Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Zaraz, czyli suka jest z hodowli, ma rodowód? Żyła w hodowli, po to tylko by rodzić szczeniaki z rodowodem? A jak ją wyeksploatowali to się pozbyli? Bo już była za stara na rodzenie, ponieważ suki mogą w hodowlach rodzić do pewnego wieku? Dobrze zrozumiałam? To była prawdziwa nie żadna pseudohodowla?

Posted

Awit napisał(a):
Zaraz, czyli suka jest z hodowli, ma rodowód? Żyła w hodowli, po to tylko by rodzić szczeniaki z rodowodem? A jak ją wyeksploatowali to się pozbyli? Bo już była za stara na rodzenie, ponieważ suki mogą w hodowlach rodzić do pewnego wieku? Dobrze zrozumiałam? To była prawdziwa nie żadna pseudohodowla?

bo to ona pierwsza???? pod okiem ZK- cieczka =szczeniaki, cieczka =szczeniaki ... i tak non stop.... exploatacja na maxa..= miepotrzebny śmieć.... dlatego nie dam se powiedzieć że suki rodowodowe mają miód, bo kosztowały trochę i ludzie je szanują :shake: to fabryka kasy nie członek rodziny.
Oczywiście uogólniam- czasem maą dobrze ... ale i te bez rodowodu czasem mają dobrze ;)

Posted

Zaraz, czyli suka jest z hodowli, ma rodowód? Żyła w hodowli, po to tylko by rodzić szczeniaki z rodowodem? A jak ją wyeksploatowali to się pozbyli? Bo już była za stara na rodzenie, ponieważ suki mogą w hodowlach rodzić do pewnego wieku? Dobrze zrozumiałam?

Otóż to.
Ale dla mnie to już nie ważne.
Ważne jest że suka już bezpieczna.

To była prawdziwa nie żadna pseudohodowla?

http://www.catani.pl/
http://zchmielnik.republika.pl/
http://www.psy.info.pl/s/kujawsko_pomorskie.html

Posted

Zależy co rozumieć pod pojęciem prawdziwa.... Wszystkie pod patronatem ZK są "prawdziwe" ale potrafią też sprzedawać bez papierów i wtedy są "nieprawdziwe"? Reasumując są Hodowle i Hodowle. Ja osobiście znam takie gdzie pies stoi na ! miejscu i suka w życiu nie rodzi częściej jak 3 razy!

Posted

My sobie odpoczywamy po wizycie u veta.

Dostala 2 zastrzyki, czyściliśmy zasyfione uszy i jeszcze czyszczenie we wtorek ;)
Wizyta kosztowala nas 20 zl.

Posted

Zdecyduj :D

Pani z hodowli Catani oddala sunię ludziom którzy mieszkali kolo niej.
Wydawali się bardzo fajni, pozniej wyprowadzili się na wieś i kontakt się urwal.
Jestem z nią w kontakcie.

To jest nauczka i przestroga dla wszystkich by dokladnie sprawdzali potencjalne domy dla swoich podopiecznych...

Sunia ma na pewno guza ( nowotwór lub coś innego ).
Do tego tluszczak ( ten duzy) bądź zapalenie.
Trzeba jak najszybciej zrobić operację.
Potrzeba tylko funduszy :(

Posted

Gametko kochana takie te psy są po prostu :)
wpisz sobie w google chiński grzywacz ;)

Sunia wlasnie zasnela pod kolderką i sobie leniuchujemy ( a coo ;) ) bo wieje jak cholera ;)

Posted

dotarła paczucha??? w czwartek poszedł PRIORYTET .... powinna dziś być na miejscu :roll:

pod taśmą klejącą którą kleiłam pake znalazło sie muuultum sierści mojego psa :niewiem: :roll: pokaż łysej jak wygląda sierść:roflt::roflt::roflt: :ylsuper:

Posted

Ale tam w tych hodowlach są suki które już zblizają się do kresu swoich wytrzymałości. Jeśli teraz się ktoś interesuje sprawą tej suczki to co będzie z tamtymi. Będzie musiała się bardziej postarać, aby się ich pozbyć?? Czy naprawdę ZK nie może nic zrobić??

Posted

Kana napisał(a):
Nie jeszcze nie ... może dotrze ?
Jak nie to w poniedzialek :)
Ale czasami paczki przychodzą wieczorem

nie wiem jak u Was ale u nas w sobotę tylko do 13tej roznoszą :angryy:
czyli zaś się potwierdza że nie ma co przepłacać za priorytety- w pon. to i NORMALNA by doszła :roll:

no nic- musisz być cierpliwa i wytrzymać do pon. ;)

Posted

clockwork napisał(a):
nie wiem jak u Was ale u nas w sobotę tylko do 13tej roznoszą :angryy:
czyli zaś się potwierdza że nie ma co przepłacać za priorytety- w pon. to i NORMALNA by doszła :roll:

no nic- musisz być cierpliwa i wytrzymać do pon. ;)

mnie na poczcie powiedzieli wprost, że raczej nie ma co liczyć, że priorytet dotrze na następny dzień.. Trzeba się nastawiać, że za dwa dni na stówe powinien być

Posted

Monia85 napisał(a):
Ale tam w tych hodowlach są suki które już zblizają się do kresu swoich wytrzymałości. Jeśli teraz się ktoś interesuje sprawą tej suczki to co będzie z tamtymi. Będzie musiała się bardziej postarać, aby się ich pozbyć?? Czy naprawdę ZK nie może nic zrobić??

ZK to klika - banda starych ziomków, którzy mają gdzies psy... oni NIE CHCĄ nic z tym robić bo i po co... było niedawno - w Łodzi - mieszkanko i pełno klatek z psami ozdobnymi, syf i w ogóle masakra, męczarnia psów - a czyja to "hodowla" aktywnej działaczki ZK...

Posted

Kana napisał(a):

:crazyeye::crazyeye::crazyeye: to ona jest od Catani????:crazyeye::crazyeye::crazyeye: tzn - z tej hodowli? czy tam była eksploatowana?

magdola napisał(a):
Przeprowadziłam "prywatne śledztwo" (jestem w tym dobra bo ostatnio odzyskałam skradziną nam konsolę:)) stwierdzam, że to ta sama sucz....:shake: Po pierwsze sutek, po drugie prawy przedni łokieć, po trzecie prawe tylne kolano..... (nie wiem czy pies ma kolana, no ale mniej więcej chyba wiecie o co chodzi) sa białe i plamki są identyczne na obu zdjęciach! Kochani trzymajcie ją z dala od Pani z Kwidzyna!!! Ja naprawdę widziałam psy stamtąd i ona to jest jeszcze w bardzo, bardzo dobrym stanie!!! Pani swego czasu "skupowała" chore suki buldogów i domyślcie się.... Widok makabryczny.........

jak to się czasem można niemiło zdziwić:shake:

Posted

Kana napisał(a):
Suka byla w Catani do rozrodu.
Potem zostala oddana sąsiadom którzy wyjechali na wieś i sluch o nich zaginal.

myślałam, ze ona jest inna....:( niemiło się rozczarowałam:(