Jump to content
Dogomania

2 suczki mikro i 1 piesek z jednego domu. Zmarł im Pan!! MAJĄ DOMKI!!!!! :):)

Recommended Posts

Posted

Martuś, dziękuje, ze zrobiłas porzadek z fotami bo mnie zawsze załączanie ich przez dogo sprawialo problem....

Póki co mała rozbrykała sie na amen i juz mi nawet po krzesłach skacze...ludu, to napewno pies????nie kot???:diabloti:

Wypucowałam ja, wykąpałam...kapiel trwala 5 minut, zeby sie nie przeziebiła, ale za to w Hery wiec teraz mam konwalie w domu;) Już jest suchutka a spacer nie wczesniej niż za 5-6 godzin i to tylko na kupke i siusiu.

Przed kapiela była na spacerku.

Nie wyglada na chora wogole, wrecz sie rozkreca...kilka razy prychnela.
Zobaczymy jutro;)

• Replies 629
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

to poczekamy do poniedziałku, koopencję ma bardzo ładną
a to się rozbrykała!! wesołek jeden!! może i kot. daj jej kuwetę - ciekawe czy umie korzystać??... :)

na spacerek to na chwilunię tylko..może masz stary sweter to wstępne ubranko jej się zrobi co?

Posted

zgłosiła się jeszcze jedna propozycja ds dla TEJ właśnie naszej mikro suni, rodzina z Koła, 2+2 (dzieci 12 i 17 lat), mieszkanie, Aarionne wpisz się na wątek i opisz nam rodzinę, sama zdecydowałaś się na wizytę u nich? nie masz za daleko z Warszawy?

Posted

Hej! Nie, za daleko nie mam, własnie jestem w Kole :) Jutro mogę u nich zrobić wizytę, ale jestem pewna, że wypadnie super, bo tych ludzi ze słyszenia znam od dawna (to są przyjaciele mojej cioci i mojego wujka). Zakochali sie w suni od pierwszego wejrzenia i nie wyobrażaja sobie, że mogą jej nie mieć. Chcą jechac po nią do Wrocławia jak najszybciej :) jutro zrobie wizytę, ale... jesli chcecie, żeby sunia trafiła na kanapę - to jest dla niej idealny dom :)

Posted

Aarionne to fajnie że zrobisz wizytę, pamiętaj że sunia może nie umieć zostawać sama w domu, tego jeszcze nie wiemy, przyszły ds musi być nastawiony na ewentualną pracę w tej kwestii, nie wiem jak z zachowaniem czystości, bo na razie nam podsikuje ale pewnie to przeziębienie, no i ważna rzecz: sunia nie jest do wydania na już, musimy wyleczyć ją z pzreziębienia i zrobić sterylkę a to potrwa bo w schronie mają zawalone terminy,min. 2 tyg jak nie więcej trzeba będzie czekać
i dzięki
wybierzemy najlepszy ds :)

Posted

Martus a powiedz mi, dlaczego jest tak cięzko "wydać" komuś psa, kto tak bardzo go chce?Ja tego nie moge pojac. Ta sterylka jest konieczna, bez niej sunia nie moze isc do adopcji?Z przeziebieniem to kazdy sobie tez poradzi, to nic takiego.
Nie to, ze mi z nia zle-Broń Boże ale kurcze pies sie przywiazuje, czlowiek też...potem ta rozłaka dla psa i dla człowieka...Straszna trauma.

Nie może to być od razu, jak sa chetni?

Mam nadzieje, ze wiecie co mam na mysli;)
Nie odbierzcie opacznie tego, co napisałam.

Posted

Kenzo bo sterylka to podstawa naszej pracy adopcyjnej, z doświadczenia też wiem że adopcje na "hurra" nie są dobre, do tego ludzie często oszukują że sterylkę zrobili i potem się okazuje że nie, i kolejny powód no sterylka kosztuje, a jak jest możliwość zrobienia tego za darmo to też ważne. No i pewnie tych powodów jest więcej, jak komuś zależy na psie to poczeka, jest wiele malekich suczek mini mini, jets nawet taki wątek i Państwo mogą sobie wybrać jaką chcą, no może nie taką tyci ale z kg większą na pewno
:)

Posted

Poker napisał(a):
To jest link do kubraczków.
http://www.dogomania.pl/threads/126514-CiEPA-E-ZIMOWE-KUBRAKI-DLA-PSA-W-BEZDOMNYCH-KTOA-JESZCZE-CHAE-TNY/page146
Kenzo wymierz małą, tj. obwód pod przednimi łapkami i długość od ogonka do wystającego kręgu między łopatkami.

