Jaaga Posted January 16, 2010 Posted January 16, 2010 Nie, nie udało. Tylko mysle, że skoro tak mu sie polepszyło, to może i tu dom się znajdzie. Tylko ktos musiałby go intensywnie ogłaszać i napisac jakis wzruszający tekst. Moje teksty są nazwijmy to "praktyczne". Otrzymałam od Erki wpłaty na Jagiego na sumę 285 zł, czyli razem na jego koncie jest 300 zł. Poprzednio otrzymałam od Erki tylko 40 zł, więc po kupieniu tabletek na robaki zostało mi 15 zł. Erka, popraw mnie, jesli coś pomyliłam. Quote
erka Posted January 16, 2010 Posted January 16, 2010 Słuchajcie , kto tworzy jakies wyciskacze łez:roll:, bo z normalnego ogłoszenia, to on domu nie znajdzie:shake:. Ja niestety w tej kwestii kompletne beztalencie jestem:cool3: Quote
rita60 Posted January 16, 2010 Posted January 16, 2010 [quote name='erka']Słuchajcie , kto tworzy jakies wyciskacze łez:roll:, bo z normalnego ogłoszenia, to on domu nie znajdzie:shake:. Ja niestety w tej kwestii kompletne beztalencie jestem:cool3:[/QUOTE] Takie teksty pisza [B]marysia55 i majqa:roll:[/B] Quote
andzia69 Posted January 16, 2010 Posted January 16, 2010 teksty wyciskacze pisze Majga;) ale nie wiem czy ma czas na zrobienie kolejnego tekstu... Quote
ewelinka_m Posted January 16, 2010 Posted January 16, 2010 dziewczyny to prosze napiszcie do kogoś kto potrafi tak cudnie pisać...!:modla: bez tego bezsensu ruszać z ogłoszeniami..potrzebujemy czegoś co poruszy ludzi:( Quote
andzia69 Posted January 16, 2010 Posted January 16, 2010 a czy ktoś może mi naprawic banerki w podpisie? chciałam wrzucić do tych co mam Jagiego i się nie da...pokazuje mi coś po ang., ze mam czegos 1000...wk..a mnie to bo zawsze mam z tym problem...nawet swojego osobistego banerku nie mam bo żeby umieścić 2 banerki musiałam go wywalić:( Quote
ewelinka_m Posted January 16, 2010 Posted January 16, 2010 Andziucha zaraz Ci podeśle na pw do skopiowania i wstawienia w podpis ;) Quote
Pliszka Posted January 17, 2010 Posted January 17, 2010 Bazarek dla Jagiego i Albinki gotowy: [url]http://www.dogomania.pl/threads/177901-A-liczne-kolczyki-decoupage-dla-klieleckich-psiakA-w-Do-27-01-Zapraszam[/url] Zapraszam!!!! Quote
andzia69 Posted January 17, 2010 Posted January 17, 2010 [quote name='majqa'][B]Andziu[/B], oczyść skrzynkę, proszę.[/QUOTE] juz oczyściłam...nie nadążam jej czyścić normalnie:( Quote
majqa Posted January 17, 2010 Posted January 17, 2010 Będę starała się żeby na jutro był tekst. Do danych kontaktowych brakuje mi jeszcze maila (może przeoczyłam, przepraszam, nr telefonu znalazłam). Quote
ewelinka_m Posted January 17, 2010 Posted January 17, 2010 majqo bardzo dziękuje :calus:! to namiary na Jaagę u której przebywa Jaguś:): [B](32) 3533135,lub 660124623 [email][email protected][/email] [/B] Quote
erka Posted January 17, 2010 Posted January 17, 2010 Majqa, dzięki:Rose:, w Tobie nasza nadzieja. Dlaczego mamy tylko liczyć na wielkie serca ludzi za granicą, wierzę,ze Jagi ma szansę znależć i u nas dobrego człowieka.:loveu: Quote
andzia69 Posted January 17, 2010 Posted January 17, 2010 trza znaleźć posty ze zdjeciami i charakterystyką Jagiego, zeby Majdze było łatwiej:) dla Chopina już mamy tekst:) Quote
majqa Posted January 17, 2010 Posted January 17, 2010 Już mam wszystko Andziu...przesprintowałam wątek. :-) Quote
Rudzia-Bianca Posted January 17, 2010 Posted January 17, 2010 No to zapas chusteczek przygotowany, dzięki Majqa :) Quote
majqa Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 [CENTER][U][B]Zgasisz monitor? To nie pomoże. Prośba Jagiego.[/B][/U] Wiejskie bezdroża wiodły go na smyczy bezdomności. Szyderczy ukłon wykonało przed nim zdrowie, obdarzając nosówką z jej dożywotnimi, neurologicznymi konsekwencjami, a mimo to... [B]Wciąż był,[/B][B] trwał, [/B][B]zmagając się z zimnem, [/B][B]pragnieniem, [/B][B]głodem.[/B] [B]Strach, wola przetrwania i pech były mu towarzyszami codzienności.[/B] Ten ostatni zadbał o dodatkową "atrakcję" - stłuczenie miednicy (najprawdopodobniej w wyniku spotkania ze zderzakiem samochodowym). Zapewne tak zakończyłaby się marność egzystencji [B]1,5 - 2 letniego Jagiego[/B], gdyby nie traf/ zrządzenie losu/ czyjaś litościwa interwencja. Pomoc weterynaryjna, chwilowy, bezpieczny, ciepły kąt, pełna miseczka zdają się mu być przedsionkiem raju choć nie rajem samym w sobie. [B]Do pełni szczęścia, po tak nagłym zwrocie akcji, potrzeba tylko jednego, wrócenia temu uroczemu psiakowi sensu życia, a ten tkwi w jego własnym, ostatecznym domu, nowym, odpowiedzialnym i czułym panu, który już nie rozczaruje, nie zawiedzie, nie odtrąci.