Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Greven napisał(a):
Taaa? A chodzą słuchy, że dla zimnioka kupujesz Dodsona z dostawą pod boks... 15% zniżki :lol:

Istotnie, jeden worek Dodsona o jakości gwarantowanej przez Królową Elżbietę:evil_lol: czeka ale nie dostarczyli mi pod boks;). Ale w tej hurtowni jest i Dodson, tylko bez zniżki.

• Replies 324
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

gusia0106 napisał(a):
No pojechała, pojechała;)
Osobiście ją pod drzwi odwiozłam;)

W samochodzie anioł - troszkę bała się wejść, ale potem pogryzła ucho królicze i poszła spać.

Bardzo fajny ma domek;)
Ludzi znam od kilku, a w zasadzie to już chba kilkunastu lat. Aga ze mną pracuje więc będę miała Lunę na oku;)
To dom, gdzie od zawsze są zwierzęta.
To dom, gdzie się o nie dba.
To dom, w którym walczy się do końca.

Luna będzie miała inne imię, bo Agi córka ma na imię Łucja, czyli Luna, i byłyby dwie;)
Syn, starszy, Gutek, Lunką od samego początku zachwycony:)
Biegał z nią na smyczy, szalał - widać, że miłość od pierwszego wejrzenia.

W domu do towarzystwa Luna ma trzy koty;)
Jeszcze nie wiem jak na nie zareagowała, ale wiem, że właśnie w tym momencie zażywa kąpieli;)

Piotrek, Lunkowy Pan, biega - na zawodach, w maratonach - ma trening ze 3 raz w tygodniu po 10, 15 km.
Lunka będzie też biegać:) Dziś miała przymiarkę;) Piotrek mówi, że prędzej on się zmęczy niż ona;)

Jeszcze dziś będzie relacja i zdjęcia pewnie też ;)

Czułam że Lunka w domku dzisiaj wyląduje...strrrrasznie się cieszę:bigcool:

Posted

ciotki super !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! moje gratulacje !

A tak cicho zapytam ....pomożecie nam przy adopcji Klarci?
Bo my tu mamy istny sajgon :( Onek który przyjechał - ten z kwarantanny - własnie wyladował w lecznicy bo jest potwornie chudy, ma biegunkę i cos z tylnymi łapami :(
A za nim przywędrowała Mucha która ma biegunkę z krwią :(
f*uck, po prostu iść i się powiesić...

Posted

idusiek napisał(a):
A tak cicho zapytam ....pomożecie nam przy adopcji Klarci?

Powiem tak.....zadbajcie o SZYBKĄ konsultację Klarci, a adopcja zrobi się sama;)
Nic więcej nie powiem, żeby nie zapeszać

Ale na konsultację trzeba ją umówić i zawieźć migiem.
A szansę na adopcję ma.
Ale bez konsultacji ani rusz...

Posted

Fela trzyma rękę na pulsie jeżeli chodzi o konsultację. Tylko najpierw lecznica nam powiedziała ze ma problemy z miejscami, bo full ludzi i zeby dzwonic bezpośrednio do doktora, a wczoraj on nie odbierał, a dzis niedziela..
Jutro Fela zaczyna bombardowanie go na nowo ;)

Posted

idusiek napisał(a):
ej ciotki Wy coś wiecie ! mówcie!

Będą milczały jak grób, ale też myślę, że coś tam mają w zanadrzu;-) Trzymam w takim razie kciuki mocno, bo Klarcia zasługuje na wspaniały los...

Posted

Witajcie,
na imię mam Braxa i dziś znalazłam swój nowy (szczęśliwy) dom na zawsze. Mieszkam Warszawie, w Marysinie Wawerskim, na ulicy, na której jest sklep dla koni :)
Mam pana który będzie ze mną biegał na treningi i mieszkam blisko lasu. Oprócz pana opiekować się mną będzie pani oraz 7 letni chłopiec i 5 letnia dziewczynka.
Dziś poszłam z nimi na 2 fajne spacery, a w nowym domu zostałam wykąpana i teraz śpię ;)
W domu są też 3 koty (brrr) na razie nie przepadam za nimi, ale może to się zmieni.

Dziękuję Wam, że wyciągnęłyście mnie ze schronu, dziękuję Magii i Myszy za to że się mną opiekowały.
Dziękuję Gusi, za to, że wpadła na szalony pomysł, by opowiedzieć o mnie mojej pani-Adze.
Pozdrawiam wszystkich którzy trzymali za mnie kciuki, za to bym szybko znalazła dom.

Poniżej kilka moich dzisiejszych zdjęć :)

Dobranoc
Braxa

Posted

Braxa napisał(a):
Witajcie,
na imię mam Braxa i dziś znalazłam swój nowy (szczęśliwy) dom na zawsze. Mieszkam Warszawie, w Marysinie Wawerskim, na ulicy,

Ooo, coś nie wyszło, ale to nic;) Pierwsze koty za płoty

Zdjęcia dawaj!

Ps. Braxa to nie to samo co Brunhuga ale niech im będzie :diabloti:

Posted

Kot wszedł na klawiaturę i wysłał mi wiadomość w trakcie pisania... ;)

gusia0106 napisał(a):
Ooo, coś nie wyszło, ale to nic;) Pierwsze koty za płoty

Zdjęcia dawaj!

