Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

no i tu się zgadzamy... nie wszystkie moje tymczasiątka wydałam po wizycie, ale zawsze informuję, że takie mamy warunki adopcji, to wstępnie odsiewa oszołomów i kombinatorów. Zmusza ludzi do reakcji, ale przede wszystkim do refleksji.

• Replies 2.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja akurat mimo nikłego doświadczenia uważam, ze wizyta jest bardzo potrzebna. Pierwszy dom jaki się zgłosił po sunię z poprzednich szczeniaków sprawiał b. dobre wrażenie przez tel. Na miejscu okazało się, że dwie suczki siedzą na okrągło zamknięte w sypialni właścicieli (ADHD w pełni w związku z tym), w domu sa jeszcze dwa psy, tez pozamykane po pokojach, całe towarzystwo oczywiście kipi hormonami.. A dom.. no powiedzmy oględnie, że ja słysząc słowo dom mam inne wyobrażenie.. Sorry, ale postanowiłam jednak każdy dom zobaczyć na własne oczy..

Posted

Witajcie zajrzałam na wątek Rysia i Buby od Maady szczenięta są śliczne ale rzeczywiście już spore. Teraz jestem ciągle w rozjazdach-sama nie wiem szczenię potrzebuję więcej uwagi i socjalizacji teraz wracam do domu pod wieczór.
A w jakim one są wieku?

Posted

Igiełka, ja ich nie zostawiam samych na więcej niż kilka godzin i wtedy sobie fajnie śpią, nie piszczą i nie psocą. No i mają ogromne apetyty... wciągają pełną miskę, chwila zabawy, drzemka 2 godziny i już siedzą z powrotem w kuchni z minami pt "umieramy z głodu" ;) Ale są przefajne :) Bardzo ładnie przesypiają całą noc, właściwie nie niszczą - wystarczają im zabawki i kilka patyków do gryzienia.
Tylko z domami kiepsko :( Ludzie sami nie wiedzą czego chcą :( Kilku niby-chętnych już odpadło. Przed chwilą kobieta z pobliskiej wsi zadzwoniła.. sympatyczna ale typowo wiejskie podejście do tematu.. obawiam się, że o sterylizacji nawet nie słyszeli a chcą suczkę.. Pojadę tam jutro, pogadam ale nadziei sobie wielkich nie robię..

Posted

Witajcie już jestem dzisiaj prędzej. Nie wiem co mam napisać z jednej strony nie chce robić Wam złudnych nadzieji, jednak z drugiej strony nie umiem przejść obojętnie. Teraz ciągle jestem na szybkich obrotach wychodzę rano wracam pod wieczór.
Szczenięta są śliczne -całej trójce nie jestem i tak w stanie pomóc.
A Koni potrzebuje zmiany hoteliku na już.
Maada fajne masz psiaczki- trzymam kciuki za Ds.

Posted

Jutro jadę do trzech domów... wszystko blisko mnie - ludzie zaczęli dzwonić jak w końcu oplakatowałam okoliczne słupy. Jeden wydaje się naprawdę ok, o dwóch niewiele wiem, ale to parę ulic dalej więc się dowiem :) Fajnie byłoby gdyby cos z tego wyszło - miałabym psiaki o "rzut beretem". Wzięłam dziś dziabągi na pierwszy spacerek. Ale się im podobało!! :)

Posted

Buba ma dom! :) Z miłymi ludźmi, kotami i dużym ogrodzonym podwórkiem. W takim małym przysiółku, daleko od ulic. Mam też drugi dom chętny na sunię :) Dosłownie parę kroków ode mnie. Gość ma rękę do zwierząt , ma kilka kotów przybłęd i małą sunię, która pilnuje go jak oka w głowie :) Chce jeszcze jedną większą, żeby ją brać ze sobą do pracy (jest stróżem nocnym). Intuicja mi podpowiada, że nie będzie tam miała źle. Dajcie znać kiedy możecie zorganizować transport suni z Odrowąża. Patrząc na te koty przybłędy, które mu chodzą przy nodze myślę, że można mu dać taką nawet mało zsocjalizowaną.

Posted

Maada, masz szczesliwa reke do adopcji :fadein: Trzymam kciuki za dobre domki dla Twoich tymczasowiczow :kciuki:

Za mamuski oczywiscie tez trzymam :kciuki:

PS. Ja wplacilam 40 zeta na sterylke Pakoszki jeszcze w lutym.

Posted

[quote name='Maada']Buba ma dom! :) Z miłymi ludźmi, kotami i dużym ogrodzonym podwórkiem. W takim małym przysiółku, daleko od ulic. Mam też drugi dom chętny na sunię :) Dosłownie parę kroków ode mnie. Gość ma rękę do zwierząt , ma kilka kotów przybłęd i małą sunię, która pilnuje go jak oka w głowie :) Chce jeszcze jedną większą, żeby ją brać ze sobą do pracy (jest stróżem nocnym). Intuicja mi podpowiada, że nie będzie tam miała źle. Dajcie znać kiedy możecie zorganizować transport suni z Odrowąża. Patrząc na te koty przybłędy, które mu chodzą przy nodze myślę, że można mu dać taką nawet mało zsocjalizowaną.

Maada dziękujemy bardzo:) Buba bądź szczęśliwa w nowym domku:multi::multi::multi: nie mniej niż siostra Tekilka. Maada porozmawiaj z panem, który byłby zainteresowany sunią z Odrowąża. Zapytaj go czy akceptuje warunki umowy adopcyjnej (zwłaszcza sterylka). Jeśli tak będziemy organizować transport. Suczynka, która została w Odrowążu jest najbardziej "charakterna" z całego rodzeństwa. Myślę, że w roli pomocnika nocnego stróża byłaby świetna (ale mam nadzieję, że roli samodzielnego stróża nie będzie musiała przejąć:shake:).

Ulka18 Twoja wpłata czeka na realizację celu, na jaki została przeznaczona. W tym tygodniu postaram się zrobić pełne rozliczenie suczydeł i szczeniorów.

A teraz, ku pokrzepieniu serc, wstawiam maila, którego dziś dostałam:lol::lol::

[FONT=Arial][/FONT]
[FONT=Arial]„Witam[/FONT]
[FONT=Arial][/FONT]
[FONT=Arial]To nasza mała Tekilka, która jest grzeczna tylko jak śpi:)[/FONT][FONT=Arial]Szybko rośnie, dużo je, ciągle coś obgryza. Jest w niej mega dużo[/FONT][FONT=Arial]energii:)[/FONT][FONT=Arial]Jest naszą przesłodką radością, która nie pozwala nam sie nudzić.:)[/FONT][FONT=Arial]Za dwa tygodnie będzie drugi raz szczepiona:)[/FONT]

[FONT=Arial]Pozdrawiamy, dziękujemy[/FONT]
[FONT=Arial]Kasia i Rafał”[/FONT]
[FONT=Arial][/FONT]

Posted

Pani Buby napisała mi smsa, że mała "śpi, je i broi" :) i że wszysko ok :) One są naprawdę ciekawą mieszanką.. Rysio zaczyna do złudzenia przypominać z sylwetki małego słonika ;) Już zaczynam się zastanawiać, czy jakiś dog się tam nie zaplątał w to ich drzewo genealogiczne.. te uszy coraz bardziej kłapciate i niezgrabność rekordowa ;)