Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

agata51 napisał(a):
Cudowności - wszystkie 2 i pół. A Połóweczka wręcz rozkoszna.

bico, dziękuję za zaproszenie - straszna ze mnie snobka - lubię się obracać w dobrym towarzystwie.
Tylko jak ja mogę pomóc?

toż to tutaj same vipy:crazyeye::evil_lol::evil_lol::D:D

Agatko, wystarczy, że jesteś i do nas tu zaglądasz:loveu: :multi: jakby coś złego się działo, wtedy pozwolę sobie jeszcze raz męczyć tu wszystkich zgromadzonych o pomoc i radę:oops: ale na razie nic się nie dzieje...na szczęście:lol:

• Replies 171
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

lilith27 napisał(a):
piękna, wspaniała
piękne zdjęcia

nie przebrnęłam przez cały wątek.......
mam coś zrobić? coś co mogę?
w czym pomoc potrzebna?

dzięki, że jesteś:lol: przydała by się zmasowana akcja ogłoszeniowa, zasiądę do tego jutro i po jutrze bo dużo tych portali...

Posted

lapo napisał(a):
Zuzlikowa my też TULIMY :calus: cieplutko całym serduszkiem!!!!!!!!!

oczywiście, że tulimy, nie może inaczej być:):):)

Posted

lapo napisał(a):
,smyczki jeszcze nie zna , ale dziś dostała od bico obróżkę i trochę napadły ją swędziawki w okolicy szyi:razz: ale szybko sobie z tym poradziła:lol:!!!

"swędziawki"!!! no nie mogę:roflt::roflt::roflt: toż to niczym...szczypawki:D:D:evil_lol:

najlepsze sobie na koniec zostawiam:cool3: byliśmy wieczorkiem z lapo i całą psią bandą na spacerku i Kropeczka dzielnie biegała, ale w pewnym momencie zrobiło jej się zimno i lapo schowała ją pod swoją kurteczkę, suwaczek został zasunięty i wystawała tylko biała główka i czarne uszka, tuż pod szyją lapo:loveu::loveu::loveu:

lapo niczym mama koala albo mama kangurzyca wyglądała:loveu::evil_lol::loveu::evil_lol: torbacz jednym słowem:cool3:
a mała jak zadowolona i dumna była:mdrmed: że hoho!

poza tym, gdy Nutka zbyt gwałtownie Kropci swa miłość okazywała:razz: to Kropa odwracała się i łapała Nutę, karciła ją:evil_lol: ona jak się wgryzie, to normalnie się wczepia i zawisa...na skórze:crazyeye: i jeszcze jak odpadnie, to z kłaczkami Nuty w pyszczku:mad::evil_lol: na szczęscie Nuta nigdy, ale to nigdy się nie poddaje, nie zraża i nie zniechęca się:cool3::evil_lol:

Posted

Się mnie wydaje, że na ogłoszenia na nią to i nie jeden szczeniak jeszcze dom znajdzie :)
toż to tylko całować i przytulać...:loveu: by mnie ustawić musiała :evil_lol:

Posted

[quote name='Soema']Się mnie wydaje, że na ogłoszenia na nią to i nie jeden szczeniak jeszcze dom znajdzie :)

apropos ogłoszeń - WIELKIE DZIĘKUJĘ DLA ANETT I LILITH27 ZA ZROBIENIE TYLU OGŁOSZEŃ DLA KROPECZKI:modla::modla::modla:

wrzucę je do drugiego posta, żeby było przejrzyście.

Dziś do lapo w sprawie Kropci było tylko kilka smsów...niestety niezbyt mądrych:mad: Ale my się tym nie zrażamy, pierwsze koty, a raczej Kropki za płoty:cool3::multi: i oby jeszcze nie tylko Kropka na te ogłoszenia DS znalazla, też mi to na myśl przeszło:evil_lol:

Posted

a propos sensownych odpowiedzi, z szerlok.lublin dostałam maila cyt.:

"można ja zabrac czy jest nauczona na dwór czy nie zaczyna atakowac nawet w zabawie dzieci bo je mam a jest taka fajna ze bym ja wzieła tylko sie troche boje moze sie chowac z dziecmi państwo ja znaja juz jaka jest"

mail: [email protected]

i nie ma za co Bico:lol::lol:

