monika55 Posted January 18, 2010 Author Posted January 18, 2010 Ciekawe, mowil cos? Ogladal sunie? Quote
shanti Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 On ją widział już wcześniej i mówił że się nadaje do cięcia, ale co to jest i rokowania poda jak ją otworzy. Można tam znależć wszystko. Może sie okazać na stole, że to nic takiego i można od razu zrobić też sterylkę. Tylko gdzie ją potem umieścić? Quote
epe Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 Może znacie jakieś starsze swoje sąsiadki,z donrym sercem,które mogłyby sunię przetrzymać na trochę,po operacji? Można zaproponować wynagrodzenie;) A potem może się okazać,że sunia kochana i zostaje?:evil_lol: Quote
wilczek007 Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 wiem wiem o co ci chodzi epe, ja osobiscie nie znamn nikogo. Szkoda nawet pytac. Albo chorzy i starzy, albo zapracowani. Quote
monika55 Posted January 19, 2010 Author Posted January 19, 2010 Wszyscy znajomi przefiltrowani pod tym katem. Ale w zasadzie wszyscy maja psy, a drugiego nikt nie chce. Quote
epe Posted January 19, 2010 Posted January 19, 2010 Matko jedyna! To gdzie biedna suczynka spędzi czas po operacji?:placz: Chyba,że macie odpowiednie pomieszczenie w schronie? Quote
monika55 Posted January 19, 2010 Author Posted January 19, 2010 Nie ma. Warunki w naszym schronisku sa jakie sa. Dobre serca ,ktore tam pracuja nie ogrzeja pomieszczen. Quote
shanti Posted January 19, 2010 Posted January 19, 2010 Jeśli dotrze kennel klatka dla szczeniaków, to ten pierwszy boks od lewej w tej tak zwanej szumnie szczeniakarni jest w miarę ciepły i mozna go przeznaczyć na pozabiegowy. Już tam jest suczka po sterylce i do tej pory tylko sie modliłam, żeby nikt nie podrzucił jakiś maluchów, bo by była klęska. Tam nie może być taka normalna buda, bo pies po zabiegu w kołnierzu i tak do niej nie wejdzie, raczej myślałam o takiej wiacie z daszkiem i trzema ścianami. W ciężkie mrozy odpada, ale przy takiej temperaturze jak teraz spokojnie wystarczy. Quote
epe Posted January 19, 2010 Posted January 19, 2010 Dziewczyny! Dla mnie jesteście niemal bohaterkami - pomagać zwierzom w takich warunkach!:loveu: Wiele osób załamałoby ręce,wzruszyło ramionami i sobie poszło! Twarde z Was kobitki;) Będę starała się pomagać Wam w miarę moich bardzo skromnych możliwości. Wasze miasto znam poprzez działania pana Tarasewicza,który w również twardy sposób,walczył i walczy nadal w sprawach członków spółdzielni mieszkaniowych;) Quote
Igiełka Posted January 19, 2010 Posted January 19, 2010 Biedna sunia. W schronisku nie ma szans przebywać po operacji. Jeśli znajdzie się dobry człowiek to pokocha ją taką jaką jest nie będzie dla niego ważny jej wiek. Quote
monika55 Posted January 19, 2010 Author Posted January 19, 2010 Epe, bo sie zawstydzimy. Kazdy kto tu jest robi wiele dobrego dla psow. Quote
epe Posted January 19, 2010 Posted January 19, 2010 Moniko! Wy nie pomagacie pojedynczym psiakom - więc nie pisz,że się zawstydzicie:mad: Ja nie potrafię prawić komplementów - jeśli piszę pochwały to od serca:lol: Może nie zdajecie sobie sprawy ze swego bohaterstwa,bo mało jest ciotek na dogo,które wzięły by osobiście sprawy psów w schronie- we własne ręce:loveu: To zupełnie coś innego,niż pomoc wirtualna! I zawsze chylę czoła przed osobami czynu:modla: To osoby tzw."pierwszego kontaktu" spełniają najważniejszą rolę dla dalszego życia każdego psa;) A my potem,w ciepełku dzwonimy,piszemy ogłoszenia,wpłacamy - to jest bardzo ważne,ale uważam,że mniejszym nakładem wysiłku;) Quote
monika55 Posted January 19, 2010 Author Posted January 19, 2010 Moge tylko podziekowac od serca. I pozostac bezsilna, ze tak malo mozemy. Quote
shanti Posted January 19, 2010 Posted January 19, 2010 Epe, wreszcie dano nam taką możliwość. Wcześniej nie było można. Oby jak najdłużej to trwało. Quote
wilczek007 Posted January 20, 2010 Posted January 20, 2010 własnie,swięta prawde teraz napisała shanti... Quote
agrabcia Posted January 20, 2010 Posted January 20, 2010 Podnise sunieczkę, może ktoś jeszcze tu wejdzie Quote
monika55 Posted January 21, 2010 Author Posted January 21, 2010 Czy mamy juz jasnosc sytuacji? Wet okresliL co i jak? Tylko ze teraz maja byc duze mrozy. Radzcie co robic. Quote
shanti Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 Tego się właśnie boję, bo Moniko ja nie mam żadnej pewności czy nocna zmiana w piecu pali. Można by zabieg zrobić, wet się nawet dziś o nią pytał, tylko gdzie ją dać? Jeśli nocka nie grzeje to w budynku woda zamarza przy -5 stopniach. A mrozy idą prawdopodobnie siarczyste. Quote
monika55 Posted January 21, 2010 Author Posted January 21, 2010 Szukam rozpaczliwie wyjscia z sytuacji. Wezme ja na czas choroby do siebie, odchucham a potem sru do schronu? Nie moge jej wziac na dluzej.Nie mam zgody rodziny. Wiem, ze nie moge. Dam jej nadzieje i co dalej? A jak bedzie naprawde zle to ja podejme decyzje ostateczna? Quote
agrabcia Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 Moniko moim zdaniem dla niej będzie gorzej jak dasz Jej nadzieje a pózniej do schronu. Może lepiej poczekać jeśli można z tą operacją aż zrobi się cieplej, lub szukać tymczasu w którym będzie mogła zostać do znaleźienia domu. Quote
monika55 Posted January 21, 2010 Author Posted January 21, 2010 Sama juz nie wiem. Kto da DT suni? Quote
wilczek007 Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 jakos Jastrzębie wobec DT głuche. nawet płatnego nie chcą dac mimo ze gdzies ogłaszałyscie? Jak mam lubiec taką wies... Quote
monika55 Posted January 22, 2010 Author Posted January 22, 2010 W gore biedoto. Ma ktos jakis pomysl? Quote
malagos Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 nie mam pomyslu, ale ciągle tu znadzieją zagladam......... Od niedzeli będe miała tymczasowiczkę, ale Bóg jeden wie, ile czasu posiedzi u mnie. nie moge zadeklarowac,ze zabiore sunię za tydzeń-dwa, ale mam ochotę jej dac dt i poszukac domu. Mam słabość do małych suczek... Quote
agrabcia Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 Malagos w Tobie nadzieja, bo narazie to nikt nic nie zadeklarował Quote
Recommended Posts