GoskaGoska Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 Marta a ta szara sunia - to tez straszny kurdupel zrobilas jej juz watek - jest smieszna szara kurdupelka moze ktorys z DT by sié na niá zdecydowal? Quote
ulvhedinn Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 Zaraz wychodzę do schronu (no ja jestem rekordowa nocna sowa :oops:).... dzwonić stamtąd do Kenzo? Tą szarą (to taka z krótkimi łapkami i wiegachnymi uszkami, prawda?) bierze na DT Monika ze straży :p Jest z malców jeszcze dorosły, ale dość młody pinczerek- takie typowe wrzaskliwo-zgryźliwo-radosne staworzonko na długich łapkach... Quote
Agnieszka(Visenna) Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 Czyli jak, Kenzo? Ten tymczas bylby napewno odciazeniem dla LILU, bo ona ma juz duzo psiakow, musialaby mala izolowac, kombinowac. I podoba mi sie to zdanie - "moge zabrac ja natychmiast":) trzeba koniecznie natychmiast :) Quote
LILUtosi Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 Tak jak napisałam w privie do martix, uważam że to dobra propozycja Kenzo, jest na miejscu, ma tylko jednego psa (ja 6 teraz + 3 koty). Na pewno będzie miała więcej miłości dla drobinki, bo tylko dzielone na dwa a ja muszę dzielić na 9. ;-) Więc jedźcie i zabierajcie malucha do ciepełka. Ja niestety nie mam czym przyjechać, bo bym Wam potowarzyszyła. Quote
xmartix Posted January 8, 2010 Author Posted January 8, 2010 Mała już od 1,5 godziny jest u Kenzo!!! :multi: umawiałam się z Kenzo na zdjęcia, zadzwonię też do niej i zapytam się jak Mała się czuje Quote
xmartix Posted January 8, 2010 Author Posted January 8, 2010 kolejna bida do wzięcia na już jest współtowarzyszka Mikruski - ta czarna z gładką sierścią, nie wiadomo czy się nie załamie bo małej brak,ona jest bardziej wrażliwa... zdjęcia w 1 poście.. co do Mikruski - tuliła się całą drogę do mnie, najchętniej właśnie siedziała w ramionach moich, po dworze nie chciała chodzić, od razu wskakiwała na mnie żebym ją niosła, w boksu wyjęta byłą wesolutka, potem troszkę się wystraszyła sytuacją, ale już u Kenzo machała ogonkiem, będzie mieszkać z wielkim (wg Mikruski) goldenem bardzo gościnnym zresztą Mała nie jest chora, ale badań nie miała, bo weci w schronie dziś mega zajęci byli, na dniach tak myślę środa bo wtedy i ja będę w schronie poproszę o badania krwi jej i umówię na zabieg który też tak od ręki nie zrobią.. terminy podobno mają bardzo odległe.. no na razie tyle, jak się dodzwonię do Kenzo to dam znać albo ona sama tu wpisze co u Małej Quote
Agnieszka(Visenna) Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 Super, ze mala juz w dt.Udalo sie!! Ale tej suni i pieska - wspoltowarzyszy mikruski nie mozna tez tak zostawic. Skoro tulily sie do siebie przez kraty to znaczy, ze sa do siebie b. przywiazane i strata bliskiej przyjaciolki to kolejny cios. Quote
xmartix Posted January 8, 2010 Author Posted January 8, 2010 tam tuliły Aga:) one przeszły nawet do boksu obok by być koło swojego pieseczka.. cwaniary szukamy dt dla tej drugiej, może ktoś nadal jest chętny dać dt dla małej sunieczki, już nie takiej tyci tyci, ale też mini. proszę też jeżeli ktoś ma czas o ogłoszenia dla nich (może na razie bez Mikrusi bo ten domek sprawdzimy w Poznaniu) Quote
xmartix Posted January 8, 2010 Author Posted January 8, 2010 Kenzo zmierz maleńką, ubranko wełniane jej się kupi przynajmniej, potrzeba obwodu klatki i długość maleńkiej :) Quote
lika1771 Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 To dobrze ze mała bezpieczna.Teraz tylko to druga sunia i piesio zeby szybko dt znalazły Quote
xmartix Posted January 8, 2010 Author Posted January 8, 2010 tak, najpilniejsza jest ta druga sunia, chłopak mam nadzieję pójdzie szybko po ogłaszaniu bo jest piękny i milusi Ta druga jest też mini, zobaczcie na zdjęciach sięga jak się kończą buty pielęgniarza, jest po prostu mini, może ktoś wciśnie ją gdzieś do siebie na dt?:roll: Quote
