Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 193
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

On ją widział już wcześniej i mówił że się nadaje do cięcia, ale co to jest i rokowania poda jak ją otworzy. Można tam znależć wszystko. Może sie okazać na stole, że to nic takiego i można od razu zrobić też sterylkę. Tylko gdzie ją potem umieścić?

Posted

Może znacie jakieś starsze swoje sąsiadki,z donrym sercem,które mogłyby sunię przetrzymać na trochę,po operacji? Można zaproponować wynagrodzenie;)
A potem może się okazać,że sunia kochana i zostaje?:evil_lol:

Posted

Jeśli dotrze kennel klatka dla szczeniaków, to ten pierwszy boks od lewej w tej tak zwanej szumnie szczeniakarni jest w miarę ciepły i mozna go przeznaczyć na pozabiegowy. Już tam jest suczka po sterylce i do tej pory tylko sie modliłam, żeby nikt nie podrzucił jakiś maluchów, bo by była klęska. Tam nie może być taka normalna buda, bo pies po zabiegu w kołnierzu i tak do niej nie wejdzie, raczej myślałam o takiej wiacie z daszkiem i trzema ścianami. W ciężkie mrozy odpada, ale przy takiej temperaturze jak teraz spokojnie wystarczy.

Posted

Dziewczyny! Dla mnie jesteście niemal bohaterkami - pomagać zwierzom w takich warunkach!:loveu:
Wiele osób załamałoby ręce,wzruszyło ramionami i sobie poszło!
Twarde z Was kobitki;) Będę starała się pomagać Wam w miarę moich bardzo skromnych możliwości.
Wasze miasto znam poprzez działania pana Tarasewicza,który w również twardy sposób,walczył i walczy nadal w sprawach członków spółdzielni mieszkaniowych;)

Posted

Moniko!
Wy nie pomagacie pojedynczym psiakom - więc nie pisz,że się zawstydzicie:mad:
Ja nie potrafię prawić komplementów - jeśli piszę pochwały to od serca:lol: Może nie zdajecie sobie sprawy ze swego bohaterstwa,bo mało jest ciotek na dogo,które wzięły by osobiście sprawy psów w schronie- we własne ręce:loveu:
To zupełnie coś innego,niż pomoc wirtualna!
I zawsze chylę czoła przed osobami czynu:modla: To osoby tzw."pierwszego kontaktu" spełniają najważniejszą rolę dla dalszego życia każdego psa;)
A my potem,w ciepełku dzwonimy,piszemy ogłoszenia,wpłacamy - to jest bardzo ważne,ale uważam,że mniejszym nakładem wysiłku;)

Posted

Tego się właśnie boję, bo Moniko ja nie mam żadnej pewności czy nocna zmiana w piecu pali. Można by zabieg zrobić, wet się nawet dziś o nią pytał, tylko gdzie ją dać? Jeśli nocka nie grzeje to w budynku woda zamarza przy -5 stopniach. A mrozy idą prawdopodobnie siarczyste.

Posted

Szukam rozpaczliwie wyjscia z sytuacji. Wezme ja na czas choroby do siebie, odchucham a potem sru do schronu? Nie moge jej wziac na dluzej.Nie mam zgody rodziny. Wiem, ze nie moge. Dam jej nadzieje i co dalej? A jak bedzie naprawde zle to ja podejme decyzje ostateczna?

Posted

Moniko moim zdaniem dla niej będzie gorzej jak dasz Jej nadzieje a pózniej do schronu. Może lepiej poczekać jeśli można z tą operacją aż zrobi się cieplej, lub szukać tymczasu w którym będzie mogła zostać do znaleźienia domu.

Posted

nie mam pomyslu, ale ciągle tu znadzieją zagladam.........
Od niedzeli będe miała tymczasowiczkę, ale Bóg jeden wie, ile czasu posiedzi u mnie. nie moge zadeklarowac,ze zabiore sunię za tydzeń-dwa, ale mam ochotę jej dac dt i poszukac domu. Mam słabość do małych suczek...