Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Malinka, malutka sunia z guzem. Weterynarz podejrzewa ze to rak. I teraz problem. W schronisku nie ma pieniedzy i warunkow na leczenie. Zostawic ja na smierc w cierpieniu w schronisku? Co robic?
Malinka ma ok 8 lat, jest przyjazna i przymilna sunia.

Wplaty

malagos 30zl

Dlug za operacje i eutanazje 180zl.
Transport 120zl
Razem 300zl

Dlug uregulowalam z wplat za Manie z tego watku
http://www.dogomania.pl/threads/171920-Czy-to-sznaucerka-kA-ebek-strachu-Mania-za-TM
180zl
Fundacja Pro Animals przekazala wplate malagos 30zl i pozostalosc po Mani 7zl.
Zostal dlug 93zl.

http://

http://

• Replies 193
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Moja sunia ONka miała trochę mniejszy guz i też miała 8 lat! Była operowana u dr.Bakowskiego w Krakowie za 120.- Teraz pewnie to trochę więcej kosztuje,choć ta sunia malutka:razz:
Moja miała rozcinany cały brzuch,bo wet myślał,że w środku nie wiadomo co,a w środku na szczęście nic nie było,ale wyciął jej węzły chłonne,bo "po nich" najszybciej przenoszą się komórki rakowe. Na szczęście potem okazało się,że ich nie było w wyciętym materiale i sunia sobie jeszcze pożyła:lol:
Może znajdzie się ktoś,kto mógłby tylko na czas po operacji, do zagojenia dać suni schronienie na DT?

Posted

Dt to na bank by się przydał jakby doszło do operacji. Ale puki co to kasa potrzebna , przeciez najpierw badania , diagnoza i potem operacja. Nawet nie chcę myśleć ile to będzie kosztować. A jeszcze jak przyjdzie za dt zapłacić. Skąd na to wszystko brać.

Posted

Dziewczyny!
Myślę,że trzeba zrobić "wywiad" ile to ma kosztować,bo to przecież mały pies,to i koszty powinny być mniejsze,niż za dużego;) Wywiad u kilku wetów,bo zawsze może się zdarzyć,że gdzieś będzie taniej;)
Jak będzie wiadomo ile to kosztuje,to zmienicie tytuł wątku,że zbieracie na operację ratującą życie i napewno ciotki z dogo się dołożą:lol:
Chyba,że sunia jest w ogóle w stanie ogólnym złym,to wtedy może lepiej jej pozwolić godnie umrzeć?
Ja wiem,że dostanie mi się za to,ale ja osobiście uważam,że przy tak wielkiej ilości psów bezdomnych,cierpiących - musimy wybierać,kogo ratować,czy psy młode,które po wyleczeniu mają szanse na adopcję,czy te stare,których leczenie pochłania wielkie koszty,a domu i tak znaleźć nie mogą?
Chciałoby się pomagać wszystkim,bez względu na wiek - ale same widzicie jakie życie jest podłe:-(
Zawsze musimy wybierać,nie tylko względem psów!!
A to takie trudne:-(

Posted

To tym bardziej warto zawalczyć;) Małe psy dłużej żyją:lol:
To pytać o cenę i tytuł zmieniać cioteczki!:lol: Tylko jeszcze to DT na czas po operacji!

Posted

Też tak myślę!:loveu: A małe psice częściej domki znajdują niż te duże;)
Ponadto społeczeństwo się starzeje,to takie starszawe,małe pieski są idealne dla starszych osób!:lol:

Posted

To czekamy na jakieś wieści.

Moniko wczoraj to strasznie dogo chodziło, a raczej udawało, że chodzi. Myślałam, że szału dostane. Nie dziwie się, że tak się rozpisałaś. Przynajmniej wątek był w górze

Posted

Witajcie cioteczki!:lol:
Czytam,że porządnego weta znacie;) To jak poda cenę,to zmieniacie tytuł wątku - kasę można zebrać wcześniej!;)