obwód pod łapkami:38
dł. 28

Sunia ma sie dobrze:)
Troche wybrzydza z jedzeniem. Ja jestem nauczona karmic psa tylko suchym, ona widze nie bardzo chce to jesc. Mysle, że granulki sa za duże bo pare kulek zjadla ale ewidentnie wielkość jej przeszkadza.Ja jej je namaczam w ciepłej wodzie;) Dzis jeszcze dostała mięsko dodatkowo.
Nie bardzo jestem za gotowaniem bo jak pracowałam to sucha karma(oczywiscie z wyzszej półki) była dla mnie zbawieniem. To, ze nie pracuje to stan przejsciowy i nadal karmie psa suchym.
Nie chce przy suni robić wyjatków, gotowac jej bo mój psiak strzeli masakrycznego focha:D

Więc mam pytanko...
Nie ma któraś z Was karmy na zbyciu?Takiej z małymi granulkami?

Ewentualnie kupie dla Kenzika karme 15 kg ale zwróce uwage na małe granulki;)i oboje sie najedzą:)

Wiecie co?Ona jest psem typowo kanapowym-do torebki:razz:pcha sie na kanape, na fotele ile wlezie...najwidoczniej jest tego nauczona. Starsi ludzie tak maja-piesek moze wszystko:)

Wiec powinna miec dom, ktory jej to zapewni;)

Spytam jeszcze moja ciocie czy by jej nie chciała:razz:
Ciocia ma faze na punkcie psów, dokarmia wszystkie okoliczne, z osiedla:) i jakieś biedy. Sama miala mnóstwo psów.Siedzie teraz na emeryturze i zapewne taka sunia bylaby dla niej przyjacielem. Musze miec najpierw Wasza zgode;)

Caluje.
Ide z sunia na siusiu, bo ten pecherzyk daje sie we znaki ale juz ja lecze i jest lepiej;)

Nazwałam ja MIŁA:loveu:i reaguje!!!!

a jak sie cieszyła jak dziś weszłam do domu!!!o jejku..skakała na mnie straszliwie...To takie pocieszne stworzenie...jak znam życie i znajdzie sie ds to umre z rozpaczy...juz mi sie płakać chce:-(

Posted

wyobrażam sobie jaka z niej słodzizna :loveu: i wcale się nie zdziwię jak będziesz :placz:przy rozstaniu.
Mam 2 kubraczki, ale trzeba je przymierzyć.W jakiej dzielnicy mieszkasz?

Posted

Mam patent na suche:)
Moczyc i jeszcze pokroić na pół;) wcina:)

Mój pies je Happy Doga Super Premium z króliczkiem i łososiem:) dla psów wszystkich ras. Takiemu malenstwu to chyba te 100gram wystarcza, prawda?

Mój Kenzo je 400 gram ale on wazy 33 kg:D

ale to dziwnie miec takiego małego pieska w domu:)

Ona to tylko do miziania, kochania, całowania i na kanape:D a spacer??10 minut i do domu i to biegusiem albo na rączki:)

hehehehe...pojade z nia do rodziców, moze jutro-w torebke i naprzód:)

Mieszkam na Nowym Dworze.

Mam prosbe-ja cos do mnie pilnego macie to piszta sms albo dzwoncie 660 434 926-moje gg-5250786

bo ja nie zawsze mam czas siedziec przy necie. Nie pracuje ale mam inne obowiazki:)a jak cos pilnego to zawsze na sms odpisze;)

Posted

xmartix napisał(a):
mam jeszcze informację że ta czarna sunia nr 2 właśnie pojechała do ULV!!!! Ulv dziękujemy!!!!!

...nie no niezupełnie zrozumiałaś ;), sunię zabieram dopiero jutro rano, bo dziś zgarniałam babcię "z koszyczka" i musiałam ją nieść na rękach, a byłam bezautowa....

Co do karmy, Kenzo, podrzucę Ci kilo Profilum dla małych ras z kurczakiem, co (mam z Krakvetu) ;)?

