na DT? Quote
agrabcia Posted January 17, 2010 Posted January 17, 2010 Dt to na bank by się przydał jakby doszło do operacji. Ale puki co to kasa potrzebna , przeciez najpierw badania , diagnoza i potem operacja. Nawet nie chcę myśleć ile to będzie kosztować. A jeszcze jak przyjdzie za dt zapłacić. Skąd na to wszystko brać. Quote
epe Posted January 17, 2010 Posted January 17, 2010 Dziewczyny! Myślę,że trzeba zrobić "wywiad" ile to ma kosztować,bo to przecież mały pies,to i koszty powinny być mniejsze,niż za dużego;) Wywiad u kilku wetów,bo zawsze może się zdarzyć,że gdzieś będzie taniej;) Jak będzie wiadomo ile to kosztuje,to zmienicie tytuł wątku,że zbieracie na operację ratującą życie i napewno ciotki z dogo się dołożą:lol: Chyba,że sunia jest w ogóle w stanie ogólnym złym,to wtedy może lepiej jej pozwolić godnie umrzeć? Ja wiem,że dostanie mi się za to,ale ja osobiście uważam,że przy tak wielkiej ilości psów bezdomnych,cierpiących - musimy wybierać,kogo ratować,czy psy młode,które po wyleczeniu mają szanse na adopcję,czy te stare,których leczenie pochłania wielkie koszty,a domu i tak znaleźć nie mogą? Chciałoby się pomagać wszystkim,bez względu na wiek - ale same widzicie jakie życie jest podłe:-( Zawsze musimy wybierać,nie tylko względem psów!! A to takie trudne:-( Quote
shanti Posted January 17, 2010 Posted January 17, 2010 Mnie się wydaje że ona jest młodsza. Takie to ufne i kochane stworzonko, że aż serce ściska. Wet mówi że rokowania są dobre, zapytam o koszty. Quote
epe Posted January 17, 2010 Posted January 17, 2010 To tym bardziej warto zawalczyć;) Małe psy dłużej żyją:lol: To pytać o cenę i tytuł zmieniać cioteczki!:lol: Tylko jeszcze to DT na czas po operacji! Quote
malagos Posted January 17, 2010 Posted January 17, 2010 To moze być lągodny guz sutka, trzeba dać jej szansę. Jeszcze nie taka stara z niej sunia.... Quote
epe Posted January 17, 2010 Posted January 17, 2010 Też tak myślę!:loveu: A małe psice częściej domki znajdują niż te duże;) Ponadto społeczeństwo się starzeje,to takie starszawe,małe pieski są idealne dla starszych osób!:lol: Quote
monika55 Posted January 17, 2010 Author Posted January 17, 2010 Mam nadzieje, ze szansa dla niej jest rowniez jej watek. Zobaczymy co wyniknie. Quote
epe Posted January 17, 2010 Posted January 17, 2010 Ciekawi mnie,ile wet "zaśpiewa" za operację?:cool3: To podstawa do zbiórki kasy,bo narazie nie wiemy ile trzeba? Quote
monika55 Posted January 17, 2010 Author Posted January 17, 2010 Zobaczymy ile zechce i co powie o jej szansach. Temu wetowi raczej ufam. Zreszta wielkiego wyboru u nas nie ma. Quote
monika55 Posted January 17, 2010 Author Posted January 17, 2010 Zobaczymy ile zechce i co powie o jej szansach. Temu wetowi raczej ufam. Zreszta wielkiego wyboru u nas nie ma. Ale mi sie postow nabilo:crazyeye: Quote
monika55 Posted January 17, 2010 Author Posted January 17, 2010 ........................................ Quote
monika55 Posted January 17, 2010 Author Posted January 17, 2010 .......................................... Quote
monika55 Posted January 17, 2010 Author Posted January 17, 2010 Trzeci raz pisze i nie me tego. Raczej ufam temu wetowi. Zreszta niewielki wybor mamy u nas. Zobaczymy. Quote
monika55 Posted January 18, 2010 Author Posted January 18, 2010 Albo mi post zniknie albo nabije kilka. Quote
agrabcia Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 To czekamy na jakieś wieści. Moniko wczoraj to strasznie dogo chodziło, a raczej udawało, że chodzi. Myślałam, że szału dostane. Nie dziwie się, że tak się rozpisałaś. Przynajmniej wątek był w górze Quote
shanti Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 Ten wet kastrował mojego tymczasowicza. Wziął połowę tego co chcieli inni, więc myślę że skóry z nas nie zedrze. Quote
epe Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 Witajcie cioteczki!:lol: Czytam,że porządnego weta znacie;) To jak poda cenę,to zmieniacie tytuł wątku - kasę można zebrać wcześniej!;) Quote
Recommended Posts