[/B] Błahe z pozoru marzenie zdaje się urastać do rangi niemożliwego. Niezwykle ciężko będzie wyczarować KOGOŚ, kto wiedziony wrażliwością i potrzebą niesienia pomocy zapragnie otworzyć swe serce przed Jagim (psem w typie jagdterierra), stworzeniem wymagającym specjalnej uwagi i troski. Trudności z poruszaniem się (plączące się nóżki, bezwładna, podkurczona jedna ze stópek) przewracanie się na śliskim podłożu, tiki i drżenie ciałka, obawa przed gwałtownymi ruchami, dystans wobec mężczyzn (mający na pewno swoją przyczynę), miejscowe zaniki mięśni, niepewność, jaką okazuje w mieszkaniowych warunkach, zdarzające się napady paniki, konieczność pracy z nim i nad nim, wszystko to wieje chłodem pesymizmu. [B]Czy należy wobec tego poddać się podmuchom beznadziei?[/B] W tym przypadku może paść tylko jedna odpowiedź - [B]NIE! [/B]O gustach się nie dyskutuje, podobnie i o tym, kto/ co i w kim poruszy czułą strunę duszy na tyle mocno, że wbrew prawdopodobieństwu, wygodzie, by nie rzec i logice, nie pójdzie na łatwiznę, a wręcz przeciwnie, zechce zmierzyć się z prawdziwym wyzwaniem, a nie jest to wyzwanie, które przerasta człowiecze możliwości. Co więcej, satysfakcja z odniesionego na tym polu sukcesu nie będzie miała sobie równych. [B]Spójrzcie Państwo w wilgotne nadzieją, okolone promieniście szorstkością sierści oczka Jagiego. [/B]Już na tym etapie trudno im się oprzeć. Czym innym jednak jest spojrzeć w nie raz, odwrócić się na pięcie i odejść, zgoła czymś innym natomiast utrzymać ów kontakt wzrokowy. Potem nie sposób już wymazać z pamięci bijących z tych zwierciadeł duszy błagania i ufności. [B]Jaki jest Jagi? Do jakiego domu można go polecić?[/B] To [B]łagodna[/B], [B]grzeczna[/B], [B]spokojna psinka[/B], [B]stroniąca od innych samców[/B], [B]przychylna suniom[/B] i [B]kotkom[/B], [B]nienachalna w zabiegach o uwagę człowieka[/B]. [B]Czujny[/B], [B]lubiący przestrzeń[/B], znakomicie odnalazłby się w domu z ogrodem, gdzie miałby szansę wykazać się nadzorem ukochanego mu terenu. W samym zaś pomieszczeniu [B]zachowuje czystość[/B],[B] niczego nie niszczy[/B], [B]nie jest wybredny żywieniowo[/B].[B] Hm...przed Jagim jeszcze wiele lat życia. Ich jakość leży w rękach dobroczyńcy, który kierując się przemyślaną decyzją postanowi dać biedakowi szansę.[/B] Pragniemy karmić się przekonaniem, że ów KTOŚ istnieje. Należy dołożyć więc wszelkich starań, by pomóc tym dwojgu spotkać się. Za chwilę każdy z nas przerzuci obecną stronę ogłoszeniową lub zgasi monitor. [B]Pamiętajcie jednak, błagamy... że za czernią ekranu, nie w wirtualnej, a realnej rzeczywistości czeka Jagi...[/B] [LEFT][I][B]Osoby zainteresowane losem Jagiego proszone są o kontakt pod numerami[/B][/I][I][B] (32)3533135 i 0-660124623 lub drogą [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL][/B][/I] [/LEFT] [/CENTER] Quote
divia_gg Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 Moge mu zrobic allegro, ale gdzie szukac zdjec? Bo malo chyba na watku jest. Jakby ktos mi podeslal zdjecia to moge cos pokombinowac:) Quote
erka Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 Majqa, dzięki bardzo:loveu::loveu:, mam nadzieję, że tekst nie tylko nas wzruszy . Divia_gg, zdjęc jest tyle , co na wątku, trzeba poszukac ,może ewelinka_m Ci pomoże. Proszę, zrób to Allegro z tekstem majqi szybko, bo adopcja pilna. Jagi nie zabardzo zgadza się z Nikim i Jaaga ma problem. Quote
majqa Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 Mam nadzieję, że ten tekst trafi do wyczekiwanego odbiorcy. Pozdrawiam serdecznie. Quote
divia_gg Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 [QUOTE]Divia_gg, zdjęc jest tyle , co na wątku, trzeba poszukac ,może ewelinka_m Ci pomoże.[/QUOTE] Przeszukam sobie i najpozniej jutro zrobie. DZis nie wiem czy zdaze, ale jak cos to jutro bedzie;) Moze nie jakies tam fantastyczne, ale zrobie co w mojej mocy... Quote
Recommended Posts