mshume Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 [quote name='xmartix']Kenzo zmierz maleńką, ubranko wełniane jej się kupi przynajmniej, potrzeba obwodu klatki i długość maleńkiej :) Dla takiego malenstwa nie trzeba kupowac ubranka, wystarczy z rękawa swetra zrobic sweterek. O takie coś: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/2eeebb44d1a88118.html Quote
xmartix Posted January 8, 2010 Author Posted January 8, 2010 nie mogę wejść w link a już zamówiłam ubranko.. tylko wymiary doślę.. to niech już zostanie... ja płacę.. Quote
Kenzo Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 Witam Was:) Więc tak. Sunia ma sie bardzo dobrze, jest najedzona i właśnie sie obudziła:) Troszke pokichuje.Podam jej Rutinoscorbin. Byłam z nia na spacerku, zrobiła piękną, zdrową kupkę;) Siusiu było w domu:D ale to pewnie ze strachu. Kenzika nie boi sie wogóle, ale widać, ze czuje dystans... Widze natomias, ze boi sie duzych psów na spacerze. To niesamowita pieszczocha, łasi sie jak kot:) i uwaga!!!sama wskakuje na kanapy:D Lece na obiadek, potem wkleje Wam fotki:) Quote
Poker Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 ale cudownie ,że ta mała bezpieczna. Szkoda ,ze kupowałyście ubranko, bo mogłam takie maleńkie pożyczyć.Poza tym jest watek kubraczkowy , można za parę złotych kpuić kubraczek,a ja miałabym za darmo, bo dostarczyłam kilkadziesiąt kilogramów materiałów i z 300 guzików. Quote
xmartix Posted January 8, 2010 Author Posted January 8, 2010 o super! poobserwuj to kichanie, bo jak jest zaziębiona to trzeba do weta z nią i podaj wymiary małej (obwód klatki i długość suni) POker ubranko nie jest wykupione na razie, tylko zamówiłam, ale nie podałam wymiarów, mogę jeszcze odkręcić wszystko, mshume ma pomysł z rękawem, dobry jest! ale może Poker masz coś akurat na Małą? Quote
elinka Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 Poker napisał(a):ale cudownie ,że ta mała bezpieczna. Szkoda ,ze kupowałyście ubranko, bo mogłam takie maleńkie pożyczyć.Poza tym jest watek kubraczkowy , można za parę złotych kpuić kubraczek,a ja miałabym za darmo, bo dostarczyłam kilkadziesiąt kilogramów materiałów i z 300 guzików. Poker, a czy możesz podać link do tego wątku kubraczkowego? Quote
Kenzo Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/5595f5d461af6b09.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/aeeace38aba7e579.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/d06dd4c25b55169e.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/0bd5d85baf706cf1.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/4f8ed592c3f86efb.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/292c675e6b13cdb2.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/3eb0bcf8c4ca3c52.html Macie linki do fotosika:) Teraz tak, zauwazyłam, ze sunia albo nie jest nauczona siusiania na dworze, albo jest jeszcze zestresowana choć nie widać albo ma przeziębiony pęcherz bo siusia w domu co 2 godziny. Nauczona jest też zjadania resztek z obiadu...czekała koło stołu aż skoncze a potem poszła za mna do kuchni ewidentnie czekając aż dam jej coś z talerza. To widać bardzo mocno. Oczywiście nic nie dostała, ma swoje papu w misce:) Ale z tymi kanapami i fotelami to boki zrywać...wskakuje sama wszedzie jak kot;) wymiary: obwód klatki: 41cm długosc od szyji do ogonka: 35cm Quote
xmartix Posted January 8, 2010 Author Posted January 8, 2010 kurcze, to może jest podziębiona... trzeba podjechać do schronu żeby jej coś dali na to Quote
LILUtosi Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 Konzo, ona jest bardzo mała, przez to ma mały pęcherzyk, potrzebuje go częściej wypróżniać + do tego może być przeziębienie. Jak masz kuwetę to może jej zaproponuj ;-) Quote
xmartix Posted January 8, 2010 Author Posted January 8, 2010 zdjęcia rewelacyjne!!!!!!:loveu::loveu::loveu: Quote
xmartix Posted January 8, 2010 Author Posted January 8, 2010 mam jeszcze informację że ta czarna sunia nr 2 właśnie pojechała do ULV!!!! Ulv dziękujemy!!!!! Quote
lika1771 Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 Super juz dwie grzeja dupki w dt a piesio został Quote
Recommended Posts