Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

agrabciu to nawet nie o kase chodzi, w specyfikacji pisze ze mozemy trzymac u nas tylko psy, nie koty, to nikt im tam pomieszczenia nie zrobi. Mają budke jako-taką na dworze (narazie) lataja po dworze i spia gdzie popadnie:(
dzwonili juz pytac o koty, ale ....za staaare!!:angryy:

Ale ze to wątek Malinki a ja pisze bery nie w temacie

• Replies 193
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Zwolniło się, ale są psy bardzo kaszlące na antybiotykach i trzeba będzie tam umieszczać. Gadałam wczoraj z wetem, do marca jak się nie ociepli raczej z zabiegami nie ruszymy, on by chciał robić, ale widzi i rozumie sytuację. Wcale w tych budynkach cieplej nie jest. Musimy się też uporać z ewidencją psów, bo niestety stan faktyczny od tego "papierkowego" różni się bardzo. Teraz będzie masę zaległych szczepień, domyślacie się dlaczego prawda?:roll:

Posted

wiem shanti, najwiekszy problem był znalezc i zanumerkówac te psy które przyszły z rok temu,albo depozytki...Ja robiłam co L.gadał, wiecej nie mogłam, szkoda...a na koniec roku i tak dałam se spokój.

Posted

Ja teraz też nie poradzę, zamiast 1 tymczasowiczki, mam od wczoraj trzy... choleni ludzie, podrzucają psy.......a miałam chęć pomóc Malince, zabierajac ją do siebie. Teraz musi czekać, aż znajdę domy tym 3 suczkom..........

Posted

Ona ma nie tylko płacz żałosny. Ona normalnie siada na dupce i przednimi łapkami prosi żeby ją wziąc. Jak to zobaczyłam to mnie rozłożyło. Dałam ją do budynku, gdzie są szczeniaki i chodzi więcej ludzi. Każdemu ją pokazuję, mówię że są pieniądze na zabieg i trzeba tylko sie nią zaopiekować po nim. Ale ludzie wygodne. Niby żałują ale idą dalej.
Wziełabym ją do siebie na czas po operacji, ale nie mogę na długo, a jak się dom nie znajdzie to przecież ją do schronu znowu nie odwiozę. Czasem szlag mnie jasny trafia na te jastrzębskie ludziska. Tyle bab pod blokami dupy płaszczy na ławkach z nudów, latem, pod blokami. Siedzą i tylko obgadują, ale zrobić coś pożytecznego to zadnej się nie chce.:angryy: Na ogłoszenia o dt odpowiedziały tylko dwie osoby, Monika sprawdziła i sie nie nadawali.