Maada Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 oki, już wszystko wiem, czekam na małe śmierdziele ;) Quote
GoskaGoska Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 super ze małe Koni pojadą do DT pewnie szybciutko znajdą domek Quote
divia_gg Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 No 2 szt to juz podobno zaklepane, wiec jedna sierotka chyba tylko zostaje. Maada jest specjalistka juz od kielckich szczytkow;) Quote
kaskadaffik Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 To ja Wam Koni wieczorem zaaplikuję :) Nie poznacie gadzinki ;) Quote
ewab Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 kaskadaffik napisał(a):To ja Wam Koni wieczorem zaaplikuję :) Nie poznacie gadzinki ;) Czekamy z niecierpliwością:) Quote
Basia1968 Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 ooj czekamy - pewnie sie rozkręciła dziewczynka - tak jak Elzunia - ale nie ma sie co dziwić - Pani Joasia, Kasieńka - to miód nie dziewczyny!! Quote
kaskadaffik Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 http://www.youtube.com/watch?v=KE1p1oNsMMI http://www.youtube.com/watch?v=_q5y_-mO1S8 Dziewczynka zaczyna odzyskiwać radość, jak dostała Marsa to się szybciej uczy id Niego co się robi na podwórku, jak się biega i szaleje, do ręki z jedzonkiem podchodzi i bierze, jest sliczna i czasami nawet sama podchodzi pod człowieka i czeka na głaski :) :) Ja bym radziła ją pilnie ogłaszać, bo jest przefajna, nowy domek by miał skarb, tylko na początku nieco cierpliwości :) :) Quote
divia_gg Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 No to przeciez inny pies jest. Cos z tym podmienianiem psow tu sie na dogo dzieje - Krecik u Aguchy podmieniony, Koni w Brzysciu podmieniona....Co sie dzieje...;)?? A tak na serio to smutne oczy Koni chyba juz mozna odstawic miedzy smutne bajki, bo widze, ze ona sama o smutku chyba juz zapomniala;) Super dziewczyna i helikopter z ogona zawodowy;) Quote
ewab Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 Super, Kasia dziękuję. Trudno uwierzyć, że w ciągu niecałego tygodnia mogła zajść taka zmiana:). Można zacząć Koni ogłaszać, ale przed wydaniem musi być wysterylizowana (a z tym musimy odczekać jakieś 2 tyg.) Quote
Havanka Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 Dziewczyny, aż trudno uwierzyć, że to ta sama Koni ! Radosna, szczęśliwa, pełna życia ! Właśnie taką chciałam ją widzieć. Jeszcze raz dziękuję za nią! Quote
magenka1 Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 Zawsze kiedy wpłacam pieniądze na bezdomnie i smutne pieski a potem widzę te pieski czy to w dt czy w ds wtedy przeogromnie się wzruszam, Teraz jest tak samo, widzę jak Koni biega macha ogonkiem i ma taką cioteczkę, która ciepło do niej mówi po prostu się wzruszam, kaskadaffik dziękuję za Olka i za Koni bardzo dziękuję! Quote
kaskadaffik Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 Hehe to ja Wam dziękuję za wyciąganie bidulek z piekieł !!!! To jest rewelacyjna robota !!! A jeszcze nie mam zdjęcia Koni jak Ona zawsze leży :) JAK PRAWDZIWA DAMA !! łAPKA NA ŁAPKĘ !! Super widok, tylko zdjęcia jej robić, i to Jej madre spojrzenie, oczywiście że po sterylce do domku, Wasza decyzja kiedy i kiedy Asia da radę :) Bo teraz napięte czasy z zabiegami ;) Quote
Basia1968 Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 Boże jak to cudownie patrzeć na tak odmienionego psiaka. :loveu::loveu:Jak ja kocham te metamorfozy. Koni przepiękna. Dopiero teraz zauważyłam, że Koni "maczała" jedna łapuńkę we wiaderku z białą farbą:evil_lol::evil_lol: Kasieńko, Pani Joasiu jesteście cudowne. Ps. Kasiu zazdroszczę Ci, ze możesz tam być na codzień. :oops::oops: Quote
andzia69 Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 szkoda, że nie mamy takich 'usmiechniętych" zdjęć Koni - te zdjecia, które są nie oddają jej urody absolutnie:) jest super:):) Quote