Ps. Braxa to nie to samo co Brunhuga ale niech im będzie :diabloti:

Posted

no proszę a o nas już Braxa zapomniała? A kto się z nią siłował na dzien dobry w schronie zeby jej zdjęcia zrobić i ciotki namówić za zabranie, żebyś na łancuchu u żadnego wsieśniaka nie wylądowała ?;)

Najlepszego Braxa ! trzymaj się i nie wracaj nigdy do Ostrowi !
Trzymaj kciuki za resztę, bo Twój kolega z sąsiedniego boksu jest na "ostrym dyżurze" w lecznicy :(

Posted

[quote name='idusiek']Fela trzyma rękę na pulsie jeżeli chodzi o konsultację. Tylko najpierw lecznica nam powiedziała ze ma problemy z miejscami, bo full ludzi i zeby dzwonic bezpośrednio do doktora, a wczoraj on nie odbierał, a dzis niedziela..
Jutro Fela zaczyna bombardowanie go na nowo ;)
Umówić Wam konsultację? Bo ja znam tą lecznicę i nie ma najmniejszych problemów. Tylko nie wiem kiedy możecie przyjechać.

[quote name='Braxa']Witajcie,
na imię mam Braxa i dziś znalazłam swój nowy (szczęśliwy) dom na zawsze. Mieszkam Warszawie, w Marysinie Wawerskim, na ulicy, na której jest sklep dla koni :)
Mam pana który będzie ze mną biegał na treningi i mieszkam blisko lasu. Oprócz pana opiekować się mną będzie pani oraz 7 letni chłopiec i 5 letnia dziewczynka.
Dziś poszłam z nimi na 2 fajne spacery, a w nowym domu zostałam wykąpana i teraz śpię ;)
W domu są też 3 koty (brrr) na razie nie przepadam za nimi, ale może to się zmieni.

Dziękuję Wam, że wyciągnęłyście mnie ze schronu, dziękuję Magii i Myszy za to że się mną opiekowały.
Dziękuję Gusi, za to, że wpadła na szalony pomysł, by opowiedzieć o mnie mojej pani-Adze.
Pozdrawiam wszystkich którzy trzymali za mnie kciuki, za to bym szybko znalazła dom.

Poniżej kilka moich dzisiejszych zdjęć :)

Dobranoc
Braxa

Witamy ale się cieszę , wzruszyłam się:multi:
Dziękuję, że daliście jej taki fajny dom:loveu:
Bądź szczęśliwa Brunhildo:loveu:
P.S. jaki piękny avatarek ;)

Posted

Braxa napisał(a):
Witajcie,
na imię mam Braxa i dziś znalazłam swój nowy (szczęśliwy) dom na zawsze. Mieszkam Warszawie, w Marysinie Wawerskim, na ulicy

Po takim tekście można sie przestraszyć:-) Bo z hoteliku trafić na ulicę, to nie jest fajnie;-)
A tak poważnie, witajcie kochani. Bardzo dziękujemy za to, że daliście jej szansę na inne życie!!! Będziemy czekali na jakieś informacje co u Braxy i na zdjęcia!!!

Posted

[quote name='mysza 1']Boże, ta wariatka znowu zamęcza psy i niewiele z tym można zrobić. Emir, Arka i w zasadzie niewiele zdziałali. Handluje szczeniakami głodzi psy na śmierć, ja nie wiem co począć.
http://www.dogomania.pl/threads/119313-Wielka-akcja-KrAE-A-el-k-Chynowa-KOSZMAR-PSOW-POWRACA/page338

Czytałam to, jestem załamana:-( Jak dla mnie, to jej się należy absolutny wycisk. Ona jest bezkarna i bezczelna. Sama mam ochotę jej wpierniczyć...

Posted

Ewa Marta napisał(a):
Czytałam to, jestem załamana:-( Jak dla mnie, to jej się należy absolutny wycisk. Ona jest bezkarna i bezczelna. Sama mam ochotę jej wpierniczyć...

Mnie wkurzaja Ci wszyscy "kontrolerzy" powiatowa inspekcja itd. Jak jedzie do schroniska takiego jak Danusi w Szczecinku to kary wlepia za źle powieszony ręcznik a tu nie mogą się zdecydować czy było głodzenie czy nie było i psa rasy podhalańczyk wyglądającego jak chart zostawiają na łańcuchu. Świat się kończy. Baba jest straszna, ale to jeden wielki świetny interes, hycel, ona, a gminy płacą za śmierć zwierząt. I to gminy są winne, gdyby z nimi nie podpisali umów, nie byłoby kasy i takich cyrków. Serce boli :(

Posted

Aga, teraz tak poważnie

To ja Wam dziękuję....Że Ty zaskoczysz to podejrzewałam;), ale Piotrka nie byłam do końca pewna;)
Jak się okazuje całkiem niesłusznie bo Braxa już sobie wybrała Pana :):)

Dzięki Wam jeden z tysięcy psów spędził noc w ciepłym domku zamiast na 30 stopniowym mrozie.

Dziękuję