Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

http://www.youtube.com/watch?v=KE1p1oNsMMI
http://www.youtube.com/watch?v=_q5y_-mO1S8
Dziewczynka zaczyna odzyskiwać radość, jak dostała Marsa to się szybciej uczy id Niego co się robi na podwórku, jak się biega i szaleje, do ręki z jedzonkiem podchodzi i bierze, jest sliczna i czasami nawet sama podchodzi pod człowieka i czeka na głaski :) :) Ja bym radziła ją pilnie ogłaszać, bo jest przefajna, nowy domek by miał skarb, tylko na początku nieco cierpliwości :) :)

Posted

No to przeciez inny pies jest. Cos z tym podmienianiem psow tu sie na dogo dzieje - Krecik u Aguchy podmieniony, Koni w Brzysciu podmieniona....Co sie dzieje...;)??

A tak na serio to smutne oczy Koni chyba juz mozna odstawic miedzy smutne bajki, bo widze, ze ona sama o smutku chyba juz zapomniala;) Super dziewczyna i helikopter z ogona zawodowy;)

Posted

Super, Kasia dziękuję. Trudno uwierzyć, że w ciągu niecałego tygodnia mogła zajść taka zmiana:). Można zacząć Koni ogłaszać, ale przed wydaniem musi być wysterylizowana (a z tym musimy odczekać jakieś 2 tyg.)

Posted

Dziewczyny, aż trudno uwierzyć, że to ta sama Koni ! Radosna, szczęśliwa, pełna życia !
Właśnie taką chciałam ją widzieć.
Jeszcze raz dziękuję za nią!

Posted

Zawsze kiedy wpłacam pieniądze na bezdomnie i smutne pieski a potem widzę te pieski czy to w dt czy w ds wtedy przeogromnie się wzruszam,
Teraz jest tak samo, widzę jak Koni biega macha ogonkiem i ma taką cioteczkę, która ciepło do niej mówi po prostu się wzruszam,
kaskadaffik dziękuję za Olka i za Koni bardzo dziękuję!

Posted

Hehe to ja Wam dziękuję za wyciąganie bidulek z piekieł !!!! To jest rewelacyjna robota !!!
A jeszcze nie mam zdjęcia Koni jak Ona zawsze leży :) JAK PRAWDZIWA DAMA !! łAPKA NA ŁAPKĘ !! Super widok, tylko zdjęcia jej robić, i to Jej madre spojrzenie, oczywiście że po sterylce do domku, Wasza decyzja kiedy i kiedy Asia da radę :) Bo teraz napięte czasy z zabiegami ;)

Posted

Boże jak to cudownie patrzeć na tak odmienionego psiaka. :loveu::loveu:Jak ja kocham te metamorfozy. Koni przepiękna. Dopiero teraz zauważyłam, że Koni "maczała" jedna łapuńkę we wiaderku z białą farbą:evil_lol::evil_lol: Kasieńko, Pani Joasiu jesteście cudowne.
Ps.
Kasiu zazdroszczę Ci, ze możesz tam być na codzień. :oops::oops:

Posted

Miód na serce ta koni rozbrykana :) A mi się może uda odwiedzic Bubę w ten weekend i też zrobię jakieś fotki córeczce mamusi :) W Rysiu Państwo rozkochani.. eeeh wdały się w matkę to widać :)

Posted

Szczeniorki Koni w drodze do Maady. Jeszcze wystrachane i śmierdzące. Maada teraz przed Tobą ogrom roboty, za którą ogromnie Ci dziękuję, tak samo jak dziękuję Kasi i Panni Joasi za warunki jakie stwarzacie bezdomniakom. Dla takich chwil warto działać.

Posted

Dopiero teraz zobaczyłam filmiki z moją ulubienicą, cudne:). Teraz trzeba jej znaleźć najlepszy domek na świecie, no i oczywiście dla Elzy również:).

A czy Elza juz po sterylce?

Posted

Elza nie miałą sterylki jeszcze , niestety Asia ma taki napięty grafik z wyjazdami, dwa psy maja guzy, były dwie kastracje, a psów 15 ... I obserwujemy cały czas czy jej psy nie zaczynają wąchać, będziemy się starać szybko ja zappisać :)

Posted

Hej, szczeniaki Koni juz po wielkim praniu :) Przyznam, że takiego smrodu to jeszcze w życiu nie doświadczyłam, nawet w kurniku u babci ;) Po porządnym szorowaniu śmierdzą już całkiem znośnie.. jeszcze ze dwie kąpiele i kto wie.. ;) Psiaki nazwałysmy przy kapieli: Bryś (gryzł, wił się i warczał) - jest największy i najodważniejszy, taki mini przewodnik stada ;), Lady czyli Perełka - sunia - jedyna, która wie do czego służy ogonek, milusińska i - Bambi czyli Gringo - mniejszy piesek, na razie bardzo wystraszony. Psiaki na widok Nuki wpadły w euforię :) Nas na razie tolerują jako upierdliwy dodatek do naszej cudnej suki ;) Nie bardzo wiedzą czy głaskanie jest ok.. takie dzikuski..
Jeśli chodzi o kondycję to grube nie są.. ale Rysiek też robił się chudy godzinę po jedzeniu ;) Są dużo drobniejsze od Ryśka, nie wiem czy to kwestia genów czy niedożywienia... i maja coś w uszach ale co to się zobaczę jak się już trochę oswoją..
Brykają już jak należy, w ogóle fajne psiaczki. Dam znać co z domkami jak tylko się wyklaruje.

Posted

Daj skunksikom dwa dni i nie będą dzikuskami. Tak wyglądają psy z "hoteliku" gdzie niestety nie ma spacerów (wbrew temu co jest na stronie internetowej). Psy cały czas siedziały w kojcu i podejrzewam, że załatwiały się nie tylko w kojcu, ale i w budzie:(. W kojcu nie było miejsca, gdzie można by było stanąć na czystym. Samochód pewnie będę wietrzyć przez tydzień:). Do pralki trafiły nie tylko psie pokrowce, ale i całe moje wierzchnie ubranie. Moje osobiste psy długo napawały się aromatami jakie im dziś dostarczyłam:).
Bryś jest największy, bo zawsze jest pierwszy przy misce. Najmniej odważny Bambi/Gringo jest najmniejszy, bo do miski podchodził ostatni. Lady była najbardziej wyszczekana, gdy była malutka. Jak zabieraliśmy je ze wsi, wydawała się być najbardziej harda.

Posted

Maada napisał(a):
Chylę czoła przed Linssii, która to towarzystwo wiozła ponad 100km.. chyba osiągała rekordy wstrzymywania oddechu ;)

Uprzedzałam Linsii jak wygląda sytuacja, odpowiedzała mi, że jeśli wytrzymała kota, który zrobił koopolca, to wytrzyma już wszystko. Zobaczymy, czy nie zmieniła zdania:).