andzia69 Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 tak u nas w woj. traktuje się psy:( http://www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/article?AID=/20100317/POWIAT0110/324353783 http://www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/article?AID=/20100317/POWIAT0110/835744736 Quote
Maada Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 Miód na serce ta koni rozbrykana :) A mi się może uda odwiedzic Bubę w ten weekend i też zrobię jakieś fotki córeczce mamusi :) W Rysiu Państwo rozkochani.. eeeh wdały się w matkę to widać :) Quote
divia_gg Posted March 18, 2010 Posted March 18, 2010 A ja zaprosze na nowootwarty bazarek Na Kielce . Zapraszam bardzo gorąco http://www.dogomania.pl/threads/181847-Figurkowo-pluszakowy-na-Kielce-I-cos-jeszcze-Do-1-04-10-ZAPRASZAM Quote
ewab Posted March 18, 2010 Posted March 18, 2010 Szczeniorki Koni w drodze do Maady. Jeszcze wystrachane i śmierdzące. Maada teraz przed Tobą ogrom roboty, za którą ogromnie Ci dziękuję, tak samo jak dziękuję Kasi i Panni Joasi za warunki jakie stwarzacie bezdomniakom. Dla takich chwil warto działać. Quote
erka Posted March 18, 2010 Posted March 18, 2010 Dopiero teraz zobaczyłam filmiki z moją ulubienicą, cudne:). Teraz trzeba jej znaleźć najlepszy domek na świecie, no i oczywiście dla Elzy również:). A czy Elza juz po sterylce? Quote
kaskadaffik Posted March 18, 2010 Posted March 18, 2010 Elza nie miałą sterylki jeszcze , niestety Asia ma taki napięty grafik z wyjazdami, dwa psy maja guzy, były dwie kastracje, a psów 15 ... I obserwujemy cały czas czy jej psy nie zaczynają wąchać, będziemy się starać szybko ja zappisać :) Quote
Maada Posted March 18, 2010 Posted March 18, 2010 Hej, szczeniaki Koni juz po wielkim praniu :) Przyznam, że takiego smrodu to jeszcze w życiu nie doświadczyłam, nawet w kurniku u babci ;) Po porządnym szorowaniu śmierdzą już całkiem znośnie.. jeszcze ze dwie kąpiele i kto wie.. ;) Psiaki nazwałysmy przy kapieli: Bryś (gryzł, wił się i warczał) - jest największy i najodważniejszy, taki mini przewodnik stada ;), Lady czyli Perełka - sunia - jedyna, która wie do czego służy ogonek, milusińska i - Bambi czyli Gringo - mniejszy piesek, na razie bardzo wystraszony. Psiaki na widok Nuki wpadły w euforię :) Nas na razie tolerują jako upierdliwy dodatek do naszej cudnej suki ;) Nie bardzo wiedzą czy głaskanie jest ok.. takie dzikuski.. Jeśli chodzi o kondycję to grube nie są.. ale Rysiek też robił się chudy godzinę po jedzeniu ;) Są dużo drobniejsze od Ryśka, nie wiem czy to kwestia genów czy niedożywienia... i maja coś w uszach ale co to się zobaczę jak się już trochę oswoją.. Brykają już jak należy, w ogóle fajne psiaczki. Dam znać co z domkami jak tylko się wyklaruje. Quote
ewab Posted March 18, 2010 Posted March 18, 2010 Daj skunksikom dwa dni i nie będą dzikuskami. Tak wyglądają psy z "hoteliku" gdzie niestety nie ma spacerów (wbrew temu co jest na stronie internetowej). Psy cały czas siedziały w kojcu i podejrzewam, że załatwiały się nie tylko w kojcu, ale i w budzie:(. W kojcu nie było miejsca, gdzie można by było stanąć na czystym. Samochód pewnie będę wietrzyć przez tydzień:). Do pralki trafiły nie tylko psie pokrowce, ale i całe moje wierzchnie ubranie. Moje osobiste psy długo napawały się aromatami jakie im dziś dostarczyłam:). Bryś jest największy, bo zawsze jest pierwszy przy misce. Najmniej odważny Bambi/Gringo jest najmniejszy, bo do miski podchodził ostatni. Lady była najbardziej wyszczekana, gdy była malutka. Jak zabieraliśmy je ze wsi, wydawała się być najbardziej harda. Quote
Maada Posted March 18, 2010 Posted March 18, 2010 Chylę czoła przed Linssii, która to towarzystwo wiozła ponad 100km.. chyba osiągała rekordy wstrzymywania oddechu ;) Quote
ewab Posted March 18, 2010 Posted March 18, 2010 Maada napisał(a):Chylę czoła przed Linssii, która to towarzystwo wiozła ponad 100km.. chyba osiągała rekordy wstrzymywania oddechu ;) Uprzedzałam Linsii jak wygląda sytuacja, odpowiedzała mi, że jeśli wytrzymała kota, który zrobił koopolca, to wytrzyma już wszystko. Zobaczymy, czy nie zmieniła zdania:). Quote
Recommended Posts