Posted

Kezno możemy sie dzisiaj spotkać (chodzi mi o sobotę) i dam Ci kilka próbek karmowych, bo jakieś znajdę na pewno w domu, w wersji mini, akuurat zdażysz sobie od Magdy odebrać Profilum :) Ja też jestem z Nowego Dworu, takze ze spotkaniem chyba problemu nie będzie :) Wyślij mi PW albo zostaw wiadomość na gadulcu 1643637 :)

Posted

Ulv ale wczoraj czy dzisiaj... sunia i tak będzie bezpieczna
trzeba ją "reklamować" :)
szukałam mikr dt a znalazły się chętne ds, może i tej się poszczęści i szybko domek znajdzie
POker to te kubraczki od Ciebie pożyczone nie będą pasować? bo nie wiem już czy zamawiać tam gdzie zamówiłam czy na ten bazarek oglądać ciuszkowy

Posted

Poker zamówiłaś czy ja mam zamawiać to ubranko?? czy pożyczysz bo coś wspominałaś...
bo nie ma na co czekać już!
Mała była dzisiaj u weta, jest przeziębiona i ma zapalenie pęcherza, dostała antybiotyk

Posted

Witam Was:)

Za nami noc-nawet spokojna;)
Gwiazda rozłożyła sie na posłanku Kenzika i gitarka:)Biedak musiał spac na podłodze-hehe;)

Byłam z mała u weta-ma zapalenie pęcherza i jest przeziebiona-tak, jak myslałam.
Dostała 2 zastrzyki, przeciwzapalny i antybiotyk.
Dostałam te zastrzyki tez do domu i jutro sama jej zaaplikuje. Są podskórne.
W poniedziałek znowu ide na zastrzyki i we wtorek.

Mała ma apetyt, jest wesoła, nie ma goraczki.
Mimo ostatniego sikania wczoraj po 23.00-rano o 6 plama na kaflach...no ale chory pęcherz tak działa, wiem po sobie.
Kupki robi tylko na dworze, ale jakie piękne;)

Dzis została sama w domu na 1,5 godziny bo musiałam wybiegać i pogonic mojego tygrysa a z nia na pola sie nie da, bo by mi sie w sniegu zakopała;)Zreszta jest przeziebiona, wiec siusiamy, kupkamy i do domku.

Sasiadka mówiła mi, ze szczekała...a to moja przyjaciółka, mieszka nade mna wiec nie ma powodu kłamać.
W domu pełen luz, nic nie zmalowane;) Ściągneła jedynie chleb z szafki kuchennej, hehe;)

Leży teraz na fotelu w kocyku, zwinieta w kłębek i spi;)

Słodziak, mówie Wam;)

Z karma coraz lepiej-zjadla elegancko sniadanko. Suche namoczone w cieplej wodzie. Wszystko wszamała;)

Dziewczyny, nie wiem jak sie z Wami zgadac z ta karmą-hehehe. Korenia, wyslij mi sms albo coś. Korenia ja bede z psem na spacerze kolo polo o 20.00, na tym boisku, co w pilke graja.Obok parkingu, moze tam sie spotkajmy?
Ale umowmy sie na sms, bo ja zaraz wychodze z mała a potem na zakupy i nie bedzie mnie na necie.

Zmieniłam małej obroże i pożyczyłam od sasiadki Flexi dla maluchów:)Bo jak wyszlam ze smycza mojego goldka z takim malenstwem, to szlo sie poplakac ze smiechu:D

Posted

xmartix napisał(a):
Poker zamówiłaś czy ja mam zamawiać to ubranko?? czy pożyczysz bo coś wspominałaś...
bo nie ma na co czekać już!
Mała była dzisiaj u weta, jest przeziębiona i ma zapalenie pęcherza, dostała antybiotyk

Martuś, spokojnie...ona nie marznie:) Ja po siusianiu i kupce od razu biore ja na rece i do domu:)Dzis do weta niosłam ja na rekach, na sniezu bylo siusiu i znów na lapki...także spokojnie;)

Posted

xmartix napisał(a):
dobrze,ale już bym chciała się ugadać co do ubranka, idę na egzaminy dalsze eh

To powodzonka!!i o mała sie nie martw, jest w dobrych rekach;)

Posted

jasne ,że mogę pożyczyć.Tylko jak podać, bo ja mieszkam na Zalesiu.Czy Korenia idzie jutro szukać Bruna? Mam zamiar się dołączyć, to bym zabrała te ubranka.

Posted

Poker napisał(a):
jasne ,że mogę pożyczyć.Tylko jak podać, bo ja mieszkam na Zalesiu.Czy Korenia idzie jutro szukać Bruna? Mam zamiar się dołączyć, to bym zabrała te ubranka.

Niestety nie idę, bo mam zaliczenia i bym nie wyrobiła z nauką:(. Ja studiuje na politechnice, wiec poniedziałek-piątek jestem na Grunwaldzkim, może tam byśmy się umówiły?

Kenzo zaraz piszę Ci smska :)