malicja Posted January 20, 2010 Posted January 20, 2010 chcialabym pomoc finansowo Albince, poprosze o numer konta :-) Quote
erka Posted January 20, 2010 Posted January 20, 2010 Malicja , zaraz wyślę Ci na pw nr konta, bardzo dziękujemy!:loveu: Pisałam do dwóch osób, które deklarowały pomoc w wożeniu Albinki, aby napisały kiedy mogą, ale nie mam odpwiedzi. Nie znam ich tel,zeby zadzwonic. Quote
bonsai_88 Posted January 20, 2010 Posted January 20, 2010 Zawiozłam Jaadze karmę,kombinezonik i 2 buciki dla Albinki. Dałam też smakołyki, bo się pogubiłam dla kogo to... jak było dla szczeniaka to odkupię. Widziałam Albinkę - łapkę ma brzydko poranioną... po za tym na żywo jest jeszcze bardziej podobna do Bianeczki Quote
bonsai_88 Posted January 20, 2010 Posted January 20, 2010 Ja mam jeszcze jedną prośbę - czy mógłby ktoś podać mi link do tematu szczeniaczka? Chciałam trochę o nim napisać, a tutaj nie chcę śmiecić ;). Quote
andzia69 Posted January 20, 2010 Posted January 20, 2010 [quote name='bonsai_88']Ja mam jeszcze jedną prośbę - czy mógłby ktoś podać mi link do tematu szczeniaczka? Chciałam trochę o nim napisać, a tutaj nie chcę śmiecić ;).[/QUOTE] szczenior od Aguchy? no to tu jest ich watek: [url]http://www.dogomania.pl/threads/177764-Dwie-sunie-z-maleA-stwami-POMA-Z-JE-URATOWAAE-Potrzebne-WSPARCIE-FINANSOWE?p=13938335#post13938335[/url] dziewczyny...moze trzeba zastanowic się nad innym tytułem...może trzeba napisać w tytule coś o pomoc w rehabilitacji, opieką i dodać Katowice...sama nie wiem:( Quote
erka Posted January 20, 2010 Posted January 20, 2010 Pisałam do betel,żeby zmieniła tytuł, ale jej chyba teraz nie ma na dogo. Quote
leonarda Posted January 20, 2010 Posted January 20, 2010 [FONT=Tahoma]W sprawie wożenia Albinki - jeśli te soboty nie wchodzą w grę (?), to trudno mi coś stałego obiecać. Nie wyrobię się czasowo[/FONT][FONT=Wingdings][FONT=Wingdings]L[/FONT][/FONT][FONT=Tahoma] Może jedynie jakieś zastępstwo po południu, gdyby komuś coś wypadło (to po uzgodnieniu na bieżąco).[/FONT] [FONT=Tahoma] [/FONT] [FONT=Tahoma]Chyba, że czas zabiegów nie przekraczałby godziny – wtedy 1 dzień muszę wykroić. [/FONT] [FONT=Tahoma] [/FONT] [FONT=Tahoma]Na pewno mogę jeździć w czasie ferii ( u nas to druga połowa lutego) co drugi dzień albo i częściej, najlepiej do południa, choć niekoniecznie. To na 100%, ale Was pewnie mało ratuje[/FONT][FONT=Wingdings][FONT=Wingdings]L[/FONT][/FONT][FONT=Tahoma] Gdyby jednak, to dajcie znać tu albo na PW (mogę tam podać tel.). Wiem, że to prawie nic:([/FONT] [FONT=Tahoma] [/FONT] [FONT=Tahoma]Pomysł ze zmianą tytułu wątku na coś z Katowicami i transportem na rehabilitację bardzo dobry, powinno przyciągnąć uwagę tych, co trzeba.[/FONT] [FONT=Tahoma] [/FONT] [FONT=Tahoma]Czekam na jakieś info i trzymam kciuki. [/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] Quote
Linssi Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 [quote name='bonsai_88'] Dałam też smakołyki, bo się pogubiłam dla kogo to... jak było dla szczeniaka to odkupię. [/QUOTE] Smakołyki byly dla psow u Jaagi ;) Dziekuje Bonsai_88 :) Quote
bonsai_88 Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 Uff.... bo mama Jaagi byla dość zdziwiona na ich widok :). To ja czekam na informację, czy buciki i kubraczek się na coś przydają :) Quote
Od-Nowa Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 tu link do bardzo ciekawych artykułów ,które na pewno Albince się przydadzą :-) [url]http://www.dogscribbler.com/index.php?option=com_content&task=category§ionid=10&id=31&Itemid=57[/url] Quote
Kluska4 Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 Przepraszam, nie było mnie wczoraj na dogo, ale już odpisałam Erce. Quote
Rudzia-Bianca Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 Poszło dla Albinki 176 zł z bazarków :) Quote
