Agnieszka(Visenna) Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 Awit - tamte psy siedza, dla nich nic nie ma i pewnie dlugo posiedza, bo sa wieksze i przecietne wizualnie. Quote
Agnieszka(Visenna) Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 Tak Bello, jak wszystkie 200 ileś z naszego Schronu :( rzecz w tym zeby pomoc tym ktore wydaja sie najbardziej zagrozone chociaz wiadomo - pozory czasem myla. Quote
leni356 Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 Agnieszka(Visenna) napisał(a):Hej, czekajcie, po kolei :) LILUtosi , ty proponujesz dt na dluzszy czas, jak nasza nowa dogomaniaczka, czy na czas posterylkowy? gdyby byl dt na miejscu to nie trzebaby jej targac taki kawal. Niech ona bedzie juz bezpieczna w cieplym. Tak byłoby najlepiej gdyby ktoś na miejscu ją jak najszybciej zabrał na dt Quote
LILUtosi Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 Nie no taka malizna to dużo miejsca nie zajmie, może siedzieć. Tylko będę musiała ją odizolować od reszty, bo ja Beniu językiem przygniecie. Quote
xmartix Posted January 7, 2010 Author Posted January 7, 2010 Lilu to może Lilu ją damy! w sensie na dt?? kiedy i jak? słuchajcie i ważna sprawa!! z nk dzwoniła Pani z Poznania, chce ją na ds!! To pielęgniarka, mieszka sama, jest zdecydowana, czeka na wizytę. Mam adres i wszystko. Jak Pani się dowiedziała że psinki są po zmarłym właścicielu to zaczęła płakać... Wrażenie rewelacyjne (nie przez płacz jak przez całą rozmowę).. Quote
mshume Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 Ja moge ją z Łodzi odebrać, podjadę pociągiem. Quote
Agnieszka(Visenna) Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 Słuchajcie Lilu jest blisko, to zaufana osoba, najlepiej niech ona ja wezmie.Niech mala jak najszybciej zimny boks opusci.A Pania sprawdzimy :) tylko wizyta przedad., ew. organizacja transportu troche zajmą. Dlatego niech juz idzie do tego dt.A poza tym i tak trzeba ja wydac posterylkową. Quote
mshume Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 Wezcie tez pod uwagę,że piesek pewnie przyzwyczajony,ze sam za dlugo w domu nie zostawał (był u starszej osoby), jeśli ta Pani mieszka sama,zeby nie bylo problemu :( Nie dawałabym jej też do starszej osoby, to młoda sunieczka i nie powinno być ryzyka powtórki jej smutnego losu. Quote
xmartix Posted January 7, 2010 Author Posted January 7, 2010 mshume dziękujemy za chęć bycia dt ale skoro jest szansa na ds to wykorzystajmy to... bardzo ważna jest ta wizyta u tej Pani. Przetrzymajmy małą u Lilu a jak ta wizyta nie wypali to wykorzystamy jak mshume nadal będzie chętna jej dt dla malizny ta Pani nie jest stara, jest dojrzała, ale nie stara Quote
Agnieszka(Visenna) Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 Napewno ds trzeba bedzie uwaznie przemaglowac, beda chetni na bank. Dziekujemy Mshume za chec bycia dt dla malej, to dla mnie osobiscie duzo znaczy, ale Lilu jest blisko i nie ma sensu ciagnac psiaka taki kawal jesli nie ma potrzeby. Mshume - mam nadzieje, ze przyjmiesz na dt inne biedactwo z dogo :) Quote
leni356 Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 [quote name='mshume']Wezcie tez pod uwagę,że piesek pewnie przyzwyczajony,ze sam za dlugo w domu nie zostawał (był u starszej osoby), jeśli ta Pani mieszka sama,zeby nie bylo problemu :( Nie dawałabym jej też do starszej osoby, to młoda sunieczka i nie powinno być ryzyka powtórki jej smutnego losu. To prawda.. A jeszcze z tą sterylką - zróbcie jej badania przed, żeby się nie okazało że mogła coś złapać w schronisku albo ze jest osłabiona :( Jak tu: http://www.dogomania.pl/threads/177127-Sunia-W-typie-Bolonczyka-w-DT-zachorowala-na-parwo-prosimy-o-pomoc Quote
xmartix Posted January 7, 2010 Author Posted January 7, 2010 tak, z tymi badaniami to dobry pomysł.. bo i tak sterylki nie będzie miała od tak z dnia na dzień Quote
Agnieszka(Visenna) Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 Martix, Lilu powiedziala, ze moze ja zatrzymac jako dt dluzszy, wiec nie ma sensu malej ciagnac. W domkach jeszcze bedziemy przebierac i wybierac, napewno szybko znajdzie sie cos odpowiedniego.Moze nawet ta Pani spelni oczekiwania. Quote
Agnieszka(Visenna) Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 ta sunia jest duzo wieksza od szorstkiej malizny ? Quote
xmartix Posted January 7, 2010 Author Posted January 7, 2010 łojej nie wiem jak to określić, no jest wyższa, ale drobna, ona należy do małych suczek, nawet mini, ale nie mikro... to do Lilu - Lilu jak to zrobić? tzn konkrety przetransportowania jej do Ciebie, jak byś chciała.. oprócz że pod dom.. bo auta nie mam obecnie.. ale gdzieś na granicę wro ewentualnie.. Quote
mshume Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 ja tez wierze, ze szybko znajdzie domek i znowu bedzie szczęśliwa :) Quote
xmartix Posted January 7, 2010 Author Posted January 7, 2010 oczywiście jeszcze za te 2 pieski pozostałe w tego wątku trzeba się wziąć.. ale wszystko po kolei.. Quote
mshume Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 a jeśli chodzi o mój DT to się rozglądam ;) Quote
Agnieszka(Visenna) Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 to zle, rozmiary jej niczego dobrego nie wroza. Gdyby byla mini + jej przecietnosc to jeszcze, jeszcze..a tak.. no nic.. moze cos sie znajdzie.. Czekamy na Lilu. Quote
xmartix Posted January 7, 2010 Author Posted January 7, 2010 Aga ona jest ładna.. nie podoba Ci się?:D myślę że też szybko coś się dla niej znajdzie, najważniejsze by ogłaszać.. ona mało wychodzi z budynku na wybieg bo też pewnie jej zimno.. napisałam do supergogi w sprawie wizyty Quote
LILUtosi Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 Chyba kasy schron nie weźmie za nią, bo młoda. Kombinuje i dam znać. Muszę z Beniem do Zdzicha jechać na przegląd, to może połączę to jakoś. Quote
xmartix Posted January 7, 2010 Author Posted January 7, 2010 właśnie za starsze się nie bierze :P ale nie martw się, jakby co to przecież ds da darowiznę na schron.. Quote
Kamila_s Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 jakie sa namiry kontaktowe na te pieski??? chcialabym zrobic ogloszonko,ale potrzebuje mail,tel,gadugadu :-))))))) Quote
Recommended Posts