halcia Posted November 21, 2009 Posted November 21, 2009 Niby tak,te zasiedziałe wszystkie kuleczki,mało z nich ma ładną linie...ale Broncia taka specyficzna,cichutka,a kawałek człowieka i na plecki sie wywala...i to własnie o takie Parówy chodzi,przylepne,tłusciutkie....I tobie Boyku i paróweczce Broni,zycze domków jak najszybciej.... Quote
Ulka18 Posted November 24, 2009 Posted November 24, 2009 Nasz Boyeczka chodzi juz po schodach i nawet po asfalcie. Uwielbia polowac na polne myszy. Zostala zaszczepiona na 7 chorob wirusowych. viel Neues gibt es nicht, aber ich habe ein paar Bilder angehängt. Die Versuche, Maren beim Freilauf zu photographieren sind leider kläglich gescheitert. Bis meine Kamera so weit ist, ist er schon längst weiter und ich habe immer nur Wiese auf dem Bild. Samstag hat er mit dem Ridgeback von nebenan gespielt, danach hat er erst mal 2 Stunden geschlafen. Obwohl er mehrmals umgerannt wurde (die Hündin ist einfach nur tolpatschig und das bei gut 70 cm Schulterhöhe und entsprechendem Gewicht) und sich überschlagen hat, hatte er wahnsinnig Spaß und wollte gar nicht aufhören. Als die beiden Richtung Wald rannten und nicht mehr ordentlich hörten, mussten wir sie leider wieder anleinen. Boyka kommt jetzt alle Treppen hoch und somit an die Gerbils heran. Da sitzt sie stundenlang vor und hofft, dass einer herauskommt. Beide Hunde haben schon mehrere wilde Mäuse gefressen, so schnell kann man gar nicht reagieren, wie sie die runtergeschluckt haben. Regelmäßiges Entwurmen ist hier ein absolutes Muss. Letzte Woche hat Boyka die erste siebenfach-Impfe bekommen, Mitte Dezember ist die zweite dran. In Bielefeld gibt es einige Fälle von Staupe und Zwingerhusten, da muss man nichts riskieren. Zum Glück läuft sie jetzt problemlos auf Asphalt, dadurch muss ich nicht noch im Dunkeln durch den Wald laufen, sondern kann auch durch die Siedlung gehen. Quote
halcia Posted November 24, 2009 Posted November 24, 2009 Ogromnie ciesza zdjecia sunieczki w domowych warunkach.Ulka daj mielecka Bronie na "Parówki,parówy....pasuje tam bardzo...i a nuz ktos ja tam wypatrzy... Quote
Ulka18 Posted November 24, 2009 Posted November 24, 2009 Halcia, Ty tez mozesz tam dac Bronie. Kazdy to moze zrobic :fadein: Quote
ewatr Posted November 24, 2009 Posted November 24, 2009 Jak talia u Boyeczki :) normalnie juz prawie jak osa ... Cudne zycie ma teraz i widac ze sie z drugim psiakiem dobrze dogaduja i te miekkie poduchy ...no normanie sama radosc ! Quote
yoko100 Posted November 24, 2009 Posted November 24, 2009 OOO ja Boyeczka w na łozu:) super i na dodatek z porzyjacielem. Ulka a czy masz te zdejcia mojej parowki rudej ??Tylko boksu nie pamietam z 3 cos.Pamietasz????Bo tyle ich jest ze ciezko Quote
halcia Posted November 25, 2009 Posted November 25, 2009 Nie mam zdjec Broni:shake:,to Ty wtedy chyba robiłas,ja mam tylko to z Boyem.Wklejac tez nie umie,tylko przesłałabym Florentynce.Tam takie grube misie spokojne wklejaja...może i ciut duza,ale Parówa. Quote
kaskadaffik Posted November 25, 2009 Posted November 25, 2009 Yoko Twój Dżordż jest zaraz za Boykiem i Bronią chyba w boksie albo dwa głębiej bo tak ostatnio widziałam chyba, z jakims psiakiem tam wojował :) Ale boyeczka miała szczęście w dorosłym życiu, super na tych pieleszach :) Quote
halcia Posted November 25, 2009 Posted November 25, 2009 Czy to zwykłe zainteresowanie,czy instynkt łowiecki?Wyglada pieknie. Quote
Ulka18 Posted November 25, 2009 Posted November 25, 2009 Boyka kommt jetzt alle Treppen hoch und somit an die Gerbils heran. Da sitzt sie stundenlang vor und hofft, dass einer herauskommt. Beide Hunde haben schon mehrere wilde Mäuse gefressen, so schnell kann man gar nicht reagieren, wie sie die runtergeschluckt haben.Halcia, jak pisze Pani w mailu Boyka potrafi siedziec godzinami i polowac na polne myszy, ktorych juz kilka zjadla wraz z Marenem :wink: Quote
halcia Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 Łowna sunia,kondycje na tych myszach wyrobi wspaniała,moje tylko łeb przekrzywiały jak mysz zobaczyły w domu. Quote
yoko100 Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 Moj pies nigdy sie nie interesowal myszkami mial je w nosie a ostatnio Lena na podworku zabila mysze przniosla ja do domu rzucila mi pod nogi, potem znow wziela do pokoju bo chcialam jej zabrac i Dzordz ja zjadl<placze>fuu Quote
kaskadaffik Posted December 3, 2009 Posted December 3, 2009 No to widzę że macie tak fajnie jak ja, ale u mnie kotka znosi wróbelka,motylki, myszki i nawet małego nietoperka kiedyś ... Wyjada środek a piórka przynosi, a myszki tylko zamęcza a nie zje. Tak nam się odwdzięcza i "prezenty" znosi ;) Quote
yoko100 Posted December 3, 2009 Posted December 3, 2009 Kasia mi pod nogi najczesciej Lena przynosi tez ich nie zjada, ale ja mam gdzies takie prezenty:D: Quote
halcia Posted December 4, 2009 Posted December 4, 2009 Byłam w boksie Boya,wygłaskałam parówe Bronie,niestety Boy uciekł do budy i naszą obecnosć w boksie tam przesiedział. Quote
halcia Posted December 4, 2009 Posted December 4, 2009 Tak,Bronia,a głównego bohatera z watku ... tylko łapy w budzie... Quote
anciaahk Posted December 4, 2009 Posted December 4, 2009 Typowy mielecki rozmiar, żadna kluseczka. Biedny Boyek, pozować nie chciał ciotkom? Quote
kaskadaffik Posted December 4, 2009 Posted December 4, 2009 Na początku był przy bramie, ale jak wszystkie ciotki się zlazły to się schował ;) ale nawet dzisiaj był taki do głaskania bardziejszy :) Quote
majuska Posted December 11, 2009 Posted December 11, 2009 Zapisuję sobie wątek, bo Halcia mi linka wysłała:lol::evil_lol: Quote
halcia Posted December 11, 2009 Posted December 11, 2009 A halcia sie uczyła telefonicznie odmajuski,bo agata51 poposiła mnie...i wstyd,:oops:bo nie umiałam...:oops::eviltong: Quote
agata51 Posted December 13, 2009 Posted December 13, 2009 Dziękuję, halcia! I gratuluję! Boyku, poczytam sobie jutro, bo teraz to 2 aspiryny i do łóżka. Quote
yoko100 Posted December 13, 2009 Posted December 13, 2009 Zapraszam na bazarek http://www.dogomania.pl/threads/175564-Bazar-na-psiaki-z-CPNU-i-na-schronisko-mieleckie-do-20-12?p=13687555#post13687555 Quote
Recommended Posts