Posted

[quote name='anett']a propos sensownych odpowiedzi, z szerlok.lublin dostałam maila cyt.:

"można ja zabrac czy jest nauczona na dwór czy nie zaczyna atakować nawet w zabawie dzieci bo je mam a jest taka fajna ze bym ja wzięła tylko się trochę boje może się chowac z dziecmi państwo ja znaja juz jaka jest"

mail: [email protected]

i nie ma za co Bico:lol::lol:

zaraz odpiszę na tego maila:cool3:

Choć przyznam szczerze, że w ogóle przy adopcjach zwierząt, boję się domów z młodszymi dziećmi. Nie mogę zagwarantować tej Pani/Panu, że Kropka nawet tylko w czasie zabaw nie będzie dzieci ganiać, skakać, podgryzać...to szczeniak...:roll: A to jak sobie później ktoś malucha wychowa i czy w ogóle zechce go wychowywać i uczyć współistnienia z dziećmi, to poważna sprawa, bo Kropka i inne szczeniaki sama się tego nie nauczy, trzeba ją nauczyć. Zawsze przy dzieciach, boję się zaspakajania chwilowego kaprysu rodziny, braku czasu na opiekę nad psem lub późniejszych wymówek o alergii:roll:
ale się rozpisałam:diabloti:
ale sami wiecie...:cool3: Kropka np. dobrze "łapie" siku na dworku, ale trzeba ten nawyk u niej utrwalać i np. co 1-2 godz, niezależnie od pogody i zmęczenia wychodzić z nią na dwór:razz: itp.

ale jasssne, że odpiszę, może ludzie okażą się rozsądni i nie odstraszy ich wizyta i umowa:razz:

a dziś smsy były głównie w stylu napisania jedynie "a po ile ten pies?"...:roll:

Posted

[quote name='bico']zaraz odpiszę na tego maila:cool3:

Choć przyznam szczerze, że w ogóle przy adopcjach zwierząt, boję się domów z młodszymi dziećmi. Nie mogę zagwarantować tej Pani/Panu, że Kropka nawet tylko w czasie zabaw nie będzie dzieci ganiać, skakać, podgryzać...to szczeniak...:roll:
...

Bico ja myślę, że właśnie spokojnie można zagwarantować, że Kropka jak każdy szczeniak BĘDZIE ganiać, skakać i podgryzać:eviltong: może się załatwiać w domu i niszczyć...
Ja zawsze odpisuję i oddzwaniam bo pierwsze wrażenie może być mylne (oprócz tych ewidentnych "perełek":diabloti:) ale ten mail oznacza dla mnie mniej więcej "jej jaki fajny pluszaczek chciałabym takiego".
Ale odpisać zawsze warto nawet w celach wyłącznie edukacyjnych - co z tego, że niektórzy nie dostaną "naszych" psów; kupienie/zabranie ze schronu/rozmnożenie psów to nie problem a większość naszego tzw. społeczeństwa nie ma pojęcia o skali bezdomności, warunkach w schronach itp. więc zawsze warto na spokojnie wrzucić kilka zdań uświadamiających a sytuację po adopcji przedstawić w możliwych niekorzystnych wariantach. Decyzja o adopcji psa powinna zapaść pomimo możliwych problemów.

Posted

no ja właśnie zamierzam odpisać, zaczynając od tych słów - "Nie mogę zagwarantować...." itd itp jak powyżej w poście...no i zobaczymy...:evil_lol:

wiesz, sama umowa i wizyta odstrasza wielu chętnych:razz:

Posted

Ja dla odmiany miałam wczoraj takie telefony, że myślałam, że ktoś sobie jaja robi..:evil_lol:
np. starszy facet, tak ok.60tki jedno z pierwszych pytań "czy sunia jest wysterylizowana":cool3: bo on ma psa, wprawdzie wykastrowanego ale wolałby, żeby sunia też była wysterylizowana:crazyeye: Pan mieszka na wsi więc z góry założyłam, że pies mieszkałby na dworze a tu pomyłka:eviltong: psy mają mieszkać w domu i jak się nieśmiało przyznał wylegiwać na kanapach:evil_lol:
Oby więcej takich domków..