erka Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 Rudzia-Bianca, bardzo dziękujemy:loveu:. Od kilku dni pisze do róznych osób wstawiłam tez prośbę na wątek katowickiego schroniska i nie udało się znaleźć kogoś, kto by mógł w przyszłym tygodniu wozic Albinkę na rehabiitację:shake:. Może ktos z Was zna kogoś z Katowic, naprawde nie wiem do kogo jeszcze pisać. Dzwoniłam do p.rehabilitantki i terminy mogą byc od poniedziłku o godz, 15 albo 19 codziennie przez 10 dni. Niestety dwóm osobom, które zgłosiły chęc pomocy na tym watku te terminy nie pasują. Zabiegi trwaja ok. 1 godz. Albinka nie czuje sie najlepiej, ma już dośc wciskania jej tych wszystkich leków, nie lubi tez masowania tej łapki, nie chce za bardzo chodzic. Bez rehabilitacji nic nie będzie lepiej:-(. Quote
andzia69 Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 Erka - a może szukać też takiego dt, który mółby sie zająć rehabilitacją suni...ale to chyba marzenie:( jak tak dalej pójdzie to łapa będzie chyba do amputacji.... wszyscy myśleli, ze to minie...a tu cholerka nie mija:( Quote
erka Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 A może inne rozwiązanie byłoby możliwe. Gdyby ktoś, kto mieszka w Katowicach blisko u.Kordeckiego, gdzie ma byc rehabilitowana, mógł ja przechowac przez ten tydzień i zaprowadzac na zabiegi? Quote
Rudzia-Bianca Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 [CENTER]Mały spamik ale w dobrej wierze ;) więc mam nadzieję że wybaczycie Na kieleckie bidy- bazarek - na który zapraszam- dodane nowe fanty ;) [url]http://www.dogomania.pl/threads/177552-Karteczkowo-dla-psA-w-z-Kielc-otwarty-do-31-01?p=13876902#post13876902[/url] [/CENTER] [IMG]http://lh4.ggpht.com/_oHuqh2PJuJM/S1jXmZmSxBI/AAAAAAAACRQ/gSCTEEKVyqs/album8.jpg[/IMG] [IMG]http://lh3.ggpht.com/_oHuqh2PJuJM/S1NmRFgDyKI/AAAAAAAACIM/8o0Zk4yAtrM/s512/P1320215.JPG[/IMG] [CENTER][IMG]http://lh6.ggpht.com/_oHuqh2PJuJM/S1ZOQw5YtFI/AAAAAAAACN4/fz23A6SQcFU/s512/P1320290.JPG[/IMG][/CENTER] Quote
Jaaga Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 To nie pierwszy pies, który musiał być rehabilitowany w Katowicach i ma problemy z dotarciem na zabiegi, więc szukanie domu na te 10 dni w centrum to raczej marzenie. Andzia69, jesli nikt nie może jechać choć jeden dzień w tygodniu, to myslisz, że ją ktoś weźmie jeszcze do siebie? Albinkę trzeba wynosić na rękach na spacery, podawać leki do pysia, podawać codziennie zastrzyki Nivaliny, masować kilka razy dziennie mięśnie, karmić z reki, bo nie ma apetytu. Jak myslisz, kto zgodzi się to robić i jeszcze co dzień spedzać kilka godzin na dotarciu na zabieg i samym zabiegu? Quote
erka Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 Gdyby zgłosiło się 5 osób, to każda pojechałaby raz i nie byłoby to tak dużym obciążeniem. Po co ratowalismy Albinkę z takim trudem , skoro teraz w tak niewielkiej sprawie nie można na nikogo liczyc:( Quote
GoskaGoska Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 mysle, ze moze jest to realne jesli ktos bedzie wiedzial, ze to czasowe tylko a nie na stale . Quote
jusstyna85 Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 Wpiszcie mnie na jeden dzień,ale naprawde więcej nie damy rady, raz wymyśli kontuzje i pójdzie do lekarza,ale na więcej dni na pewno mu nie przepisze,bo będzie sie bał, klub zbyt blisko lekarza... Sporo osob jest z Katowic, trzeba by napisać do nich osobiście,choć było juz pare psów wymagaących takiej rehabilitacji i nigdy nikt jakoś nie mogł. Quote
Kluska4 Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 Nie jest łatwo zgrać się czasowo przy tak niewielkiej ilości osób. Ja niestety w przyszłym tyg. mogłabym tylko w pon. śr. i pt. zawieźć sunię na 15:00 do kliniki, ale od razu muszę wracać do domu, więc ktoś inny musiałby ją odebrać i odwieźć z powrotem. Quote
erka Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 Ale ja juz do wielu osób wysłałam taka prośbę , napisałam tez na watku wolontariuszy katowickiego schroniska i nic. Wiadomo przeciez ,że nie na stałe, wszędzie piszę, że tydzięń i jakby było więcej osób, to być może tylko raz. Dzięki Kluska4, ja wiem, ze to zaproponowałaś, ale to nic nas nie urządza. Quote
Recommended Posts